Ako riešiť problém s dotieravou susedou?
Byvame s manzelom v panelakovom byte. Sme tu skoro 2 roky.
Zacalo to takym iba zo srandy doberanim a podpichovanim ze po nom pokukuje nasa suseda. Byvame hned na prvom poschodi a ze ked sa nahodou stretli tak ona ahoooooj a ked som sla o par sekund za muzom z bytu aj ja tak to bolo take odmerane cau.
Ale ako pisem dlho sme sa na tom tak akoze zabavali ale potom sa to zacalo stupnovat ma styl ze sa muzovi prihovorila, vypytovala sa ho na osobne veci, viditelne sa snazila viezt konverzaciu. Uz sa to za ten cas zacalo celkom nabalovat ze skusila vselijake flirtujuce poznamky ale nema sajnu ze som to vela krat aj pocula (byvame na prizemi takze staci otvorena ventilacka).
Ale dosiahlo to vrchol ked som odchadzala tento tyzden prec z bytu…videli sme sa na ulici v autach ako som ja odchadzala a ona prichadzala. A potom mi muz povedal ze u nas zaklopala (!!!!!) a chcela si pozicat baterky. Su medzi nami 3 poschodia mimochodom takze ja by som klopala urcite najskor susedom oproti.
Ale ako poviete mi co si myslela? Je to horsie ako scenar z nejakeho lacneho filmu. Keby mam chlapa nejakeho nevybureneho kretena tak asi mi chodi suseda zohrievat postel a rozbija rodinu. Manzel je typ chlapa co chce zenu dobijat nemusi taketo zeny co sa same ponukaju.
Ale ja uz rozmyslam ako s nou spravit poriadky..v podstate neurobila nic a v podstate robi take zakernosti. Teraz sa pozastavujem aj nad tym ked ide muz vysypat smeti alebo ked som potrebovala nieco z pivnice tak som sla sama aby ho tam nahodou nesla pretiahnut.
Muz s nou ani nekonverzuje iba tak jednoslovne odpovede, cakala som ze to prestane a nie ze slecna este pritvrdi…mam cakat ze keby som na noc napr v nemocnici tak sa taˇ ta truba objavi v uteraku ze si zabuchla dvere?
Ako to mam zastavit?nemozem jej predsa povedat ze nerozpravaj na mojho muza. Alebo mozem? Alebo jej ma manzel nieco povedat? Ako by ste to vyriesili elegantne, prefikane.
A pre vtipalkov..stahovat sa nechcem…zatial.
@anonym_autor môj manžel mal takú kolegyňu. Vypisovala mu, vtierala sa mu.. keď sme ju niekde stretli a videla môjho manžela dobre z koze nevyskočila , úsmev od ucha k uchu a už ho utekala pozdraviť. Mne ani ahoj , nič 😁 ale tak my sa s manželom tiež na tom smejeme a už tam našťastie on ani nepracuje. Ale on je ten typ človeka, že ju “elegantne posiela do riti”. Proste stále jej niečo také povie, že ju úplne odbije a pri tom to nevyznie ani neslušne. Čo ti poviem, sú také ženy, s tým nič neurobíš. Hlavne je, ako sa k tomu postaví ten muž
no lenze to nebude stacit, ona to musi pocut od neho. takto jej len nahras do kariet, bude mat s nim novu temu, ze pocuj, ta tvoja zena ma minule zastavila a povedala mi toto, a ved ja chudatko to tak vobec nemyslim, co si ona predstavuje, ze my dvaja spolu? zmurk zmurk
musi to byt on a mal by byt razny a chladny a povedat jej nieco v tom zmysle, ze je to trapne, neprijemne/nech si doplni sam a ze uz by stacilo.
@deedol moj muz razny a chladny? On je ako taky macko usko dobrak 🥲 fakt presne ten typ ze by ani muche neublizil. Ja si ho ani neviem predstavil ze by ju nejako konfrontoval. Teda isto by pouzil take slova ze by to ani z toho nepochopila 😅
Aj keby to pretocim ako len chces, s manzelom sme dvaja dospeli ludia so vzajomnou doverou a taketo infantilne veci by sme ako vyzrete osobnosti urcite neriesili. Maximalne by sme sa spolu na susede pobavili. Vsetko ostatne okolo toho je totalne ubohe zmyslanie a spravanie, konspiracie, nedovera, ziarlivost a asi malo ozajstnych problemov vo vasom zivote. Nikdy by som sa neponizila natolko, aby som oslovila susedu, ktora prehovori na mojho muza s akymkolvek umyslom, to je uplne dno.
@anonym_autor Ale, aby som Ta netrapila, tak suseda sa chova trapne a Ty prehanas, napr. tu: "Teraz sa pozastavujem aj nad tym ked ide muz vysypat smeti alebo ked som potrebovala nieco z pivnice tak som sla sama aby ho tam nahodou nesla pretiahnut"
@anonym_1a30d9
ty sa pozastavuje na muzom, ktorý ide vysypať smeti ... Dvoch takych zhodou okolnosti poznam. Išli vysypať smeti a cestou späť stihli pretiahnuť susedu.
poznám jednu čo hovorí mojko každému, fakt každému s kým si tyká 🤷♀️
@biba_18 no ak hovori kazdemu aj ze vonia a vezmi ma so sebou a podobne sladke recicky tak super asi poznas moju susedu. Ja poznam tiez take co kazdemu hovoria mojko…ale ani jedna z nich sa ku nam nevybrala klopat ked videla ze nie som doma.
@anonym_1a30d9
ty sa pozastavuje na muzom, ktorý ide vysypať smeti ... Dvoch takych zhodou okolnosti poznam. Išli vysypať smeti a cestou späť stihli pretiahnuť susedu.
@svetlonos Skus si to znovu precitat.
nabuduce sa otoč a vráť sa domov 🤷♀️
@anonym_autor Môjho manžela tu tiež obletujú susedy 😀 My sa smejeme z toho. Manželovi verím a on je múdry muž. Ak som neni doma, tak môže vyzváňať hociktorá suseda koľko len chce. Jednoducho jej neotvorí.
A keď ju stretne vonku, tak len stroho odpovedá. On nemá rád takéto vtieravé ženy, pre neho je to nechutné. On je k nim tak odmeraný, že už ich to aj prešlo.
No nic zeny. Vsetkym tu pohodovym a benevolentnym a nad vecou zenam zelam presne taku istu susedu ako mam ja🙂 aby odpozorovala ked vystrcite paty z domu a pod trapnou zamienkou vam klopala tam kde je VAS DOMOV a kludne sa prizerajte ako obsypa vasho chlapa lichotkami a flirtujucimi poznamkami.
Ja mam potrebu dat najavo ze to je moj muz a ze zasahuje do mojho teritoria (kludne ma chytajte za slovicka) ale pride mi to ako uplne prirodzena vec dat aj tomu chlapovi najavo ze je moj a ze prirodzene ziarlim. Ano ziarlim je to kus sexy chlapa ze si to ani neuvedomuje a flirtovat s nim chcem len ja. Dobru noc 💋
No nic zeny. Vsetkym tu pohodovym a benevolentnym a nad vecou zenam zelam presne taku istu susedu ako mam ja🙂 aby odpozorovala ked vystrcite paty z domu a pod trapnou zamienkou vam klopala tam kde je VAS DOMOV a kludne sa prizerajte ako obsypa vasho chlapa lichotkami a flirtujucimi poznamkami.
Ja mam potrebu dat najavo ze to je moj muz a ze zasahuje do mojho teritoria (kludne ma chytajte za slovicka) ale pride mi to ako uplne prirodzena vec dat aj tomu chlapovi najavo ze je moj a ze prirodzene ziarlim. Ano ziarlim je to kus sexy chlapa ze si to ani neuvedomuje a flirtovat s nim chcem len ja. Dobru noc 💋
@anonym_autor Aka si Ty dobra a prajna zienka😉 Len ono je to nie o tych susedach, ale najma o tom partnerovi. Keby ju vedel slusne usmernit, tak by si tu nemusela takto saliet.
@anonym_autor kolko mas rokov? pretoze pre mna je take pubertalne a fakt nezrele inej zene hovorit "ruky prec, ten je moj." a v konecnom dosledku to moze mat pre tu susedu uplne opacny efekt ako ty ocakavas. ved ona vas spolu vidi, vie, ze je to tvoj muz. pre mna by bolo vrcholne ponizujuce robit z chlapa nesamostatneho a nesvojpravneho a hovorit za neho. mojho muza tiez otravovala zena, s ktorou kratko spolupracoval. mala na neho cislo, tak mu aj hocikedy cez vikend s nejakou blbou zamienkou volala. byva 100km daleko a uplne nahodou isla okolo nasho domu a doniesla muzovi napecene buchty. ty by si na mojom mieste vyskocila z koze a vysriabala jej oci. moj muz je extra trpezlivy a gentleman, dal jej asi mesiac, pobavili sme sa doma na tom ako sa strapnuje, este mala aj nasa starsia dcera vyklad k tomu, ako sa chlapovi nikdy netreba vtierat a muz jej najprv slusne a milo, neskor, ked slusne a milo nepochopila, tak uz len slusne vysvetlil, ze ich spolupraca skoncila a jej zaujem a telefonaty ho obtazuju.
@thereisabear on je na toto az prilis taky dobrak. Vzdy slusny, zdvorily, ohladuplny. Nikoho nechce slovami zranit. Hlavne je pre mna ze sa to nesnazi nejako rozvijat.
@anonym_autor to nie sú atribúty, z tohto skor vychadza ako neasertivny, neschopny odmietnut aleb9 vymedzit hranice a povedat, co si nepraje..ak to nepovedal, tak mu to lichoti a pred tebou sa tvari, ze nie, alebo je to totalny ťuťko, za ktoreho to musi urobit ziarliva maminka - teda ty. 🙄🙄 niktp nam nepatri a nikoho nemozeme riadit, ani vlastnit, mame slobodnu volu, akokolvek budes tuto zenu uzemnovat, podstatny je tvoj muz, nie ona. Takze smerovky presun na neho a hlavne sa zamysli, preco mas take komplexy a takuto potrebu ziarlit (ze idem sama do pivnice akoze wtf), zivot ti dava priestor a lekciu v niecom na sebe popracovat. Je to na tebe, ako to uchopis. Good luck.
@anonym_1a30d9
čítam. Ano pozastavuješ sa nad uvazovanim autorky. No žiaľ aj take veci sa dejú. Ked som sa pi rokoch o tom jednom dozvedela, bola som mimo. Nikdy by som to na neho nepovedala, bol to fajn chlap- s rodinou.
@svetlonos Skus si precitat aj to, co som jej pisala predtym a potom. A hlavne pozorne ten citovany prispevok. A pis radsej autorke, ta potrebuje pomoc😉
@anonym_autor zjavne mas nizke sebavedomie, ked ta nejaka suseda da takto dole. Upozornujem ta, ze taku "susedu" moze stretnut aj ma futbale, aj v obchode, banke, kdekolvek. A nie, ty nerozhodujes, s kym sa on moze a nemoze rozpravat, zatial je svojpravny. Popracuj na svojpm.sebavedomi, lebo tej dalsej susede moze pri takomto tvojom chovani uz podlahnut.
@deedol moj muz razny a chladny? On je ako taky macko usko dobrak 🥲 fakt presne ten typ ze by ani muche neublizil. Ja si ho ani neviem predstavil ze by ju nejako konfrontoval. Teda isto by pouzil take slova ze by to ani z toho nepochopila 😅
@anonym_autor a ako riesite konflikty medzi vami? Z tvojho opisu by pre susedu ziadne terno nebol, vsak ho opisujes jak nezreleho neschopaka aka dake decko, co nevie slovne vyjadrit veci (ale je sexy to je hlavne)
@anonym_autor O akom teritóriu to píšeš? Čo si ty pes? Tak si označkuj svoje teritórium, možno to na tú vtieravú susedu zaberie 😀 a zľakne sa ťa.
Tak nech to uz konecne urobi tvoj muz,nech ju posle do prdele a nech sa s nou ani nebavi.Ako by zirala keby ju ani nepozdravi,len surovo prejde okolo.A nic.Mozno by pochopila,a ak by nejake reci mala.Tak jej moze povedat,,jezisi sorry ja som tak rozmyslal,ze som si ta ani nevsimal.Tvoj muz jej ale tiez dava tou konverzaciou nadej,nech to on utne.Hotovo,bodka.A stoj si za tym,on to ma riesit,nie ty
A este by som mu povedala,,boh vie,ci sem ozaj nechodi ked som neni doma,ked sa s nou naramne vykecavas a neposles ju do prdele.Cele by som to otocila na muza a uz by musel to riesit on,ak teda jemu je to neprijemne a teba miluje.Riesil by to.
@anonym_autor ja vobec nechapem na co ju riesis, ved muz ti o tom sam povedal, tak zrejme mu mozes doverovat a nejaku zifalku, co sa ponuka zenatemu chlapovi z bytovky, tak to by bolo pod moju uroven jej ist nieco vytmavovat…my mame tiez taku susedu, ze ked vidi hocijakeho chlapa, tak usmiate slnieco zdravi, koketuje a ked som isla minule s druhou susedou a stretla nas, tak ledva hubu otvorila…akurat sa na nej dobre bavime.
Ňuňu macko uško s raketou za zadkom. Chudak chlap, z ktoreho zena robi takehoto nesvojpravneho jedinca.
nalep na vase dvere: "Nebud vtierka a baterky nemame, kupis v Kauflande" snaz sa ju nevsimat, ale najlepsie by bolo keby ju stopol muz
@anonym_autor povie ti, ako sním suseda flirtuje. To je super. To znamená, že sa nato nechytá, necíti sa previnilo a netají to pred tebou. Očividine ho tá krava nezaujíma. Nie som žiadna tolerantá žena a tiež by ma to pekne nasralo. Ale!! Je pravda, že najlepšie spravíte, ak toto jej správanie budete ignorovať. Manžel nech jej odpovedá stroho a chladne. A ak jej to ani potom nedocvakne..🤜🏽🤜🏽.
@anonym_autor uff, nic si nerob z tychto odpovedi. Tu su vsetci tak zreli a nad vecou ... Chapem ta, aj mna by taka zenska stvala. Ale ked sa uz teraz sprava tak, ako sa sprava, tak by ju podla mna este naopak potesilo, keby si za nou prisla a dala najavo, ze je to tvoj muz. Znie ako pekna kravka.
V tomto pripade si myslim, ze by jej mal tvoj muz povedat, nech zalezie na svoje miesto a da pokoj. Je sice fajn, ze ti o nej hovori a smejete sa na nej, ale preco sa necha tak oslovovat? A este ked vie, ze to teba stve? Skor tym, ze by sa muz jasne vyhradil, by ste jej jasne naznacili, ze je TVOJ muz a ona si moze svoje reci nechat pre ineho ...
Ale ak mas potrebu jej to povedat sama, tak jej to povedz. V najhorsom z teba pred susedmi spravi domyslavu stihacku ... ale ak sa tak sprava aj k inym muzom, tak vsetci budu dobre vediet, ktora bije. Len pozor, ze tvoj dohovor pre nu nemusi nic znamenat a kym ju nezrusi tvoj muz, tak moze stale pokracovat.
@anonym_1a30d9
čítam. Ano pozastavuješ sa nad uvazovanim autorky. No žiaľ aj take veci sa dejú. Ked som sa pi rokoch o tom jednom dozvedela, bola som mimo. Nikdy by som to na neho nepovedala, bol to fajn chlap- s rodinou.
@svetlonos ako sa na to prišlo? Ľudia sa smejú, no ani nevies s kým bývaš v bytovke a čo si kto dovolí.
Aj keby to pretocim ako len chces, s manzelom sme dvaja dospeli ludia so vzajomnou doverou a taketo infantilne veci by sme ako vyzrete osobnosti urcite neriesili. Maximalne by sme sa spolu na susede pobavili. Vsetko ostatne okolo toho je totalne ubohe zmyslanie a spravanie, konspiracie, nedovera, ziarlivost a asi malo ozajstnych problemov vo vasom zivote. Nikdy by som sa neponizila natolko, aby som oslovila susedu, ktora prehovori na mojho muza s akymkolvek umyslom, to je uplne dno.
@hopatko taku sebavedomu zenu ako ty presne poznam. Nikdy by sa neznižila na tu uroven. Uplne dno. Jej muz chodil k nam do kancelarie pracovne, našu recepčnu pretahoval vždy v zasadačke na konci pracovnej doby.

A.comju neuprace tvoj manžel? Jemu sa.to zrejme páči, alebo? ;)