icon

Ako riešiť problém s manželovou najlepšou kamarátkou?

jearptal
23. sep 2025

Chcela by som vedieť názor iných žien.
Dopredu napisem, ze sa chcem vyhnúť všetkým podrypacnym poznamkam, mam s takýmto vzťahom prvýkrát skúsenosť a preto by som rada vedela, či začať od seba a zmeniť svoj pohľad na vec alebo niečo iné..
Mam manžela, nedávno sme mali po roku spoločného žitia svadbu. Už zo začiatku som vedela, že okrem vsetkych kamarátov ma jednu najlepšiu kamošku, s ktorou sú kamaráti cca 15 rokov ale neriešila som to, lebo som to respektovala.. raz za deň k nám prišla každý deň na polhodinu, ale bola som s tým ôk.. zobrali sme sa, Otehotnela som a trosku sa to zvrtlo.. momentálne je to na takej báze, ze si volaju cca 2 3 krát denne, cely deň si píšu, cez den príde k nám na kávu väčšinou 2 krát a ešte sa vždy po práci keď pracuje ( cca 4 krát do tyzdna) zastavi aj večer okolo pol 11, bud len posedieť alebo aj s vínom v ruke..
Ešte som to stále akceptovala, však tu bola aj keď ja ešte nie.. ale začalo sa stavať aj to, že napríklad sme šli na wellness a aj tam si cca polhodinu volali, muz sa mi s tým vždy prizna, netají mi to takze ho ani nepodozrievam.. ale napríklad aj dnes mu volala uz asi 2 krát, casto si k nám ibjednava kuriéra, proste fakt mam pocit ze žije s nami a mozno to robia tehotenske hormóny, ale začína mi to v poslednej dobe veľmi prekážať.. mužovi som naznačila, ze by bolo fajn lebyze aspon neskoro večer nechodí tak často, alebo nech sa teda stretnúť len keď je v práci, ale keď mi niekedy príde aj do domu bez zaklopania a môjho vedomia a len ju stretnem napríklad minule v kúpeľni, začína mi to byť veľmi divne:D porozprávali by ste sa na mojom mieste aj s nou? Ci nechali to tak? Muž mi stále povie, že je o 165 roko

jearptal
autor
23. sep 2025

Tak asi jej teda napíšem, lebo som padavka, neviem si predstaviť ze si ju posadim a spustim všetko čo si myslím.. takže jej skúsim napísať, snáď to pochopi

jearptal
autor
23. sep 2025
@thereisabear

Ona je o 15 rokov staršia a takto fungujú od jeho 15? Čiže odkedy mal on 15 a ona 30? Inak čistá haluz toto, nechápem, ako si to mohla doteraz tolerovať. Či je to mama, sestra alebo kamoška, je to choré.

@thereisabear no presne toto mi zvykne hovoriť.. ze nemám blbnut lebo ona je mu ako druhá mama..

pralinka25
23. sep 2025

ona je od neho o 15 rokov starsia? nechapem co si vedia furt hovorit. 15 rokov je dost velky rozdiel.

elenka74
23. sep 2025

@jearptal Mala si to riešiť ešte pred svadbou, keď k vám chodila každý deň.

doriiis
23. sep 2025

Chces jej písať? Autorka prosím ťa nestrapnuj sa ďalej už Muža kopni do riti nech ide za ňou a rozved sa. Také parohy ti obaja nasadili a ty jak taká trubka sa ešte hráš na citlivú

laila22
23. sep 2025
@pralinka25

ona je od neho o 15 rokov starsia? nechapem co si vedia furt hovorit. 15 rokov je dost velky rozdiel.

@pralinka25 na starej pi.ci dobre sa cvičí.. 🤦

anonym_1b5bf8
23. sep 2025

Aj vlastna matka, otec alebo dospele dieta by mi vadil tak intenzivny kontakt a denne navstevy.

ivik4
23. sep 2025

Pre boha ziveho ale toto je uz fakt moc. Ja by som k nej normalne prisla a povedala : pocuvaj Tebe nieje kktno chodit k nam este aj neskoro vecer ked si u nas cele dni ?

Inak Vy to dieta uz aj mate alebo si len tehotna teraz ? Pretoze to aj pri dietati bude otravovat u Vas doma jak keby tam byvala ? Niektori ludia fakt nemaju kuska slusnosti v sebe
Komenty necitam

jearptal
autor
23. sep 2025
@ivik4

Pre boha ziveho ale toto je uz fakt moc. Ja by som k nej normalne prisla a povedala : pocuvaj Tebe nieje kktno chodit k nam este aj neskoro vecer ked si u nas cele dni ?

Inak Vy to dieta uz aj mate alebo si len tehotna teraz ? Pretoze to aj pri dietati bude otravovat u Vas doma jak keby tam byvala ? Niektori ludia fakt nemaju kuska slusnosti v sebe
Komenty necitam

@ivik4 jedno mam ja s predchádzajúceho vzťahu a druhe cakame

pralinka25
23. sep 2025
@jearptal

Tak asi jej teda napíšem, lebo som padavka, neviem si predstaviť ze si ju posadim a spustim všetko čo si myslím.. takže jej skúsim napísať, snáď to pochopi

@jearptal nepis jej. to nie je dobry napad. ale povedat jej nieco mozes

laila22
23. sep 2025
@jearptal

@ivik4 jedno mam ja s predchádzajúceho vzťahu a druhe cakame

@jearptal keď príde o pol11 večer s fľašou, opýtaj sa jej, či aj spať bude s vami?

ivik4
23. sep 2025

Normalne k nej razne prid ked bude u Vas a povedz jej svoje. Nemusis vobec zvysovat hlas alebo nadavat ale spytat sa jej ci sa neciti hlupo kludne mozes. Hlavne jej povedz aj to, ze si po porode nezelas navstevy a neskor to urcite ostane v obmedzenom rezime u Vas doma

anonym_1b5bf8
23. sep 2025

@jearptal
Aspon vidis kde ta ma.Telefonuje s nou x-krat denne, navštevuje,volas mu ty, nedovolas sa a on sa neunuva hovor s nou ukoncit a zdvihnut tebe.Vrchol drzosti

ivik4
23. sep 2025

Teraz citam komentare. Bozinku preco je tolko zien ktore sa boja povedat hlupakom nieco do oci co im nedochadza ? Prosim Ta, daj mi na nu kontakt, ja jej to vysvetlim strasne rada 😄
Ostane vyhukana na 2 tyzdne

muchotrafka298
23. sep 2025
@jearptal

@jearptal v ziadnom pripade jej nic nepis. Povedz jej osobne veci, ktore chces. Slusne, ale jasne. Ze sa urazi nebude tvoj problem. Lebo toto nie je normalne, aby k vam po nociach chodila, v case tvojej nepritomnosti a pre tvojho manzela bola ona na prvom mieste. Lebo to tak byt nema. Preco si to neriesila uz pred svadbou? Uplne rozumiem tomu, ze Ti to prekaza. Ale aspon vidis, ze kde si v hierarchii u svojho manzela, v suterene.

anonym_21c4e9
23. sep 2025

@jearptal Hm, tak to si sa vydala za muža, čo má dva tiene. Jeden svoj a jeden jej. Podľa mňa sa ti to nepodarí, odlepiť od seba hentých dvoch. Asi mu máš len robiť doma slúžku, porodiť dieťa a držať hubu. Buď budeš rázna, alebo si skončila v tej trojke.

anonym_90cd4a
23. sep 2025

Moj manzel mal tiez taku kamaratku. Poznal ju skor ako mna, stretavali sa casto. Ci kava v meste, ci vzajomne navstevy doma. Zoznamil ma s nou na zaciatku vztahu, ale vyslovene mi ta osoba vadila. Neziarlila som, mam sebavedomie, len mi proste nieco na nej smrdelo. A nakoniec sa prevalilo, ako muza huckala proti mne, ako si o mne zistovala info v mojom okoli, ako ma ohovarala. A vraj ho nechcela, no jasne 🙂 osobna konfrontacia a nou padla na uzitok. Muz dostal ultimatum, prerusil s nou kontakt a hned mame harmonickejsi vztah. Je rozdiel kamaratka a kamaratka. Len tolko k tomu dodam.

muchotrafka298
23. sep 2025
@jearptal

@thereisabear no presne toto mi zvykne hovoriť.. ze nemám blbnut lebo ona je mu ako druhá mama..

@jearptal druha mama? Co ma nejaky komplex z detstva? Bolo by na case sa od "druhej mamy" odstrihnut a venovat sa vlastnej rodine.

evazhoufova
23. sep 2025

Je to zvlastne a he jedno že je to staršia žena, aj keby to bol otec kamarát sesternica by to bolo vela

levantinka
23. sep 2025

Uz neskoro ti pisat ze si to tolerovala od zaciatku este pred svatbou. Doma by som si sadla s muzom a narovinu mu povedala ze co je vela to je moc, toto sa uz neda tolerovat a prekracuje to hranice. Lebo v prvom rade je to jeho kamaratka a za nim tam ona chodi. On by s tym mal prestat. Vies priklad ze muz co sa k**vi tak ta zena aj keby to vedela, tak ty s nou neporiesis nic. To iste s touto osobou. Ako tiez by som jej povedala narovinu ci jej neni kktno 🤦🏼‍♀️. Su dve moznosti ona to prijme alebo nie. Ale stale to neriesi hlavny problem a tym je tvoj muz. Ona bude chodit len pokial jej to on dovoli. Takze vyrieste si to medzi sebou vy dvaja. Hned dneska, teraz ak mozes pokecajte v klude. A uvidis ako on zareaguje. A potom poriesite ju ak sa muz uvedomi tiez. Prepac, ale takeho chlapa by som nechcela co sa venuje tolko casu inej zene. Ty mas byt pre neho naj naj naj a na prvom mieste vo vsetkom.

anonym_a9651b
23. sep 2025

Prepáč ale to je už taky trojuholnik....nie aby si urobila poriadok ty to toleruješ a ešte aby sa neurazili....si im na smiech.

domkakvet
23. sep 2025

@jearptal ano vadilo by mi to a tie neskore navstevi, tak o tom uz ani nehovorim.

kiwi3
23. sep 2025

to musi byt vymyslene, lebo inak fakt neviem. mne to pride ako paralelny vztah, nemusi byt vobec sexualny, ale inak sa to proste nazvat neda, je to proste intenzivny vzah medzi zenou a muzom. preco si nevzal ju? bolo mu blbe, ze je starsia, tak to bolo treba niekym zamaskovat? ta zena predpokladam, ze muza nema, lebo ziaden by nebol taky blb, ze by to toleroval. aj keby to bol chlap a nie zena, tak to nezvladam, toto proste nie je zdrava dynamika medzi partnermi. zaujimave, ze ste to tak rychlo poriesili, aj to je podozrive.

hviezdicka002
23. sep 2025

Neviem osobne povedať keďže ja som jeho najlepšia kamarátka a on môj najlepší priateľ, ale toto mi príde cez čiaru. A neviem pri mužovi mi príde že nemôžeš ísť okolo horúcej kaše, normálne mu to povedz na rovinu, že ti to je nepríjemné. Že vy máte svoj život VY ste rodina. Buď tvoj muž to pochopí alebo sa urazí jak malé decko. Ale ja by som to radikálne riešila. Ak to on nebude chcieť riešiť dala by som ultimátum ak máš možnosť odišla by som na pár dni k rodine. A ak ani tak to nepochopí zvážila by som či chceš s takým človekom žiť a či ti stojí za to. Bude to len a len horšie

culienka
23. sep 2025

Podľa mňa by jej mal on vysvetliť, že sa oženil a bude mať dieťa a logicky už nemá na ňu toľko času ako mal predtým. A toto by si mal aj uvedomiť. Rodina a dieťa proste zaberie čas a tá jeho kamarátka to nerieši asi jej to takto vyhovuje a on neviem niekoho si bude musieť vybrať.

simona20201309
23. sep 2025
@billy_jean

Tak takto, aj ja mám najlepšieho kamaráta, nie kamarátku. Ale s príchodom vzťahov sme naše spojenie skorigovali. Nenavštevujeme sa každý deň, niekedy sa nevidíme aj dva týždne a je to v pohode. Píšeme si ale každý deň, alebo obdeň, voláme si tak raz za týždeň. Čo by si mala odkomunikovať svojmu manželovi - že toto už je cez, že teraz je ženatý, má manželku a teda aj pre neho aj pre ňu to už bude inak. Priamo mu odkomunikuj svoje očakávania. Určite nie návštevy niekoľko krát denne a určite nie večer/v noci. Už ťa musí rešpektovať. Zakladáte si rodinu, teraz priateľstvo bude na druhej koľaji. Na prvom mieste si ty a bude vaše dieťa. Toto ste si ale mali vyjasniť už vopred.

@billy_jean co ta vedie k tomu písať si každý deň so ženatý mužom? Vaše vzťahy určite nie sú v poriadku ak máte naďalej potrebu pisár si denne. Pochopila by som raz za čas opýtať sa ako sa máš, ale ak máš potrebu vyrozprávať sa kamošovi namiesto svojho partnera tak to sa rovno obaja rozidte.
Totálna pakaren

simona20201309
23. sep 2025

@jearptal obrovská chyba ze si to tolerovala od začiatku. Prečo???
Si v otrasnej situácii. Mam obavy ako by to dopadlo, keby si dala mužovi na výber medzi tebou a ňou, ale ja by som to asi riskla. Nemáš čo stratiť. Radšej ostat sama ako mať pri sebe idiota ktorý si vyberie ,,,kamaratku""

doriiis
23. sep 2025

Ja sa divím každej, ktorá toleruje vzťah, kde má muž najlepšiu kamarátku. Najlepšou kamarátkou muža má byť jeho žena.

billy_jean
23. sep 2025
@simona20201309

@billy_jean co ta vedie k tomu písať si každý deň so ženatý mužom? Vaše vzťahy určite nie sú v poriadku ak máte naďalej potrebu pisár si denne. Pochopila by som raz za čas opýtať sa ako sa máš, ale ak máš potrebu vyrozprávať sa kamošovi namiesto svojho partnera tak to sa rovno obaja rozidte.
Totálna pakaren

@simona20201309 pošleme si vtipné video alebo fotku. A ja to ukážem svojmu mužovi a on svojej žene. A potom sa na tom zasmeje, keď skočíme všetci štyria von na pivo. Poznám ho dlhšie ako svojho muža a on svoju ženu. A napíšem mu, keď mi vie v niečom pomôcť. A on mi odpíše alebo zavolá spať. Klasika, kamoši.

maranta_leuconeura
23. sep 2025

Dalsia co cakala, ze po svadbe sa muz zazracne zmeni a nic sa nestalo?
Ten vztah je chory a bol by chory aj keby to nebola kamaratka ale matka alebo dospele dieta, to je jedno. Tvoj muz nie je preto schopny zit plnohodnotne v partnetskom vztahu. Je mi luto. Chodte od seba