icon

Ako riešiť problém s partnerom, ktorý nechce nikam ísť?

24. aug 2025

Ahojte, rada by som sa vas opytala ako by ste to riesili vy. Mam priatela (45), ale on so mnou nikam nepojde ako je rok dlhy. Ked mu to zacnem vycitat, tak ma zoberie do kina, alebo ide so mnou na nejaku vystavu a potom je zase tam, kde sme boli predtym a nikam sa nedostanene. Co sa tyka vyletov, ak sme niekde boli, tak soferujem ja a mojim autom, lebo on nema auto, ani vodicsky preukaz. Vcera mi povedal pri soferovani, ze on keby mal vodicak, tak by sa vedel hned orientovat a nemal by problem pri soferovani. Hovorim mu fajn, tak si sprav vodicak, aky mas problem? Ze on sa nenauci vsetky znacky. Hovorim mu, ze pouzivat budes mozno 15 zakladnych znaciek, to nie je raketova veda. Tak bol ticho.

Ale o inom som chcela. Tym, ze nikam s nim nechodim, tak som sa dohodla s kamosom, ze pojdem s nimi na chatu v septembri. Je tam skupina stalych kamaratov, su tam aj manzelske pary, ktore chodia takto pravidelne na chaty, na turu. Ziadne opiase, su to uz zreli ludia okolo 45-55 rokov. A je ohen na streche, lebo co mam co chodit na chaty s cudzimi ludmi. Rovnako som sa s kamosom dohodla, ze si urobime vylety do Madarska, do Polska, do Polonin apd. Zase ohen na streche, ze preco pojdem s kamosom niekde. Lebo za a) kamos rad chodi na vylety, za b) soferovat bude on a pojdeme na jeho aute. On na neho neziarli, vie, ze kamarat je mi ako moj brat, pozname sa viac ako 20 rokov a absolutne ma fyzicky nepritahuje, ale len tak zo zasady je proti tomu. Tak s nim nikam nepojdem, ale sama ist s niekym nemozem?
Co by ste urobili vy na mojom mieste?

bielasovicka
24. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl no pre neho je to nepredstavitelne, aby zadana zena, chodila na chaty s cudzimi ludmi, ked ma doma priatela.

@anonym_autor no tak nech ide s tebou, keď je to preňho nepredstaviteľné. A keď neide, ideš sama. Jeho problém. Bodka.

earlgrey
24. aug 2025
@lenkakoc444

@anonym_autor zalezi sko velmi je cestovanie, vylety, stretavanie s kamosmi dolezite pre Teba. Mnohi ludia sa v tomto prisposobia partnerovi. Chces to aj ty? Pre mna by toto bol bod zlomu. Ja cestovanie a kamosov potrebujem a nebola by som s niekym kto by nechcel ist so mnou resp by mi zakazoval. Moj partner nie vzdy ide so mnou, ale nikdy mu nevadilo ak idem sama resp s inymi ludmi.
Co sa tyka tej chaty autorka nejde s jednym kamosom, ale s partiou. V tom problem nevidim. V dovolenke s kamosom problem vidim to by aj mne vadilo a to mne maloco vadi 🙂

@lenkakoc444 a ty si čítala, že ona pozná len toho kamoša ale ostatných ľudí, ktorí idu na chatu vôbec nepozná? čiže sú to pre ňu cudzí ľudia? Takže ak by tebe manžel povedal, že ide s dlhoročnou kamarátkou na 3 dni na chatu a budú tam ešte kamarátky tej kamarátky, niektoré s partnermi a niektoré nie, tak by si s kľudným pocitom doma ľahla do postele áno? tu sa bavíme o CUDZÍCH ľuďoch, s ktorými chce ísť na chatu.

misicka31
24. aug 2025

Tebe vlastne niečo vadí?Lebo ho stále len obhajujes a dávaš mu za pravdu.Bud pôjdeš alebo nie,to je všetko.Vies ako to skončí?Necháš sa úplne zmanipulovať a ostaneš doma.

tykat
24. aug 2025

@anonym_autor preco si s nim? Co ti tento vztah dava? Financie? Sex? Dobre vari? Upratuje?...

Aha tak vsetko ok az na to ze je domased.
Deti nemas? Rodina? Kamaratky?

Asi by som si to vydupala ze chcem.chodit na vylety, bud sa prisposobi alebo si najdes iny sposob. S kamosom, partiou. Co tak prenajat si na vikend chalupu a ist vo dvojici. Prechadzky, vecer ohnik. Toto by nedal?

viestta
24. aug 2025
@anonym_autor

@nominativ navariť vie, operie práčka, vie ju samozrejme zapnúť a obsluhovať, aj žehliť vie, aj uprace. Rozhľadený je, inteligentný tak primerane, vyzerá dobre, to je pravda. Peniaze má tak akurát, ani nie veľa, ani málo, na život to stačí. Sex s ním je dobrý, v tomto smere si dosť rozumieme. A smejeme sa spolu stále. Len je domased, nikde nechodí, nič by sme nevideli, keby som to nedrivovala občas ja.

@anonym_autor takze na vylety je nepouzitelny. Je na nieco pouzitelny? Vyvazi ta konkretna pouzitelnost to, ze budes chodit po vyletoch s kamaratmi a on ti to este aj vycitat bude? Vsak si napis na papier co ta pri tom domasedovi drzi. Ci aj ty si jedna z tych, ze radsej nepouzitelny ale hlavne ze nejaky je?

kavasmliekom
24. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom nechodím ani vlakom, ani autobusom. Ani MHD nedávam, nezvládam to v dopravných prostriedkoch. Naposledy som išla autobusom na dlhšiu trasu ako pol hodinu v roku 2007 a to som sa musela nadopovať tabletkami, aby som cestu zvládla a celú som ju prespala a potom som sa pol dňa dávala dokopy, kým tbl vyprchali z tela. Pre mňa je najlepším riešením auto, alebo eventuálne lietadlo, ale tak do hodiny letu max a tiež sa musím utlmiť, aby som to zvládla.

@anonym_autor chúďatko.

kavasmliekom
24. aug 2025
@bielasovicka

@anonym_autor no tak nech ide s tebou, keď je to preňho nepredstaviteľné. A keď neide, ideš sama. Jeho problém. Bodka.

@bielasovicka ona sama nechce ísť, ona chce ísť s kamošom. Lebo nechce šoférovať, ani ísť autobusom, ani vlakom. Len s kamošom to dava.

kavasmliekom
24. aug 2025
@earlgrey

@lenkakoc444 a ty si čítala, že ona pozná len toho kamoša ale ostatných ľudí, ktorí idu na chatu vôbec nepozná? čiže sú to pre ňu cudzí ľudia? Takže ak by tebe manžel povedal, že ide s dlhoročnou kamarátkou na 3 dni na chatu a budú tam ešte kamarátky tej kamarátky, niektoré s partnermi a niektoré nie, tak by si s kľudným pocitom doma ľahla do postele áno? tu sa bavíme o CUDZÍCH ľuďoch, s ktorými chce ísť na chatu.

@earlgrey ona chce ísť s kamošom, len frajer jej to nedovolí. Bodka. 😄

biba_18
24. aug 2025

všetko už bolo povedané - išla by som či sa mu páči alebo nie…

earlgrey
24. aug 2025
@kavasmliekom

@earlgrey ona chce ísť s kamošom, len frajer jej to nedovolí. Bodka. 😄

@kavasmliekom áno, čítam 🤷‍♀️

luccys
24. aug 2025

Lol. Tento typek mi pripomina jedneho, s ktorym som sa parkrat stretla, ked som este mala 20+(je to davno). Sebavedomie mu inak nechybalo, len nemal vodicak, ani auto. Vzdy, ked sme isli niekam autom-mojim a ja som soferovala, tak to nedaval. Vraj nie je zvyknuty, aby ho vozila zena😃😄 ale soferak si robit tiez nechcel, lebo "ho nepotrebuje". Dnes by som o takeho ani bicykel neoprela. Zistila som, ze je to pre mna asexualne, ked chlap nie je samostatny. A tento autorkin je este aj domased. Uf. Blba kombinacia.

anonym_7c8bf1
24. aug 2025

Autor to si ty, co ta frajer nezavolal k nemu do izbicky ked rodicia ostali o den dlhsie na chate
Zdalo sa , ze mate 18 rokov a randite poza chrbat rodicov
Presne v diskusiii spominas chatu s kamosmi

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/rozumiete-co-tym-chcem-povedat-a-co-hladam/

anonym_7c8bf1
24. aug 2025

AUTOR

Včera o 20:42

@minenkaa
@anonym_autor a prečo ho ty nezavolas,to vážne čakáte dvaja dospelý ľudia na to kedy idu rodicia na chatu?
@minenkaa nie, nejdeme spolu nikde, nikdy. Ja idem na chatu so znamymi tento mesiac, on nikam nejd

luccys
24. aug 2025
@anonym_7c8bf1

Autor to si ty, co ta frajer nezavolal k nemu do izbicky ked rodicia ostali o den dlhsie na chate
Zdalo sa , ze mate 18 rokov a randite poza chrbat rodicov
Presne v diskusiii spominas chatu s kamosmi

@anonym_7c8bf1 Aj ja si myslim, ze je to ona.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@earlgrey

Toľko tolerancie. Vezmime si to z druhej strany. Chlap povie žene, ktorá nikam nechce íst, že ide na chatu s kamarátkou (ktorá ho síce 20 rokov sexuálne nepriťahuje, sú len dobrí kamaráti) a s xyz cudzími ľuďmi...to by tu boli úplne iné reakcie 😁

@earlgrey Ale ved ona by rada isla so svojim priatelom, len ten nechce. Takze toto je trochu nevhodne prirovnanie.

autor
24. aug 2025
@anonym_7c8bf1

AUTOR

Včera o 20:42

@minenkaa
@anonym_autor a prečo ho ty nezavolas,to vážne čakáte dvaja dospelý ľudia na to kedy idu rodicia na chatu?
@minenkaa nie, nejdeme spolu nikde, nikdy. Ja idem na chatu so znamymi tento mesiac, on nikam nejd

@anonym_7c8bf1 nie, ja my s priatelom byvame spolu uz 15 rokov. Zo zaciatku sme mali kopec kamosov a chodili sme spolu ako partia von, na chaty apd. Takze to bolo ine. Potom neskor sme sa vsetci usadili a moj priatel sa usadil az velmi a keby bolo po nom, nejdeme naozaj nikde. Na dovolenke sme boli spolu velmi, velmi davno. Odvtedy sme raz asi pred 7 rokmi spolu boli na predlzeny vikend v Tatrach a raz spolu na vylet na otocku v Tatrach. Inak nic.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_7c8bf1 nie, ja my s priatelom byvame spolu uz 15 rokov. Zo zaciatku sme mali kopec kamosov a chodili sme spolu ako partia von, na chaty apd. Takze to bolo ine. Potom neskor sme sa vsetci usadili a moj priatel sa usadil az velmi a keby bolo po nom, nejdeme naozaj nikde. Na dovolenke sme boli spolu velmi, velmi davno. Odvtedy sme raz asi pred 7 rokmi spolu boli na predlzeny vikend v Tatrach a raz spolu na vylet na otocku v Tatrach. Inak nic.

@anonym_autor Ja na Tvojom mieste by som oznamila priatelovi, ze idem na dovolenku k moru (toto je priklad, mozes si tam dat cokolvek) a spytala by som sa rovno, ci ide so mnou, alebo mam ist sama. A keby nesiel, tak sama idem a je mi uplne fuk, ze sa to jemu nepaci. Ked on chce sediet na gauci, tak nech sedi, Ty nemusis. Keby si bola aj Ty taka gaucana, tak je vsetko v poriadku, ale asi nie si a nevidim jediny dovod sa niekomu takto totalne podriadovat.

earlgrey
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@earlgrey Ale ved ona by rada isla so svojim priatelom, len ten nechce. Takze toto je trochu nevhodne prirovnanie.

@dskjhfdlkdjhl Prečo je nevhodné? Ak by mal muž partnerku, ktorá nikam nechce chodiť? veď to je presne to isté, len v opačnom garde...

sissy27
24. aug 2025
@earlgrey

Toľko tolerancie. Vezmime si to z druhej strany. Chlap povie žene, ktorá nikam nechce íst, že ide na chatu s kamarátkou (ktorá ho síce 20 rokov sexuálne nepriťahuje, sú len dobrí kamaráti) a s xyz cudzími ľuďmi...to by tu boli úplne iné reakcie 😁

@earlgrey uplne za tychto okolnosti uplne v pohode. Moj partner ma kamaratky / kolegyne rovnako ako ja kamaratov / kolegov, travime s nimi cas aj bez toho druheho, nevidim na tom nic zle. Mnohych pozname este z cias, ked sme sa my ako partneri vobec nepoznali. Mam teraz odstrihnut 30 kamaratstvo len preto, ze sa to podla niektorych pre zadanu zenu nehodi? Toto nie je o tom, ze ona ide na nejaku ozran party a trasie sa, aby konecne vypadla od neho na vikend prec, ona si chce uzit turistiku. On je lenivy zakomplexovany neschopak, tak ona ma trpiet? Ved nech sa on prekona a ide s nimi. Spravi radost milujucej partnerke, nieco zazije, uvidi… len to by asi jeho ego neprezilo existovat par dni so schopnejsimi…

earlgrey
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Ja na Tvojom mieste by som oznamila priatelovi, ze idem na dovolenku k moru (toto je priklad, mozes si tam dat cokolvek) a spytala by som sa rovno, ci ide so mnou, alebo mam ist sama. A keby nesiel, tak sama idem a je mi uplne fuk, ze sa to jemu nepaci. Ked on chce sediet na gauci, tak nech sedi, Ty nemusis. Keby si bola aj Ty taka gaucana, tak je vsetko v poriadku, ale asi nie si a nevidim jediny dovod sa niekomu takto totalne podriadovat.

@dskjhfdlkdjhl áno SAMA...a nie s kamarátom a niekoľko kusov cudzích ľudí na chatu na 3 dní, a tých ľudí ani nepozná osobne...🤷‍♀️ nevidíš v tom rozdiel? ... ide s cudzími ľuďmi, ktorých nepozná...teda chce ísť...

earlgrey
24. aug 2025
@sissy27

@earlgrey uplne za tychto okolnosti uplne v pohode. Moj partner ma kamaratky / kolegyne rovnako ako ja kamaratov / kolegov, travime s nimi cas aj bez toho druheho, nevidim na tom nic zle. Mnohych pozname este z cias, ked sme sa my ako partneri vobec nepoznali. Mam teraz odstrihnut 30 kamaratstvo len preto, ze sa to podla niektorych pre zadanu zenu nehodi? Toto nie je o tom, ze ona ide na nejaku ozran party a trasie sa, aby konecne vypadla od neho na vikend prec, ona si chce uzit turistiku. On je lenivy zakomplexovany neschopak, tak ona ma trpiet? Ved nech sa on prekona a ide s nimi. Spravi radost milujucej partnerke, nieco zazije, uvidi… len to by asi jeho ego neprezilo existovat par dni so schopnejsimi…

@sissy27 Ale ona ich nepozná...veď o tom celý čas píšem...ONA NEPOZNÁ TÝCH ĽUDÍ...pozna len toho jedneho 130kg kamaráta....ostatných nepozná osobne...sú to cudzí ľudia...

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@earlgrey

@dskjhfdlkdjhl áno SAMA...a nie s kamarátom a niekoľko kusov cudzích ľudí na chatu na 3 dní, a tých ľudí ani nepozná osobne...🤷‍♀️ nevidíš v tom rozdiel? ... ide s cudzími ľuďmi, ktorých nepozná...teda chce ísť...

@earlgrey Pozri, ak niekto 15 rokov sedi doma na gauci a nechce sa pohnut, tak predsa jeho partner (a teraz je jedno, ktory z nich je zena/muz) nemusi s nim na tom gauci hnit. A je uplne jedno, ci pojde sama, alebo s kamosom. A co je na tom, ze v tej partii pozna len toho jedneho? Tak pojde s cudzimi ludmi a co?
Pisala si, ze ake sme zrazu tolerantne, preto som pisala o tej nevhodnosti. Nuz, ak sa niekto nevie odlepit z gauca a este sa mu nepaci, ze ten druhy taky nie je, tak nemoze pocitat s tym, ze ten druhy bude s nim na tom gauci sediet a musi ratat aj s tym, ze pojde sam, alebo s niekym inym.

sissy27
24. aug 2025
@earlgrey

@sissy27 Ale ona ich nepozná...veď o tom celý čas píšem...ONA NEPOZNÁ TÝCH ĽUDÍ...pozna len toho jedneho 130kg kamaráta....ostatných nepozná osobne...sú to cudzí ľudia...

@earlgrey tak sa zoznami 🤷‍♀️ ja stale problem nevidim. Ja neviem preco pod nejakou chatou / vyletom vidis hned bohapustu ozieracku a tr.kacku alebo co. Ak ho bude chciet podviest, tak to spravi kym si on kavu zaleje, nemusi kvoli tomu ist na vylet. Okrem toho - ona sa ho nesnazi vynechat z tohto vyletu, to on nechce ist. A nie ze nechce ist na tento konkretny vylet, ale nikam. Tak asi mu ona za to nestoji, aby trosku vysiel zo svojej komfortnej zony, teda zliezol z gauca.
Ja si fakt neviem predstavit byt roky zavreta medzi 4 stenami.
A mimochodom, to tvoje nech ide sama - ver mi, ze na takej dovolenke je 100x viac prilezitosti na neveru ako s partiou 😂 to sa hned krutia casnici, sprievodcovia, ini turisti okolo samej zeny na vylete 😂 nehovoriac o tom, ze ak by sa jej nieco stalo, tak z tej partie jej skor niekto pomoze ako ked bude uplne sama.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@earlgrey

@earlgrey Preco si myslis, ze ak by isla ona s tym kamosom a cudzimi ludmi, tak je to nevhodne? To vzdy treba za vsetkym vidiet neveru, alebo co vlastne? Ci sudis podla seba? Ty by si sa hned na niektoreho z nich hodila, ci ako? Ja fakt nechapem, ako niektori ludia ziju, resp. ako vnimaju tento svet.

autor
24. aug 2025
@sissy27

@earlgrey tak sa zoznami 🤷‍♀️ ja stale problem nevidim. Ja neviem preco pod nejakou chatou / vyletom vidis hned bohapustu ozieracku a tr.kacku alebo co. Ak ho bude chciet podviest, tak to spravi kym si on kavu zaleje, nemusi kvoli tomu ist na vylet. Okrem toho - ona sa ho nesnazi vynechat z tohto vyletu, to on nechce ist. A nie ze nechce ist na tento konkretny vylet, ale nikam. Tak asi mu ona za to nestoji, aby trosku vysiel zo svojej komfortnej zony, teda zliezol z gauca.
Ja si fakt neviem predstavit byt roky zavreta medzi 4 stenami.
A mimochodom, to tvoje nech ide sama - ver mi, ze na takej dovolenke je 100x viac prilezitosti na neveru ako s partiou 😂 to sa hned krutia casnici, sprievodcovia, ini turisti okolo samej zeny na vylete 😂 nehovoriac o tom, ze ak by sa jej nieco stalo, tak z tej partie jej skor niekto pomoze ako ked bude uplne sama.

@sissy27 inak ja nepijem vobec alkohol ak uz ide o to. Vsetko ti ludia na chate su manzelske pary, nikto tam nebude single, vsetci su zadani. Nevidim na tom nic zle.

zobaka
24. aug 2025

tak rozculovat sa moze potom ked s tebou bude chodit na vylety, najhorsie je ked sa dvaju daju dokopy a maju odlisne zaujmy, co z takeho vztahu

sissy27
24. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 inak ja nepijem vobec alkohol ak uz ide o to. Vsetko ti ludia na chate su manzelske pary, nikto tam nebude single, vsetci su zadani. Nevidim na tom nic zle.

@anonym_autor ani ja na tom nevidim nic zle, jediny problem je za mna tvoj partner, ale tak to uz ty musis vediet, ci je naozaj taky skvely alebo je to z tvojej strany nejaka slepa oddanost, vdacnost za nieco co bolo, zufalstvo, strach zo zmeny… pre mna by takto odlisne zivotne styly a totalna neochota z jeho strany sa aspon raz za rok prekonat a spravit ti radost, plus nedovera, vycitky a kontrola boli proste no-go. Ale to som ja.

earlgrey
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@earlgrey Preco si myslis, ze ak by isla ona s tym kamosom a cudzimi ludmi, tak je to nevhodne? To vzdy treba za vsetkym vidiet neveru, alebo co vlastne? Ci sudis podla seba? Ty by si sa hned na niektoreho z nich hodila, ci ako? Ja fakt nechapem, ako niektori ludia ziju, resp. ako vnimaju tento svet.

@sissy27
@dskjhfdlkdjhl

Ženy, kde spomínam neveru? Absolútne nikde. Ale človek nikdy nevie, čo sa môže stať a nie, nenarážam vôbec na neveru. Ja osobne by som s cudzími ľuďmi nešla. Môj partner bežne chodí na rybačku, na stanovačku s partiou, áno, partiou aj žien a aj mužov, v tom problém nevidím a ja s ním nechodím, lebo mám malé dieťa so zdr. problémami a je veľmi na mňa naviazané. Tak predsa nebudem dieťa trápiť. Len tu ide o to, že je dvojaký meter na mužov a aj na ženy. V jednej téme sa píše, že žena nemá čo vypisovať zadanému mužovi, nemá chodiť na kávu so ženatým kolegom, nemá chodiť so zadaným na túru atď. ale tu je v pohode, že zadaná ide so slobodným kamarátom a neviem koľko cudzími ľuďmi niekde na 3 dni. To je celé o čom som písala. A ako som už spomínala, mne je jedno kto si čo robí vo svojom živote, poukazujem len na to, ak by to bolo opačne, že tu napíše muž, že jeho žena nechce nikam isť a nepáči sa jej, že on chce ísť so slobodnou kamarátkou a cudzími ľuďmi na 3 dni na chatu.

laila22
24. aug 2025
@anonym_autor

@ivik4 odkiaľ máš, že je uhundraný? Len sa pýtam, lebo za to, že komentoval moju neschopnosť orientácie v priestore zase neznamená, že je uhundraný. Naozaj mám minimálnu orientáciu.

@anonym_autor ešte dá ho zastávaj

earlgrey
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Dobre. Teraz si zober situáciu, že ty si domased a nikam s partnerom nechceš ísť. On ti povie, že ide s kamarátkou a niekoľkými cudzími ľuďmi, ktorých nepozná on a ani ty na chatu na 3 dni. Aká by bola tvoja reakcia?