Ako riešiť problémový vzťah a udržať rodinu?
Ahojte ani neviem ci chcem radu alebo iba citat aka som hlúpa a pokazila detom život. S manzelom som sa spoznala mladá zaľúbila som sa a aj ked ma prvý rok klamal a mal sex cez telefón som mu odpustila a rozhodla sa s ním ostat. Vtedy som verila, ze laska je vedome rozhodnutie a práca na vzťahu. Nedôvera však ostala, on sa zmenil ale menšie klamstva mu ostali, dávkoval to postupne raz za pol roka nejake klamstvo. Medzi tým sme mali dve deti. Po narodení druhého sa problémy zvýraznili hlavne v sexe a to spustilo sled dalsich problémov. Manžel sa nestaral o moj orgazmus, ked nebol pokrčil plecami ze skúsime nabudúce. Orálny sex nerobil skoro vobec aj ked vraj s tým nemal problem. S frekvenciou sa mi snažil vyhovieť, ja som kvoli nemu frekvenciu znížila ale jemu to nikdy dlho nevydržalo a zase som musela sa pripomínať, prosiť, hádať sa. Je to velmi ponižujúce nieco si musiet takto pýtať. Hadky sli dalej, odcudzili sme sa, manžel sem tam zaklamal v nejakej blbosti no uz len to ze to bolo klamstvo ako take mna velmi sklamalo zas a znova. Nemohla som sa spoľahnúť, ze nieco co vravi je pravda. Doma boli bud hadky alebo ticho. (Snažíme sa aby to deti nevideli) Hadky som vyvolávala ja lebo to bol jediný spôsob ako sa porozprávať. Ked som sa zacala rozprávať normalne vzdy tu debatu otočil niekam uplne inam a nevedel mi na nic odpovedať. Nikdy sa o mna nesnažil, za nic sa neospravedlnil a ja uz mam v hlave iba to zle. Viac krat som mu povedala, ze ho nemilujem, ze mu neverim. Asi je to aj pravda ale mylne som si myslela, ze ho to nakopne a nieco zmeni. Dosiahla som pravý opak, ma ma este viac v paži. Po poslednom sexe, co sa iba urobil a na mna vykašľal som sa prihlásila na pokec. Neviem preco asi z trucu. Ano ako male dieta. Ale nasla som si tam “kamosa” a je to skvele ked vas niekto konecne počúva a mozete sa s niekym konecne rozprávať. Mna to ticho doma ničí. Chodila som na terapiu asi budem musiet znova. Muž ist nechce v nom problem nie je. Parova terapia mu nenapadla on vlastne žiadne riešenie nenavrhol ani nic nechce riesit vzdy iba presunie zodpovednost na mna a opýta sa ma, ako chcem dalej fungovať. Dnes mi povedal, ze ho nemrzi, ze nebudeme spolu my dvaja ale ze s nami oboma nebudú deti. Mozno ma uz nemiluje ani on. Najmladšie ma 7m. Ci bola chyba mu vtedy odpustiť a niesť si stale krivdu sa uz nedozviem, niekedy na neho pozriem a je mi doplacu kam to zašlo ale neviem s tým nic urobit. Nemozem mu znova vsetko odpustiť a tváriť sa ze nic, neskôr ma to rovnako dobehne.
Vsetko co urobím este viac to pokazim. Chcem aby mali deti kompletnú rodinu, no nechcem im dat príklad, ze je v poriadku zit nešťastne ako spolubyvajuci. Neviem manželovi odpustiť, ani to co urobil dávno ani to, ze sa nesnaží teraz.
Cele zle. Videla si, ze je to nanic, napriek tomu ste sli do druheho dietata a ked ma dieta 7 mesiacov, tak si najdes kamosa na pokeci? Tomu kamosovi je jasne, ze mas 2 deti a este 2,5 roka nebudes moct pracovat, ak sa date dokopy? Bude ochotny vas podporovat a zivit?
Vidim to tak, ze si daj pokoj s kamosom, max pisanie. Pockaj kym bude mat druhe dieta 3 roky, bude moct ist do skolky. Medzitym rozmyslaj, co a ako budes robit o tych 2,5 roka a vytvaraj si rezervy. Praca, nove byvanie.
@anonym_autor Pri dvoch deťoch ti naozaj tak veľmi chýba kvalitný sex?
@anonym_autor nechapem, co mate vsetci s tou “kompletnou rodinou”. Rodina nie o pocte zucastnenych a obsadenych poziciach, rodina ma byt hlavne FUNKCNA. Zbytocne si nahovaras, ze deti nevidia / nepocuju / nerozumeju vasim hadkam. Mozno nerozumeju obsahu, ale velmi dobre citia to dusno a nefunkcnost co doma mate.
Nepojazdne auto, ktore sa opravit neda, nebudes v garazi drzat len preto, aby susedia videli, ze mate auto, zbavis sa ho, aby ta nestalo dalsie peniaze, cas a energiu, nie? Rovnako to je so vztahom. Ak nefunguje a neda sa opravit, tak bude pre vsetkych (a najma pre deti) najlepsie, ked ho ukoncite. Rozvodom sa konci manzelstvo, nie rodicovstvo a prave ten rozvod ukaze, akymi rodicmi naozaj ste.
@anonym_33f98e dakujem, mas pravdu, obaja sme vyčerpaní. A mam pocit, ze iba ja nieco robim, aj ked mozno nie dobre veci. Ale on je uplne pasívny, iba sľubuje do vetra a nic nerobí.
@anonym_c34504 ano kamoš vie, ze mam deti aj manžela. Je to iba kamoš na pisanie, som osamelá. Nejdem sa davat s nikým dokopy. Ak sa s mužom rozvedieme nebudem mat cas ani pomyslieť na iného muža lebo budem mat co robit sama s dvoma detmi. Hej mas pravdu, cele zle, uvedomujem si, ze som to posrala. Druhé babatko sme naozaj chceli aj ked nie tak rychlo.
@anonym_6f75a8 Ano chyba mi kvalitný sex, mam 30 rokov a chyba mi spojenie, zblíženie, intimita, bezpečie, opora, sebavedomie.
@anonym_autor nechapem, co mate vsetci s tou “kompletnou rodinou”. Rodina nie o pocte zucastnenych a obsadenych poziciach, rodina ma byt hlavne FUNKCNA. Zbytocne si nahovaras, ze deti nevidia / nepocuju / nerozumeju vasim hadkam. Mozno nerozumeju obsahu, ale velmi dobre citia to dusno a nefunkcnost co doma mate.
Nepojazdne auto, ktore sa opravit neda, nebudes v garazi drzat len preto, aby susedia videli, ze mate auto, zbavis sa ho, aby ta nestalo dalsie peniaze, cas a energiu, nie? Rovnako to je so vztahom. Ak nefunguje a neda sa opravit, tak bude pre vsetkych (a najma pre deti) najlepsie, ked ho ukoncite. Rozvodom sa konci manzelstvo, nie rodicovstvo a prave ten rozvod ukaze, akymi rodicmi naozaj ste.
@sissy27 sme dobrí rodicia, robime vsetko pre deti ale sme aj ľudia a chceli sme, aby nam manželstvo vyšlo. Mas úplnú pravdu, deti vycítia atmosféru. Mali sme obdobia, kedy sme boli naozaj šťastní a ja sa nejak neviem zmieriť s tým, ze je naozaj koniec. Ze uz nikdy nebudeme travit dni vsetci štyria ako rodina a ze uz deti budu bud iba so mnou alebo iba s mužom. Proste je to pre mna ťažké si to pripustiť.
To je tak keď sa stretnú dvaja úplne nezrelí ľudia a urobia si deti
Bez urážky, ty si tak jednoduchá, že ani nevidíš aké iné problemy sú vo vzťahy okrem sexu
Máte dve deti, treba to urobiť tak, aby váš rozchod bol čo najmenší cirkus a čo najmenej zasiahol deti
A do budúcna, pokial si vydatá, alebo vo vzťahu s niekym tak najskôr to jedno ukončí a potom si nájdi kamosa
To je tiež z tvojej strany take denilne a zároveň sa sťažuješ že nemáš dobrý sex
@anonym_6f75a8
To akoze zena s dvomi detmi nema narok na kvalitny sex? Alebo na sex vobec?
Napriklad je jedna vec, ktorá ma trápi. Druhý porod som mala velmi zly, dlhy, dieta aj ja sme na tom boli zle a dieta nedýchalo. Ja mam trvale následky. A manžel nebol pri nas, bola som tam sama. No a nekúpil mi nic za porod. Aj ked vedel, ze mi na tom záleží a vravela som, ze by som chcela nejaku spomienku. Nemuselo to byt nic drahé prívesok za 20€ aj som mu poslala co by som chcela. A nekúpil mi nic, ked som mu o tom vravela/vycitala mu to povedal, ze po narodení nebol cas a kupi mi neskôr, ale nekúpil boli to iba sľuby. Ked som sa na to pytala znova, tak povedal, ze ked bude mat dieta pol roka. Ale aj tak nic. A tento vzorec sa opakuje pri vela veciach. Neviem ci je to ľahostajnosť alebo zábudlivosť alebo mu nezalezi na veciach tak ako mne.
Bez urážky, ty si tak jednoduchá, že ani nevidíš aké iné problemy sú vo vzťahy okrem sexu
Máte dve deti, treba to urobiť tak, aby váš rozchod bol čo najmenší cirkus a čo najmenej zasiahol deti
A do budúcna, pokial si vydatá, alebo vo vzťahu s niekym tak najskôr to jedno ukončí a potom si nájdi kamosa
To je tiež z tvojej strany take denilne a zároveň sa sťažuješ že nemáš dobrý sex
@anonym_2d48a8 v pohode ja sa neurážam mas pravo na svoj názor mozno ti aj da vela ludi za pravdu. Ale kde píšem, ze jediný problem je sex? Je rozdiel ked ho mas a ked ho nemáš alebo ked ho mas a je nanic. Vie to uplne otočiť dynamiku vzťahu a vnímania aj inych problémov.
Ked som vydatá nemozem si nájsť kamaráta na písanie? Alebo sa mam rozviest aby som sa mohla s niekym dospelým rozprávať? Vsak aj ked som matka a manzelka mi chyba nejaký kontakt s dospelými ludmi, nie len stale s detmi sa rozprávať.
@anonym_2d48a8 v pohode ja sa neurážam mas pravo na svoj názor mozno ti aj da vela ludi za pravdu. Ale kde píšem, ze jediný problem je sex? Je rozdiel ked ho mas a ked ho nemáš alebo ked ho mas a je nanic. Vie to uplne otočiť dynamiku vzťahu a vnímania aj inych problémov.
Ked som vydatá nemozem si nájsť kamaráta na písanie? Alebo sa mam rozviest aby som sa mohla s niekym dospelým rozprávať? Vsak aj ked som matka a manzelka mi chyba nejaký kontakt s dospelými ludmi, nie len stale s detmi sa rozprávať.
@anonym_autor tebe je asi zbytočne niečo písať, tebe to celé docvakne mizno tak za 10 rokov
To je cele zle. Čo s tým chceš robiť? Máš peniaze na kúpu iného bývania? Bývanie je kľúčové. Bez toho sa ďalej nepohnes. Nájsť však lásku nemusí byt vôbec jednoduché. Chlapom čo máš sa nemusíš vôbec zaoberať, ani neriešiť čo on, to je úplne mŕtve pre Teba… s ním nepohnes. Čiže zaoberaj sa len tým, čo urobíš ty.
Nemáš žiadne kamošky? Prečo hneď cudzí chlap z pokecu? On ťa stále klame, možno aj podvádza ale ty si s ním spravíš to dve deti? Ty sa s ním stále hádaš, vyčítaš sex, povieš, že ho nemiluješ ale stále sa tváriš ako chceš zachrániť rodinu? Vy ste hlavne nemali mať druhé dieťa a keď už je na svete snažiť sa prežiť do rozchodu, nie stále rýpať ďalej. Sprav si plán ako sa to dá spraviť a ukonči to. Hlavne sa potom nezaves na prvý kolík, ktorý sa s tebou vyspí.
@anonym_autor tebe je asi zbytočne niečo písať, tebe to celé docvakne mizno tak za 10 rokov
@anonym_2d48a8 ved mi napis konkrétne, napisala si, ze som jednoduchá tak mi to skús vysvetliť ked nechapem. Manžel vie, ze si s niekym pisem. Kamoš vie, ze som vydatá a potrebujem sa iba s niekym porozprávať. Vies ake to je, ked sa nemáš s kym porozprávať a muž ta ignoruje?
Napriklad je jedna vec, ktorá ma trápi. Druhý porod som mala velmi zly, dlhy, dieta aj ja sme na tom boli zle a dieta nedýchalo. Ja mam trvale následky. A manžel nebol pri nas, bola som tam sama. No a nekúpil mi nic za porod. Aj ked vedel, ze mi na tom záleží a vravela som, ze by som chcela nejaku spomienku. Nemuselo to byt nic drahé prívesok za 20€ aj som mu poslala co by som chcela. A nekúpil mi nic, ked som mu o tom vravela/vycitala mu to povedal, ze po narodení nebol cas a kupi mi neskôr, ale nekúpil boli to iba sľuby. Ked som sa na to pytala znova, tak povedal, ze ked bude mat dieta pol roka. Ale aj tak nic. A tento vzorec sa opakuje pri vela veciach. Neviem ci je to ľahostajnosť alebo zábudlivosť alebo mu nezalezi na veciach tak ako mne.
@anonym_autor Nie, nie je to zabudlivost.
Ano, je to lahostajnost.
Nic ine.
Nemáš žiadne kamošky? Prečo hneď cudzí chlap z pokecu? On ťa stále klame, možno aj podvádza ale ty si s ním spravíš to dve deti? Ty sa s ním stále hádaš, vyčítaš sex, povieš, že ho nemiluješ ale stále sa tváriš ako chceš zachrániť rodinu? Vy ste hlavne nemali mať druhé dieťa a keď už je na svete snažiť sa prežiť do rozchodu, nie stále rýpať ďalej. Sprav si plán ako sa to dá spraviť a ukonči to. Hlavne sa potom nezaves na prvý kolík, ktorý sa s tebou vyspí.
@januska12323 neviem ci si citala, alebo si chces s tým zavesením na prvý kolík iba rypnut. Nehľadám nikoho na vzťah. Na pokeci som si chcela nájsť kamosku, co mam kamošky deti nemaju a nemaju cas sa stretavat ked chodia do prace. Na xy správ na pokeci nereagujem, napisal mi milý chalan s podobnými vlastnosťami a záľubami a dobre sa nam píše. Ostatných kamaratov co mam mame s mužom spoločných a nemozem s nimi preberať nic súkromne.
To je cele zle. Čo s tým chceš robiť? Máš peniaze na kúpu iného bývania? Bývanie je kľúčové. Bez toho sa ďalej nepohnes. Nájsť však lásku nemusí byt vôbec jednoduché. Chlapom čo máš sa nemusíš vôbec zaoberať, ani neriešiť čo on, to je úplne mŕtve pre Teba… s ním nepohnes. Čiže zaoberaj sa len tým, čo urobíš ty.
@personality keby som mala uz som tam. Hľadám si prácu, budeme mat asi striedavku a ked si nájdem dve prace mozno dostanem aj hypotéku na nejaký menší byt. Dovtedy jedine prenájom alebo vydržať spolu kym nepôjde mladšie dieta do škôlky. Neviem co by bolo najlepsie, cas uz nevrátim a bicovat sa tým, ake chyby som porobila uz nema význam
@anonym_autor Nie, nie je to zabudlivost.
Ano, je to lahostajnost.
Nic ine.
@moonlight1210 ten horší prípad. To uz bohuzial nezmením
Tvoje odpovede si vážim, myslis, ze ma terapia zmysel? Aj to, ze to navrhnem ja a budem mat pocit, ze som ho zase dotlacila do niečoho, co by sam neurobil? Nechcem vsetko ťahať sama ale ani to zahodiť bez snahy.
Toto je iné psycho. Toto nedopadne dobre, vlastne už ani nedopadlo. Žena si našla nejakého lúzra, čo chodil na "Sex po telefóne" 🙂 Tak to som ešte teda nepočul, že toto nejaký normálny chlap fakt rieši. Potom sa daľej hádali, klamal jej ale urobili si ešte dalšie dieťa. No a ona to rieši pokecom, tam sa to vyrieši....Bravó.
@januska12323 neviem ci si citala, alebo si chces s tým zavesením na prvý kolík iba rypnut. Nehľadám nikoho na vzťah. Na pokeci som si chcela nájsť kamosku, co mam kamošky deti nemaju a nemaju cas sa stretavat ked chodia do prace. Na xy správ na pokeci nereagujem, napisal mi milý chalan s podobnými vlastnosťami a záľubami a dobre sa nam píše. Ostatných kamaratov co mam mame s mužom spoločných a nemozem s nimi preberať nic súkromne.
@anonym_autor áno bolo to rypnutie lebo potrebuješ vyriešiť tento vzťah nie budovať ďalší, na to bude čas po odchode.
@sissy27 sme dobrí rodicia, robime vsetko pre deti ale sme aj ľudia a chceli sme, aby nam manželstvo vyšlo. Mas úplnú pravdu, deti vycítia atmosféru. Mali sme obdobia, kedy sme boli naozaj šťastní a ja sa nejak neviem zmieriť s tým, ze je naozaj koniec. Ze uz nikdy nebudeme travit dni vsetci štyria ako rodina a ze uz deti budu bud iba so mnou alebo iba s mužom. Proste je to pre mna ťažké si to pripustiť.
@anonym_autor ale preco by nemohli deti travit cas s oboma rodicmi sucasne aj po rozvode? Presne o tom som pisala vyssie - rozvod ukaze, akymi rodicmi ste. Poznam minimalne tri rodiny, kde su sice rozvedeni / rozideni, ale ako rodina funguju ovela lepsie ako ine “kompletne rodiny”. Ano, nebudete byvat pod jednou strechou, ale ak budete chciet, tak mozete travit cas spolocne, dovolenky, oslavy, volny cas a mozete sa spolu venovat detom. Je to len na vas.
Momentalne si ty dala na prve miesto seba a svoje pohodlie a schovavas sa deti…
Rodina kde sú sice rozvedení ale ako rodina fungujú vraj lepšie ako kompletne rodiny? WTF? To je čo za oxymoron. Dnes je to tu snáď samé psycho...
Ľudia zlati, ešte stále mi chcete povedať, že za 90% týchto zlých vzťahov a manželstiev nemôže žena? V týchto príbehoch, ktoré sú ako cez kopirák, su uz na začiatku vztahu veľké červené vlajky, pokračuju počas chodenia, počas manželstva a plodnenia ďalších a ďalších detí. A na koniku je aj tak vzdy na vine chlap. Za vsetko.
@personality keby som mala uz som tam. Hľadám si prácu, budeme mat asi striedavku a ked si nájdem dve prace mozno dostanem aj hypotéku na nejaký menší byt. Dovtedy jedine prenájom alebo vydržať spolu kym nepôjde mladšie dieta do škôlky. Neviem co by bolo najlepsie, cas uz nevrátim a bicovat sa tým, ake chyby som porobila uz nema význam
@anonym_autor Áno, keď si nájdeš dve práce, tak potom ťa prestane trápiť príliš málo sexu, nezostane ti ani čas na pokec s cudzím chlapom a už ti bude lepšie.
Ľudia zlati, ešte stále mi chcete povedať, že za 90% týchto zlých vzťahov a manželstiev nemôže žena? V týchto príbehoch, ktoré sú ako cez kopirák, su uz na začiatku vztahu veľké červené vlajky, pokračuju počas chodenia, počas manželstva a plodnenia ďalších a ďalších detí. A na koniku je aj tak vzdy na vine chlap. Za vsetko.
@anonym_252d7f priznala som si chybu, nemala som mu vtedy odpustiť ani veriť, ze na to zabudnem. Bola som sprostá a zamilovana. Ale viem, ze keby sa posledne mesiace snažil, mohli sme byt šťastní. Ignorovať ma a klamať ma bolo jeho rozhodnutie. Obaja mame na nešťastnom manželstve podiel viny.
@sissy27 Vnimam to rovnako. Bohuzial, vacsina ludi to vidi inak. Mam synovca, ktory ked k nam pride, vkuse nadava na svoju manzelku, ze je narcistka, robi mu napriek atd...Ale ked mu poviem, nech sa rozvedie, tak mi odvrkne, ze "aka som mudra".
@anonym_2d48a8 "milujem" tuto nadradenosť a pasivnu agresivitu. Napišeš jej "bez uražky" a potom za tym posledna veta ako sa sprava debilne. Keby si zreli ľudia robili deti, tak všetky ženy rodia v 40tke a chlapi su otcami v 50tke. Každy sa vyvija, mení. Autorka neboj, rozvodom život nekonči.
@anonym_252d7f Hm, to zaroven potom ale znamena, ze vlastne ti muzi v tych vztahoch su pozivacni vychcani manipulativni psychousi. Ci?
A o nich vieme, ze obet manipuluju na vsetky sposoby, aby ju uvrtali do vztahu.
Takze - kto vlastne na 90% je na vine? Ten muz s charakterom manipulatora.
@anonym_2d48a8 "milujem" tuto nadradenosť a pasivnu agresivitu. Napišeš jej "bez uražky" a potom za tym posledna veta ako sa sprava debilne. Keby si zreli ľudia robili deti, tak všetky ženy rodia v 40tke a chlapi su otcami v 50tke. Každy sa vyvija, mení. Autorka neboj, rozvodom život nekonči.
@anonym_673a68 dakujem ti. Jej správa vypovedá vela o nej nie o mne. Ja viem, ze som urobila aj robim vela chýb. som zúfalá a nešťastná, neviem aky krok je správne urobit. Velmi som chcela aby sme boli šťastní. A viem, ze raz budem stastna znova no je mi velmi luto ako sme dopadli a potrebujem cas aby som to spracovala
@anonym_autor Áno, keď si nájdeš dve práce, tak potom ťa prestane trápiť príliš málo sexu, nezostane ti ani čas na pokec s cudzím chlapom a už ti bude lepšie.
@anonym_bac541 Tieto nazory z 1962. U vas v rodine sa traduju, vsak?

Pre deti je podstatnejšie pokojné zázemie, kde sa cítia bezpečne a domov je ich útočisko. Aj keď sa snažíte nehádať pred deťmi, vycítia to, tá nervózna atmosféra je skrátka cítiť a dolieha na nich, aj keď nie sú priamo prítomní hádke. Tvoj muž ťa neľúbi, nechce na vašom vzťahu pracovať, odmieta sa s tebou o tom rozprávať a prísť na nejaké riešenie, ktoré uspokojí obe strany. Odmieta ťa uspokojiť v sexuálnej rovine a aj tej emocionálnej. Ty zisťuješ, že ho taktiež nemiluješ. Muž má byť tvoja opora, na ktorú sa môžeš vo všetkom spoľahnúť. On ti takou oporou nie je a preto by som riešila rozluku. Ver mi, deťom viac prospejú pokojní, šťastní rodičia, aj keď to znamená, že budú žiť od seba. Bolo veľa žien alebo mužov, ktorí žili nasilu v nefunkčnom vzťahu, pretože si mysleli, že sa musia obetovať pre deti. V konečnom dôsledku to však malo najväčší dopad práve na tie deti. Je mi to ľúto, ale váš vzťah je, podľa toho čo si napísala, vyčerpaný a viac vás ničí ako robí šťastnou.