Ako riešiť problémový vzťah a udržať rodinu?
Ahojte ani neviem ci chcem radu alebo iba citat aka som hlúpa a pokazila detom život. S manzelom som sa spoznala mladá zaľúbila som sa a aj ked ma prvý rok klamal a mal sex cez telefón som mu odpustila a rozhodla sa s ním ostat. Vtedy som verila, ze laska je vedome rozhodnutie a práca na vzťahu. Nedôvera však ostala, on sa zmenil ale menšie klamstva mu ostali, dávkoval to postupne raz za pol roka nejake klamstvo. Medzi tým sme mali dve deti. Po narodení druhého sa problémy zvýraznili hlavne v sexe a to spustilo sled dalsich problémov. Manžel sa nestaral o moj orgazmus, ked nebol pokrčil plecami ze skúsime nabudúce. Orálny sex nerobil skoro vobec aj ked vraj s tým nemal problem. S frekvenciou sa mi snažil vyhovieť, ja som kvoli nemu frekvenciu znížila ale jemu to nikdy dlho nevydržalo a zase som musela sa pripomínať, prosiť, hádať sa. Je to velmi ponižujúce nieco si musiet takto pýtať. Hadky sli dalej, odcudzili sme sa, manžel sem tam zaklamal v nejakej blbosti no uz len to ze to bolo klamstvo ako take mna velmi sklamalo zas a znova. Nemohla som sa spoľahnúť, ze nieco co vravi je pravda. Doma boli bud hadky alebo ticho. (Snažíme sa aby to deti nevideli) Hadky som vyvolávala ja lebo to bol jediný spôsob ako sa porozprávať. Ked som sa zacala rozprávať normalne vzdy tu debatu otočil niekam uplne inam a nevedel mi na nic odpovedať. Nikdy sa o mna nesnažil, za nic sa neospravedlnil a ja uz mam v hlave iba to zle. Viac krat som mu povedala, ze ho nemilujem, ze mu neverim. Asi je to aj pravda ale mylne som si myslela, ze ho to nakopne a nieco zmeni. Dosiahla som pravý opak, ma ma este viac v paži. Po poslednom sexe, co sa iba urobil a na mna vykašľal som sa prihlásila na pokec. Neviem preco asi z trucu. Ano ako male dieta. Ale nasla som si tam “kamosa” a je to skvele ked vas niekto konecne počúva a mozete sa s niekym konecne rozprávať. Mna to ticho doma ničí. Chodila som na terapiu asi budem musiet znova. Muž ist nechce v nom problem nie je. Parova terapia mu nenapadla on vlastne žiadne riešenie nenavrhol ani nic nechce riesit vzdy iba presunie zodpovednost na mna a opýta sa ma, ako chcem dalej fungovať. Dnes mi povedal, ze ho nemrzi, ze nebudeme spolu my dvaja ale ze s nami oboma nebudú deti. Mozno ma uz nemiluje ani on. Najmladšie ma 7m. Ci bola chyba mu vtedy odpustiť a niesť si stale krivdu sa uz nedozviem, niekedy na neho pozriem a je mi doplacu kam to zašlo ale neviem s tým nic urobit. Nemozem mu znova vsetko odpustiť a tváriť sa ze nic, neskôr ma to rovnako dobehne.
Vsetko co urobím este viac to pokazim. Chcem aby mali deti kompletnú rodinu, no nechcem im dat príklad, ze je v poriadku zit nešťastne ako spolubyvajuci. Neviem manželovi odpustiť, ani to co urobil dávno ani to, ze sa nesnaží teraz.
@anonym_673a68 dakujem ti. Jej správa vypovedá vela o nej nie o mne. Ja viem, ze som urobila aj robim vela chýb. som zúfalá a nešťastná, neviem aky krok je správne urobit. Velmi som chcela aby sme boli šťastní. A viem, ze raz budem stastna znova no je mi velmi luto ako sme dopadli a potrebujem cas aby som to spracovala
@anonym_autor maš 7m babo si pisala. Nerob veci zbrklo, začni postupne chystať odchod, vlastnu existenciu s deťmi. Kym je 2.mimco tak male, musiš to vydržať ak nemaš zazemie. Byvať s deťmi v kľude je kľúčové. A tak isto mať aj stabilnú prácu a príjem. Lebo toto všetko ak nebudeš mať pripravene a doslova tvrdo vykalkulované ,tak Ťa vráti naspäť. Začni myšlienkami, predstavami, malými krôčikmi. A zvykať muža už teraz postarať sa o deti. Lebo rodičom ostane aj keď tvojim partnerom už nebude.
@moonlight1210 na vine je tá žena, že si vezme takého manipulátora za muža. Su znaky ešte pred manželstvom, napriek tomu si ho vezme. On je nahovno pred manzelstvom, počas manželstva, je nahovno počas prvého dieťaťa a napriek tomu si s ním spravi ďalšie dieťa? Normálna zdravá, sebavedomá žena si nevpustí takýto vadný materiál do života. Jej zly výber- jej chyba. Ako hovorí klasik: každý si je strojcom svojho šťastia . On bol psychopat už predtým, nestal sa ním až počas manželstva.
@anonym_252d7f nie je psychopat. Je ľahostajný flegmatik a nemiluje ma. Mas pravdu, moja chyba. Snad je ti uz lepsie.
Toto je iné psycho. Toto nedopadne dobre, vlastne už ani nedopadlo. Žena si našla nejakého lúzra, čo chodil na "Sex po telefóne" 🙂 Tak to som ešte teda nepočul, že toto nejaký normálny chlap fakt rieši. Potom sa daľej hádali, klamal jej ale urobili si ešte dalšie dieťa. No a ona to rieši pokecom, tam sa to vyrieši....Bravó.
@anonym_b77ed2 Ze. Take riadne Kocurkovo.
@anonym_autor maš 7m babo si pisala. Nerob veci zbrklo, začni postupne chystať odchod, vlastnu existenciu s deťmi. Kym je 2.mimco tak male, musiš to vydržať ak nemaš zazemie. Byvať s deťmi v kľude je kľúčové. A tak isto mať aj stabilnú prácu a príjem. Lebo toto všetko ak nebudeš mať pripravene a doslova tvrdo vykalkulované ,tak Ťa vráti naspäť. Začni myšlienkami, predstavami, malými krôčikmi. A zvykať muža už teraz postarať sa o deti. Lebo rodičom ostane aj keď tvojim partnerom už nebude.
@anonym_673a68 dakujem ti za podporu, so starostlivosťou muža nie je žiaden problem. Je samostatný s detmi a dobre sa postará 🙂
Autorka toto je jednostranný nefunkcny vztah.To sama nezachranis, žial.On nerieši, jemu tento stav vyhovuje.A podľa mňa ta už nelubi.
Ma narcisticke črty, pozri si videa na YT Antónie Morgan, Dvořáka.
Chyby si porobila ale kto ich nerobí?
Nevšímaj si tu tie moralistky, ktovie aké oni vedu vztahy…
Musis sa pomaly pripravovať na odchod, krok po kroku, takto sa nedá zit .
Nefunkcne vztahy človeka vždy dobehnú, skôr či neskôr, nehovorim aké následky a vzory dávajú ľudia svojim detom.Z pohodlnosti ostavaju, ale neskôr keď ich dieta bude žiť v takom istom nefunkcnom vzťahu, možno si to raz uvedomia
Rozvodom sa zivot nekončí, máš veľké šťastie si mlada ešte.Takže odpútaj sa psychicky a pripravuj sa na odchod
Držím ti palce!
Autorka toto je jednostranný nefunkcny vztah.To sama nezachranis, žial.On nerieši, jemu tento stav vyhovuje.A podľa mňa ta už nelubi.
Nefunkcne vztahy človeka vždy dobehnú, skôr či neskôr, nehovorim aké následky a vzory dávajú ľudia svojim detom.Z pohodlnosti ostavaju, ale neskôr keď ich dieta bude žiť v takom istom nefunkcnom vzťahu, možno si to raz uvedomia
Rozvodom sa zivot nekončí, máš veľké šťastie si mlada ešte.Takže odpútaj sa psychicky a pripravuj sa na odchod
Držím ti palce!
@anonym_987c69 dakujem za taku milú správu 🙂 pomaly sa pripravujem, aspon psychicky a hľadám si prácu
@moonlight1210 na vine je tá žena, že si vezme takého manipulátora za muža. Su znaky ešte pred manželstvom, napriek tomu si ho vezme. On je nahovno pred manzelstvom, počas manželstva, je nahovno počas prvého dieťaťa a napriek tomu si s ním spravi ďalšie dieťa? Normálna zdravá, sebavedomá žena si nevpustí takýto vadný materiál do života. Jej zly výber- jej chyba. Ako hovorí klasik: každý si je strojcom svojho šťastia . On bol psychopat už predtým, nestal sa ním až počas manželstva.
@anonym_252d7f vieš čo sa hovorilo medzi chlapmi kedysi (cca.v 70tych rokoch) v krcme? Hoď ženu na mléko (resp.urob jej rychlo decko) potom Ti neujde! Vieš ,že sa dynamika vzťahu meni zasadne po narodeni dieťaťa? Žena je zavisla na chlapovi. A keď je chlap nedozrety somar, tak sa z nej pokusi urobiť poslušnu služtičku ,co bude pokračovať v "mama hoteli" a drzat hubu a krok. A inak každa mlada žena je rodeny psycholog, v 25 ostrieľana vzťahmi (ale vzorna panna), hneď prekukne každeho chlapa aj v zamilovanosti a zďaleka sa takymto vyhne, lebo vie že na omyly nema narok, lebo by ju na MK zlyncovali "supermatky" ako si Ty 😉👌 bravó
@anonym_252d7f vieš čo sa hovorilo medzi chlapmi kedysi (cca.v 70tych rokoch) v krcme? Hoď ženu na mléko (resp.urob jej rychlo decko) potom Ti neujde! Vieš ,že sa dynamika vzťahu meni zasadne po narodeni dieťaťa? Žena je zavisla na chlapovi. A keď je chlap nedozrety somar, tak sa z nej pokusi urobiť poslušnu služtičku ,co bude pokračovať v "mama hoteli" a drzat hubu a krok. A inak každa mlada žena je rodeny psycholog, v 25 ostrieľana vzťahmi (ale vzorna panna), hneď prekukne každeho chlapa aj v zamilovanosti a zďaleka sa takymto vyhne, lebo vie že na omyly nema narok, lebo by ju na MK zlyncovali "supermatky" ako si Ty 😉👌 bravó
@anonym_673a68 kazdy ma na omyly narok. Aj ja-supermatka ich robim.😉Tu ich je opakovane viac. Nie je to cudne? Ty tiez robis stale tie iste chyby a ocakavas iny vysledok? Ja sa zvyknem z chyb poucit. Mozno preto, ze som supermatka. Niekto ich robi dookola.
@anonym_673a68 kazdy ma na omyly narok. Aj ja-supermatka ich robim.😉Tu ich je opakovane viac. Nie je to cudne? Ty tiez robis stale tie iste chyby a ocakavas iny vysledok? Ja sa zvyknem z chyb poucit. Mozno preto, ze som supermatka. Niekto ich robi dookola.
@anonym_252d7f tak dufam, ze ti je naozaj lepsie a nikdy sa nedostaneš do situacie ako ja. Co sa ti nemoze nikdy stat, ty supermatka. Skoda, ze ľudia komentujú väčšinou ked chcú niekoho ponížiť alebo si kopnúť a nie poradit ci pomôcť. Ja som si síce vybrala zlého muža, no ty sa smejes z niekoho, kto nešťastný napisal na verejne fórum o radu. A to je oveľa väčšia hanba, hlavne ked o našom manželstve vies iba to, co som napisala plus svoje hlúpe domnienky 🙂
@anonym_252d7f tak dufam, ze ti je naozaj lepsie a nikdy sa nedostaneš do situacie ako ja. Co sa ti nemoze nikdy stat, ty supermatka. Skoda, ze ľudia komentujú väčšinou ked chcú niekoho ponížiť alebo si kopnúť a nie poradit ci pomôcť. Ja som si síce vybrala zlého muža, no ty sa smejes z niekoho, kto nešťastný napisal na verejne fórum o radu. A to je oveľa väčšia hanba, hlavne ked o našom manželstve vies iba to, co som napisala plus svoje hlúpe domnienky 🙂
@anonym_autor aj z tohto tvojho príspevku vyznieva, ze si úplne mimo. Ja sa z tvojho života absolútne nevysmievam, neviem odkiaľ máš taký pocit. Vieš mi ukázať odsek v ktorom sa z teba smejem? Nie, nepotrebujem si ani kopnúť. Napísala som realitu. Skús si prečítať svoj úvodný príspevok a vyhodnoť si ho sama, keď si teda myslíš, že robíš samé múdre rozhodnutia.
@anonym_autor aj z tohto tvojho príspevku vyznieva, ze si úplne mimo. Ja sa z tvojho života absolútne nevysmievam, neviem odkiaľ máš taký pocit. Vieš mi ukázať odsek v ktorom sa z teba smejem? Nie, nepotrebujem si ani kopnúť. Napísala som realitu. Skús si prečítať svoj úvodný príspevok a vyhodnoť si ho sama, keď si teda myslíš, že robíš samé múdre rozhodnutia.
@anonym_252d7f precitaj si túto svoju správu, hlavne časť kde píšeš, ako si myslím, ze robim same správne rozhodnutia. A potom sa zamysli, kolko krat som tu priznala, ze som urobila mnoho chýb. Doťahovať sa s tebou nebudem, nenapisala si pravdu. Vážim si ostatné komentáre, od ludi, co chcú uprimne poradit alebo pomôcť. Tvoje su odpad a nebudem na ne uz reagovať. Len ti prajem, nech si navzdy v dobrej životnej situacii
@sissy27 sme dobrí rodicia, robime vsetko pre deti ale sme aj ľudia a chceli sme, aby nam manželstvo vyšlo. Mas úplnú pravdu, deti vycítia atmosféru. Mali sme obdobia, kedy sme boli naozaj šťastní a ja sa nejak neviem zmieriť s tým, ze je naozaj koniec. Ze uz nikdy nebudeme travit dni vsetci štyria ako rodina a ze uz deti budu bud iba so mnou alebo iba s mužom. Proste je to pre mna ťažké si to pripustiť.
@anonym_autor tvoj muž nikdy nechcel,aby vám to vyšlo,nechápem,načo si s ním a ešte aj druhé decko.Dotlačila si ho do toho? Pochybujem,že on s nadšením prišiel s týmto návrhom,keď sa na tebe iba urobí,si iba matrac,spamätaj sa!
Držím ti palce!
@anonym_987c69 konečne normalna odpoveď , aj vratane @moonlight ktora napíše vecne, pravdivo ,bez uražok, s dávkou empatie 👌
@anonym_252d7f každy je manipulator a psychopat lebo FB povedal,že?
@anonym_252d7f každy je manipulator a psychopat lebo FB povedal,že?
@anonym_673a68 ked si precitas, na ktory prispevok som reagovala, pochopis aj moju odpoved.
@moonlight1210 ten horší prípad. To uz bohuzial nezmením
Tvoje odpovede si vážim, myslis, ze ma terapia zmysel? Aj to, ze to navrhnem ja a budem mat pocit, ze som ho zase dotlacila do niečoho, co by sam neurobil? Nechcem vsetko ťahať sama ale ani to zahodiť bez snahy.
@anonym_autor velmi teoreticky moze mat parova terapia zmysel. Ak tam nezacnete bojovat o to, kto ma pravdu a kto sa ma zmenit, aby ste vedeli spolu existovat.
Ale ak je raz niekto lahostajny, tam sa neda vela zmenit.
(Necitala som vsetko, ale zachytila, ze tvoj muz vie, ze si pises s inym muzom a je mu to jedno? Nehovorim, ze ma hned urobit ziarlivu scenu. Ale ak naznacis, ze je pre teba ten druhy tiez dolezity a tvoj muz na to nic, tak vazne tu stracas cas. Lebo ty potrebujes byt tam, kde na tebe zalezi. Nie tam, kde niekto uz riesi iba svoj zivot.).
Tebe skor pomoze terapia zamerana na teba. Aby si sa odvazila urobit ten krok k sebe. A prestala bojivat o taku pomyslenu satisfakciu od tvojho muza vo vztahu.
Tym padom vedela byt na ceste von zo vztahu.
Lebo “kvoli detom” je casto len skryvanie aj sam pred sebou svojho strachu z neznama, ktore (vraj) caka. Neochita odist je casto ten strach, co bude, ako bude, atd.
A mnoho zien (hlavne zien), ktore tym prejdu, nakoniec povedia, ze to mali urobit skor. Nie, nie je to prijemna skusenost a prvy rok-dva potom su narocne, kedze budujes novy zivot od zakladu. Ale ked sa zabehnes, tak zrazu vidis nove moznosti, co v starom vztahu neprichadzali do uvahy.
Skus vyuzit cas, kym ti mladsie dieta vyrastie, na terapie, zbieranie vedomosti potrebnych pre samosttany zivot (aj trebars taka praca s vrtackou sa zide vediet 🙂 ), rob si uspory (kazda stovka sa pocita. Je to lepsie ako uplna nula.).
Ver tomu, ze cim sebaistejsie sa budes citit, tym menej sa budes trapit vztahom, aky je.
A dokonca to moze niekedy viest k tomu, ze mily muz sa zrazu zacne spamatavat. Hlavne ak si verna sama sebe a naozaj to robis pre seba a nie ako divadlo pre neho (ked je to len divadielko o samostatnosti a odhodlani, tak sa chovas stale opatrne a to sa da lahucko prekuknut, ze odvahu len predstieras. Takze pomyskeny vrateny zaujem od muza ber len ako mozny bonus. Najskro sa tak ani nestane. No sebavedomie a samostatnist potrebujes i tak.).
@anonym_autor velmi teoreticky moze mat parova terapia zmysel. Ak tam nezacnete bojovat o to, kto ma pravdu a kto sa ma zmenit, aby ste vedeli spolu existovat.
Ale ak je raz niekto lahostajny, tam sa neda vela zmenit.
(Necitala som vsetko, ale zachytila, ze tvoj muz vie, ze si pises s inym muzom a je mu to jedno? Nehovorim, ze ma hned urobit ziarlivu scenu. Ale ak naznacis, ze je pre teba ten druhy tiez dolezity a tvoj muz na to nic, tak vazne tu stracas cas. Lebo ty potrebujes byt tam, kde na tebe zalezi. Nie tam, kde niekto uz riesi iba svoj zivot.).
Tebe skor pomoze terapia zamerana na teba. Aby si sa odvazila urobit ten krok k sebe. A prestala bojivat o taku pomyslenu satisfakciu od tvojho muza vo vztahu.
Tym padom vedela byt na ceste von zo vztahu.
Lebo “kvoli detom” je casto len skryvanie aj sam pred sebou svojho strachu z neznama, ktore (vraj) caka. Neochita odist je casto ten strach, co bude, ako bude, atd.
A mnoho zien (hlavne zien), ktore tym prejdu, nakoniec povedia, ze to mali urobit skor. Nie, nie je to prijemna skusenost a prvy rok-dva potom su narocne, kedze budujes novy zivot od zakladu. Ale ked sa zabehnes, tak zrazu vidis nove moznosti, co v starom vztahu neprichadzali do uvahy.
Skus vyuzit cas, kym ti mladsie dieta vyrastie, na terapie, zbieranie vedomosti potrebnych pre samosttany zivot (aj trebars taka praca s vrtackou sa zide vediet 🙂 ), rob si uspory (kazda stovka sa pocita. Je to lepsie ako uplna nula.).
Ver tomu, ze cim sebaistejsie sa budes citit, tym menej sa budes trapit vztahom, aky je.
A dokonca to moze niekedy viest k tomu, ze mily muz sa zrazu zacne spamatavat. Hlavne ak si verna sama sebe a naozaj to robis pre seba a nie ako divadlo pre neho (ked je to len divadielko o samostatnosti a odhodlani, tak sa chovas stale opatrne a to sa da lahucko prekuknut, ze odvahu len predstieras. Takze pomyskeny vrateny zaujem od muza ber len ako mozny bonus. Najskro sa tak ani nestane. No sebavedomie a samostatnist potrebujes i tak.).
@moonlight1210 suhlasim, do bodky...
Ak budes, autorka, sama so sebou spokojna a vyrovnana, tak uvidis, ze sa ti zivot zmeni a uvidis aj to, ci bude mat zmysel byt spolu alebo nie. Mas cas, vyuzi to. Drzim palce, aby ste sa nedostali do bodu, ze budete musiet spolu este byvat a bude to len obdobie urazania sa a dehonestovania.
@anonym_252d7f ubezpecujem ta, ze 99% ludi sa nauci manipulatora ciastocne rozoznavat, az ked si manipulaciou do nejakej miery prejdu, alebo ju videli v priamom prenose na niekom (ale vlastna skusenost je neprenosna).
Takze na rozne drobne manipulacie najprv naletia a popalia sa. Az potom vedia, co si vsimat. Aspon pri nejakom type manipulacie. Kludne pri inom type do toho mozu spadnut nanovo.
Ja manipulacie napr. rozoznat uz viem. Ale nebudem si verit, ze kazdu. A urcite, ak sa niekto velmi posnazi, tak sa mu to podari. Urcite na nejaku dobu, nez urobi nieco mimo kontextu, aky mi predstiera, a to ho prezradi.
Takze tvoje tvrdenie je taka odvaha naivneho cloveka. Vacsinou ta sebaistota skonci tym, ze sa si ticho uvedomis, ze aj tak ta niekto uspesne na nieco pouzil.
@moonlight1210 suhlasim, do bodky...
Ak budes, autorka, sama so sebou spokojna a vyrovnana, tak uvidis, ze sa ti zivot zmeni a uvidis aj to, ci bude mat zmysel byt spolu alebo nie. Mas cas, vyuzi to. Drzim palce, aby ste sa nedostali do bodu, ze budete musiet spolu este byvat a bude to len obdobie urazania sa a dehonestovania.
@moonlight1210
@guiseppinka dakujem vam velmi pekne za zhodnotenie aj rady. Ja viem, ze potom uz bude dobre, ked prekonám to obdobie stavanie sa na vlastne nohy. No a sebavedomie snad zase časom získam, ked sa prenesiem cez ten pocit zlyhania, ze som nedokázala detom dopriať co som si naplánovala. Proste je mi to cele luto, naozaj som s ním chcela zostarnúť a myslela som, ze vsetko spolu prekonáme kym sa budeme ľúbiť. Ale sama to ťahať nevladzem. Vyrastala som s rodicmi, ktorí sa stale hádali ale mama od otca neodišla lebo by nas deti sama neuzivila a je pohodlná na zmeny. Toto ja svojim detom urobit nechcem a nedovolím. Rodicia sa hádajú doteraz ako psi, vulgárne si nadávajú aj ked sme na navsteve.
K tej otázke, ci je mužovi jedno, ze si s niekym pisem. Ked som mu to povedala povedal, ze ci si myslím, ze je blby a nic si nevšimol. Nijak viac to nerozvadzal nevyjadroval sa proste sa tváril dalej akoby sa nic nestalo. Ja mu nestojím uz ani za hádku. Skor som mala pocit, ze ho to urazilo ale nie na tolko, aby to riešil. A @moonlight1210 velmi si vážim taketo prispievatelky, je naozaj úľava prečítať si radu bez súdenia. Vela krat si vedela napisat vecne a s empatiou radu, hoc si aj nesúhlasila, nikdy som nevidela rypanie, urazanie, povysovanie sa. Asi to chcelo vela životných skúsenosti, vela ludi by si mohlo vziať príklad.
@moonlight1210
@guiseppinka dakujem vam velmi pekne za zhodnotenie aj rady. Ja viem, ze potom uz bude dobre, ked prekonám to obdobie stavanie sa na vlastne nohy. No a sebavedomie snad zase časom získam, ked sa prenesiem cez ten pocit zlyhania, ze som nedokázala detom dopriať co som si naplánovala. Proste je mi to cele luto, naozaj som s ním chcela zostarnúť a myslela som, ze vsetko spolu prekonáme kym sa budeme ľúbiť. Ale sama to ťahať nevladzem. Vyrastala som s rodicmi, ktorí sa stale hádali ale mama od otca neodišla lebo by nas deti sama neuzivila a je pohodlná na zmeny. Toto ja svojim detom urobit nechcem a nedovolím. Rodicia sa hádajú doteraz ako psi, vulgárne si nadávajú aj ked sme na navsteve.
K tej otázke, ci je mužovi jedno, ze si s niekym pisem. Ked som mu to povedala povedal, ze ci si myslím, ze je blby a nic si nevšimol. Nijak viac to nerozvadzal nevyjadroval sa proste sa tváril dalej akoby sa nic nestalo. Ja mu nestojím uz ani za hádku. Skor som mala pocit, ze ho to urazilo ale nie na tolko, aby to riešil. A @moonlight1210 velmi si vážim taketo prispievatelky, je naozaj úľava prečítať si radu bez súdenia. Vela krat si vedela napisat vecne a s empatiou radu, hoc si aj nesúhlasila, nikdy som nevidela rypanie, urazanie, povysovanie sa. Asi to chcelo vela životných skúsenosti, vela ludi by si mohlo vziať príklad.
@anonym_autor napis mi IP, tu nechcem pisat
@anonym_autor niekedy sa čudujem že chlap je kkt ale aurorka rieši zlý sex 🤣
Som za to aby sa vzťahy hneď nevzdávali, problémy boli a budú
No len vieš aj prečo ťa klamal?ten dôvod?vysvetlil ti to niekedy?
Len myslim si, že on uz vás vzťah vzdal po všetkých stránkach a vlastne ti to aj povedal
Ty dúfas, že sa prebere tym, že ta začne stracat ale nieje to tak
Jedine sa rozumne dohodnúť co sa týka deti a hlavne aby si si vedela zariadiť život bez neho

@anonym_252d7f Hm, to zaroven potom ale znamena, ze vlastne ti muzi v tych vztahoch su pozivacni vychcani manipulativni psychousi. Ci?
A o nich vieme, ze obet manipuluju na vsetky sposoby, aby ju uvrtali do vztahu.
Takze - kto vlastne na 90% je na vine? Ten muz s charakterom manipulatora.