icon

Ako riešiť problémy s manželom?

8. nov 2025

Od doby čo manžel začal pracovať ako szčo tak si robí čo chce. Alebo si to namýšlam? Skrátka ja nikdy neviem kedy pracuje kedy nepracuje. Odíde z domu ráno a celý deň ho nie je. Uvediem príklad. Bola som doma a on v práci. Okolo 12:30 prišiel domov po vercajch a niečo neviem čo nakoľko to má v jeho dielni. Dal si so mnou kávu a vraví idem ešte niečo meniť na aute. A následne prišiel až po 18 tej hodine a takto je to stále každý deň aj víkendy.
A ja reálne neviem kde pracuje,do kedy ( áno má toho viac),či niekde aj nechodí za nejakou druhou, to je príklad. Nikdy som nebola taká kde si bol a s kým. Ale v poslednej dobe sa už vypytujem kedy prídeš a on nikdy nevie. On mi síce povie že ide napríklad na byt sanitu montovať ale čo ja viem koľko to môže trvať keď následne ho celý deň nie je?
A tým pádom som len doma so synom a ja nemôžem ani nikam ísť bez dieťaťa. Ja ako mladá žena toto nepovažujem za normálne. Ak sa mi nepáči a spomeniem to,tak začne prskať že tak mám ísť ja do práce a nosiť toľko čo on! Ale baby reálne ani neviem koľko nosí nakoľko máme oddelené účty. Keď sa spýtam koľko si zarobil tak to zakecáva otázkami a v ktorý mesiac? Keď poviem august napr tak to on už si nepamätá. Aký postoj mám zaujať?

Strana
z2
autor
8. nov 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, no toto co opisujes mi pride,ze mas doma manipulatora ako vysiteho. Chce ta mat len doma, lebo ked niekam ides uz straca prehlad a je nervny. Toto je zivot v zlatej klietke a ked sa ti otvoria dvierka nech vyletis, tak sa bojis vyletiet, lebo co zas bude od neho (aka kontrola, ake vycitky). Nieste si vobec ako dvaja seberovní partneri. On je tam ten pan vsetkeho, aj teba a moze tebou manipulovat ako len chce, lebo inak bude hulakat po tebe...Nenechaj sa. Ked mas nastupit do prace od decembra, tak rozhodne nastup! Nech on si mysli alebo hovori co chce! Tiez mu nepovedz kolko zarabas, ked sa bude pytat a aj na ostatne v com ma on vyhybave odpovede, maj aj ty. Skus si z vyplaty nieco setrit a casom, pokial si on neuvedomi, ze sa nechova ani ako otec, ani ako manzel, od neho odid, lebo toto co mas doma nie je podla mna zivot. A kedze ty nemozes von za kamoskou-zavolaj kamosku k sebe a dajte u teba kavu, henten aj tak bude prec, takze pokecate aspon a predsa aj takato socializacia ti dobre padne, nech nescvoknes kym nastupis do prace. Drzim ti palce!🍀

@motylik2559 ďakujem moc

anonym_8b5299
8. nov 2025

No, moja zlatá ak sa nedajbože rozvediete, tak mu ešte budeš vracať polovicu všetkých splátok toho uveru, čo platis, odkedy ste manželia.

anonym_8b5299
Autor odpoveď zmazal
anonym_6782f7
8. nov 2025
@anonym_autor

@lucik194 má účet ako szčo, ale ja som ho ešte ani nevidela ani neviem koľko má,viem že si niekde odkladá ale nemám potuchy koľko alebo koľko si môže dovoliť odkladať

@anonym_autor môže ťa k účtu pridať ako disponenta, minimálne by mal aspoň s právami na pozeranie účtu a pohybov aby si mala prehľad o rodinných financiách

anonym_540e0c
8. nov 2025
@anonym_6782f7

@anonym_autor môže ťa k účtu pridať ako disponenta, minimálne by mal aspoň s právami na pozeranie účtu a pohybov aby si mala prehľad o rodinných financiách

@anonym_6782f7 môže, ale tento cvok to nikdy neurobí, mamlas ako vyšitý, až som sa nasrala...

motylik2559
8. nov 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem moc

@anonym_autor Za malicko🤗🍀

anonym_fc05ba
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_9eac42 od decembra idem do práce, a to si mala vidieť ten face a tie reči, či som bola na brigáde alebo skrátený úväzok nikdy nepodporil, vždy reči ako mi to sprotiviť. Vlastne nikdy ma nepodporil a jediné čo ho zaujímalo tak za koľko budem robiť a koľko hodín denne alebo obdeň a či to vobec bude reálne sa prestriedat s dieťaťom

@anonym_autor a preco si s takým mužom? Klasika lebo dieta?

rozculena
8. nov 2025

@anonym_autor keď nebol szčo,tak s tebou trávil čas?Staral sa o dieťa? vedela si,koľko zarobí?

anonym_5ac433
8. nov 2025

@anonym_autor to nema nic s tym ze je SZCO. Aj moj je a viem o kazdom kroku lebo robi z domu.to je charakterom prace. Nenormalne je ze nevies kolko zarobi..

rorino
8. nov 2025

@anonym_autor Keby som rozmýšľala ako ty,tsk asi už dávno ten vzťah nemám.Vitaj v živote živnostnika.Moj manžel je tiež živnostnik a navyše v odvetví,kde sa bežne stretàva s nežným pohlavím.Keby som mala mať prehľad,kde presne a a od kedy do kedy je tam a tam,už by som bola na uzavretom oddelení.Tiež màme oddelené úçty, ani raz som sa ho neopýtala koľko zaràba a čuduj sa svete už sme spolu viac ako 19 rokov🤷

anonym_8dbb51
8. nov 2025

@anonym_autor dieta ste planovali a chceli obidvaja?

ivangeline
8. nov 2025

A ináč je v manželstve všetko v poriadku? Takto by som nežila.

anonym_1faeba
8. nov 2025

Ešte stále si nenapísala, čo manžel robí. Je iné, ak je SZČO automechaník a celý deň robí autá v dielni. Iné, ak je kurenár, či vodár a chodí opravovať akútne poruchy vždy na inú adresu, potom uteká kúpiť nahradný diel a dokončiť opravu. Od druhu práce veĺmi záleží, kedy príde domov.
Čo sa zárobkov týka, u SZČO z účtu nič nevyčítaš. Zvyčajne si berie z neho pre vlastnú spotrebu, ale až po vyhotovení daňového priznania je jasné, koľko vlastne za rok zarobil, aký mal čistý zisk. Rátaj s tým, že môže mať aj stratu, ak budeš trvať na tom, že ti musí
sedieť pri sukni. Konkurencia vo všetkom je veľká a zákazky sa ziskavajú ťažko. Veľakrát aj pri pive. Podľa toho, čo píšeš, ale aj podľa mnohých odpovedí, nie každý vie, čo podnikanie obnáša. Ako vyzerá pracovný deň tvojho muža ti musí povedať on sám, ako je to s príjmami a výdavkami SZČO nech ti vysvetlí nejaká účtovníčka.

anonym_fdc94f
8. nov 2025
@tykat

@anonym_fdc94f ja by som bola za aby manzelia mali spolocny ucet povinne, hned po uzavreti manzelstva a aby ani jeden z nich si nemohol zalozit dalsi ucet. Lebo toto co tu citam ako zeny-manzelky(!) nevedia kolko zarobi chlap, vydeluje im peniaze, tahaju vsetko z materskej a zobru o peniaze. Zakon hovori jasne, peniaze zarobene v manzelstve su spolocne ale absolutne to nikto nekontroluje resp. je to prakticky nevymozitelne

@tykat tak zaleží ako si to každý nastaví v manželstve. Tiež máme s manželom každý svoj účet avšak ja presne viem, koľko má manžel výplatu, vždy mi automaticky ukáže výplatnú pásku a manžel vie koľko aj ja zarobím. Máme spoločný majetok aj spoločné peniaze, tak sme si to nastavili (ale mali sme to ešte pred manželstvom tak). Inak by bola hlúposť nezaložiť si ďalší účet. Musíme mať obidvaja ďalšie podnikateľské účty (kvôli účtovníctvu). Takže tam ani nie je na výber. Všetko to je o dohode a nastavení sa.

tykat
9. nov 2025
@anonym_fdc94f

@tykat tak zaleží ako si to každý nastaví v manželstve. Tiež máme s manželom každý svoj účet avšak ja presne viem, koľko má manžel výplatu, vždy mi automaticky ukáže výplatnú pásku a manžel vie koľko aj ja zarobím. Máme spoločný majetok aj spoločné peniaze, tak sme si to nastavili (ale mali sme to ešte pred manželstvom tak). Inak by bola hlúposť nezaložiť si ďalší účet. Musíme mať obidvaja ďalšie podnikateľské účty (kvôli účtovníctvu). Takže tam ani nie je na výber. Všetko to je o dohode a nastavení sa.

@anonym_fdc94f podnikatelsky ucet je nieco ine. Mate to v manzelstve nastavene, vyhovuje vam to, ok.
Mne islo o tie zeny-manzelky, ktore musia zobrat o peniaze a manzel im milostivo vydeli ked minu matersku ci rodicovsky a zvysok si necha. Zo zakona su v manzelstve zarobene peniaze spolocnym majetkom, prax je casto ina a zakonne pravo nevymozitelne.

lala123
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fdc94f ja sa tu cítim ako rukojemník on si lieta kde chce a koľko chce a mňa aj z toho poondiateho posedenia naháňa po hodine

@anonym_autor mala si si vypnúť mobil a hotovo...neboj dieťaťu by sa nič nestalo a mala si to uhrať, že ste boli niekde kde nie je signál. Nech si aspoň na hodinu vyskúša aké to je. A mas niejaky čas pre seba? Keď potrebuješ kadernicku , lekára alebo len tak ísť niekde sama? Lebo ak nie tak to je celé zle nastavené povedz mu na rovinu, že takto to nepojde ďalej . Buď si nastavíte nové pravidla hry alebo si zacni zit ty svoj zivot a pomaly sa od neho odpútavaj citovo a finančne lebo toto ta bude trápiť stále a bude to len horšie. Je si tebou istý tak to zneužíva...

anonym_fdc94f
9. nov 2025
@tykat

@anonym_fdc94f podnikatelsky ucet je nieco ine. Mate to v manzelstve nastavene, vyhovuje vam to, ok.
Mne islo o tie zeny-manzelky, ktore musia zobrat o peniaze a manzel im milostivo vydeli ked minu matersku ci rodicovsky a zvysok si necha. Zo zakona su v manzelstve zarobene peniaze spolocnym majetkom, prax je casto ina a zakonne pravo nevymozitelne.

@tykat tak preto píšem, že so to treba hneď na začiatku nastaviť, najlepšie, keď ešte nie sú manželia. V opačnom prípade by som obmedzila starostlivosť o domácnosť manžela. Nech si varí, perie a všetko ostatné robí sám.

anonym_8dcf67
9. nov 2025

Nedôveruješ mu? Máš dôvod na obavy? Už niekedy nalomil tvoju dôveru? Podviedol ťa? Môj chodí na týždňovky, ale je so mnou vždy na telefóne, nie, žeby som to vyžadovala, niekedy ma to aj otravuje, ale on chce. Videohovor, telefonát, viem kde je, čo robí, ale vážne to vedieť nepotrebujem, len on je taký človek, ktorý, keď ľúbi, chce byť s milovanou osobou aj takto na diaľku.

anonym_3e01a7
9. nov 2025

@anonym_autor medzi vami nie je ani dôvera, ani úcta a už vôbec nie láska. Rozmýšľam márne, na čo ti je takýto manžel a načo je dieťaťu takýto otec

Strana
z2