icon

Chýbajú deťom zážitky z výletov s rodičmi?

Včera o 20:07

Poznám mladých ľudí, ktorí nikde nechodia.Robota domov, stále to isté dookola.On má fyzicky náročnú prácu, ona nie.
Ich dcéra je spolužiačka jednej z mojich dcér.My s deťmi cez víkendy sa snažime ísť na výlety do prírody turistiku cukrarne atď...oni nikde.Dcéra keď si po víkende hovoria, čo robili povie kde sme boli a ona, že oni doma.Víkend čo víkend.Minule prišlo dievčatko do školy celé natešené, že boli na oslave lebo bratranec mal 1.sv.prijímanie.
Ak oni nikde nechcú chodiť ok.Ale nemali by sa premôct a ísť kvôli deťom?Veď nemusia ďaleko.Deti by potešila aj prechádzka na ihrisko.Doma dcéra vraví, že spolužiačka vravela, ze s bračekom su väčsinou na TV.Je mi ich ľúto, že nemajú zážitky, len doma

anonym_9021c5
Včera o 20:09

Pozvite spolužiačku na výlet s vami.

majlo1234
Včera o 20:10

Ja by som tak zit nechcela. Ale ucim sa nesudit. I ked je to tazke🤣

anonym_ab2507
Včera o 20:12

Veď zavolaj rodičom toho dievčatka že vy idete tam a tam a vaša by ju rada pozvala na výlet

autor
Včera o 20:16
@anonym_9021c5

Pozvite spolužiačku na výlet s vami.

@anonym_ab2507
@anonym_9021c5 to veľmi nejde.my máme 3 deti, nezmesti a sa k nám.Keď sme išli niekde poblizku buď prechádzka alebo bicykle volali sme ju Dievčatko chcelo, ake že roďičua nie, aby nás nezaťažovala.

anonym_b56f1b
Včera o 20:18

Môj názor je, že keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané. Samozrejme sú veci, pred ktorými by sme oči zatvárať nemali, ale toto nie je žiadna šikana, týranie, zanedbávanie. Nikdy sme doma dopodrobna nerozoberali životy spolužiakov a ich rodín. Asi sa tu bavíme o mladších deťoch, že ti dcéra vykreslila situáciu ako spolužiačka prišla celá natešená znie skoro až pritiahnuto za vlasy.

autor
Včera o 20:23
@anonym_b56f1b

Môj názor je, že keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané. Samozrejme sú veci, pred ktorými by sme oči zatvárať nemali, ale toto nie je žiadna šikana, týranie, zanedbávanie. Nikdy sme doma dopodrobna nerozoberali životy spolužiakov a ich rodín. Asi sa tu bavíme o mladších deťoch, že ti dcéra vykreslila situáciu ako spolužiačka prišla celá natešená znie skoro až pritiahnuto za vlasy.

@anonym_b56f1b ani my.dcera mi o nej rozprava.rozpravju sa o takom zhrnuti vikendu aj na rannych kruhoch....byvaju neďaleko, tak som si ich vsimla.dcera to moznk ani nepovedala, cela vytesena, ale usmievava vesela...

anonym_b56f1b
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_b56f1b ani my.dcera mi o nej rozprava.rozpravju sa o takom zhrnuti vikendu aj na rannych kruhoch....byvaju neďaleko, tak som si ich vsimla.dcera to moznk ani nepovedala, cela vytesena, ale usmievava vesela...

@anonym_autor Neviem aký vek majú decká, ale niekedy máme celý víkend aktivity a môjho, keď sa ho niekto spýta, čo robil, tak povie nič alebo vyberie z toho tú najväčšiu blbosť ako, že sa hral na počítači, pritom to bolo tak 30 min. z celých dvoch dní a mňa ide roztrhnúť. Možno to nebude tento prípad, ale stále, čo s tým chceš robiť?

anonym_74ef7c
Včera o 20:34

@anonym_autor často čítam, že sú ľudia introverti a sú doma.My, keď sme doma ako aj tento víkend, lebo pršalo som z toho frustrovaná.Pre nás to je psychohygiena a utužuje to rodinu.Ja by som upadla do depresie byť veľa doma.Ludia žijú rôzne, ale kvôli deťom sme robili veľa výletov, múzea, dielnicky aj, keď sa nám nechcelo a máme pekné zazitky

anonym_ae00f1
Včera o 20:36

@anonym_autor ani ja som nemala čo povedať, keď iní vraveli, kde boli. Pretože rodičia pili, ich dake výlety netankovali. A ak ju nechcú pustiť s vami ani na bike alebo prechádzku ..tak to bolo u nás no. Nechcem nikoho súdiť, vravím, ja som tým tiež trpela a cítila som sa trápne pred spolužiakmi, ale som tu, inak to vtedy nešlo, kompenzujem si to teraz a deti si to samozrejme užívajú. Ale rodičov nedonutis. A ani to nerob, zlizne si to len ich dcéra.

anonym_f0c1ca
Včera o 20:45
@anonym_b56f1b

@anonym_autor Neviem aký vek majú decká, ale niekedy máme celý víkend aktivity a môjho, keď sa ho niekto spýta, čo robil, tak povie nič alebo vyberie z toho tú najväčšiu blbosť ako, že sa hral na počítači, pritom to bolo tak 30 min. z celých dvoch dní a mňa ide roztrhnúť. Možno to nebude tento prípad, ale stále, čo s tým chceš robiť?

@anonym_b56f1b mne minule moja skolkarka zadrela ze keď sa ich pani učiteľka pýtala co robili cez víkend tak ze jej ušlo do gatiek 😀 akože skoro ma vystrelo lebo zrovna ten víkend sme mali dosť perný co sa týkalo zážitkov a ona povie toto

anonym_32be67
Včera o 20:51

Ja to tiez nepochopim, kedze na vela vyletov sa da ist aj uplne zadarmo, takze to vobec nie je ani o peniazoch, to chce len najst si cas a chut. A pritom spolocny cas je to najkrajsie a najlepsie co detom mozu dopriat. A uprimne, to naj co si z detstva pamatam, su prave spolocne aktivity, vylety, dovolenky…

denithestrange1993
Včera o 20:53

@anonym_autor vies ty ake ma rodina problemy? Mozno ich posledny problem je niekam chodit...Iste clovek by mal detom vymysliet nejaky program,ale nestrkajte nos do coho je vam nic. Mozno prezivaju tazke obdobie.

rfrd12
Včera o 20:58

To co riesis? Ved kazdy, ako mu vyhovuje. A mozno sa doma detom venuju viac, ako Ty niekde na vylete. My sme cez tyzden tak vytazeni, ze cez vikend sme radi len tak doma. A niekedy zas mame obdobie, ze niekolko vikendov po sebe full. Z mojho detstva si teda ozaj nepamatam, ze by rodiny povinne stale vyletovali, to teraz je taky trend. Najlepsie keby sa kazdy staral o seba a nie cudzie rodiny rozoberat na nete.

anonym_4de758
Včera o 21:04

Mozno nemaju na vylety peniaze, mozno su len lenivi a unaveni, mozno maju dalsie male dieta a je tazke najst aktivitu, pri ktorej sa zabavia aj vacsie aj malicke deti. Nie je to idealne, ale nie je to ani tyranie.

marianarem
Včera o 21:04

@anonym_autor No dnes je blbe aj to, ze ked rodicia nic nevymyslia, tak mnohe deti naozaj nic moc nerobia. Ked som ja bola mala, tak sme niekedy na vylet isli, alebo na kupalisko, do cukrarne atd., ale ked nie, tak som chodila so sestrou a s kamaratmi po vonku a neexistuje, ze by sa cez vikend nic zaujimave neudialo. My som synom tiez nejako casto na vylety cez vikend nechodime, ale zase on je taky, ze stale ma doma nejake svoje rozrobene projekty, takze nejaky odlozeny v kute pri telke nie je.

anonym_6b8661
Včera o 22:10
@anonym_b56f1b

@anonym_b56f1b napodobne...takže deti niekde boli ale po par dnoch ani nevedia kde a kolko.

Čas môžu efektivne travit spolu aj doma
Moje deti by dokazali cely deň niečo tvoriť. A kolko x ani nechcu ist niekam preč, len byť doma a hrať sa s nami rodičmi alebo spolu.

anonym_2083f0
Dnes o 00:39

My ako rodina sme tiež dlho nikde neboli. Cez víkendy sa učím, deti sa učia, maximálne vezieme dcéru na futbal.🤷‍♀️