Ako riešiť problémy s nenormálnymi kolegyňami?
Ahojte. Ak by bola súťaž, kto má naj….. kolegyne, moje by to vyhrali. Naozaj. Som ich nadriadená. Mám o 20 rokov menej a to, že tam pracujem “iba” 4 roky ( oni už 35 rokov) im zrejme dáva pravo robiť si z roboty holubník. Podľa nich. Sú dve, ja som sama. Nado mnou je ešte šéfka, ale tá sa tvári, že veď čo, rob si s nimi poriadky.
Ale po poriadku: Sú to ženy sorry, ale nevzdelané, s nízkym intelektom. Nepovysujem sa, je to tak. Ak je niektorá z nich chorá musím ich doslova nasilu poslať k doktorovi. Naschvál príde ku mne, nakašle mi na stôl a povie: dom chorá ja buď aj ty a s usmevom mi to šplechne do tváre. Boli naučené kradnúť veci ako čistiace potreby atď. Ja som na to došla a kontrolujem to. Samozrejme som ja tá zlá. Nerobia si svoju náplň práce, ani po upozorneniach. Jedna má upratovať, ale máme taký bordel, že zvieratá na družstve majú čistejšie. Najnovšie jedna z nich nás vedome ohrozila vážne na zdraví. Bola v dlhodobom a dennom kontakte s osobami s vážnym infekčným ochorením a zatajila to. Navyše mi klamala. Akonáhle som to zistila vyvodila som dôsledky a ona je teraz v 50 dňovej izolácii nariadenej hygienou. Tá osoba robí s potravinami! A teraz po tom vsetkom som najhoršia ja a začala sa mi vyhrážať že ma odtiaľ dostane.
Ja trvám na okamžitej výpovedi, nakoľko vedome šírila infekčné ochorenie. Ja ju nemôžem prepustiť nie je to v mojej kompetencii, ale šéfka o tom nechce ani počuť. Tak mi teraz povedzte kto z nás je … lebo ja to s nimi uz nedávam.
Skusala som najprv po dobrom. Ludsky. Nedalo sa. Potom trvdo a bez kompromisov. Je ešte horsie. Ja nemam neodidem. Robim si svoju pracu najlepsie ako viem.
Nemáš kam odísť? To je tak toxické prostredie ze až
@autorka je mi ta luto. Ak ti sefka nedala kompetencie na vyhadzov, nech s nimi robi poriadky ona.
Inak, ak ich nevies vyhodit.. Vies im znizivat mzdu? Davat im pisomne upozornenia za porusenie pracovnej discipliny? Ake paky na ne vlastne mozes pouzit?
Ak nic z vymenovaneho, tak mi to pride, ze ta najala na to, aby mala ona sama od nich dvoch pokoj.
@alickapusinka ze ty si ta s tou zltackou? 🤣🤣
autorka na toto je aj paragraf v Trestnom zakone. podala by som trestne oznamenie pre podozrenie zo sirenia nebezpecnej nakazlivej ludskej choroby.
@sszuzu8 momentálne nemám kam odísť. Beriem to tak, že prečo by som mala utekať ja, keď nerobím nič zlé. Nech idú ony.
@jomarch to ja veľmi dobre viem. Všetko má na stole šéfka. Písomne. Ja ale prijímať ani vyhadzovať nemôžem. Môžem dať návrh, čo som aj urobila, ale konečné rozhodnutie robí ona.
Ty máš ,,parádnu" pozíciu. Šéfuj to tam, ale makaj s niekým koho Ti tam obsadíme/podržíme my. Tvojmu vedeniu prioritne nejde o nejaké výkony a kvalitu. Ty si spokojná čo si dokázala, ale si asi jediná. Ostatným je to tam úplne ukradnuté. Tým myslím aj Tvoju šéfku. Takže sa daj do kľudu, nenič si nervy, ak Ti záleží, aby si tam ostala a plávaj s prúdom. Tu žiadnu kariéru alebo poriadok neurobíš. Možno si tam zarobíš iba tak na žalúdočné vredy, keď nezmeníš postoj.
smer nová práca,,keď šéfka nič nerobí, ty neurobíš bez jej pomoci nič , akurát si zničíš nervy a zdravie !
Autorka ak má šéfka nad sebou už len ministerstvo, tak sa sťažuj tam ak to je už neúnosné, ale najlepšie by bolo pohľadať si alternatívnu prácu, ak by sťažnosť nevyšla a šéfka by chcela sa na tebe vyvŕšiť, tak aby si mohla hneď zmeniť prácu.
Teba by som za šéfku nechcela.len trestať a vyhadzovať.Nejake školenia pre tie mentálne menej vybavené kolegyne hoc aj o tých nákazlivých chorobách si zariadila?
@alickapusinka ty niesi jedna z kolegyn náhodou?áno lebo kradnúť a s podozrením na infekčné ochorenie ešte robiť s potraviny je taky bežný štandard. Gratulujem
@alickapusinka - v škole, kam chodia moje deti, je jedna trieda, kde sa u jedného žiaka potvrdila žltačka. Celá trieda musela byť v karanténe 50 dní odvtedy. Nečakalo sa na žlté oči.
@janinah tak toto je gol 😅😅 jasne, zariadi skolenie podnik zaplati, este aj s obcerstvenim nie? a mile kolegyne zrazu prestanu kradnut (lebo az na skoleni sa dozvedia, ze to sa nerobi), prestanu byt drze lajdacky a zacnu po sebe cistit zachod (lebo aj to sa dozvedia az na skoleni, ze sa to tak robi) a samozrejme az tam sa dozvedia, ze nemaju vedome sirit infekcne ochorenia a pri podozreni maju sami kontaktovat sefku co dalej...
ty si kedysi mala normalne prispevky, ale v poslednom case co si vsimam to je jedna perla za druhou. uz budes mat tiez asi svoj vek...
Autorka, trestne oznamenie ma pravo podat ktokolvek. Netreba cakat na sefku kym sa zobudi
@alickapusinka Sen každého podniku je určite zamestnanec, ktorý kradne ako straka.
@alickapusinka si trafena. Pokazeny kus. Presne preto sme ako stat v takych srackach, lebo stale existuju ludia ako ty. Nie nehovorim, ze sa nema pozerat na zamestnancov aj z ludskeho pohladu, len pri predtave ze pani kradla cca 35 rokov (asi nie cely, je to irelevantne) tak ju nechame este pokrdnut aj tych par poslednych, lebo vsak kto by chuda dochodkynu zamestnal. Chyba je tu len jedna: nikto neriesil dobu predtym, keby ju varazili desatrocia skor, nebol by problem dnes.
@autorka: trvaj na svojom. Vyhodit ta nemoze len tak. Ak sa da napisat mail/ dopis, kde popises vsetky relevantne dokazy a hodis do kopie aj vyssich pracovnikov, pripadne sefa HR, nie je mozne aby sa nediali veci. Drzim palce
hľadaj novú prácu a keď ju nájdeš daj výpoveď, iné nepomôže
Inak vás ostatné hygiena neriešila? veď ste s ňou boli v blízkom kontakte....
@alickapusinka boooze ty si riadne mimo. Všímam si ťa už dlhšie, TY TY TY v každom príspevku, ale tu si sama sebe dala korunu....
@nikaeli ano jasne, boli sme na testy
@dahra aj my sme doma. Ja mam HO, ale mam rodinu a len sa modlim aby sme boli vsetci v poriadku. Ak by nebolo, podám na ňu trestné oznámenie. Takto vedome a naschvál ľuďom ubliživať. Veď nech rovno vezme pištoľ a strieľa. Chorá osoba.
@janinah
Pozri sa. Ja som sa snažila 3 roky! 3 roky som si k nim hľadala cestu, rozprávala sa s nimi, počuvala a bola ich bútľavou vŕbou, ľutovala aky ťažký majú život . Ja som ich nepoznala a tie ženy sú také herečky , že na začiatku som si naozaj myslela, že sú fajn. No po čase sa prestávali čoraz viac kontrolovať. Ja som vždy slušne a pekne jednala, poprosila. Ignorovali to, casom som ich prichytila pri tom ako vynášajú potraviny a iné veci do svojich áut. Boli to neúnosné množstvá! Sadla som si s nimi a upozornila , že to sa diať nesmie. Nevolala som nikoho. Ani políciu, ani šéfku. Myslela som si, že sa snáď zamyslia. Všetko pokračovalo až na to, že si dávali väčší pozor. Prichytila som ich znova a to som už fotila a natáčala. Až neskor som to bonzla šéfke, ale jej to žily netrhá. Urobila to, že dala namontovať kamery, ale čo z toho, keď žiaden postih nedostali?
Veselo kradnú ďalej. Ostatné veci nekonentujem. Prepáč, ale pokiaľ sú tak zaostalé, že nevedia za sebou spláchnuť hov.. tak nemajú všetko v hlave v poriadku a nemajú tam už vôbec čo robiť.
@alickapusinka ty si kto? Snáď by mne ako šefke netozkazovali a nekradli nejaké ženské, snáď moja funkcia by mala nejaký význam.Či zamestnávateľ má nakupovať a zamestnanci kradnúť a ešte byť sprostý.No moja milá,ty žiješ asi v inej dobe.Tiež sme mali firmu ale toto by si nikto nedovolil a by mi bolo jedno,že ma par rokov do dôchodku.Nech sa správa ako sa má správať na pracovisku.
A ty napísať na vyššie šefstvo ako je tvoja šefka aj anonymne,lebo mám pocit že niečo ma za ušami spoločné snimi
@mnamko ja mám pocit, že ona chce mať kľud. Vie aké sú, ale riadi sa tým : dáš pokoj, máš pokoj 😏

@fiafia syfilis alebo kvapavka, však čo by taká k...a mohla mať niečo iné?