Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
@katkami123 tak on žaloval tatickovi hneď....🤦Som rada,ze som uribila ten krok a podarilo sa mi to tak v kľude vyriešiť.Lepsie,ako keby to ostalo v takom " prazdne"
Alebo môže Nikolka navarit nabudúce. 😉 Nech ona ukáže svoje kuchárske schopnosti.
Ako to skončili so slivkovymi gulami?
@lasona buchty.🙂Nuz ale k veci.
Neviem či poznáte niektora ten pocit,ked sa vnútorne trasiete od "strachu "ale navonok sa musite tváriť ako silna nezávislá ženská.Nemam ja rada tieto situácie,ale dala som sa na boj,tak uz necuvnem.Vcera Nikolka prišla so synom popoludní.Pozdravila sa a šup do izby.Riesila som si veci s malou,dala ju spať.No a potom som zaklopala a vošla.Vravim jej: Nikolka tebe kedy ide autobus posledný domov?Dnes nemôžeš u nas prespať,mne Marek ide do nočnej,rano keď pride potrebuje sa vyspať a my s Lucinkou ideme byť tu v detskej. Nechapavy pohľad dala.Či ty si u nas nechcela prespať?A ona taká prekvapená ze: no Marko povedal...a ja ze Marko mohol povedať.Potim vravim Markovi: Marko otec zajtra musí spať, poobede ide na 4 hodiny do XY( to je tá druhá práca,ale nechcem to tu rozoberať) Nikolka pozri si autobusy, aby si nezmeškala.Ak by aj,tak Marko ti zavola taxík.Vsak Marko?Potom som uz tam nešla,ona večer odišla.Syn ju odprevadil.A dnes mu vravím,ze urobim tie buchty, dáš si?A on ze jo,moc rád.🙂Po naobedovani sa odišiel.Este stale neprisiel.🤷
Možno konečne zmenia "miesto bydliska."
Autorka, ja od začiatku čítam Tvoju debatu a máš môj veľký obdiv. Tlieskal Tí a držím palce. Si rozumná žena 👍
100 bodov zena 👍. Este aj dobru vychovu od teba dostavaju.
@lilinka76 ďakujem 🙂🙂🙂
@lenusiatko ďakujem 🙂🙂🙂
Tak po tomto možno dôjde všetkým zúčastneným. Nakoniec, kto v tej izbe spal? Marko bol kde?
Ab-so-lut-ne e-le-gant-ne 👌
@katkami123 no ved z piatka na sobotu tam spal syn.
A v sobotu sa najedol a siel von.O 19:40 ked som písala príspevok, ešte nebol doma.Ani teraz nie je ešte doma.To je zo soboty na nedeľu teraz aktuálne.S otcom v kontakte bol,takze je ok.A kľúče má,pride kedy chce.Je dospelý,otcovi sa ozval.Tym pádom pre mňa vybavené.
@veroonr ďakujem 🙂🙂🙂
Perfektne. Len tak dalej.A hlavne sa neboj. Ty si pani domu.🥰
Vyriešila si to úplne super ako sa vraví na dámu.
Ja len, že či si tým pádom okrem nej nevyhodila z tej izby aj Marka. 😀
@katkami123 nie, prečo?on tu normálne zotrváva aj naďalej.🙂
@lasona ďakujem 🙂🙂🙂
@sense ďakujem 🙂🙂🙂
Daj potom vedieť ako to pokracuje ďalej. 🙂
@katkami123 jasné, napíšem 🥰
No ako teda pokračuje príbeh nikolka? Manžel si všimol nejakú zmenu? Aká je nálada doma?
@lasona od toho piatku ako som ju poslala domov,tak nebola.🤷Muz si nevsimol asi nič a syn je ticho... myslím ze chodí k nej,lebo je vonku dlho.A mozno s kamarátmi je vonku.... neviem...🤷Nikolka sa asi urazila.... uvidím co bude cez víkend.
Tu sa pripnem. Sledujem diskusiu od zaciatku a obdivujem ta aka si rozvazna a rozumna zena!
Tak vyzerá ze metóda zabrala. No uvidíš ako bude víkend.. ci sa teda niečo zmenilo
Ahoj autorka, víkend už prešiel, udialo sa niečo nové? Ci nikolka neprisla k vám?
@lasona ochoreli sme s malou.Ja sa držím,ved musim ako inak.A malej urobili akurat kontrolné odbery,ak bude všetko ok, pôjdeme domov.No udialo sa,ale ja som to nemala ako riešiť a sústreďovať sa na to.S muzom sme sa pohádali asi najviac za celý čas co sa poznáme.Nalozil mi ze som nenávistna osoba.Zabolelo,priznavam.Syn si totiz cez víkend urobil so slecnou romantický den v zmysle: uvaril jej večeru a travila u nas cas od piatku do pondelka rána.Muz bol v práci a skoro celú nedeľu prakticky prespal.Ked nam doniesol veci do nemocnice,tak to medzi rečou spomenul.Ze mladí su u nás.🤦Tak neviem no...
Som asi ozaj nenavistna ked mi vadí,ze niekto gazduje v mojej domácnosti? Mali celý byt len pre seba.
@autorka je mi to veľmi ľúto, ale myslím, že je naozaj na čase, aby si prestala byť slušná a začala byť razna. Lebo so svojou slušnosti si dopadla akurát tak, ze ta maju všetci 3 u riti. Mladému povedať, aby si laskavo z tvojej domácnosti, nerobil novú domácnosť so svojou konkubinou, keď chce byť romantický macho, nech jej zaplati welness pobyt alebo sa laskavo odstahuju do podnajmu. Váš byť nie je ich hodinový hotel. Detto by som povedala mladej, na plné ústa, bez akýchkoľvek náznakov. Keď si chcú užívať romantiku, tak môžu u nej dá, s jej matkou, ale nie tu u vás. Nakolko sú tam jednoducho naviac. Milemu mužovi by som povedala, že pre všetkých nás v tajalom byte miesto nie je, bud tam chce dospelého zarabajuceho syna s frajerkou alebo tam chce manželku s batolatom. Aby laskavo prestal strkat hlavu do piesku a choval sa ako chlap. Že naozaj nebaví byť vo vlastnom byte horšie ako najomnik. Mlady sa ma pratat do prace, co stále robí doma? To je akoze Ok??? a mladá slečna nech si uvedimi, ze to nie byť jej milého, ale vás. A ked niečo mladý chcú, budí sa vás pýtať. A nie, nebudú si u vás romantické víkendový za tvojim chrbtom. Na to nech zabudnú, ze to bolo.prvy a posledný krát. Keď chcú mať súkromie, nech si prenájmu byť ako iní mladí ľudia. U vás sú navyše.
A ako pise vyššie. Ziadne presoavanie u nás. Nezelam si to a bodka.

@janewithane Tak netusim momentálne dokedy u nás bude.Drzim sa toho,ze pokym si nenájde ďalšiu brigádu.No keby ti na to mal odpovedať môj muž,odpivedal by ti ako otec.Urcite nie ako ja.On by ti odpovedal ako otec ,ktory je rad ze ma svoje dieťa pri sebe i keď je uz dospelé.🤷
Moja snaha nie je ho odtial vystrnadit.
A ci si pochutime?No my určite.Nikolka nie...nuz ale domácnosť obyčajnej ženy ako som ja, neponúka jedálny lístok ako z relácie " Bez servítky"
Maximálne co jej môžem ponúknuť,je Sunar AR comfort 🤷( inak uz len mrazené kura a kuchársku knihu s názvom Vianočné pečenie z ktorej si môže nieco užitočné prečítať)