icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jan 2024

Takže som zatiaľ urobila toto odkedy som doma dnes.
1.Postarala sa o malú
2.Ako tak upratala,vyvetrala
3.Vyplakala sa
4.Osprchovala sa,umyla vlasy,prezliekla sa.
5.Vypila v klude kávu.
6.Dvihla telefón a zavolala mladencovi.-Ahoj Marko,kedy prídeš prosím ťa?Nevim jeste.No vies co...ocino mi chválil ako si dobre navaril,ked sme boli v nemocnici,vraj to bolo výborné.👍A ja som neskutočne unavená,nespala som skoro nič a akurát som dokončila aj uklid tu v byte.Ocino pride čoskoro domov,príď mu niečo pripraviť a ja si tiež rada dam.A nemohla bys treba objednať?Nie nemohla!( Nenechala som ho dohovoriť,ale dedukujem logicky ze chcel povedať pizzu)Otec príde z práce unavený,narobeny,tak mu hádam nedáme nejaký polotovar....Ved ani ty si Nikolke neponúkol polotovar ked bola u nás 🙂A ocino sa určite poteší,verim tomu.🥰❤️Jaj a ešte aby som nezabudla Marko...Nikolka si zjavne omylom zabudla u nas v nasej kúpeľni kapsicku,tak som to dala do igelitky.Budes tak hodný, vezmeš jej to potom k nim domov?A on že: vzdyt ona prijde..A ja že:Lucinka je ešte nemocna a návštevy nebudeme prijímať a nepozvane,tie uz vôbec....A on že: Aha ..no jo...tak ....ale ..A ja ze: Prid čím skôr.Kluce máš?Idem končiť, malá plače.Potom mozeme ešte pokecať.Cau.
No a teraz lezim v spálni s malou,Marko varí ze " testoviny" carbonara.A jeho otec sa tu pýši ako kohút na smetisku akeho ma šikovného chlapca.👍💯
Tak uvidim co bude dalej .

kukuk29
24. jan 2024

super prefíkano si to spravila 🤣🤣🤣👏

malasandrika
24. jan 2024

Autorka po Tvojom poslednom komentári je snáď Tebe aj nám ostatným jasné, že si žiaľ v tomto boji ostala sama so svojou dcérou a Tvoj manžel ani len nevidí, čo Ty doma robíš a čím si prechádzaš. Lebo prísť z nemocnice s chorým dieťaťom a doma podať takýto výkon, klobúk dole. Ešte chváliť dospelého syna, že doma uvarí, no neviem, červený koberec si asi mala nachystať, pre oboch aj pre Nikolku. Dúfam, že sa Tvoj muž preberie zo sna, lebo to vidím ako začiatok konca. Držím place 🍀

kristiii
24. jan 2024

No zaujímavé..niekoho si sa tu pýtala, či si naozaj myslí, že keď mu zavoláš, že má prísť upratovať, tak "určite prídu", ale pritom navariť v pohode prišiel. Možno z toho len netreba robiť teátro a komunikovať jasne. A chápali by všetci, nielen ty. S tým chalanom by sa podľa toho, čo píšeš, dalo pracovať, len sa s ním treba baviť jasne, na rovinu a nie v náznakoch.

lienka.7
24. jan 2024

@kristiii konštruktívne sa dá baviť iba s človekom, ktorý ta nemá na salame. @autorka jasne vyjadrila, co jej vadi. A pomerne slusne. Možnosti sú iba 2. A to, ze bud je mladý totálne nechapavy alebo ju majú aj s nikolkou v paži. Ja osobne som za tu 2 možnosť. A obohrata plátna si tu akurát ty.😉

lienka.7
24. jan 2024

@autorka je ti teraz jasne, ze čokoľvek povieš negatívne na mladého, tak sa bude oháňať ze co zas proti nemu mas, vsak aj večeru chudacil uvaril, keď ty si nemohla.... to, ze ty si po nich spratala celý svincik je uplne normalne.
A chorobu dcérky by som ťahála co mozno najdlhšie (ma teplotu sopliky a pôd.) Uvidíš ako dlho nikolka nepríde.

autor
24. jan 2024

@lienka.7 ja tychto pár dní využijem,aby som sa tuez zotavila a premyslim si pravidlá ake im stanovim.Nejde mi uplne zakázať Nikolkine návštevy,len ich dat do roviny " slušná návšteva" a nie idem na hotel stráviť víkend all inclusive

autor
24. jan 2024

@kristiii vsak začnem čoskoro,len nech sa zotavim.

kristiii
24. jan 2024

@lienka.7 jasné,..kedy im ona vyslovene povedala, že si neželá, aby tam Nikola už kedykoľvek prespala? Upozornila ich na jednu jedinú noc. A podľa toho ako autorka píše, tam Nikola odvtedy ani neprespavala, keďže to nespomenula, dovolili si to iba vtedy, keď nebola doma. Podľa toho mi nevychádza, že ju majú v paži, len im došlo, že konkrétne jej vadia.

autor
24. jan 2024

@lonely66 ďakujem za tvoj komentár a vynikajúce postrehy,ktore su pre mna v mojej situácii bohužiaľ pravdivé.Nebolo to spomenuté, takže ti odpoviem.🙂Ano samozrejme prispievam do domácnosti aj z príjmu ktorý teraz mám.Doplnim aj to,ze nemame tak rozdelené ze moje a tvoje peniaze.Su to vsetko naše spoločné.Mame nastavené trvalé príkazy s platbami ktore musia byť uhradene každý mesiac.Elektrina,paušál,atd atd...a potom gazdujem s peniazmi ja co sa tyka nákupov potravín, drogérie,pre malú atd atd.....Viem ze si sa na to nepytala,ale napisem to takto surovo: " nezivi ma muž"🙂 Konkretizovať konkrétne sumy ale určite nebudem.

autor
24. jan 2024

@kristiii je to maximálne neslušné prísť na víkend bez opytania do cudzieho bytu.Ak ty si taka tolerantná dáma,ze tebe by to neprekážalo,ja ti to neberiem.Ja sa vsak s tym nestotiznujem.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
laila22
24. jan 2024

Autorka, čítam to tu. Ja by som už po nich neupratovala, hoc by tam tie riady smrdeli aj týždeň.. a veci by som im už vôbec nepriala. Ako nechali, tak by si našli.

malasandrika
24. jan 2024

Autorka a ešte komentár, žiaľ, dôležité je ako Teba manžel opisuje pred synom. Ak si len “hysterická teta” s ktorou má dieťa, tak chápem to správanie. Ale ak Ťa háji ako svoju manželku, že Ty udávaš pravidlá, tak je to už iná pesnička. Spoločnému rozhovoru Vás troch sa nevyhneš, a teraz keď je dcéra chorá, hneď by som konala.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jan 2024

@lonely66 ja som nemyslela môj komentár voči tebe útočne.Pisem ze mas pravdu a budem aj z toho komentára čerpať.Napisala som to tak drsne aj preto,aby to pochopili aj ine komentujuce.Mozno aj tie, ktoré práve cakali to,ze napisem ze neprispievam.Opat nastáva situacia, že opäť dôkladne nastudujem tuto diskusiu,aby mi to pomohlo pohnúť sa opäť trichu dalej.A vyuzijem aj z tvojich komentárov co najviac v moj prospech.🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jan 2024

@lonely66 no zatiaľ nikto ale malá ma brat o 21:00 antibiotiká,tak mu pojdem povedať aby to teda " odklidil"

kristiii
24. jan 2024

Tu nejde o to, aká som ja alebo ty tolerantná či nie. Ale o to ako ten tvoj posledný výstup po novom roku či kedy to bolo, pochopili vaši mladí. Podľa mňa im z toho vyšlo, že tam Nikolka nie je vítaná na noc, kde si ty s Lucinkou doma..tak logicky..prvú príležitosť, keď ste doma neboli, využili. Ja si nemyslím, že to bolo v zlom či naschvál .. treba si uvedomiť, že sa konfrontuješ s inou generáciou než sme boli my (a že aj za našich čias boli rôzni mladí), nebavíš sa so seberovnými, ale s mladými, ktorí očividne nemajú vstepene základy slušného fungovania v domácnosti. A kto ich to mal naučiť, keď chalan k mame nechce, otcovi je jedno a Nikola má ktovie aké zázemie. Vy to strašne prežívate z nášho dospeláckeho a hlavne ženského pohľadu, ale oni to vnímajú celkom inak, preto píšem, že by bolo fajn skúsiť ich nejak po dobrom usmerniť. Hlavne Marka, ten mi nepripadá úplne stratený.

autor
24. jan 2024

@kristiii a mas dojem ze to doteraz neprebieha po dobrom? Som na nich ostra vulgárna, útočná?Uz pol roka sa snazim byť slušná, milá,chapava a prenechávam môjmu mužovi priestor a možnosť aby to usmernil on.No ale hádam stačilo ked to ostalo úplne " hluché"
A bola aj snaha o zblíženie sa s Nikolkou.Lenze ako?Uz som to v jednom komentári písala: nie je asi velmi vhodné ísť za ňou na Wc.Pretoze ja ju vidím maximálne keď príde, potom počujem ze ide do kúpeľne,alebo wc a keď odchádza.V 99 pripadoch zo 100 je to tak.( Obrazne povedané) Iná generácia je toto samozrejme,ale nie su to telce negramotne hadam.Ako už písali vyššie s Markom sa da pracovať.No dobre,tak začneme, skúsime.Lenze netreba zabúdať ako vravi jedno príslovie: ked sa postaví,rozumnsa zastaví.A toto príslovie vystihuje to co je u nás.Ze chalan je normálny ked je tu bez nej a vymenený ked je tu ona.

autor
24. jan 2024

@kristiii a že logicky využili prvú príležitosť.No to je v poriadku,to je konštatovanie.Vsak to je pravda,s tym súhlasím.To vsak nič nemení na tom,ze to správne nie je.A uz ked by som chcela byť velmi veľmi nepríjemná,tak aj ten syn je tu iba na dlhodobej návšteve u svojho rodiča.Opat prizvukujem,ze mbe chlspec neprekáža. mne prekáža spravanie mlafej slečny a teda uz oboch ked je tu ona.

kristiii
24. jan 2024

No a to je ten problém..snažíš sa byť pol roka slušná milá chápavá, skús byť radšej slušná milá chápavá a priama..nie náznaková..(oni na takéto debaty nemajú ešte kapacity). Skús to brať tak, ako tvoj nevlastný syn..jeho frajerka ti, podľa toho, ako si ju naposledy poslala domov, lezie na nervy..okej..nebude ťa dráždiť a vodiť ju tam, keď si doma... takže keď nie si doma..užijeme si s mladou víkend..ja nikde netvrdím, že je to správne, len, že takto oni zrejme rozmýšľajú. A ty sa kvôli tomu hadas s mužom, ktorému je to šum a prd, miesto toho, aby si sa Markom normálne porozprávala (neverím, že by to nešlo, keď po tvojom telefonáte prišiel navariť).

avonladyba
24. jan 2024

No a čo, ak je tá Nikolka iba hanblivá a hanbí sa zoznamovať s Tebou, alebo Markovym otcom? Preto ju veľmi nevidíš. Ja ich aj chápem, si mladí, je to pre nich nové, chcu si užívať jeden druhého. Zdá sa mi, že Tebe už vadí všetko, že Ťa mladí ani tak neobmedzujú ako ty ich.

autor
24. jan 2024

@avonladyba Ou... takže takto to je?Ona he hanblivá?Jaaaj no teda.....A oblizovať synovi pred nami krk,na to hanblivá nie je.Alebo mi prísť povedať ci jej neoperiem veci pi príchode z chaty..... fúha....tak slecna je hanblivka....😃😃😃😃Ty si zase velmi zlatunka 🥰👍

veroonr
24. jan 2024

Klubuk dolu. Zena ty mas viac rozumu ako my vsetky co ti tu radime dokopy 😅 Strategia na jednotku! Mladeho si donutila navarit vychvalenim, cize odmietnut nemohol. Nikola nateraz odstrihnuta. Muz nadseny (jemu zial absolutne nedopina...). A to najdolezitejsie - ty sa mozes v klude venovat malej (na hladanie byvania a chodenie do prace teraz nie je vhodny cas...). Takto to rob so vsetkym. Nedavaj to co chces zmenit ako poziadavku alebo pravidlo, ale ako vyhodu pre nich. Napr. ich prespavanie v detskej. No way. Ked najblizsie pride s Nikolou, ani nahodou ich nepustit do izby. Navstevy mame predsa v ucte a neusadzame ich v izbach, kde mame svoje osobne veci a mozno aj trochu neporiadok (a v tej detskej by teda bolo x malej hraciek a pradla narozkladaneho) ale pekne v obyvacke. Prespat taktiez nech sa paci na gauci. Na toto ale nebudes mat silu vecne a ani to nemusi vzdy klapnut tak super ako dnes. Takze na tvojom mieste by som si pre istotu podala ziadost o byt...

mamina7070
24. jan 2024

si vztahovacna a to ze mas take postavenie ake mas v ociach svojho manzela a aj vasa dcera si kompenzujes spravanim voci Nikolke
nikto nepopiera ze mlada vela slusnosti nepobrala ale zbavit sa jej nevies kvoli postoju svojho muza
to ze sa zivis sama ti v kontexte toho ze nic nevlastnis ti velmi nepridava

rozumny clovek by sa snazil zabezpecit lebo tvoj muz si najskor uzenie infarkt pri takomto tempe a dedit bude marko a lucka

muz pri tebe a vasej dcere nestoji to je proste fakt

veroonr
24. jan 2024

@mamina7070 odkedy manzelka po manzelovi nededi?

mamina7070
24. jan 2024

@veroonr spolu s detmi dostane 1/3 manzelka tj rovnaky podiel ako marko 😉

veroonr
24. jan 2024

@mamina7070 presne tak. Lebo najskor si napisala ze dedit bude Marko a Lucka