Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
Ahoj, verím, že to všetko dobre dopadne, vidieť to už pri tvojom písaní tu v diskusii ako si držíš nadhľad, si rozvážna a s humorom odpisuješ uštipačným ženám, ktoré tu do teba rýpu a zároveň paradoxne idú tebe vyčítať, že si útočná.
Ja sa vyjadrim k tomu chlapcovi, ma 20, ak nie je na vs tak by mal pracovat lebo ak by nebyval u svojho otca tak neviem z coho by platil byt/stravu a pod. Nejde ani o to, aby rodicom platil najom, ale ak chlapec neprispeje ani len na stravu, zeby raz za cas nakupil a myslim ze samozrejmostou by malo byt podielanie sa na domacich pracach a nie urobit nieco az na poziadanie.
Ak uz nechce ist na brigadu do zahranicia tak nech si najde pracu tu, vobec nejde o to ze by musel odist do zahranicia, ale neviem ci otec/rodina ma podporovat dospeleho cloveka ktory by mohol pracovat a nepracuje lebo mu je pohodlnejsie nic nerobit. Mne by vadilo asi uz iba toto a kedze chlapec byval asi do dospelosti s matkou a sucasna manzelka predpokladala ze 20 rocne dieta je uz “odchovane” nemyslela ze bude musiet a mala by vychovavat cudzieho dospelaka.
Autorka ako sa máte s malickou? Ako pokračuješ v boji?
Ahojte,malinka je uz celkom ok chválabohu.Donedavna brala antibiotiká formou sirupceku,aj rôzne vitamíny.
Neohlasene,ale aj ohlásené návštevy momentálne neprijimame.Budem sebecka,ale chcem mať kľud.Niet na ne miesto.Slecnu som dnes otocila vo dverách veľmi slušne, úctivo. Manzel ešte stale chodí z práce do práce, takže tiez potrebuje kľud.Vela sa toho udialo, veľa veci už vieme.
V jednom z príspevkov som uviedla,ze tu uz nebudem konkretizovať okolnosti a situácie.Ved aj načo?
Ďakujem kazdej z vas za komentár,ktory ste venovali tejto diskusii a vydržali tu so mnou.🥰

@lienka.7 hej Ved toto. Ono sa to ľahko píše, ale tiež si myslím, že kebyže su v autorkinej situácii tak by im to vadilo.
Mne je už len tá predstava nepríjemná. Neskutočne by mi to vadilo. Naozaj.