Ako riešiť problémy s partnerom, ktorý stále komanduje?
Ahojte zeny, chcela by som názor..
Mam 37, partner o 14 r.viac , žijeme spolu 4 roky , ja mam deti na ZS, on dospelé.
Ja už neviem, ci ja som nejaká " netykavka" , ale mňa to vytáča do nepríčetna.
Sedím večer na gauči, čítam si alebo pozerám tv alebo to je jedno..sedíme pri sebe, on zrazu povie, že uz sa mam ist umyt a treba ísť spať, lebo je toľko a toľko hodín.
Akože.. ja neviem, ale ja to nedávam akosi poslednú dobu.
Dnes som už na nho vyletela ,že ja nie som male dieta a mne nemusí hovoriť, kedy sa ja mam ist umývať. Hovorím, že ved keď pozeráš futbal , pozeraj alebo ja neviem, ešte sa ti chce trosku polenosit. Polenos. Mňa by ani nenapadlo povedať, no chod sa už umývať...možno vyzerám ako hysterka- ale toto je pravidelne večer co večer a robi tieto veci non stop. Na čo si kúpila 5 rozkov, zjeme len 4, nechoď pešo, bude ti zima ( 10 x poviem, že mne nevadí chodiť von, keď je 9 stupňov, ved chodiť treba aj v zime a ja chodím RADA) on zase začne, že načo idem peso, keď on ma môže odviesť..no baby, veľa je toho proste, ani už neviem, stále čosi.
Ale pointa je, že mu poviem , že ved ale mi nehovor, kedy mám sa ist umývať, ved ja pôjdem potom, keď budem chcieť.. nech ma preboha stále nekomanduje. Jeho odpoveď je, že ni vidíš aký som chuj,, zase sa musím kajat, iný už nebudem...normálne si nemôžeme o tom pohovorit. Už som zúfalá a neviem, ci to proste neprežila ja zbytočne.
podľa mňa to nie je starostlivosť, ale robí to aj ten vekový rozdiel... že on sa cíti starší, vyspelejší, možno rozumnejší a k tebe sa správa ako k nesvojprávnej.... :-/
Berie ťa ako dcéru správa sa k tebe ako otec. To nie je o tebe on ťa vníma ako dieťa. Doteraz ti to nevadilo?
@87modrykonik ty sama nevieš čo chceš. Mam z teba pocit, že by ti aj bolo ľúto, keby bol iný, ale ani to sa ti nepáči. Musíš vedieť, čo chceš, potom môžeš riešiť ako sa kto ma k tebe správať.
@tramtada31 inak aj ja mužovi celkom organizujem život 🤣 jemu vždy volajú rodičia že čo robí vtedy a vtedy a on povie “počkaj, idem sa opýtať.. čo vtedy robim?” Tiež si myslím, že by bol bezo mňa stratený 😃 nebol, ale určite by nebol taký šťastný a úspešný 🤣🤣
Ale autorka sa potom v komentároch viac rozpísala, to už je iný prípad
To si 4 roky toto vydržala? Podľa mňa to nie je starostlivosť, ani láska, iba chce nad všetkým (nad tebou) kontrolu. Nebolo to tak, že sa to rokmi stupňovalo a teraz si až precitla, lebo je toho už na teba moc? Tieto typy sa nemenia, neprichádza to z ničoho nič.
Prečo sa rozviedol/rozišiel s bývalou, nevieš?
@tramtada31 Ako si prišla na to, že muž to vníma ako prínos? Možno je vytočený do nepríčetna, ale nechce sa s tebou hádať, tak sa podvolí...Mne muž len raz povedal, že choď už spať, veď ráno vstávaš do roboty...Skoro ma vykotilo a myslela som, že ho ovalím lopatou...Nie som 5 ročné decko, aby mi prikazoval, kedy mám ísť spať...Ja skôr ako o jednej aj tak nezaspím, tak načo sa budem zbytočne znervózňovať v posteli a prevaľovať ako debil, veď mi to príde totálne choré a irituje ma to.
@87modrykonik akoze sorry, ale mne za 17 rokov manzelstva muz nepovedal, kedy mam ist do sprchy, kedy sa mam prezliect, kedy mam chodit peso a podobne. vsak nie som retardovana a on nie je moj porucnik. a ani ja som toto svojmu muzovi nikdy nepovedala. pre mna je to uz totalne cez, niekoho takto komandovat. ja si taketo veci uz nedovolim ani k svojej 16 rocnej dcere, lebo ma hned zrusi, ci som si pomylila deti (ma 3rocnu sestru). stopni to hned, lebo sa to bude stupnovat a bude ti vsetko prikazovat, kedy co mas robit. a inak, myslim, ze tam vela robi aj vekovy rozdiel, on je starsi, citi sa byt povolany aby ta komandoval.
@87modrykonik bude to asi scasti aj tym, ze je o 14 rokov starsi, plus teda v praci je veduci, cize tam rozhoduje. To je ako so zenami ucitelkami, ja som typ, ze doma uz vypnem a mam toho dost a rozpravam minimalne (ale ja nie som typicka učka), a potom zase svokra, ona je ten typ, ze by usmernovala stale (typicka ucitelka na 1. stupni). Nevie sa zabrzdit, ze halo,uz som doma a nie v praci. Plus teda do toho ta povaha, ze neustale musi nieco mat pod kontrolou.
@87modrykonik vadilo by mi to tiez, musis to vzdy razne stopnut. Lebo toto nie je starostlivost.

@87modrykonik no ja si nemyslim,ze si precitlivela,podla mna to uz prehaňa.a ked este aj vulgarne nadavky,tak to uz som spozornela...
Ja tiez vela nadavam a hnevam sa za to sama na seba,ale nikdy nie mužovi.a ani on mne.to je u nas nepripustne.