Ako riešiť problémy so správaním manžela?
Ahojte asi sa potrebujem len trochu vyrozprávať a možno si overiť či naozaj preháňam alebo ako by reagoval niekto iný.
Ide o správanie môjho manžela v poslednej dobe. Viem, že je toho naňho veľa. Veľa je v práci, máme čerstvo hypotéku a veľké výdavky. K tomu malú dcérku, ktorá má občas tiež svoje chvíle ale to je normálne.
Ale k veci... Ide o to, že môj manžel sa za posledného tak pol roka dosť zmenil. Alebo minimálne som si to nikdy v takejto miere nevšimla. Pripadá mi, že je dosť nepozorný a taký zahľadený len na svoje blaho.
Napríklad príklad včerajšie MDŽ. Bola som u svojej rodiny a tam som dostala od strýka kvety. No a keď som prišla domov manžel sa len opýtal od koho som dostala kvety tak som povedala a on, že bol na návšteve a tam kamošova žena tiež dostala kvety ale že on mi nebude kupovať že načo keď som dostala. To je za mňa ale taká skôr drobnosť.
No čo ma dosť zabolelo bola situácia, ktorá začala tak mesiac späť. Vyzerá to že budem mať viac početnú alergiu (arašidy, orechy, rôzne ovocie zelenina, vajíčka, mliečne výrobky...no jednoducho všetko možné). Kvôli tomu, že sa ešte presne nevie aká silná moja alergia je a či je to prechodné alebo nastálo jem momentálne naozaj veľmi málo potravín. Naozaj sa to zúžilo asi tak na 3 potraviny. Trápi ma to a nie je mi z toho dobre. A čo nato môj manžel? Nakúpil si rôzne sladkosti od výmyslu sveta (rôzne čokolády, keksíky najmä orieškové a arašidové, krémeše, rôzne mliečne dezerty), kúpi si aj 2 kebaby za deň a stále mi omiela aký je hladný a čo dobré si pre seba urobí. Nikdy predtým taký nebol proste sme sa spolu najedli a občas si dal nejakú tyčinku alebo sladké pečivo.
Alebo naposledy mi povedal niečo v tom zmysle (nepamätám si presne ako to povedal), že aká som hrozná a že on človeka dokáže ľúbiť iba vtedy keď ho môže za niečo obdivovať a že na mňa má oveľa väčšie nároky než na iných ľudí. No a že to tak proste má a nezmení to.
A takýchto vecí by som vedela menovať strašne veľa. Nechápte ma zle inak sme mali vždy pekný vzťah. O nás s dcérkou sa stará aj ma vždy podporoval ale teraz neviem čo sa stalo...
Keď sa opýtam tak povie, že nič...
Myslím si, že láska z jeho strany uplne opadla, alebo sa teda úplne stratila, s tým nič nespraviš bohužial, prvé čo ma napadne či nemá nejaku známosť, vtedy sa chlap zmení výrazne? A teda riesenie problému je len rozvod
Bože už by mal zbalene kufre buď on alebo ja. Taký sa nikdy nezmení, akurát že až teraz sa vyfarbil. Pako.
@anonym_autor Autorka u koho si tvoj muz musel zasluzit, aby ho niekto mal rad? U nejakej novej krasavici? Strasne zvlastne vyjadrenia ma tvoj muz. Ono nech sa nadžga aj 30 sladkostami, ale ked vie,ze ti nie je dobre uz len ked to mas upratat, tak by mal obaly a omrvinky upratovat po sebe, co on nema ruky,ked to s prepacenim zozere? Mne to pripada,ako keby skusal tvoju trpezlivost dokedy vydrzis😐 Nemoze mat iny objekt zaujmu? Jeho vyjadreniami mi to smeruje tym smerom a nemam pocit,ze by si ta nejako vazil.
mna celkom prekvapili odpovede. kolko zvlastnych ludi existuje.
kvety: ja napriklad vobec nemam rada kytice ani kvety ako darcek. neriesim sviatky, dokonca ani vlastne narodeniny. nebavi ma to obtazuje a netuzim riesit nic ani meniny ani ziadne sviatky ako mdz ALE napriek tomu rozumiem ako to myslis. chapem ze ta to sklamalo. uplne hulvatsky odpis od neho. pretoze je tvoj partner a mal by ta poznat, tudiz vediet ze by ta to potesilo. o tom vztah je. byt pozorny k tomu druhemu. moj o mne vie co ma potesi a robi to. tvoj je proste buran a nejde len o kvety a sviatok. proste ignor. a to s tym pretiahnutim co tu niekto napisal bolo trefne. pekna odpoved na jeho debilnu reakciu by to bola.
jedlo - tu ma prekvapilo ako niektore odfrknu ze no a co ved on nema alergiu. no nema ale je skutocne neempaticke robit to takto. ved nech si da aj kupi ale aj to sa da robit ohladuplne. ja som nikdy nejedla naschval veci pred kamoskami kolegynami alebo kymkolvek kto mal dietu. ci uz zo zdravotneho hladiska alebo estetickeho. skratka som veci zjedla tak aby ich to zbytoce nedrazdilo. rovnako tak pred detmi a podobne. dokonca ked viem ze niekto vyslovene nieco nema rad nejem to pred nim. ved moznosti je milion ako si to dat a nie takto teatralne a natruc. tiez mi to pride neuveritelne hulvatske a jednoduche. ved ked mam niekoho rad nebudem mu naschval robit prieky a zut pred nim ked on nemoze a viem ze je to pre neho tazke. podpora empatia... ocividne sa to nenosi.
a to so zasluhami a narokami len podciarkuje celu tragediu. takyto vyrok moze z huby vyplut len tupe hovado.
uprimne cim si zasluzil on ze ho este tolerujes?
Ďakujem všetkým. Asi sme sa zle pochopili ja nečakám ohľadom tých potravín, že bude držať diétu so mnou to určite nie. Tam ide o to, že ten zlom nastal až vtedy keď ja som začala mať problémy. Dovtedy ho ani nenapadlo nakúpiť si toľko sladkostí a iných vecí. Nejde o jednu tyčinku denne napríklad ako predtým. To je tak 10 sladkostí za deň. A napríklad z arašidov mi vadí aj prach alebo ako to nazvať hneď ma všetko svrbí , páli ma jazyk, pne mi tvár a zle sa mi dýcha a on už niekoľko krát za poslednú dobu buď si kúpil chrumky a rozbalil si ich vedľa mňa pri telke alebo napríklad stále je horalky (obaly sú všade... Pochádzané na stole, pri počítači, v aute a všade sú omrvinky, ktoré keď neskôr upratujem tiež mi robia zle mala som po nich žihľavku ma rukách). No a čo sa týka tých nárokov on mi to vysvetlil tak, že proste on si tiež musel zaslúžiť aby ho mal niekto rád tak ja nemôžem čakať že ma bude obdivovať len tak kvôli tomu že som jeho žena.
@anonym_autor s tymi arasidmi to je divne... nechce sa ta zbavit? 👀
si mu jedno.. 🙁… uvedomil si to a vedome ti to dava najavo
kvety: ja napriklad vobec nemam rada kytice ani kvety ako darcek. neriesim sviatky, dokonca ani vlastne narodeniny. nebavi ma to obtazuje a netuzim riesit nic ani meniny ani ziadne sviatky ako mdz ALE napriek tomu rozumiem ako to myslis. chapem ze ta to sklamalo. uplne hulvatsky odpis od neho. pretoze je tvoj partner a mal by ta poznat, tudiz vediet ze by ta to potesilo. o tom vztah je. byt pozorny k tomu druhemu. moj o mne vie co ma potesi a robi to. tvoj je proste buran a nejde len o kvety a sviatok. proste ignor. a to s tym pretiahnutim co tu niekto napisal bolo trefne. pekna odpoved na jeho debilnu reakciu by to bola.
jedlo - tu ma prekvapilo ako niektore odfrknu ze no a co ved on nema alergiu. no nema ale je skutocne neempaticke robit to takto. ved nech si da aj kupi ale aj to sa da robit ohladuplne. ja som nikdy nejedla naschval veci pred kamoskami kolegynami alebo kymkolvek kto mal dietu. ci uz zo zdravotneho hladiska alebo estetickeho. skratka som veci zjedla tak aby ich to zbytoce nedrazdilo. rovnako tak pred detmi a podobne. dokonca ked viem ze niekto vyslovene nieco nema rad nejem to pred nim. ved moznosti je milion ako si to dat a nie takto teatralne a natruc. tiez mi to pride neuveritelne hulvatske a jednoduche. ved ked mam niekoho rad nebudem mu naschval robit prieky a zut pred nim ked on nemoze a viem ze je to pre neho tazke. podpora empatia... ocividne sa to nenosi.
a to so zasluhami a narokami len podciarkuje celu tragediu. takyto vyrok moze z huby vyplut len tupe hovado.
@pralinka25 sa niet čo diviť, že sa niektorí chlapi chovajú ako hovädá, keď to majú doma posvätené... 🙄 Je vidieť, že existujú ženské, ktorým stačí fakt málo, v horšom prípade primitív a buran.
Ďakujem všetkým. Asi sme sa zle pochopili ja nečakám ohľadom tých potravín, že bude držať diétu so mnou to určite nie. Tam ide o to, že ten zlom nastal až vtedy keď ja som začala mať problémy. Dovtedy ho ani nenapadlo nakúpiť si toľko sladkostí a iných vecí. Nejde o jednu tyčinku denne napríklad ako predtým. To je tak 10 sladkostí za deň. A napríklad z arašidov mi vadí aj prach alebo ako to nazvať hneď ma všetko svrbí , páli ma jazyk, pne mi tvár a zle sa mi dýcha a on už niekoľko krát za poslednú dobu buď si kúpil chrumky a rozbalil si ich vedľa mňa pri telke alebo napríklad stále je horalky (obaly sú všade... Pochádzané na stole, pri počítači, v aute a všade sú omrvinky, ktoré keď neskôr upratujem tiež mi robia zle mala som po nich žihľavku ma rukách). No a čo sa týka tých nárokov on mi to vysvetlil tak, že proste on si tiež musel zaslúžiť aby ho mal niekto rád tak ja nemôžem čakať že ma bude obdivovať len tak kvôli tomu že som jeho žena.
@anonym_autor akože rozbali si keks a pohodi niekde obal, že ty služka domaca vyhodiš ??????????? chápem bežne upratovanie ale toto ???? tak to by som nedala
nie to nejaký kvet na mdž
@anonym_3f2a11 aj mne to tak príde. V jeho očiach klesla jej hodnota, lebo sa odrazu vyskytli intolerancie, alergie a vidí v nej vadný kus. Aby jej to dal vyžrať, tak sa správa ako hovädo, provokuje, náročky robí bordel, nakupuje jedlá a pochúťky, ktorými provokuje, ubližuje. Je mi ľúto že som to musela takto na tvrdo napísať. Je to idiot.
Ps ja mám alergiu na cesnak, môj chlap nikdy predo mnou neje cesnakový uzol, a aj langoše radšej tiež bez cesnaku alebo vonku mimo domácnosti a dá si žuvačku
Mna by tie kvety zamrzeli, hlavne ta poznamka k nim.
@anonym_autor mne tiež pripadá tvoje vyjadrovanie ako postoj obete, napriek tomu, čo všetko si ku tebe dovolí a čo všetko si ešte nenapísala, tak tvrdíš, že máte pekný vzťah, že je to na neho v práci veľa. Určite sa aj ty obviňuješ a za JEHO správanie. Prepáč, si typická obeť narcistu. Narcista by si nikdy za ženu nevzal takú ako napríklad túto prispievateľky, ktoré na rovinu tvrdia, že je debil, chuj a podobne. Vždy sú obete len láskavé, ustupujuce, dobre bytosti. Fakt si pozri toho Jana Dvořáka, otvorí ti to oči. Alebo je to fakt len slaboch, ktorý už kláti, alebo by chcel klátiť inú.
@anonym_3f2a11 ja mám pozriete všetky krimi podcasty a veruže má napadlo veľa prípadov. Teraz je čerstvý ten o austrálčanke, čo pozvala na večeru svokra, svokru, bývalého muž a ešte dvoch rodinných známych. Podávala luxusný beef Wellington, či ako sa to volá, ale s muchotrávkou zelenou, bohužiaľ. Bývalí muž nedošiel, ale zo 4 čo prišli sú už 3 na Pravde božej. Jej ex nedošiel, lebo mu už v minulosti minimalne 4x pripravila chutnú večeričku po ktorej bol niekoľko krát hospitalizovaný na pokraji smrti. 🍄⚰️
@anonym_autor pride mi to divne. Mám z jeho správania zlý pocit. Že ti robí napriek. Akoby sa jeho skutočná osobnosť prejavila až keď mas problémy. Po narodení dieťaťa akoby si povedal hotovo už je žena moja už sa nemusím pretvarovat ani snažiť. Neviem akoby sa nejak snažil s tebou súperiť podpichoval ťa dával dole tešilo ho že ti môže robiť zle ako malý zlomyselny chlapec. Nie ako partner ktorý chce aby si bola v poriadku. Nepríde mi to ok. Aj ja mám alergiu okolie to vie a v kľude konzumuje čo ja nemôžem ale nie tak že dobre že neslinta vedľa mňa aké to je super a robí mi chute. Alebo tak že mi s tej vône príde zle. Jedia to ale s ohľadom na mňa. Aké že si musel lasku zaslúžiť? Láska nie je za zasluhy. Práve že si jeho žena by ťa mal obdivovať dala si mu dieťa chceš s ním žiť práve pre to že si výnimočná si ťa niekto vyberie za partnerku. On to má nejaké pomýlené. Tiež by ma zamrzelo že nedám ti kvety načo už si dostala inde. Práve on by mal povedať iný ti dali kvety tu máš ešte odo mňa som tvoj partner ako by to bolo. Po narodení dieťaťa sa prestal snažiť pritom by to malo byť hádam opacne nie? On ťa nemá za čo obdivovať? Tehotenstvo hormóny alergie ti to rozbehlo pôrod staráš sa aj o jeho dieťa. Uplne ti to zmenilo život. A on ti ešte sťažuje zdravotnú situáciu a má blbe reči
A este zle neúctive správanie blbé reči sa ospravedlňujú tým že on to má ťažké v robote a inde a neviem kde. Lenže on sa rozhodol že sa k tebe vedome bude správať zle. Kopa ľudí to má v robote ťažké a nevrsia sa doma na partnerovi. Nezmenia sa na primitiva a blbca. Je to každého voľba že sa bude takto správať a to že to má niekde ťažké ho neospravedlnuje. Všetci to máme v istých momentoch ťažké a zazivame ťažké chvíle a nespravame sa zle k partnerom
Inak, ak mas taku silnu alergiu na oriesky, tak ak on zozerie oriesky a potom ta pobozka, tak mozes dostat alergicku reakciu.
A ostatne sa radsej nevyjadrujem. Jeho spravanie nie je OK.
@anonym_autor akože čo ? To, že necháva po sebe bordel, aby si to ty upratovala a “ No a čo sa týka tých nárokov on mi to vysvetlil tak, že proste on si tiež musel zaslúžiť aby ho mal niekto rád tak ja nemôžem čakať že ma bude obdivovať len tak kvôli tomu že som jeho žena.” Tak takto sa správa chuj. Ak sa predtým takto nesprával, tak za tým je väčšie ego než s to môže byť spôsobené: tým, že sa mu darí; väčším finančným obnosom; novým objektom záujmu; ale aj jednoducho tým, že už sa nemusí snažiť a je si príliš istý sám sebou a vami.
@pralinka25 úplne súhlasím s tvojimi slovami...aj o ňom a aj o tých ,,zvláštnych,, odpovediach
@anonym_autor držím teraz lowfodmap dietu, co nie je ani z ďaleka taka drastická ale manžel ju drzi so mnou. Aj ked som povedala, ze nemusi a nech si kúpi na co ma chut. No je to velmi pekne gesto a mrzí ma, ako sa chová tvoj muž. Nie je to v poriadku a podla mna si na neho moc dobra
@anonym_autor vyzerá, že to robí naschvál, alebo mu to je jedno tvoje zdravie, velmi ti rozumiem, som tiez alergička. To isté mne chlap, vie, že sa snažím schudnúť a donesie mi pred oči sto sladkostí domov. Ale na sladkosti ja nemám alergiu, v tvojom prípade je maximálne bezohľadný. By som rozmýšľala o rozchode.
Uff ja už asi len že všetko odznelo čo malo, …správa sa viac než hrozne..ak dobre chápeme súvislosti..
@anonym_autor ako si napísala, "mali ste pekný vzťah"...minulý čas. Prišlo do vzťahu dieťa a on to nezvláda. Tak hľadá vinníka a si to "TY" ... A to "nič" má možno už aj tvár a meno ☹
@anonym_cdbcb4 aj u nas to tak bolo, roky pekny vztah, po narodeni dietata to nezvladal, a ked sa zacal menit v spravani, tak som tusila, ze za tym asi niekto bude...aj bol - kolegyna. Dufam, ze u teba to dopadne lepsie.
Je mi z jeho opisu zle. Jedine co mozes zmenit je seba, lebo kto toto toleruje a pyta sa na fore ma zjavne posunute hranice a je udupany svojim “partnerom”. Ako prve mu povedz, ze aj ty mas vysoke naroky 😂. A bud konkretna. Zacni sa spravat ako kralovna a nie sluzka. Povedz ze od neho vyzadujes ovela viac ako od ostatnych a az potom si ho vies vazit a lubit 😂😂. Daj si respekt ked ti ho on nedava. On ti vlastne jeho spravaim ukazuje ze na tebe zalezi, a budes dost dobra az ked splnis tie jeho nesplnitelne vymyslene naroky - lebo vzdy pride s niecom novym. Toto je MANIPULACIA a ked zijes dlhodobo s clovekom, ktory ti ukazuje, ze na tebe nezalezi, tak ta to zial psychicky poznaci a zdeformuje. Ked sa bude hadat neboj sa, to je ich taktika udupavat a nedovolit prejavit iny nazor. On by na teba nadalej tlacil a ku konfliktom by prichadzalo tak ci tak, takze ty musis posuvat latku hore a bojovat za svoju dostojnost ci uz potichu alebo slovami. Tvoja mama ta neporodila v bolestiach, aby ta buzeroval nejaky blb… A ked ta chalanko nechce tak pá pá moze ist, iny lepsi ta bude chciet, queen 🫅
Inak, ak mas taku silnu alergiu na oriesky, tak ak on zozerie oriesky a potom ta pobozka, tak mozes dostat alergicku reakciu.
A ostatne sa radsej nevyjadrujem. Jeho spravanie nie je OK.
@maris5 veru, ja som si sla poriasne umyt zuby po tom, co som jedla mak, manzel je nan alergicky. Sezam tiez nemoze, ale ten mu az tak nevadi. Moja mama zamerne vyhodila z kuchyne sezam a uz nic s nim nepecie a ked robi zaviny, tak najprv upecie tvarohovy, orechovy, jablkovy a na zaver osobitne makovy. Z ohladuplnosti. A to je jeho svokra, nie ze ja. Makovy zavin mam polozeny uplne mimo vsetkeho ostatneho peciva.
Ja som bezlepkac a mu mi chodi cielene do pekarne na koi chlebik a k nemu hocaku dobroty, co si napisem, ze mi ma kupit. U Nas doma sa respektuju opatrenia na zabranenie toho, any bol lepok kde nema.
Nie sme.idealni, ale na veci, na ktorych tomu druhemu zalezi alebo ich nemoze, si davame navzajom pozor.
Muzovi by som jasne povedala, ked robi nieco, co sa ma dotyka a vykecali by sme si to. Rovnako ak opacne. Inak by som zvazovala, ci to ma zmysel s nikym byt, ked ma ma na haku.

@anonym_autor že je tvoj muž kus chuja, to už asi vieš. Či schujovatel za pochodu, alebo si si chuja už vzala a realitu prikrášľovala, to vieš len ty. Na základe poslednej vety ti k tomu môžem povedať len toľko, že byť na tvojom mieste ja, tak je z neho čo chvíľa rozvedený chuj😠... navyše vyžraný😝 debil proste...