icon

Ako riešiť problémy so susedmi a spevom?

sharasvkk
8. júl 2024

čaute,
ani neviem ako začať túto diskusiu, ale .... lets go:

Moji kamaráti z mladosti ma poznajú ako milovníčku hudby a spevu. Pred 3 rokmi som sa však nútene musela odsťahovať z centra pre deti a rodiny,nakoľko som tam mohla zostať len do 18. roku veku.
Posledný rok však majú moji susední spolubývajúci na mieste kde bývam,problémy s mojím spevom. Jeden starý strigôň mi včera kričal do otvoreného okna,že ešte raz ma bude počuť spievať a pridusí ma vonku pred vchodom.
Nikdy nespievam opery ani árie,keďže moje hlasivky ani pľúca nemajú po zápale kapacitu to dať v takej oktáve.Taktiež po 23:00 mám hlasitosť na 1 a nespievam vôbec nič.
Nahlasovala som to na políciu, lebo aby som nemohla trénovať karaoke a texty piesní, to sa nedá,je to súčasť môjho života už od mladosti( 8 rokov veku) a upokojuje ma to, keď si prechádzam stratou niekoho, alebo mám zlú náladu.
Otázka znie, ako ich( susedov ) eliminovať, aby mi pri songpractice nekričali do otvorených okien,nevyhrážali sa mi a nerachali na dvere?
Polícia už odmieta chodiť,ja pokuty za alkoholických psychopatov neplatím určite.
PS: ani nespievam nahlas.....

Ďakujem za každú radu,som z tohoo psychicky na dne.....

Strana
z2
taynee
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
8. júl 2024

@sharasvkk keď aj spievas tak, ako sa otrasne vyjadrujes, tak sa nedivím susedom.

sevrin
8. júl 2024

@mircalla ja mám takú drbnutú susedu nadomnou. Ešte o jednej v noci musí s niekým telefonovať mysliac si, že na to jej kotkodákanie sú zvedaví všetci susedia okolo nej.

ahhola
8. júl 2024

Vsak si najdi nejaky pajzlik a spievaj tam karaoke🌸

svetlonos
8. júl 2024

@sharasvkk
čau, aj ja si rada spievam. Najradšej balady od Nightwish. No co to poviem, su to operné spevacky s bohovskou škálou hlasu, tónov atd. Spievala som si krásne falošné a nahlas, so sluchátka mi v ušiach 😂.
A tesila sa, že som v rodinnom domčeku, sama a susedia dostatočne ďaleko aby počuli. Len mama raz prišla nečakane a spýtala sa ma, čo za krásnu skladbu to mam pustenu 😁
Som sebakriticky, laik ktorý má ma rad to možno pochvali ale takto by som v byte so susedmi teda naspievala 😀
Ja viem ze trafím zrovna tam minimum tónov, moja aj je tiež zaujímavá pri speve. A otravovať susedov "hrou na opernu spevacku" nebudem.
Na uspavanky pre deti sa zatiaľ nik nesťažoval 😆
Zamysli sa nad sebou bez ohľadu na susedov.
My sme mali pod nami psychopatov, ktorí žiadali, ze nechávam 2 rocneho syna bez dozoru, on beha a od 05-24:00 sa u nás hučí ! Maly mal 2 denne spanky, bol zlaty, večer spal od 17:30-04:00. V noci neplakal nenudil sa.
Ráno sme dve hodiny kreslili, citali knihy, ozaj ticho rozprávali. Suseda kamoska mi zopakovala vsetko co som malemi povedala.
Nolo tam tenké steny.
To sibnuti susedia pod nami tiez zahlásil, ze aj na klavíri, gitare hrajú extra potichu aj potichučky spievajú 🤣
Véd to áno nejde!
A ty tiež nespieva potichučky ako píšeš.

birika
8. júl 2024

@sharasvkk v ed pises, ze po 23 mas hlasitost na 1...to je uz nocny klud - respektuj to a budes mat klud

sharasvkk
autor
8. júl 2024

@birika no hlasitost na 1 je ze takmer mute, skoro ako ked niekomu suskas

pitaya
8. júl 2024

Nezvyknem komentovať primitivne témy, ale píšeš " Taktiež po 23:00 mám hlasitosť na 1 a nespievam vôbec nič." a potom " o 23 už spim vysilena v posteli" ... To po 23:00 komu pušťaš , ked ty uz spiš ? Susedom ? :D

Bývaš asi v nejakej ubytovni, tak aby susedia ti nevybavili, že zo dňa na deň budeš spievať tak "ratatujom" v kanáloch...

birika
9. júl 2024

@sharasvkk ako ti taky hlasovy mod pomoze ku spevu? opakujem - neobtazuj susedov svojimi umeleckymi prejavmi a bude klud

karmen118
9. júl 2024

@sharasvkk Nočný kľud je inak od 22hej nie až od 23tej...čo sa týka spevu, pripomínaš mi moju známu, aj ona veľmi rada spievala, a myslela si, že spieva veľmi dobre, problém bol, že spievala pri otvorených oknách ako ty s hlasnou hudbou a spievala až príliš nahlas - však aby prehlušila hudbu, no ... a proste falošne, ale ona si to vôbec neuvedomovala, taktne sme jej naznačovali, že nech si aspoň zavrie okná a pustí hudbu menej hlasno. No nikdy si nechcela priznať, že hudbu púšťa príliš nahlas a do toho hučí - rozumej "spieva" a nemusí mať pritom pootvárané okná - akoby to nepočula, pretože bola na to zvyknutá, to tak robiť - však pri spievaní si upratuje a vtedy treba mať pootvárané okná. Susedia z nej šaleli, neustále sa sťažovali, búchali jej na dvere a poviem ti ja sa im ani nedivím lebo keď ona spustila, tak ju bolo počuť cez tri dvory pomaly....
Tak sa skús nad sebou trošku zamyslieť, nie si proste v tej bytovke sama a dodržuj nočný kľud, skús si zavrieť okná keď ideš spievať, hlasitosť daj o niečo menej ako zvykneš mať a spievaj menej hlasno a uvidíš že aj susedia naokolo budú kľudnejší. Ak sa nechceš prispôsobiť, tak jedine sa presťahovať niekam do domu na samotu, kde sa nebude mať kto prísť na teba sťažovať, alebo chodiť spievať do nejakého karaoke baru.

misanthropicdann
9. júl 2024

@sharasvkk ak by mi niekto stále v bytovke vyspevoval pri otvorených oknách po mesiaci by som už aj ja trieskal na dvere. Očividne spievas veľmi nahlas, zober reprak alebo slúchadlá a chod spievať do prírody kde nebudeš nikoho obťažovať .

diamont00
9. júl 2024

@sharasvkk ty tu teraz obvinujes susedov, ze su z tvojho soevu zufali... tazko tu dat pozitivum pre teba kedze som ta spievat nepocula a mozes mat otrasny skreklavy hlas, ktory vytaca ludi...

lopka1313
9. júl 2024

To mi tak pripomenulo toto video :D https://www.facebook.com/reel/1913276352432344?...

dankabg
9. júl 2024

Ja si tiež rada spievam a aj dosť nahlas, ale bývam v RD, mám zavreté okná a takže dúfam, že tým nikoho neobtazujem. Dokonca keď sú doma muž s dcérou, idem o niekoľko izieb ďalej, aby som ich tým nerusila. Keby mi niekto búchal na dvere, alebo sa mi vyhrážal políciou, šla by som si spievať do pivnice, alebo by som úplne prestala. V tvojom prípade by som si našla spevokol a chodila tam

sjun
10. júl 2024

Tak tu plati prislovie ze...."kazdy z nas ma drbnuteho suseda. Ak ho nemas ty, maju ho tvoji susedia".

Mna by svaclo keby niekto vyspevuje a ja to mam pocuvat. Ak potrebujes trénovať tak hadam nie v obytnych priestoroch. Uz by si ludia mohli uvedomit ze zivot v panelaku je o kompromisoch a o vzajomnej ohladuplnosti. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️Jeziskove traky....

emm_i
10. júl 2024

@sevrin ja mám takého suseda nad nami, našťastie u rodičov. Keď k nim prídem spať, keďže bývam už na opačnom konci SR, je to des. Permanentne o 23:00 do 6:00 rána hra hry s tým, že s niekým volám po anglicky. Každý deň. Je to neznesiteľné, a hoci sme ho niekoľkokrát napomenuli, aj tak sa to nezmenilo. Riešim to štupľami do uší. V spálni majú našťastie rodičia kľud.

samimami777
10. júl 2024

Tak ak im vadí 15min tak 3 krát mesačne tak asi spievaš riadne falošne ked to nemôžu vydržať 😂

Strana
z2