Ako riešiť problémy so svokrou?
Ahojte dievčatá, som uplne zúfalá . Ide o svokru , momentálne bývame s mužom u nej lebo staviame dom máme 4 mesačnú dcérku . Ide o to že už mám voči nej averziu, nonstop sa do všetkého stará a nemám od nej žiadne súkromie. Po pôrode si zobrala dovolenku na mesiac aby mi mohla pomáhať, nonstop chodila za mnou to spálne bolo jej jedno že dojčím stále mi chcela malú brať , bola schopná mi ju vytrhnúť aj z rúk… Posledné dni je to ale strašné ja už ju nemozem ani citit , nonstop kazde rano chodi za malou a ide mi az k prsnikom. S manželom sme sa začali za to uz hádať a ked mu poviem ze mi je to naozaj neprijemne povie mi ze ved ste zeny … s muzom sa uz stale hádame za nu , niekedy mi uz pride ze ma nejaku psychózu a mysli si ze mala je jej , vsetko nam diktuje ja uz nevladzem 🥹
@nin99 Ja na ten bordel by som jej povedala. Ďakujem mamička že upratujete aspoň sa môžem viac venovať malej som Vám vďačná 🙂.
@sasa1310 prosim ta, co to ma s domom, to su take reci na utechu pre tych co si to nemozu dovolit.
Kamoska stavia dom a zatial byvaju vo svojom byte, ktory ma davno splateny - brala ho este davno sama na drahu hypo a vyplatilo sa.
Druha byva v podnajme kym stavaju.
A byt tiez mozes prerabat dlho, zalezi co robis a ako ti chodia majstri.
@babulkomale s domom to má to, že do bytu sa môžu nasťahovať hneď a nemusia trčať mesiace, možno roky u svokry, dokým sa im dom postaví. A reči na útechu? Si vtipná. Kto potrebuje väčšiu útechu, ten kto býva hneď vo svojom byte alebo ten, čo dieťa vychováva v detskej izbičke u svokry? Však, keď autorka nemá peniaze na to, aby bývala v podnájme a pri tom staval dom, aby si stavbu urýchlila, tak mala kúpiť rovno byt. A áno, má to veľa s domom. Len treba trošku rozmýšľať pri čítaní
@sasa1310 ale ty si napisala, ze "preto nemas dom" a to je smiesne, pretoze ludia sa nemusia potlkat po svokrach, ked chcu dom. Len treba pri zadovazeni domu aj rozmyslat.
@babulkomale haló, tu riešime prípad autorky a nie okolia
@sasa1310 ty si sa vtisla prva so svojim "dovodom" preco nemas vraj dom 🤭
@babulkomale ja odporúčam fakt čítať poriadne a s pochopením. Áno, nemala som na začiatku dom ale byt, lebo som mala iné priority ako bývanie u svokry. A spomenula som seba, lebo autorka mohla rovnako rozmýšľať a nie polku Slovenska, ako ty. Kde niekto stavia dom, keď už má vlastné bývanie - byt, čo je u autorky bezpredmentné, keďže evidentne prachy nemajú a preto sú tam, kde sú. A nemusíš ma furt označovať. Jediná si nepochopila
@nin99 Mala som podobny problem, nastastie nezijeme spolu. Uvedomila som si, aka je dotierava, neodbytna, nerespektuje ani moj fyzicky priestor, tiez mi skoro sadla do lona ked som kojila babo, vytrhavala z ruky, ked som povedala nie, lebo prave dofajcila dve cigy a nevedela som sa pri nej nadychnut. Vytrhla mi mikinu z ruky, ked som ho isla obliect, ze ona ho oblecie, vosla do spalne ked som ho uspavala, sadla na postel, aj ked som jej pred tym do telefonu povedala, nech pocka v obyvacke, ze ho uspavam - nie, sadla si na postel a kecala 15min, potom ho zobrala ona do obyvacky, a uspavala... A, na to vsetko vkuse naliehala kedy pride nabuduce, lebo potrebujeme "pomoc". Komentovala kto k nam chodi, kolko ludi chodi, naco tak dlho (samozrejme, ked islo o moju rodinu). Zacala mi tak liezt na nervy, a to 10 rokov som voci nej mala neutralny postoj. Nesadla mi uplne, ale zase, nebolo to ani tak zle. Ked prislo babo, mala som z nej uzkostne stavy, a potrebovala som aj psychologa. Potom som vsetko povedala muzovi, ten ma nastastie pochopil, videl aj sam o co ide, tak sa s nou porozpraval. Uz mi nie je blbo jasne jej povedat "nie", ked nieco nechcem. A, staci mi dat si s nou kavu raz za mesiac. Kolkokrat sa muz so svojou mamou stretava vobec neriesim, je to jeho mama.

@mimikarol je to aj otázka peňazí. Predpokladám že to riešili takto kvôli peniazom a ďalšia vec kde ta stavba stojí, či je blízko od svokrovcov. Ak je blízko je to ideálny stav. Ako píšeš ja by som nebývala tiež v inej domácnosti. Každý ma svoje zvyky, či už dobre alebo zle sú tokenov zvyky a jeho domácnosť. Toto treba rešpektovať. Ale čo sa týka dieťaťa či vášho vzťahu tam by som pekne slušne povedala a žiadne hádky ani podpichovacky ani vracania.