Ako riešiť problémy v manželstve, keď je muž pracovne vyťažený?
Ahojte maminy. Sme s mužom spolu 10 rokov. Máme spolu synčeka, ktorý chodí do škôlky. Môj muž je úžasný ocko a vždy keď je doma mi s malým vo všetkom pomáha. Uspava ho, keď bol malý prebaloval ho, kŕmil. Naozaj lepšieho ocka náš syn mať nemôže. Lenže ja sa trápim. Za tých 10 rokov čo sme spolu muž veľa cestuje na služobky. Je živnostník a tak nikdy dopredu nevie kedy príde zákazka a na ako dlho. Nikdy ani týždeň dopredu neviem kde bude o dva dni. Nemôžem si urobiť žiadne plány lebo darmo mám dohodnutú kamošku, výlet so sestrami, nikdy dopredu neviem či vtedy bude doma a postráži malého. Rodičov máme obaja ďaleko. a poviem vám ,že ja som úplne vyhoretá. Aj teraz je 5 týždňov v Nemecku a ja chodím do práce, som so synom keď je škôlka zavretá a popritom z domu robím. Starám sa o dom, záhradu, psa. Som tak strašne unavená,že nevládzem vstať ani z postele veľakrát. Chápem,že keď nemá zákazku na Slovensku musí prijať aj prácu v zahraničí aby zarobil. Ale ja už po tých 10 rokoch nevládzem byť stále na všetko sama. A viete čo je najhoršie? Ja sa už večer neteším na to ,že mu zavolám a poviem aký sme mali deň s malým. Chcem iba spať, ležať a mať ticho a kľud. Čo robiť ?
Povedala si mu ako to cítiš?
Zruš všetko čo nemusíš robiť a hlavne povedz manželovi čo je vo veci. Musíš robiť aj doma? Musíte mať záhradu keď to nestíhaš? Musí muž brať každú zákazku bez ohľadu na rodinu? Nemôžete sa presťahovať kde bude lepšia práca pre oboch?
Aby si ten pan manzel v tichosti tie zakazky nevedel vynachvalit- vlastne prachy, vrestiace decka daleko, ziadny bordel, krik, veeeeela volneho casu ktory moze travit uplne bez zaklopky...... co ked to jemu vyhovuje?
ASI by Ta financne nezruinovalo, keby si si nasla upratku, ktora by Ti raz za cca 10 dni prisla poupratovat, taktiez nejakeho brigadnika do zahrady, mala by si viac casu na synceka a psika, pripadne nemas take kamaratky s detmi, ze by ste isle spolu na par dni niekde trebars aj na Slovensku, aby si zmenila prostredie?alebo chod s malym a so psikom na par dni k rodicom, niekedy staci zmenit prostredie a bude lepsie🙂
Tazko to je, nevyjadrila si sa, prečo máte záhradu, prečo je často preč, baví ta práca okolo domu, musíš sa s ním porozprávať.
@miska1615 ty potrebujes opatrovatelku, aby si sa mohla venovat aj sebe, vypnut. My sme mali taku babu, studentku. Chodila ked sme chceli s muzom niekam ist, ale napriklad aj chodila po deti do skoly a vodila ich na kruzky. Tiez som bola na deti sama a velmi mi to pomohlo. Decka dnes na cas s nou spominaju velmi pozitivne.
Zarobí nadpriemerne? Lebo inak nevidím dôvod, takto to roky trpieť.
Mne to pride ako vyhorievanie a teba zabija stereotyp a samota. Ja v tvojom veku som mala ovela viac roboty,nielen jedno dieťa,nielen jeden dom ,zahrada nwkonecnw velka a zvladala som.Ale len raz hrozilo,ze manzel bude pracovat 90 km od nas a uz sme tam hladali byr pre celu rodinu.
Bud sa zmeni manzelov pristup k zakazkam alebo tvoj postoj k situacii.idealne kazdy urobit kompromis.Zacni tym,ze si teraz pozvi rodicov na par dni alebo surodenca,nemusis v tom dome travit leto sama.
Prečo bývate ďaleko od oboch rodín?
Ono je to tak, keď je živnostník alebo celkovo pracuje štýlom zákazok. Nikdy nevieš čo na ako dlho. Videla som to na vlastne oči, zarobili solventne ale od rána do večera boli preč. Buď sa to dá riešiť platenou posilou, aby si mala čas aj na seba alebo manžel bude brať menej zákazok
ASI by Ta financne nezruinovalo, keby si si nasla upratku, ktora by Ti raz za cca 10 dni prisla poupratovat, taktiez nejakeho brigadnika do zahrady, mala by si viac casu na synceka a psika, pripadne nemas take kamaratky s detmi, ze by ste isle spolu na par dni niekde trebars aj na Slovensku, aby si zmenila prostredie?alebo chod s malym a so psikom na par dni k rodicom, niekedy staci zmenit prostredie a bude lepsie🙂
@beataxxx Upratku? 😳 Mohli by sme sa naucit, ze v 21. storoci je to "pani na upratovanie". Ty asi nemas vela ucty k ludom.
Veľmi ti rozumiem, cítim sa úplne rovnako. Nepíšeš nič o vašom vzájomnom vzťahu, rozoberali ste tuto situáciu a pocity s tvojím mužom? Vie ako to vnímaš? Z tvojho príspevku neviem určiť, či o tom vôbec niečo tuší, či mu to je jedno, alebo sa snaží urobiť nejaký kompromis, aby nebol len úžasným ocko na pár chvíľ, ale aj človekom, ktorý ťa vníma....
Mohli ste si kúpiť dom niekde pri jedných alebo druhých rodičoch, keď to sama nezvládaš. Na druhej strane si povedz, či by ste bez jeho práce mali vôbec dom, záhradu a všetko ostatné. Bola by si spokojnejšia, ak by ste mali menej peňazí, horšie bývanie, ale muž by bol denne doma? Ja osobne nie, mne to skôr vyhovuje presne tak ako to máte vy. A deti máme tri. Stačí si v tom vytvoriť systém, viesť deti k samostatnosti a funguje to. Oveľa lepšie ako keď je chlap doma.
@miska1615 je veľa žien samoživiteliek ktoré nemajú na výber a starajú sa o všetko sami, 2 deti, chodiť do práce zároveň domácnost. Myslím že so mnou by si nemenila 😉
Zarabate obidvaja, zaplat si pani na strazenie a urob si plany. Pripadne pozvi rodicov … riesenie sa najde vzdy. Ak by tvoj muz tolko nemakal, vedeli by ste zaplatit vas momentalny standard? Obetujte nejake € a dohodni si plany. Nejde mat vsetko. Vy mate ako par moznost sa dohodnut na kompromise.
@miska1615 ako "plán B" poprosiť sestru o babysitting a vybehnúť von s kamoškou? Prípadne naopak? Proste spraviť si nejaký plán B, keď chceš ísť na kafe? Ináč je to celé len fáza. Ja už mám takmer 13-ročnú najstaršiu, keby som mala len jedno dieťa, tak už som ťažko za vodou. Keby bol môj chlap 3 týždne na služobke, tak mám ťažkú nudu (vlastne asi aj bez služobky, to je jedno), dcéra v podstate len číta, alebo mobil, alebo von s kamoškou, občas pokecáme čosi počas dňa... A to volanie - veď mu to normálne povedz, napr. zlatko zajtra večer ti nezavolám, musím ísť skôr spať , som hrozne unavená, mám nejaký deficit spánku, chcem to dospať.
Mne to pride ako vyhorievanie a teba zabija stereotyp a samota. Ja v tvojom veku som mala ovela viac roboty,nielen jedno dieťa,nielen jeden dom ,zahrada nwkonecnw velka a zvladala som.Ale len raz hrozilo,ze manzel bude pracovat 90 km od nas a uz sme tam hladali byr pre celu rodinu.
Bud sa zmeni manzelov pristup k zakazkam alebo tvoj postoj k situacii.idealne kazdy urobit kompromis.Zacni tym,ze si teraz pozvi rodicov na par dni alebo surodenca,nemusis v tom dome travit leto sama.
@janinah uplne suhlasim s tebou. Mam podobnu situaciu ako autorka, len mam dve deti mini, ktore nechodia do institucii, ale ja som este doma na rodicaku. A neni to o tom, ze by som bola upracovana, to vobec. Ale to, ze som na deti 24 hodin sama, rano s nimi vstavam a vecer zaspavam, a vsetky povinnosti a vsetko planovanie je na mne. Je to hlavne mentalna zataz.
1. Si vydatá slobodná matka. 2. Nemá niekde vonku druhu rodinu?
@miska1615 nájdi si opatrovateľku pre dieťa a máš vyriešené plus prípadne upratovačku raz za čas, keď si unavená. Ja som mala 3 deti malé, bývalý chodil na týždňovky alebo aj 2-tyzdnovky, ja do práce a všetko ostatné na mne a tiež sme mali aj psa. Treba si nájsť nejaký systém.
Kohokoľvek si nájdeš na výpomoc, vzťah ti to nezachráni. Máloktoré manželstvá ustoja odlúčenie. Všetko je na tebe.
@miska1615 Rozhovor? Normalne povedat, dohodnut sa. Tak to chodi na tejto planete.
@miska1615 sestra ti nepomôže?Verím musíš byť ohucana nevieš vypnúť.Ale nedá sa všetko aj záhrada, dieťa práca, domácnosť a na všetko sama.Z niečoho musíš upustiť.Zelezo ti nechýba?tak buď objednaj jedlo, choď na víkend za rodičmi, alebo keď vieš, že bude malý doma tak si vziať dovolenku.Ako niekto píše klobúk dole pred ženami co sú úplne samé na deti a ešte riešiť peniaze atď..

Ste financne odkazani na to, ze musi zobrat vsetky zakazky co pridu? Aj ked uz Ty chodis do prace?
Co na toto cele hovori Tvoj manzel, ked si mu to rozpravala ako sa citis a ako vnimas jeho pracovny system?