Ako riešiť problémy v začínajúcom vzťahu?
Ahojte, mám za sebou dost ročne tazky vikend tak, že zatazim aj vás😀mám mesačný vztah, spoznavame sa, je to fajn, pekne, no na zaciatku mi povedal, že ešte nikdy nebol zaľúbený a nevie prejavovať city a vtedy som to nebrala až tak “vazne”, no teraz zacinam zisťovať, ze naozaj nevie prejavovať city tak ako by som si predstavovala a potom o tom vsetkom medzi nami pochybujem…a k tomu keď pridam jeho prehnanú uprimnost a neustále vtipy a humor, je to naozaj tazke obcas…nás vztah ma podľa mna aj potenciál a nechcem to len tak zahodiť len teda neviem že či si možno casom na to zvyknem a začnem citat medzi riadkami že ma ma vazne rad alebo ako to bude…
Nie, ty mas tazkú odrodu chlapa, s tymto typom vydrzia a sú pre nich urcené karieristky, ktorych hlavnym cielom je vysoka skola, doktorat, byt veduca niekde na funkcii alebo riaditelka ( korporátu), mat vela dobre situovanych znamych po svete, ku ktorym budete moct v roku pricestovat a mat osoh z tych navstívených krajín, dalej mat osoh z akejkolvek vasej a jeho rodiny a známych, tam mu a jeho dotycnej city chýbat vobec nebudu, namieste a ziadany bude iba ten chlad a humor, vysvetlim : vo vyssej spolocnosti sa treba ovládat a byt vtipným. Tak ked si sa nenasla , seba, ani potenciál v takomto vztahu s týmto samcom, ani sa tam nehladaj, nezapadnes tam!
“len na miesto toho sa ma spytal čo by som chcela len ja nie som typ čo niekomu bude rozpravat čo by chcel dostať, nikdy som to nerobila.”
Jeden ako druhy.
On nevie, co by ti dal (aby to malo zmysel pre teba), tak ti neda radsej nic. A ked sa spyta, tak mu to aj tak nepovies, lebo uz by to nebolo prekvapenie.
Mozno to este zladite, ze ked ta lepsie spozna, bude vediet odhadnut tvoje tuzby (po mesiaci je to este kratko).
Ale mne pride, ze on je pragmaticky (radsej nic, ako spolocensky tradicnu zbytocnost) a ty romanticka (odhadni ma spravne a prekvap ma). Takze na tomto este asi parkrat narazite. A nielen na narodeniny a ine sviatky.
Mas 33, uz by si mohla vypustit niektore ocakavania mladych dievcat.
Dakujem vam za viacero pohľadov na vec dievcata. Sklamal ma v tom, že mi to tvrdil ako ma prekvapí a veci typu, ze on rad ľudí obdaruva a potom urobi takúto vec. Na druhý den sme išli na vianocne trhy, aj to na veľa, musela som mu to pripominat aby ma tam vôbec vzal takze mal opäť prilezitost ma pozvat aspon na punc, no ten som si platila sama (nemal hotovosť, no dalo sa platiť aj kartou) takze opäť som ostala z toho taká sklamaná viac menej. Ja naozaj niekedy neviem či mám len velke očakávania alebo čo keď chcem takéto veci od chlapa.
Nuz, ak si mu este aj pozvanie musela pripominat, tak az tak velmi mu asi na tebe teda nakoniec nezalezi. Ja by som ten vztah zvolnila a nevkladsla don tolko nadeji.
Ja nechápem prečo by ti mal niekto po mesiaci vzťahu kupovať darček a absolútne netuším prečo by to mala byť samozrejmost ,že chlap kúpi niečo žene
ahoj, po mesiaci vzťahu netreba mať žiadne očakávania. myslím si, že sa postupne do toho dostane. treba mu dať čas, tobôž, ak priznal, že sa nevie prejaviť. mám doma podobný prípad. veľmi, veľmi dlho mu trvalo, kým sa k niečomu dokopal, kým priznal, že niečo ku mne cíti atď... aj to si musel byť istý, že sa nestrápni a že z mojej strany je to rovnaké. ale som si povedala, že počkám, aj keď som mávala pochybnosti a niekoľkokrát som to chcela ukončiť. Po čase sa pánko ale začal "roztápať" a dnes mám pri sebe jedného skvelého, starostlivého, zamilovaného muža, ale vidím to hlavne na jeho činoch.... nedaj na jeho reči a sľuby. nabudúce, keď sa ti bude blížiť nejaký sviatok, dopredu mu navrhni, či sa nepôjdete najesť. ak sa bude pýtať, aký darček chceš, niečo si kľudne vyber, aby si nebola sklamaná.
Podľa mňa zlyháva v základných veciach, ktoré vie aj 15 ročný chlapec. Videla som xy situácii, keď naozaj tínedžer zháňal frajerke darček, na trhoch ani nehovorím koľko podstatne mladších chlapcov zaplatí dievčaťu punč... Nejde o peniaze, ale o princíp. Keď toto robí v začiatkoch, keď by sa mal snažiť urobiť dojem a pôsobiť starostlivo, dôveryhodne, spoľahlivo, zodpovedne, mužne tak čo bude robiť neskôr. Predstav si ho ako otca svojich detí a zivitela rodiny s týmto prístupom a máš odpoveď či v tom chces pokračovať. Ty sa budeš starať o všetkých, myslieť na všetkých čo sa týka sviatkov, darcekov a on len sám na seba. Ste v takých čerstvých začiatkoch, že práve teraz by mal robiť tie romantické gestá..práveže časom zvyknú opadnúť. Vy už teraz žiadne také momenty nemáte. Dokonca keď mu to u teba teraz prejde, tak ho naucis, ze ti stačí málo a nemusí sa snažiť.
Podla mna uplne nornalny zaciatok vztahu.. co cakas po mesiaci ake prejavy citov ? Sak ti povedal ze je zalubeny, daj tomu čas
nehrnula by som sa do toho, ale zase ani nezahadzovala. mne to pride, ze stale len pozorujes. mozno je to totalny lakomec... zatial to nie je jasne. horsie, ze si asi az tak nerozumiete ludsky, ked ti vadi jeho humor atd. inak co sa tyka darcekov, tiez som na prve narodeniny dostala egrese... a uz sme spolu 10 rokov. niektore rodiny si napriklad darceky velmi nezvyknu davat. a ano, romanticky chlap - to je pomerne podozriva vec. ti najromantickejsi su ti najvycuranejsi (podvadzaju alebo sa snazia zalepit oci pre nieco ine) podla mojho pozorovania. chlapi to proste nemaju prirodzene v povahe, vacsine to pride trapne a presladene.
A ešte k tomu dodám, že tento vikend keď som bola unho sme chodili po obchodoch, kde riesil stale to, že si chcel kúpiť zlatu retiazku…veľmi som sa citila neprijemne lebo mi to prislo ako dost zvlastne spravanie, že na seba mysli a zháňa to čo chce a keď ide o mna nestojím mu ani za to aby ma pozval na veceru alebo do kaviarne na kolac.
@autirka Píšeš aj o prehnanej úprimnosti, neustálych vtipoch a jeho humore, že je to pre teba občas ťažké. Ako to myslíš? Máš pocit, že sa k tebe správa skôr ako mu kamarátovi a nie ako k svojej priateľke?
Autorka, ja ta chapem. On vedel presny datum narodenin? Zablahozelal ti? Nemam rada take slubotechny, ved stacil by lepsi dezert, ruzicka... ale nic?! Moji synovia boli studenti a ich frajerky dostavali darceky, som hrda, ze som vychovala takych gentlemanov. A pozvat na punc a nechat ta zaplatit tych par drobnych? Uff... tu nejde o vyznania lasky, to je naozaj skoro, ale drobne pozornosti ako prejav naklonnosti su normalne.
Tak aktualizujem situaciu, rozisiel sa so mnou😀keď som mu napisala ten problem s narodeninami tak mi napisal, že on za to nemoze aky je a že sa ma pýtal dvakrat čo chcem a či je to v pohode, že mi nič nedal a že keď som povedala, že je to ok myslel, že je to ok, len ja som do poslednej chvíle dufala, že niečo predsa len vymysli, rovnako som mu napisala, že som necakala dary, ale stacilo mi len aby ma vzal na kolac alebo veceru…skratka ma na to svoj názor tak je to unho normalne prejavit resp. neprejaviť zaujem🤷🏼♀️
Tak aspoň on je rozumný a nečakal na nič.Nauc sa nemať očakávania,vždy všetko povedz, lebo asi fakt nik nevie čítať myšlienky
Autorka podľa mňa mu na tom nezáležalo..preto to aj takto rýchlo ukončil a možno je aj rad, že sa zámienka nasla. Každemu normálnemu citiacemu človeku by to prišlo ľúto a snažil by sa ti to vynahradiť..on sa s tebou namiesto toho rozišiel. Zlatý klinec programu.
Mne by bolo vrcholne trápne hovoriť mesačnej známosti, čo chcem na narodeniny a rovnako ako ty by som čakala nejaké milé prekvapenie. Tento muž nemá štipku fantázie, romantiky v sebe. Už len to, ako rýchlo ťa dokázal poslat k vode, hovorí za všetko.
gratulujem, ze sa k nemu viac nemusis upinat a trapit sa na zaciatku, ked si mala lietat od stastia...najdes si lepsieho, ktory prinesie kvetinku zene aj ked nema sviatok...zalubeny clovek mysli na toho druheho..tento nemyslel...len by si sa s nim trapila...
Po pravde som čakala ospravedlnenie a prišiel presný opak a to cele proti mne. Chvilu som o sebe pochybovala či nerobim z komára somára, ale zistila som, že nerobim a asi dobre, že som zistila aky je hned na zaciatku.
Presne tak, sama si citila, ze to nie je to prave orechove. Dufam, ze nie si smutna... ja by som nevedela ignorovat narodeniny niekoho, na kom mi zalezi, hoci by som ho poznala len mesiac. V dlhodobejsom vztahu je uz v pohode sa dohodnut na darceku, malokto vie prekvapit. Inak musim priznat, ze tiez sa mi stalo, ze som povedala, ze nic nechcem a tak to aj bolo pochopene, niektori muzi su proste taki 🙂).
Asi potrebuje takú, čo ho zoberie pod pazuchu a pôjde si s ním do obchodu priamo vybrat darček, je to úplne na hlavu po mesacnej známosti, ale keď je to v poriadku pre neho, nech si takúto nájde 😁
@kiwi3 precitala som teraz tvoj prispevok a musim suhlasit. Moja skusenost je, ze taki prehnani lichotnici a vyznavaci lasky extremne a napadne vela su casto nevernici.. vzdy treba pozerat na skutky a nie prazdne slova..
@la_dolce_vita Tak toto sa da s trochou skúseností hneď odhaliť, či ide o chronického nevernika alebo o úprimne prejavenie pozornosti a záujmu.
@grof_monte_christo to ano 🙂, ale tie skusenosti pred x rokmi u mna proste neboli 🙂... clovek sa uci casto na svojich chybach.. bohuzial.
Tak to ber tak - tak ako ty nie si typ čo by niekomu hovoril čo by chcel, on nie je typ čo by uhádol čo by druhy chcel..
Vo vzťahu je najdôležitejšie sa vedieť rozprávať.. nič nie je dôležitejšie ako komunikácia..
Jeej teším sa s tebou 🥰
@minenkak po mesiaci darcek??? Mne by bolo trapne nedat na sviatok chlapovi s ktorym randim aspon cokoladu a pozvat ho na kavu. A to som zena. Tu nejde apriori o dary. Tu ide o gesto. Takto sa moze zachovat len uplny sedlak a bulo a autorka moze byt rada, ze sa ho zbavila. Na zaciatku randenia sa chlapi maju snazit co najviac, aby zaposobili na partnerku. Tento to mal v p..i uz od zaciatku. Uz ho vidim, ako mi po 10 rokoch manzelstva pidrzi dvere, odsunie stolicku, alebo pomoze do kabata. O detoch uz vobec nehovorim.

Nechápem, prečo treba dospelému chlapovi hovoriť, že žene na narodeniny treba kúpiť darcek. Bonbonieru, alebo čokoládu, alebo kvet... Nemienim chlapa učiť a vychovávať, to si nechám pre svoje deti. Tie si je ideálne spraviť s chlapom, ktorý má podobný pohľad na svet a netreba mu hovoriť takéto zásadne veci. Partnera si treba hľadať tak, aby nám od začiatku pasoval, a nie na pre výchovu. To si tiež môžem kúpiť psa