Ako riešiť rozdielne hodnoty partnerov?
Ahojte, zaujímalo by ma, či sú tu partnerstvá, kde manželia sú po rokoch už “inde” a ako to riešite.
S manželom sme spolu 20+ rokov, bol to môj prvý vzťah, samozrejme, v tom čase naroky na partnera neboli skoro žiadne. Ja som si medzitym spravila školy, pracovala na sebe, niekam som sa dostala. Manžela som síce potiahla spraviť si školy (nemal ani maturitu a dotiahol to s mojou pomocou na VŠ, ktorá nebola najľahšia), ani nie je hlúpy, ale tým, že sa stretáva s jednoduchšími ludmi, tak nemá ambície. To jeho vyjadrovanie je také jednoduchsie (nie je vulgárny, ale tie vetne skladby a Zvolene témy nie su jednoducho na úrovni a on to vôbec nevidi). Ja sa stýkam v praci s vplyvnými, ambicioznými, inteligentnými ludmi, ale aj bohatými, a preto začínam vidieť tie extrémne rozdiely, kde je on, kde som ja, kde su ostatní.
Uvediem pár príkladov, ideme sa najest do reštaurácie, ja som pekne oblecena, mám kabát a on príde v značkových šuštákoch, keď mu poviem, že či sa zasekol v 90tych rokoch, tak sa este nahneva (pritom volakedy si dal na vzhlade zalezat)🙈 pred par mesiacmi mu nepredĺžili zmluvu, podľa mna sa v praci snazil, ale tým, že bol ako jediný ochotný riešiť komplikované prípady a manažér ho na ne dal, tak nespĺňal KPI počtu splnených úloh a pri prepúšťaní išiel samozrejme ako prvý. Odvtedy si prácu nehľadal, zije z toho, čo ma na ucte. Toto mi vadí, lebo tie mesiace, ktoré je doma vnímam ako tisíce, o ktoré mal byt obohatený rodinný rozpocet. Keby som nezaplatila letnú dovolenku, tak nikam ani nejdeme. Ako otec je tak na 90%, venuje sa ďeťom, vozi ich do/zo skoly a na kruzky, učiť sa s nimi neučí, lebo povie, že on to nevie (čo je len vyhovorka) atd. Len ja niekedy taham v praci a prídem uz keď deti spia a nemajú hotove úlohy, ale tak niekto sa musí starat o rodinný príjem, že? Pomaha ako tak v domácnosti. Komunikácia je medzi nami v poriadku, mame sa o com porozpravat, len tie hodnoty sú úplne niekde inde a neviem, čo mám robiť, lebo mám pocit, že má ťahá ku dnu a neviem si predstaviť, že s ním chcem takto zostarnúť. Nikoho iného nemám, čiže nie je to tým… Ale ani nechcem zostať sama, takze to ma tak najviac pri ňom drží.
To su tie klasicke priciny krachu vztahov - muz veri, ze zena sa nezmeni a zena, ze chlap sa zmeni 🙂 a ten chlap sa rokmi nezmeni, je rovnaky ako bol alebo este horsi a aj ta zena sa castokrat zmeni, fyzicky, mentalne....a uz to tu mame. Ist do vztahu s tym, ze chlapa zmenis alebo uprostred vztahu po rokoch dufat, ze ho zmenis, alebo nebodaj sa zmeni sam, lebo ho osvieti....velmi naivna predstava.
Tvoj chlap ambiciozny nebol, nie je a nikdy nebude. Len tebe dosla energia a trpezlivost ho do vsetkeho tlacit a tak podobne.
@anonym_autor nepouzivaj tieto anglicke slovicka pri beznom pisomnom prejave,sme na slovensku tak pekne po slovensky.Nerobi to s teba viac inteligentnu zenu a zenu uz niekde inde,na inej urovni.Tam by si len chcela byt a to je rozdiel.Tvoj muz ta aj tak opusti,ci za rok,2 ale opusti.
@anonym_c7dbff keď pekne po slovensky, tak sa tú slovenčinu aj nauč
@anonym_9b6fb5 chudak chlap? By som chcela vidiet ako by fungoval keby od neho autorka odisla
@anonym_a8fad9 možno keby ho autorka celý život netlačila do niečoho, nepovedala ním by bol celkom obyčajný remeselník, chlapík ktorý pracuje niekde manuálne. Chlap ktorý je v podstate spokojný sám zo sebou a žena ho núti a núti možno podpychuje...
Lebo ona chce vyšší štandard, lebo ona chce toto a tamto. Keby chceli obaja tak ani neceknem. Ale
,,pred par mesiacmi mu nepredĺžili zmluvu, podľa mna sa v praci snazil, ale tým, že bol ako jediný ochotný riešiť komplikované prípady a manažér ho na ne dal, tak nespĺňal KPI počtu splnených úloh a pri prepúšťaní išiel samozrejme ako prvý.,,
A teraz v podstate doplatil na to že má vs, čo on ani nechcel iba jeho žena. Možno by bol šťastnejší keby mal dve jednoduchšie práce ako autorkyn otec. A nie jednu takú akú on nechce, nikdy nechcel.
V podstate keď chcela autorka vyšší životný štandard tak mala loviť v iných vodách, a nie jednoduchého chlapa ktorý má iba výučný list.
Hlavne si prestaň namyšľať že si niečo viac ako tvoj muž.Ved si predsa vedela s kým sa stretava.TY svojím zmyšľaním mi prídeš arogantna, povyšenecka taka že sa vôbec k nemu nehodiš. Nemôže mať každý vysoku školy s 3 titulmi.Musia byť aj obyčajný ľudia.ON ťa nie je hodný TY by si si mala hľadať bohateho z dobrou urovňou nech je aj škaredí hlavne že ma peniaze na účte ty pani dôležita. Takýchto ľud ako TY ja obchadzam z kilometra.Darmo môžeš mať aj 10 vysokých škôl raz ked máš v hlave prázdno a hodnotiš ľudi darmo u mna taký človek ako TY nemá žiadnu hodnotu. Ani 10 vysokych škôl to neurobí povyšeneckosť, plytkosť, faloš, pretvárku to sa neda liečiť. Povyšenecký človek ostane už navždy taký to musi človek mať v povahe.O sebe tam nič zle nepíšeš jasne dokonála, krásna , nádherna super zarabajuca dobre vyzerajuca a ešte čo len ja,ja, ja, ja, ja.
Autorka, mas moje sympatie.
Ked je doma z detmi a stara sa o ne netvrdil by som ze nic nerobi.
Ambicioznost dvojsecna vlastnost a hlavne len do urciteho veku, niekedy treba zacat aj zit a nie cely zivot si len hovorit "este dosiahnem tohto a potom uz si uzijem zivot..." tolko takych ludi poznam co s tymto idu az do hrobu. Len par ich vie zastavit a vykaslat sa nato, radovat sa z deti a rodiny.
Na mna sa vrhaju mlade ambiciozne zeny, ale vzivote by som ich nevymenil za tu co mam doma, sice neupravenu a v roztahanych leginoch s plnymi rukami prace s nasimi detmi, ale absolutne uzasnu zenu, a o tom je zivot. Kariera, ambicie, ciele su nakonci dna len doplnok k zivotu nie jeho ciel.
No velku zmenu necakaj. Ked doteraz nebol extra ambiciozny,teraz to uz asi nezacne. A tiez suhlasim aj s niekde vyssie napisanym ze po 50-tke zacnes prehodnocovat priority a dovolis si uz trocha zvolnit. Uvazujes co je v zivote dolezite ....pre niekoho je mega praca ale ak to nemas v sebe prirodzene,nezacnes tomu v tomto veku pridavat na priorite.
Je spravne ocakavat ze si muz najde pracu. Ale aka ma byt aby splnal tvoje kriteria? Co musi robit aby si si ho vazila? A ak si najde nieco meganarocne ,budes rada? Kto bude s detmi?
Dobre porozmyslaj co vlastne hladas.....a potom si za tym chod.....
Lebo ani tvoj muz si nezasluzi zit s niekym u koho je za chudaka.....
Drzim place. Nic napisane nemyslim v zlom ale z tvojich statusov citim ze vase cesty uz davno nie su spolocne.
Vhlapa po 50-tke asi tazko zmenis......
@anonym_autor ja tak rozmyslam, ze ktore konkretne hodnoty od nema a ktore Ty mas a vnimas ich ako hodnotnejsie a lepsie, nez su tie jeho. A v com konkretnom sa rozchadzate.
Okrem toho, ze si nehlada pracu, by mi nic na nom nevadilo a to mam 2 VS vcelku lavou zadnou 🤔.
Lebo ja napriklad som od 19 rokov s mojim muzom, je mladsi, on mal 17, ale uz vtedy som vedela, ze je to inteligentny chlap a dobry clovek, srdce na dlani a za toho, ktoreho lubi, by aj dychal. Zaraba velmi dobre, ja som doma so 4 detmi, zivi nas, nic nevycita, ani nema o mne nizku mienku. Tie deti sa same o seba nepostaraju, nevychovaju. Minule som sa ho spytala, ze v porovnani s nim, kto som vlastne ja, ze som nic v zivote nedosiahla. A on s hrdostou v hlase a s laskou v ociach, si MOJA MANZELKA, to je to najviac.
Takze mame rovnake hosnoty: Boh, laska, ucta a rodina je to najviac a v tom sme rovnaki.
Ty mas hodnoty - peniaze, uspech, prestiz, kariera,...
Co ma Tvoj muz, cim Ty pohrdas?
@anonym_autor ja mam pre Teba pochopenie. Bohuzial citim k partnerovi nieco podobne. Je uz rok dobrovolne bez prace. Vstava na obed. Nikam sa neposuva, stagnuje, dokonca priam cuva. A mna to strasne ubija ho takto vidiet. Bez aktivity, bez ciela, uplne premrhane dni. Zije z penazi ktore uz davnejsie dostal od rodicov.
Najprv hovoril ze pojde na nejaky kurz. Nesiel.
Potom hovoril ze po pol roku si zacne hladat pracu. Nezacal.
Potom ze po roku. Stale nezacal.
O mesiac ma nastupit na nejaky kurz z UPSVAR. Uz povinne. A uz zacal vymyslat ako sa da na PN aby nemusel.
Keby ten volny cas travil zmysluplne, aspon trochu, asi by som to znasala lepsie. Takto ho vidiet, ma strasne ubija. Okrem toho nikam so mnou uz nechodi, najradsej len lezi pred telkou. A ziada odo mna aby som bola nanho mila a podporovala ho. Ale ja uz nevladzem. Tiez mam pocit ze s nim pohrdam. Nie preto ze je nezamestnany ale preto, ze sa proste nesnazi nikam napredovat, ze cele dni doslova prehnije. Je to pre mna bohuzial velmi odpudzujuce a hanbim sa za seba ze sa takto citim 🙁
Snazim sa mu to nedavat najavo ale citi to zo mna aj tak
@anonym_3c7a6a napiste aj mne prosim niekto. Lebo ja si pripadam ako sibnuta ze nie som v takomto vztahu spokojna 🙁
@anonym_3c7a6a napiste aj mne prosim niekto. Lebo ja si pripadam ako sibnuta ze nie som v takomto vztahu spokojna 🙁
@anonym_3c7a6a tak, mas 8 likov, jeden som ti dala aj ja. Tiez ta chapem, vadilo by mi to.
@anonym_autor ja mam pre Teba pochopenie. Bohuzial citim k partnerovi nieco podobne. Je uz rok dobrovolne bez prace. Vstava na obed. Nikam sa neposuva, stagnuje, dokonca priam cuva. A mna to strasne ubija ho takto vidiet. Bez aktivity, bez ciela, uplne premrhane dni. Zije z penazi ktore uz davnejsie dostal od rodicov.
Najprv hovoril ze pojde na nejaky kurz. Nesiel.
Potom hovoril ze po pol roku si zacne hladat pracu. Nezacal.
Potom ze po roku. Stale nezacal.
O mesiac ma nastupit na nejaky kurz z UPSVAR. Uz povinne. A uz zacal vymyslat ako sa da na PN aby nemusel.
Keby ten volny cas travil zmysluplne, aspon trochu, asi by som to znasala lepsie. Takto ho vidiet, ma strasne ubija. Okrem toho nikam so mnou uz nechodi, najradsej len lezi pred telkou. A ziada odo mna aby som bola nanho mila a podporovala ho. Ale ja uz nevladzem. Tiez mam pocit ze s nim pohrdam. Nie preto ze je nezamestnany ale preto, ze sa proste nesnazi nikam napredovat, ze cele dni doslova prehnije. Je to pre mna bohuzial velmi odpudzujuce a hanbim sa za seba ze sa takto citim 🙁
Snazim sa mu to nedavat najavo ale citi to zo mna aj tak
@anonym_3c7a6a nema depresiu?
@anonym_3c7a6a tak, mas 8 likov, jeden som ti dala aj ja. Tiez ta chapem, vadilo by mi to.
@reela dakujem. Ja som z neho uz uplne zblbnuta. My spolu nebyvame len randime (uz tri roky) tak mi opakuje, ze to nemam riesit, ze to je jeho zivot a on ma horsie obdobie a mam ho podporovat. Ale uprimne, ja uz nevladzem podporovat niekoho kto sam pre seba nic nerobi 🙁
@anonym_3c7a6a u teba necitim to co v autorke diskusie. Plne chapem ze sa ti nepaci ak partner cely den prelezi na gauci. To ale manzel autorky nerobi ( teda nie dlhosobo)- stara sa o deti len je malo ambiciozny..... autorka pohrda muzom preto ze nema nastavene ambicie a hodnoty tak ako ona. Aj keby pracoval,nebol by dobry lebo nie je biznisman....v jej napisanych slovach citim nieco uplne ine ako u teba.....alebo som to zle pochopila.
@anonym_3c7a6a mas pocit frustracie, je to v uplnom poriadku, to co citis. Ty chces od zivota nieco ine a on chce nieco ine, vase mnoziny nemaju vobec prienik a tym padom sa uplne obchadzate v zivotnych cieloch. Teraz citam, ze spolu len randite, tak tam by som zisla z kratsej cesty. Vies si predstavit, ze sa k nemu priputas a tvoj pocit frustracie sa bude zvacsovat? Chapem aj ak ho mas rada, musis zvazit, ci ti to za to stoji, alebo nie. Dalsia vec, ak by ste mali aj deti, mozu sa podat na neho a budes nestastna aj z nich, ze su napr lajdaci.
@reela dakujem. Ja som z neho uz uplne zblbnuta. My spolu nebyvame len randime (uz tri roky) tak mi opakuje, ze to nemam riesit, ze to je jeho zivot a on ma horsie obdobie a mam ho podporovat. Ale uprimne, ja uz nevladzem podporovat niekoho kto sam pre seba nic nerobi 🙁
@anonym_3c7a6a ak sa citi vyhoreny, tak nech ide k psychiatrovi, mozno ma zacinajucu depresiu
@anonym_a8fad9 možno keby ho autorka celý život netlačila do niečoho, nepovedala ním by bol celkom obyčajný remeselník, chlapík ktorý pracuje niekde manuálne. Chlap ktorý je v podstate spokojný sám zo sebou a žena ho núti a núti možno podpychuje...
Lebo ona chce vyšší štandard, lebo ona chce toto a tamto. Keby chceli obaja tak ani neceknem. Ale
,,pred par mesiacmi mu nepredĺžili zmluvu, podľa mna sa v praci snazil, ale tým, že bol ako jediný ochotný riešiť komplikované prípady a manažér ho na ne dal, tak nespĺňal KPI počtu splnených úloh a pri prepúšťaní išiel samozrejme ako prvý.,,
A teraz v podstate doplatil na to že má vs, čo on ani nechcel iba jeho žena. Možno by bol šťastnejší keby mal dve jednoduchšie práce ako autorkyn otec. A nie jednu takú akú on nechce, nikdy nechcel.
V podstate keď chcela autorka vyšší životný štandard tak mala loviť v iných vodách, a nie jednoduchého chlapa ktorý má iba výučný list.
@anonym_9b6fb5 Pozor, oni obaja zacinali, ako jej slovnikom povedane nuly, len jej casom doslo, ze chce byt osmicka a manzel je stale trojka - stvorka.
Ked je doma z detmi a stara sa o ne netvrdil by som ze nic nerobi.
Ambicioznost dvojsecna vlastnost a hlavne len do urciteho veku, niekedy treba zacat aj zit a nie cely zivot si len hovorit "este dosiahnem tohto a potom uz si uzijem zivot..." tolko takych ludi poznam co s tymto idu az do hrobu. Len par ich vie zastavit a vykaslat sa nato, radovat sa z deti a rodiny.
Na mna sa vrhaju mlade ambiciozne zeny, ale vzivote by som ich nevymenil za tu co mam doma, sice neupravenu a v roztahanych leginoch s plnymi rukami prace s nasimi detmi, ale absolutne uzasnu zenu, a o tom je zivot. Kariera, ambicie, ciele su nakonci dna len doplnok k zivotu nie jeho ciel.
@anonym_1755c0 Pripadne sa ti ambiciozni jedneho dna dozvedia vo veku povedzme 45 - 55, ze maju tazku chorobu a zrazu sa im zruti svet a musia prehodnotit svoj rebricek hodnot. Malokto vynajde alebo urobi nieco pre cele ludstvo a funkciu strednej manazerky v kostymceku si nik do hrobu nevezme a co po nich zostane ? Ulava kolegov, ako sa zbavili tej mrchy ?
@anonym_autor Pre ziveho Satana ! On nie je tvoje dalsie decko, ktore sa snazis nasmerovat na drahu gymnazium a vysoka skola, to je zrely chlap 15 rokov pred dochodkom, ktory ma nejaku povahu (pokojnu, vegetacku), co ma doma studovat ? Podla popisu mu mozno bude vyhovovat viac kdesi tahat kable po stavbe za polovicny plat, nez studovat technicke normy a kreslit projekt tych kablov. O vyhoreni si pocula ? Nebude on vyhoreny prave z tlakov od teba ?
@patrike suhlasim s Tebou, ako citam autorkine dalsie komentare. On je doslova ustvany z nej a chce mat klud. Ten tlak musi byt hrozny. Nezniesla by som, keby ma niekto (manzel) do niecoho tlacil.
Kedze som v isty cas zvazovala, ze co spravit, ze ci ist na urad prace, ci co, na prechodne obdobie, tak mi naznacil, ze ci by som si nespravila daky rekvalifikacny kurz, ked uz, ze to vyuzit. A tak sa vo mne vsetko burilo, ze nechcem a just nie. Ak by som chcela, viem si najst, zistit info. Sama od seba. Ja som uz ani ako decko tieto tlaky neznasala.
A tu je ďalší dôkaz, že "trubky" majú dobrých chlapov. Robotu si hádam nájde, to jediné by mi vadilo. Možno je vyhorety.
@anonym_30e87d z nej, z tych tlakov na neho od nej, je vyhoreny podla mna.
@anonym_30e87d z nej, z tych tlakov na neho od nej, je vyhoreny podla mna.
@anonym_efee50 Podla mna tiez.
@anonym_1755c0 Pripadne sa ti ambiciozni jedneho dna dozvedia vo veku povedzme 45 - 55, ze maju tazku chorobu a zrazu sa im zruti svet a musia prehodnotit svoj rebricek hodnot. Malokto vynajde alebo urobi nieco pre cele ludstvo a funkciu strednej manazerky v kostymceku si nik do hrobu nevezme a co po nich zostane ? Ulava kolegov, ako sa zbavili tej mrchy ?
@patrike ved prave preto hovorim ze ambicioznost je dvojsecna zbran. Otazka nema ma byt ci je niekto ambiciozny alebo nie ale co je jeho cielom? Vacsina ludi stale len posuva branku, vzdy si povedia uz bude dobre ked mi zvysia plat, ked ziskam to povysenie, ked si kupim to nove auto... a nikdy nieje dost vzdy je nejake to az ked. Az ked raz pride koniec, a potom sa clovek otoci a povzdychne si naco to vsetko bolo.
Mozno uz ma dusevnej prace dost, nie kazdy znasa to napatie a stres z nej plynuci. Keby si nebola zamerana na karieru a on by tak mal slobodu najst si nejaku menej narocnu, mozno len fyzicku pracu, hladal by. Mozno vie, ze by si ho odsudila, ved by nebol "na urovni" a dtto plat.
Ja poznam dlhodobo nezamestnaneho mladeho cloveka s VS, ktory zije ako minimalista vo vsetkom. Zivi sa sem tam upratovanim, doucovanim a pecenim. Neodsudzujem ho, kazdy ma iny hodnotovy rebricek.
A je takmer o 10r starsi. Mozno sa za tych desat rokov budes citit inak. A este mi neda, aby som nespomenula to, ze zeny su od prirody silnejsie, to je fakt.
@anonym_9b6fb5 Pozor, oni obaja zacinali, ako jej slovnikom povedane nuly, len jej casom doslo, ze chce byt osmicka a manzel je stale trojka - stvorka.
@patrike ale autorka mala ambície, s jej ambíciami mala loviť v iných vodnách.
Poznám plno párov, ktorý dlhodobo fungujú s rozdielnymi stupňov vzdelania. Kamošova žena je riaditeľkou zš, on je ,,iba,, zvárač. Zarobí viac ako ona, ale nikdy do ničoho nebol tlacený. Ale poznám aj opak, kamarátka otehotnela v maturitnom ročníku so spolužiakom ktorý bol z DD. Už bola prijatá na vš. Manželkou ani tak nie ale svokrovcami bol neustále tlačený a tlacený. Do čoho sa chlap pustil akokoľvek dobre zarobil mal vlastnú firmu, vzdelával sa, mal zahraničínch obchodných partnerov, nikdy nebol dostatočne dobrý ak si na chvíľu sadol a nič nerobil iba si chcel užívať to čo dosiahol.
Časom sa stala aj kamoška takou ako jej matka tak išli od seba.
@anonym_3c7a6a nema depresiu?
@deedol neviem. stale sa laduje neurolom a stilnoxom a odmieta cokolvek riesit
@anonym_3c7a6a mas pocit frustracie, je to v uplnom poriadku, to co citis. Ty chces od zivota nieco ine a on chce nieco ine, vase mnoziny nemaju vobec prienik a tym padom sa uplne obchadzate v zivotnych cieloch. Teraz citam, ze spolu len randite, tak tam by som zisla z kratsej cesty. Vies si predstavit, ze sa k nemu priputas a tvoj pocit frustracie sa bude zvacsovat? Chapem aj ak ho mas rada, musis zvazit, ci ti to za to stoji, alebo nie. Dalsia vec, ak by ste mali aj deti, mozu sa podat na neho a budes nestastna aj z nich, ze su napr lajdaci.
@zuzana76 to nie je o tom ze mame ine ambicie. Ja som manazerka v nadnarodnom korporate a on bol skladnik. Nikdy som to neriesila, ani mi to nevadilo. Odkedy je bez prace a nevidim absolutne ziadnu snahu o nic, tak sa nanho uz nedokazem divat s uctou a respektom. Velmi ma to hneva ze to v sebe nedokazem nejako potlacit a povedat si ze o nic nejde. Potlacala som to strasne dlho a uz to proste nedokazem a neviem ako so sebou pracovat aby mi to nevadilo. Ze sa uplne opustil. Da sa to vobec?
@anonym_3c7a6a ak sa citi vyhoreny, tak nech ide k psychiatrovi, mozno ma zacinajucu depresiu
@zuzana76 neviem z coho by mohol byt vyhoreny. Hlavou nikdy nepracoval, nema ziadne povinnosti, ziadnu zodpovednost. Problem je vsak hlavne to, ze ked o tom zacnem debatu, tak len povie ze ano, on vie, ze to je problem ako funguje a da nejaky cas ze kedy to zmeni a nikdy to nedodrzi. Stale len nejake vyhovorky. Dalsie a dalsie.
@zuzana76 neviem z coho by mohol byt vyhoreny. Hlavou nikdy nepracoval, nema ziadne povinnosti, ziadnu zodpovednost. Problem je vsak hlavne to, ze ked o tom zacnem debatu, tak len povie ze ano, on vie, ze to je problem ako funguje a da nejaky cas ze kedy to zmeni a nikdy to nedodrzi. Stale len nejake vyhovorky. Dalsie a dalsie.
@anonym_3c7a6a Podla tych liekov je chory, zrejme depresia a lieci si ju uplne nespravne sposobom, ktory to len zhorsuje. Smer psychiater, to nejakym dohovaranim nevyriesis, ani on sam sa z toho nevyhrabe.
@anonym_3c7a6a Podla tych liekov je chory, zrejme depresia a lieci si ju uplne nespravne sposobom, ktory to len zhorsuje. Smer psychiater, to nejakym dohovaranim nevyriesis, ani on sam sa z toho nevyhrabe.
@patrike ku psychiatrovi chodil a prestal. Lieky si zhana cez kamaratov. A mne neustale vycita ze som mu malou oporou. Ja uz naozaj neviem ako s nim dalej fungovat. Je to velmi narocne.

@sss777 moje slova, ale ked ma zena pred vstupom do manzelstva nastavene nejake kriteria, tak je povazovana za zlatokopku, som sa tu dozvedela.
@zuzana76
Áno, to o zlatokopke som tu počula aj ja. Ale vidím to tak, že žena by mala poznať vlastnú hodnotu a asi aj predstavy do budúcnosti. A úplne súhlasím s tým, že ak sú ľudia rôzni, časom sa to ukáže a nerobí to vo vzťahu dobre. A vzájomná hrdosť je najviac.
Ani proti šušťákom nemám nič, len si myslím, že patria na prechádzku po lese, obliecť si ich do reštaurácie je proste nevhodné a to chápe snáď každý.