Ako riešiť rozdielne životné priority s manželom?
Ahojte mam 41 rokov som s manzelom 11 rokov. Po 40 zmenil alebo nasiel novych kamaratov a velmi sa zmenil a ma potrebu chodit na vinka piatocky teraz je napriklad na Ibize na party lebo jeho kamarat pozval vsetkych tak samozrejme nesmel chybat. Ja viem ze mi takyto muz nevyhovuje ja som uz velmi rodinna mam rada klud proste nase povahy sa uz velmi odlisuju. Ak by toto netobil je idealny manzel a otec ziadny iny problem nemam ale pre mna je toto uz no go. Velakrat som ho konfrontovala ale on nechce komunikovat je typicky blizenec co ked nieco chce tak si to urobi. Je teraz ako sa pripravit na rozvod? Nemam kam ist rodicia mi uz umreli, mam uspory ale neviem si za ne kupit byt. Dom co v nom byvame je manzelov a momentalne som na urade prace. Planujem si najst pracu vzdy som podnikala alebo mala vysoku finkciu ale som 4 roky mimo toho a uz pol roka sa mi nedari nic najst. Mam v plane sa zamestnat a po case ked uz budem vediet sama zobrat uver podat ziadost o rozvod a potom sa sudit o vyzivne a majetok. Kolko casu by ste toto vedeli tolerovat trva to intenzivne rok milenku si nemyslim ze ma len proste po tej 40 mu niak zadrbalo.
A ty sa comu venujes, ake máš hobby? Lebo ja velmi nerozumiem, preco by nemohol raz za cas ist s kamosmi von sa zabavit alebo si po praci zasportovat. Ked sa venuje popri tom aj tebe aj synovi a domacnosti , chodite aj spolu na vylety a pod.
Já mám pocit, že problem je inde (mozmo v tom ze nemas pracu a citis sa nevyuzita a ze on si chodi kade tade a nesedi pri tebe doma).
No mne by nestalo za to zničiť rodinu kvôli prílišnému spoločenskému životu manžela. Pokiaľ by nespojil tento život s odcudzením sa, alkoholom alebo s neverou, snažila by som sa prispôsobiť. Najmä ak je ešte živý vzájomný cit atď. Uznávam, že to narušuje zabehnutú rodinnú harmóniu, ale za chvíľu dieťa odrastie, osamostatni sa a čo potom? Príležitosť nájsť dobrého partnera s vyšším vekom klesá.
A ty sa comu venujes, ake máš hobby? Lebo ja velmi nerozumiem, preco by nemohol raz za cas ist s kamosmi von sa zabavit alebo si po praci zasportovat. Ked sa venuje popri tom aj tebe aj synovi a domacnosti , chodite aj spolu na vylety a pod.
Já mám pocit, že problem je inde (mozmo v tom ze nemas pracu a citis sa nevyuzita a ze on si chodi kade tade a nesedi pri tebe doma).
@lossless však si okrem príspevku prečítaj aj komentáre autorky napr. ten 16:16
No moment, párty na Ibize nie je len posedenie pri pive (ak ste niektoré boli na párty na Ibize)...takže by som to netolerovala, keď príde oznam mu, že ideš na týždeň s babami do kúpeľov hoci aj na Slovensku (tam bývajú tiež párty)
a ides aj ty s nim niekedy ? daj deti postrazit a chodte obaja
@mamina7070 Pressne toto som chcela napisat,, chodte obaja,Vsak to je debilita,,za toto rozvadzat ,Pekne spolu ,aj na tu Ibizu
@athia no v prvom rade by som si upratala nejako moje ušetrené peniaze. Lebo co mas ušetrené je spolocne. Ak ich nemas darom alebo dedičstvom. Nasla by som si pracu, rozvod a potom kupila byt. Zatial si ži aj ty zivot podla seba.
@athia chapem ze ti to vadí, na druhu stranu neutekaj zo vzťahu bez pokusu o jeho záchranu. Máte spolu dieťa, už to nieje len o tebe a zas tvoj muž nerobí niečo úplne extra otrasne. Fakt ked si porovnas s tými kktmi o ktorých tu ženy niekedy píšu
U vas je problem ako vo veľa vzťahoch s detmi. Ako sa narodia a žena je na materskej tak nejak automaticky preberá starostlivosť o domácnosť aj dieťa ona a veľa mužov v tomto smere “zlenivie”.
Pánov treba aktívne zapájať aby to neskončilo ze on si ide kam chce kedy chce a ty si musíš vybavovať stráženie aj ked chceš ist do obchodu
S muzom sa porozpravajte, možno aj s niekym tretím ako párový poradca či vas spoločný kamarát. Ake kompromisy ste schopny robit. Ak je muž extrovert a potrebuje aj chodiť von aj sa venovať hobby nedá sa to úplne zakázať. Ale mal by brat ohľady na teba. Naopak aj ty by si mala trosku poľaviť z toho zabarikádovania sa doma s deckom, tiez si nájsť nejaké hobby, ist s kamoškami von, ist s muzom.. Ako byt 4 roky doma bez prace a nikam nechodiť, ničomu sa nevenovať je tiez celkom úlet, ja sa ti ani nečudujem ze si nervózna. Ľudskému mozgu nestačí decko&sporák forever , potrebuješ aj ine podnety

@athia mu NEJAK zadrbalo. nie niak.
nájdi si prácu, tak ako píšeš. a s ním by som ja nebola, ty uváž.