icon

Ako riešiť rozdielne životné štýly vo vzťahu?

7. júl 2025

Zdravím,ako riesite iny zivotny štyl vo vzťahu ? Ja som taká že ja milujem chodiť do reštaurácii,alebo si objednavat donášky mcdonald atd(nie len ten) a priatel zase chce byt len doma a varit si stale,lenže mne vadi stále to upratovanie po vareni,pritom donasky a vsetko si platim sama len on to nevie pochopit,ze kym nemam deti nemienim stať pri sporaku cele doobedu keď v restike stoji obedove menu 5-7€… keď je na sluzobke ja zijem hlavne len na donaskach lebo proste pojdem do obchodu dam tam 30€ a nemam dokopy nič a zato si môžem kúpiť 3-4 obedy bez riadov a práce,samozrejme ked budeme mat deti bude to ine lebo to pojde do penazi ,som divna alebo je to v pohode kedze priatel mi to neplati?

Strana
z3
ukgirls
7. júl 2025

nevies hospodarit,zojes nezdravo plus si to vies este aj ospravedlnit ... s priatelom sa nikdy nezhodnes- preto sa budete castejsie hadat az sa rozidete ... keby sisi navarila na niekolko dni naucila sa za 30 nakupit si poroadne veci varit sa da aj z jedneho hrnca popripade ja navarim ty upraces ... zide sa ti ro nielen do buducnosti,ale za usetrene peniaze mozete niekam spoocn e na vylet a mat zazitky popropade investovat a mat do buducnosti aspon ako taky zaklad... o zdravsom jedeni a vplyve na zdravie ani nehovorim

vler
7. júl 2025

@anonym_autor ked vravis ze ides do obchodu a nechas tam 30E a nemas "nic" tak nevies nakupovat a planovat jedla

zeldia
7. júl 2025

@anonym_autor mňa by zaujímala tvoja váha a vek😉 ono sa to totižto bude len zvyšovať

patka06
7. júl 2025

Raz za čas je to ok, ale pravidelne je to divné.
Jedlá z donášky sú drahšie ako keď varíš doma, za 30 Eur spravíš nákup na viac ako 3-4 obedy.
Na tvojom mieste by som zamyslela a začala lepšie hospodáriť
Priateľ má pravdu

doriiis
7. júl 2025

A príchodom deti sa naučíš hospodarit a variť? Tazko

vanilkovazmrzka
7. júl 2025

Ked mas teraz taketo nastavenie, ked budes mat deti tak sa to rozhodne nezmeni ze zrovna vtedy zacnes s nadsenim vyvarat 🙂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sense
7. júl 2025

Veď sa dohodnite , jeden uvarí , druhý uprace....alebo spolu uvarte spolu upracte.
My donášky mmoc neriešime, toľko zbytočného odpadu z toho. Ale chodíme občas do reštaurácie, občas fastfood ale teda neviem si predstaviť žiť na MC donalde a podobnych jedlách denne.
A ak si myslíš že donáška je lacnejšia tak nevieš nakupovať

abbey1
7. júl 2025

@anonym_autor Prosím, daj tip na reštiky, kde stojí obedové menu 5 eur. Ďakujem

strelkyna1
7. júl 2025

Vari aj priatel? Ak aj on, tak by som sa ,,hecla,,. aspon raz za tyzden.

deti95060810
7. júl 2025

to bude zdroj vašich hádok a nedorozumení...

unicornlady
7. júl 2025

@abbey1 Tiež ma to zaujalo. Lebo u nás na dedine stojí obedové menu 8eur a viac.

olga_hurajova
7. júl 2025

My sme sa v tomto s manželom našli. Chodíme väčšinu času do reštaurácii a máme fitboxy kedy nám navarené jedlo chodí domov. Mame už aj deti (tri) a jedia tiež svoje boxy. Mesačne je to určite drahšie ako si varit doma. Ale nám to takto vyhovuje. Viac času môžme tráviť “vonku”, hrať sa, zabávať sa a športovať. Boxy ktoré odoberáme sú zdravé a nutrične vyvážene. Pravidelne doma varíme len na nedeľný obed (keď sme doma to je tak 10x do roka). Inak si urobíme len nejaké stejky na grile, zapekanú zeleninu na večerný snack alebo niečo také malé. Tiež na narodeniny alebo iné oslavy keď robíme doma niečo pripravíme. Často však s deťmi pečene koláčiky alebo “torty”.

ivik4
7. júl 2025

Vsak ked Ti to neplati, nech sa nestara. Su to tvoje peniaze a tvoje rozhodnutie ako ich minas a co jes 😄. Ked s tym ma problem, tak to striedajte.
My sme stale strceny v restikach ale rovnako varime kazdy druhy den aj doma

majlo1234
7. júl 2025

Tak ty si ibjednaj a on nech vari

mimirka32
7. júl 2025

@anonym_autor tak ked priatel chce domace jedlo a ty nie, nech vari on. U nas tiez vari manzel

stevvvka
7. júl 2025

Ak sa ti teraz nechce variť, pri deťoch sa ti určite nezačne chcieť. Teraz máš čas na skúšanie, experimentovanie, učenie sa, lebo aj varenie treba zdokonaľovať, veľa jedál sa nepodarí tak úplne chutné na prvýkrát... Pri deťoch už potrebuješ mat varenie odskúšané, natrénovane. Chápem, že pre samu seba sa ti variť nechce, ale pre partnera je to signál - táto žena ako bude variť deťom, ako im dá vyvážené jedlo? Nemusíš vyvárať 5 chodov ale kúpiš stehna, zemiaky, spolu to dáš na jeden plech, soľ, koreniny... Aspon občas, ale ak nenájdete kompromis teraz, tak si radšej hľadaj niekoho ineho

majulino
7. júl 2025
@abbey1

@abbey1 na juhovýchode Slovenska. V trebisovskom okrese obedové menu 5-9€ podľa toho kam ideš. Aj priamo v okresnom meste to tak je. Jedna restika 9€ a pôjdeš o 250m ďalej a 5,50

tiezjedna
7. júl 2025

jaj prosím ťa, tu zas samá zdravá ekonómka...😉 Ten McD by som úplne vynechala, dnes máš x možností najesť s donáškou zdravo a vyvážene. Ak sa to priateľovi nepáči, nech varí on👍

catherinah
7. júl 2025

S donaskou za 5-7€ neexistuje.. Ved Mac menu máš viac bez donášky.

sisska96
7. júl 2025

Ach jaj. Časom ti aj rozum príde ;)

777januska777
7. júl 2025

No keď mu to vadí, tak nech vari on, preco by si mala varit ty, vsak nech ukaze svoje kulinarske schopnosti. Ja som presne ten typ co vari prevažne len deťom a nie neverila som mimo deti a keď sú deti v škôlke nevarím, nemám to rada. Keď sú deti doma choré varim polievky alebo vari manžel.

liusa82
7. júl 2025

mne by to veru nechutilo stále tie donáškové jedlá .Volakedy ma varenie až tak nebavilo ale teraz v pohode navarím aj sama sebe rada skúšam nové recepty a tak.Možno len stačí stále skúšať niečo nové a chytí ťa to po troche.Nehovorím že nejaké ťažké x chodové menu hneď to nie ak sa ti nechce.Ja som momentálne teraz bagetová 😃 mám také obdobie. Rada skúšam kdejaké domáce zapekačky na večeru trebárs a vždy to spravím na iný spôsob s niečím iným.Skús najprv takéto niečo a postupne na ťažšie a ťažšie jedlá.A to nemáte umývačku? ja si upratujem suroviny aj riad behom varenia.Vytiahnem, použijem a hneď aj uložím ak to už viac nepotrebujem aby nebol na linke bordel

bessie12
7. júl 2025
@abbey1

@abbey1 tak to by zaujímalo aj mňa. Keď objednávam menu, tak stojí to minimálne 9€ /osoba. A to este nepočítam niečo extra k tomu, tak kľudne aj 12-15€.

777januska777
7. júl 2025
@stevvvka

Ak sa ti teraz nechce variť, pri deťoch sa ti určite nezačne chcieť. Teraz máš čas na skúšanie, experimentovanie, učenie sa, lebo aj varenie treba zdokonaľovať, veľa jedál sa nepodarí tak úplne chutné na prvýkrát... Pri deťoch už potrebuješ mat varenie odskúšané, natrénovane. Chápem, že pre samu seba sa ti variť nechce, ale pre partnera je to signál - táto žena ako bude variť deťom, ako im dá vyvážené jedlo? Nemusíš vyvárať 5 chodov ale kúpiš stehna, zemiaky, spolu to dáš na jeden plech, soľ, koreniny... Aspon občas, ale ak nenájdete kompromis teraz, tak si radšej hľadaj niekoho ineho

@stevvvka no pre muža je to skôr signál nech sa naučí variť on. Doteraz sa smejem ako mne doma rozprávali, ze sa mam obracať v kuchyni, ze mam toto a tamto robiť, lebo však keď to robiť nebudem muž ma nebude chcieť. A ja som to nikdy nechápala.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
bludna
7. júl 2025
@vanilkovazmrzka

Ked mas teraz taketo nastavenie, ked budes mat deti tak sa to rozhodne nezmeni ze zrovna vtedy zacnes s nadsenim vyvarat 🙂

@vanilkovazmrzka @doriiis a preco by to nemohla zmenit po narodeni dietata? Ved to budu uplne ine okolnosti. Kym som s priatelom zila v BA, stravovali sma sa takmer vyhradne vonku. Ked sme sa prestahovali do krajiny, v ktorej je to vacsia financna zataz, varime si doma. Ved to predsa nie je nijaky staticky stav, ktory sa neda zmenit 💁‍♀️

domkakvet
7. júl 2025

@anonym_autor ty si to platis, je to tvoja vec, on nech sa podla toho zariadi.

terezia74
7. júl 2025

@anonym_autor ja chlapa nemám, ale varím deťom, snažím sa väčšinou na prírodno, žiadne fastfoody, zaberá to kopec času, ale polievka a teplý obed je u nás základ.

jaskolka
7. júl 2025

No ja reálne skôr ušetrím,keď mám v týždni donášku menu. A naozaj existujú reštaurácie,kde je menu do tých 6 eur s donáškou. Bežne si to objednávame do práce,aj ja aj sestra,som spokojná. Na týždeň 30 eur a každy deň teplé jedlo s polievkou. Deti majú stavu v škôlke,ja v práci a doma v podstate zjeme už len niečo drobné na večeru,jogurt,musli,a podobne
Keď si vezmem,že by som denne varila (pre seba samu sa mi absolútne nechce a jesť dva tej dni to isté tiež nie)tak skutočne tým viac ušetrím

Strana
z3