icon

Ako riešiť rozdielne životné štýly vo vzťahu?

7. júl 2025

Zdravím,ako riesite iny zivotny štyl vo vzťahu ? Ja som taká že ja milujem chodiť do reštaurácii,alebo si objednavat donášky mcdonald atd(nie len ten) a priatel zase chce byt len doma a varit si stale,lenže mne vadi stále to upratovanie po vareni,pritom donasky a vsetko si platim sama len on to nevie pochopit,ze kym nemam deti nemienim stať pri sporaku cele doobedu keď v restike stoji obedove menu 5-7€… keď je na sluzobke ja zijem hlavne len na donaskach lebo proste pojdem do obchodu dam tam 30€ a nemam dokopy nič a zato si môžem kúpiť 3-4 obedy bez riadov a práce,samozrejme ked budeme mat deti bude to ine lebo to pojde do penazi ,som divna alebo je to v pohode kedze priatel mi to neplati?

yasina
7. júl 2025

Strasne nezdrave si objednavat stale jedla ty brdo.. To by som nedala.. Su jendoduche rychlle jedla doma za 20 min urobene a kde je pls menucko za 5 eur? To som. Prespala 5 rokov ci? Vsade je 7,90 pokial viem

jaskolka
7. júl 2025
@yasina

Strasne nezdrave si objednavat stale jedla ty brdo.. To by som nedala.. Su jendoduche rychlle jedla doma za 20 min urobene a kde je pls menucko za 5 eur? To som. Prespala 5 rokov ci? Vsade je 7,90 pokial viem

@yasina u nás je 5,60 najlacnejšie aj s donáškou a je to normálna reštaurácia,nie nejaka"vesnicka krčma"
A prečo by to malo byť nezdravé? Veď to nie e pizza,či hamburger,ale normálne jedlo, polievky všelijaké, ryža, mäso, zemiaky, cestoviny, omáčky,salaty,ryby...podľa výberu

yasina
7. júl 2025
@jaskolka

@yasina u nás je 5,60 najlacnejšie aj s donáškou a je to normálna reštaurácia,nie nejaka"vesnicka krčma"
A prečo by to malo byť nezdravé? Veď to nie e pizza,či hamburger,ale normálne jedlo, polievky všelijaké, ryža, mäso, zemiaky, cestoviny, omáčky,salaty,ryby...podľa výberu

@jaskolka nezdrave atale restika mcdonald.. Oleje sladidla omacky sos.. Fuj.. Same ecka vsade.
Take menu nepoznam.pidla mesta.. Ale u nas pod 7, 90 nejde nic

ahhola
7. júl 2025

Cele doobedu... uz zasa.... doobedu😡KE, PV ❓

abbey1
7. júl 2025

Ja teda nie som ekonóm, ani profil kuchár. Ale keď tu niekto píše, že za donášky a školské jedlá dá menej, než keby doma varil doma, a ešte je to i zdravé a chutné, tak si pripadám ako v sci fi filme, alebo v rozprávke, ktorej chce niekto veriť
Good luck!

dominikakoll
7. júl 2025

Ja som sa akurát dnes smiala, za za 5€ som uvarila 4 porcie jedla. A to ryba so zeleninou 🙈. Akože mrazené filé ale bola som za to rada. A teda také kura s ryžou, tiež 4 aj 5 porcií a to máš za 6-7€. Takže za 30€ ... No asi to budú iné smakocinky. Ale za 30€ sa dá urobiť nákup jedla na týždeň. A upratovať? Kúp si umývačku.

mdse
7. júl 2025

Pre mňa je donáška taká malá odmena, asi 2-3x do mesiaca si objednáme niečo skvelé, ale vážila by som veľa, keby to bolo pravidelne a skrachovala by som. Doma si navarím naozaj zdravšie a menej soli je v tom.

anonym_3fe20c
7. júl 2025
@yasina

@jaskolka nezdrave atale restika mcdonald.. Oleje sladidla omacky sos.. Fuj.. Same ecka vsade.
Take menu nepoznam.pidla mesta.. Ale u nas pod 7, 90 nejde nic

@yasina veď ja nevravím o macdonalde. Hovorím o normálnom jedle. Sestra v podstate celý život,ako pracuje, má len stravu z reštaurácie na donášku. Váži 68 kíl. Ja mám 71kil. Čiže to,že človek "potom váži veľa"nie je pravda. A fakt sa mi to ani nezdá,že by som extra veľké wc ušetrila,keby si varím pre seba samu. Jednu porciu neuvarim a jesť tri dni to isté mne príde oveľa horšie.

jaskolka
7. júl 2025
@dominikakoll

Ja som sa akurát dnes smiala, za za 5€ som uvarila 4 porcie jedla. A to ryba so zeleninou 🙈. Akože mrazené filé ale bola som za to rada. A teda také kura s ryžou, tiež 4 aj 5 porcií a to máš za 6-7€. Takže za 30€ ... No asi to budú iné smakocinky. Ale za 30€ sa dá urobiť nákup jedla na týždeň. A upratovať? Kúp si umývačku.

@dominikakoll tri dni potom bude jesť kura s ryžou? Keď bude teda viac tých porcií? Však by mi to krkom sa išlo.

janickacrazy
7. júl 2025

@anonym_autor podľa mňa ti skôr vadí, že priateľ chce, aby si ty varila a on nevarí vôbec, alebo nie?.

jaskolka
7. júl 2025

Len čisto pre zaujímavosť.... naozaj nie všade je menu za 8 eur

vinx
7. júl 2025
@anonym_3fe20c

@yasina veď ja nevravím o macdonalde. Hovorím o normálnom jedle. Sestra v podstate celý život,ako pracuje, má len stravu z reštaurácie na donášku. Váži 68 kíl. Ja mám 71kil. Čiže to,že človek "potom váži veľa"nie je pravda. A fakt sa mi to ani nezdá,že by som extra veľké wc ušetrila,keby si varím pre seba samu. Jednu porciu neuvarim a jesť tri dni to isté mne príde oveľa horšie.

@anonym_3fe20c prepáč,ale 68 a 71 kíl podľa mňa veľa je.

vanilkovazmrzka
7. júl 2025
@bludna

@vanilkovazmrzka @doriiis a preco by to nemohla zmenit po narodeni dietata? Ved to budu uplne ine okolnosti. Kym som s priatelom zila v BA, stravovali sma sa takmer vyhradne vonku. Ked sme sa prestahovali do krajiny, v ktorej je to vacsia financna zataz, varime si doma. Ved to predsa nie je nijaky staticky stav, ktory sa neda zmenit 💁‍♀️

@bludna pretoze ked je na to leniva teraz, isto nebude mat na to cas vytvarat si navyk na taku cinnost ked bude mat kopec inych starosti s dietatom 🙂

bielasovicka
7. júl 2025

No ja neverím tomu, že keď prídu deti, tak už začneš variť.

beronsche
7. júl 2025
@jaskolka

@jaskolka je to nezdravé, pretože záleží aj na kvalite surovín, spôsobe prípravy a ochucovadlach.
Bežné menu nie je zdravé ani len náhodou..

kofa77
7. júl 2025

Tak za tu cenu to su blafy, zahustene mukou, najlacnejsie maso, rozvarena mrkva a mrazeny hrasok.

dominikakoll
7. júl 2025
@jaskolka

@dominikakoll tri dni potom bude jesť kura s ryžou? Keď bude teda viac tých porcií? Však by mi to krkom sa išlo.

@jaskolka ono vie žiť aj viac ľudí v domácnosti. Alebo máš večeru a na obed do práce

lalala94
7. júl 2025
@vinx

@vinx nevieš výšku. Ak má 180cm+, tak to až tak veľa nie je. 😀

bludna
7. júl 2025
@vanilkovazmrzka

@bludna pretoze ked je na to leniva teraz, isto nebude mat na to cas vytvarat si navyk na taku cinnost ked bude mat kopec inych starosti s dietatom 🙂

@vanilkovazmrzka to je len tvoj predpoklad. Rovno si ju odsudila. Clovek, ktory denne chodi do prace a ma popritom povedzme, ze bohatsi socialny zivot ma z mojho pohladu na travenie casu v kuchyni ovela menej priestoru nez rodic na rodicovskej dovolenke.

panonia
7. júl 2025

Si lenivá.

vanilkovazmrzka
7. júl 2025
@bludna

@vanilkovazmrzka to je len tvoj predpoklad. Rovno si ju odsudila. Clovek, ktory denne chodi do prace a ma popritom povedzme, ze bohatsi socialny zivot ma z mojho pohladu na travenie casu v kuchyni ovela menej priestoru nez rodic na rodicovskej dovolenke.

@bludna dobre. Ty mas taky nazor a ja mam svoj nazor.

bludna
7. júl 2025
@vanilkovazmrzka

@bludna dobre. Ty mas taky nazor a ja mam svoj nazor.

@vanilkovazmrzka hej len rozdiel je v tom, ze ja som to prezentovala ako nazor, ty ako fakt.

vanilkovazmrzka
7. júl 2025
@bludna

@vanilkovazmrzka hej len rozdiel je v tom, ze ja som to prezentovala ako nazor, ty ako fakt.

@bludna 🤣🤣🤣

fajnova
8. júl 2025

Logicky, keď si objednam menu za 5-6 eur, musím rátať s tým, že to určite nebude kvalitne mäso, ale nejaký lacný polsky alebo ukrajinský humus. Nie, ďakujem. Radšej nakúpim u dobrého mäsiara a spravím normálne kvalitne jedlo. Jasne, že aj my chodíme do restik alebo do mekaca, ale nie každý deň preboha.

jaskolka
8. júl 2025
@vinx

@vinx ja mám 177 cm a sestra 175. A rozhodne to nie je veľa kíl. Keď som vážila napríklad 65,pôsobila som už ako z koncentráku a všetci sa pýtali, či hladujem.Záleží aj od stavby tela, dĺžky rúk a nôh, svalstva,nie len od čísla na váhe. Niekto 70 kilovy vyzerá lepšie ako niekto 65.

jaskolka
8. júl 2025
@dominikakoll

@jaskolka ono vie žiť aj viac ľudí v domácnosti. Alebo máš večeru a na obed do práce

@dominikakoll tak u nás deti jedia v škôlke, večer už vôbec teplé jedlo nechcú, keďže ho mali v škôlke a ja som sama,muž je v zahraničí. Čiže fakt by som varila len pre seba. A nie,fakt by som nedokázala jesť večer kura s ryžou ,na obed kura s ryžou a ešte aj ďalší večer kura s ryžou,alebo hocičo iné, rovnaké po sebe

catherinah
8. júl 2025
@jaskolka

Len čisto pre zaujímavosť.... naozaj nie všade je menu za 8 eur

@jaskolka screen nič nehovorí, skôr link. A stále to nie je 5€ 😀

mirola
8. júl 2025

necitala som co pisali ostatni, ale donaska, obed, ,menu za 5 - 7 eur musi byt pekny humus.. a jest MC v dospelom veku je pre mna tiez nepochopitelne.. Ja sa Tvojmu priatelovi nedivím.. keby toto jedol ten moj ... asi by sa mi dost protivil

mimikarol
8. júl 2025

Aj ja by som objednávala keby môžem. Ale tak pre 3 ľudí by to vyšlo dosť draho.
Keď si to platíš zo svojho tak by mu to tak vadiť nemuselo. Skôr by som sa obávala toho prechodu na varenie keď budete mať dieťa.

tramtada31
8. júl 2025
@kofa77

Tak za tu cenu to su blafy, zahustene mukou, najlacnejsie maso, rozvarena mrkva a mrazeny hrasok.

@kofa77 a čo je zle na mrazenom hrášku? Ja kupujem len taký Bio v Rakusku, potravina je rýchlo hlboko zmrazené, určite má viac živín ako čerstvý vysušený hrach v Kauflande na regále. Veľa reštaurácií nakupuje v metre, kde je kvalita surovín vyššia než v nejakom tescu alebo Lidli, kde nakupuje väčšina obyvatelov. Rovnako reštaurácie majú povinnosť uvádzať povod masa, takze si vieš odfiltrovať reštaurácie, ktoré idu čisto na náklady. Nemala by som zbytočne predsudky. My sme sa tiež stravovali restauracne pred detmi. Robila som karieru a po praci domcek išla radšej sadnúť a nechat sa obslúžiť, ako stat pri hrncoch, keď nemame radi jest to iste par dni po sebe…