icon

Ako riešiť situáciu s priateľom a dovolenkou?

27. máj 2025

Ako by ste riešili, keby máte priateľa, s ktorým sa vidíte 2krat do týždňa, kvôli tomu, že celý týždeň ste obaja mimo ( štúdium, práca,… ) a povedal by vám, že ak si do leta nenasetrite dostatočný balík peňazí, aby ste mohli ísť na dovolenku spolu, tak on pôjde sám s kamarátmi ?

Strana
z4
kitycat
27. máj 2025

A co za dovolenku to ma byt?

S priatelom asi nemate velmi kedy preberat taketo vaznejsie temy

autor
27. máj 2025
@kitycat

A co za dovolenku to ma byt?

S priatelom asi nemate velmi kedy preberat taketo vaznejsie temy

@kitycat obyčajná dovca pri mori.. on ešte nic neplánoval, ani jeho kamaráti nic konkrétne ešte nehľadali, len počul, ako sa rozprávajú, že by niekam sli k moru ako partia

janinah
27. máj 2025

A co vari ti ma dovolenku zaplatit?
Keby bol on tvoj syn co by si mu poradila?
Kazdy nech sa prikryva takou perinou na aku ma

autor
27. máj 2025
@janinah

@janinah o tomto nebola reč 😂 ja nečakam, že mi niečo zaplatí ani to nevyzadujem. Ide o princíp, že ak nepôjdeme spolu, pôjde s kamarátmi. Pri tom sa vždy vidíme len 2krat do týždňa a v lete budeme mať na seba len august, keďže v júli ma skúšky a potom výcvik

janettdamian
27. máj 2025

Ak sa ti nepodarí našetriť nech ide s kamarátmi... Vy dvaja si spravte dovolenku napr. na SK s rozpočtom, ktorý si vieš našetriť. Vybavené...

lenka.25
27. máj 2025

Normálny pár sa dohodne kam pôjde na dovolenku a samozrejme , financie v tom zohrávajú veľkú úlohu . Ale vy pre mňa nie ste ani pár . Áno , každý nech sa zakrýva perinou na akú má , ale keď ty budeš mať na Veľký Meder , on na Karibik , tak si tých spoločných dovoleniek veľmi neužijete a tvojho partnera evidentne vôbec netrápi či budete spolu tráviť dovolenku .

anjelok
27. máj 2025

A v com je problem? To akoze ked nemoze ist s tebou, tak ma sediet doma?

cimage
27. máj 2025

Nech ide s kamosmi a ty chod s kamaratkami. Keby velmi chcel ist s tebou, tak vyberie destinaciu na ktoru si vies nasetrit, alebo by ti doplatil.

michaelam2
27. máj 2025

Tak vies tu ti vacsiba asi povie ze je to uplne v poriadku. Mne by to vadilo. Ste par, podla mna by bolo normalne keby sa snazil najst bud taku dovolenku na ktoru mate obaja alebo by ti doplatil to co nevies zaplatit (ak je on financne vyrazne lepsie). Takto to vyzera ze o dovolenku s tebou ani nema velky zaujem. Ako dlho ste spolu?

deti95060810
27. máj 2025

takéto reči by ma nahnevali, urazili... všetko sa dá povedať aj "normálnejšie"....
pozor na fešáka ... kolega to povedal manželke ktorá bola na RD.... samozrejme že išeil sám a ju nechal doma s deťmi.

colsami
27. máj 2025

Ako dlho ste spolu? Je rozdiel 3 mesiace a 3 roky.

Ved azda si dohodnete aj spolocny cas. Ale mat frajera ak to nieje dlhodoby a vazny vztah a nemat peniaze na dovcu napr k moru, ak on chce ist... Tak by som ho s tymi kamaratmi aj sama poslala, ved som normalna. 🤷

A ak to je dlhodoby a vazny vztah, tak ano, blba reakcia, celkovo blby vas pristup, ze normalne nekomunikujete a neplanujete.

sasa1310
27. máj 2025

mne zaplatil, keď sme spolu chodili. Som o rok mladšia, nestihla som toľko našetriť. Tak mi väčšinu zaplatil lebo chcel ísť so mnou a ja s ním. Peniaze sme si menili každý svoje a nakoniec aj to mi neskôr doma ešte vrátil. A taký je stále aj po 25 rokoch.

ivik4
27. máj 2025

Mohol Ti to povedat inak . A mimochodom, vela frajerov plati dovolenky komplet 😎

sisska96
27. máj 2025

No ak má peniaze s kamošmi, tak by mal peniaze aj s tebou... Netreba byť zlatokopkou, aby všetko platil frajer

mirokub
Odpoveď bola odstránená
ukgirls
27. máj 2025

este ste mlady a tak aj premyslate .. tento vztah je len na spomienku na mladost .. pride rozchod plac sklamanie a potom si najdes nie chlapca ale muza ... a budete riesit veci spolocne ... kazda z nas sme si presli detskymi laskami a aj studentskymi .. to patri k zivotu ... oznamil ti ako to je- bud pojde s tebou alebo s kamosmi...ale chce dovolenku..nepo vedal ze s tebou byt nechce

nin12345
27. máj 2025
@janinah

@janinah ja by som povedala že áno. O tom vzťah aj je. Keď chcem s tým druhým tráviť čas a ja mám na dovolenku a on nie tak doplatím aj jemu a naopak. Však oni nie sú kamaráti že každý si musí svoju časť zaplatiť ale partneri. No jej priateľ sa správa ako keby bol kamarát. Ja keby mam syna tak mu poradím aby zobral aj priateľku ak ma na to a to isté aj dcére. Nepovedala by som jej ty choď moja a jeho nechaj doma lebo nemá na to..

sense
27. máj 2025

A v čom je problém tak nech ide s kamarátmi veď tam nebude celé dva mesiace
Druhá vec je ale prečo si nesadnete a nedohodneme na akú dovolenky by ste mohli ísť s rozpočtom aký máte. Koľko ste spolu

nin12345
27. máj 2025
@deti95060810

takéto reči by ma nahnevali, urazili... všetko sa dá povedať aj "normálnejšie"....
pozor na fešáka ... kolega to povedal manželke ktorá bola na RD.... samozrejme že išeil sám a ju nechal doma s deťmi.

@deti95060810 no tak to bol riaden debil.. kolegyňa je s ním ešte?🤣

niki35
27. máj 2025

Tak on to asi s tebou nemyslí nejak vážne. Skôr by som si vedela predstaviť žeby urobil kompromis a išli by ste spolu niekde na dovolenku ktorú si môžeš dovoliť aj ty a záležalo by mu na Tom aby ste boli spolu a mali nejaké zážitky. Na drahšiu dovolenku by ste išli neskôr niekedy napríklad.

Na druhej strane nevieme ako dlho ste spolu alebo aspoň som nezaregistrovala žeby si to tu spomenula. Ak by to bol dlhodobejší vzťah a on sa k tomu stavia takto tak asi by som sa cítila blbo. Nehovorím že nemôže ísť niekde na dovolenku s kamarátmi aj sám, ale ten jeho výrok mi príde trochu tvrdý , možno aj trochu sebecký

rejka7
27. máj 2025

Mne to príde ako keby kamarát oznamoval kamarátke dovolenku. Od partnera, budúceho manžela a otca svojich detí by som očakávala iné jednanie. Chuť byť so mnou, snahu finančne pomôcť ak na to nemám, alebo spoločne vybrať dovolenku na ktorú máme obaja. Takto si ja starostlivého a vyzretého muža nepredstavujem.

viestta
27. máj 2025

Nie ste manzelia, takze nemusite travit dovolenky spolu. Dokonca ani v manzelstve to nie je povinne. Ale vas sposob komunikacie o tej dovolenke je celkom zvlastny

marca12
27. máj 2025

Nech ide s kamaratmi. Vies,co. Ja som v mladosti robila obrovsku chybu,ze ak som mala frajera,vsade sme len spolu chodili. Nesla som sama s partiou nikam bez neho. Lutujem to dodnes. Mohla som si uzit mladost a nie byt priviazana k priatelovi. Takze mu ver a dopraj,nech zije zivot.

janinah
27. máj 2025
@nin12345

@janinah ja by som povedala že áno. O tom vzťah aj je. Keď chcem s tým druhým tráviť čas a ja mám na dovolenku a on nie tak doplatím aj jemu a naopak. Však oni nie sú kamaráti že každý si musí svoju časť zaplatiť ale partneri. No jej priateľ sa správa ako keby bol kamarát. Ja keby mam syna tak mu poradím aby zobral aj priateľku ak ma na to a to isté aj dcére. Nepovedala by som jej ty choď moja a jeho nechaj doma lebo nemá na to..

@nin12345 ...ak na to ten tvoj syn má...a mozno má z penazi,ktore mu sporís od detstva,aby mal na studium a start do zivota...a možno ty si si parkrat odpustila lepsiu dovolenku,aby si nasporila ...a on bude platiť frajerkam...
Ak si zaraba sam a dari sa mu,nemusi sporit trebars na vlastne byvanie,tak nechsapači,len aby naroky slecny/ slecien potom neboli coraz vyssie...
Mňa by hanba fackovala,keby mi frajer mal dovolenku zaplatiť,to nech robi manzel,lebo ja mu to potom viem vratiť inak.Nie v posteli,ak niekoho toto by napadlo.
Autorka,co cakas v pripade,ze ozaj na dovolenku nenasporis a on na svoju ano? Budete obaja doma a chodit na miestne kupalisko? Alebomon potrebuje tvoje dovolenie,abybstravil dovolenku ko,chce? Keby o to stal,tak sa podla toho zariadi,skús porozmýslat.

sisska96
27. máj 2025
@viestta

Nie ste manzelia, takze nemusite travit dovolenky spolu. Dokonca ani v manzelstve to nie je povinne. Ale vas sposob komunikacie o tej dovolenke je celkom zvlastny

@viestta to čo má spoločné s manželstvom? 🙄

rejka7
27. máj 2025
@janinah

@nin12345 ...ak na to ten tvoj syn má...a mozno má z penazi,ktore mu sporís od detstva,aby mal na studium a start do zivota...a možno ty si si parkrat odpustila lepsiu dovolenku,aby si nasporila ...a on bude platiť frajerkam...
Ak si zaraba sam a dari sa mu,nemusi sporit trebars na vlastne byvanie,tak nechsapači,len aby naroky slecny/ slecien potom neboli coraz vyssie...
Mňa by hanba fackovala,keby mi frajer mal dovolenku zaplatiť,to nech robi manzel,lebo ja mu to potom viem vratiť inak.Nie v posteli,ak niekoho toto by napadlo.
Autorka,co cakas v pripade,ze ozaj na dovolenku nenasporis a on na svoju ano? Budete obaja doma a chodit na miestne kupalisko? Alebomon potrebuje tvoje dovolenie,abybstravil dovolenku ko,chce? Keby o to stal,tak sa podla toho zariadi,skús porozmýslat.

@janinah potom, keď si ho autorka vezme za muža a splodia deti a pán manžel zopakuje tento scenár s dovolenku, tak sa autorke dostane na konikovi takejto rady:
" a to si nevidela skôr, koho si berieš?", alebo,
" no, či si si vzala to máš", pripadne
" a pred svadbou sa správal inak" ??
Asi tak nejak😵‍💫

viestta
27. máj 2025
@sisska96

@viestta to čo má spoločné s manželstvom? 🙄

@sisska96 no nic

kitycat
27. máj 2025

Cize mi z toho vychadza, ze ste sa nikto na nicom stale nedohodli...

Ved moze ist aj s kamoski a aj s tebou k moru ked na to ma.

A ty si na tom asi financne nic moc, ked sa hnevas, ze pojde s partiou ked ty si neusetris.

nin12345
27. máj 2025
@janinah

@janinah tak pokiaľ by si si brala za manžela niekoho, kto radšej aby sa uskromnil a zobral aj teba, lebo tá miluje a chce aby ste si to užili spolu, si ide na dovolenku sám, tak potom chápem. Ja by som takto nezmyslala.

sisaka
27. máj 2025
@janinah

@janinah som celkom prekvapená tvojim postojom. Neviem, či je to preto, lebo si si do situácie dosadila syna a predpokladaš, že všetky ženy sú zlatokopky, ktorých jediným cieľom je ošklbať muža, ale tvoj názor mi príde dosť nezvyčajný na človeka zo staršej generácie.
Ja som o čosi mladšia, ale ešte aj za mojich mladých čias fungovalo džentlmenstvo mužov. “Frajeri” platili automaticky a kamaráti zvyčajne, keď pozvali, tak samozrejme. Môj muž, kedysi priateľ, zarábal vždy viac a teda sa nikdy nestalo, žeby chcel ísť na polovicu alebo odo mňa pýtal peniaze - či už za benzín, alebo za reštauráciu, či vstupné do kina. Ja som sem-tam niečo samozrejme zaplatila ale gro platil on. Keď sme chceli ísť na dovolenku, tak sme si dali dokopy peniaze, kto čo mal a za tie ju kúpili. Mala som kamarátky, ktoré študovali/nezarabali ale mali zarábajúcich priateľov a tí im bežne platili úplne všetko, vrátane výletov, dovoleniek, fakt som sa kedysi s takýmito žrglošmi nestretávala.

Tiež mám syna a dúfam, že vo vzťahu bude džentlmenom a nebude mať problém svojej priateľke niečo kúpiť, niekde ju pozvať, či zobrať na dovolenku.

Vzťah, kde by sa chodilo na dovolenky s inými ľudmi, len preto, lebo jeden z partnerov zarába menej a druhý ho nechce “sponzorovať” by u mňa nemal šancu a len dúfam, že so syna takýto lakomý držgroš nevyrastie.

Strana
z4