Ako riešiť situáciu s priateľom ohľadom prác v byte?
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor, co si o tom myslite.
Mam priatela, nebyvame spolu, nie je velmi manualne zrucny a odkedy je po operacii krcnej, nic manualne nie je schopny urobit. Tecie mi doma sifon. Moj nazor je, kedze uz mi tiekol minule a bavila som sa s pankom co mi ho opravoval, ze ho treba cely vycistit, mozno aj vymenit a urcite dat nove tesnenie. Moj vodar je na dovolenke. Tak som sa teda spytala priatela, ci mi nevie pomoct. Najprv mi povedal, ze on sa pride na to pozriet. Neviem co tym sledoval, kedze by to aj tak neopravil, ale ok, prisiel a pozrel. ze fuha, to on nebude vediet opravit. Pytam sa ho, ci teda nema kontakt na niekoho, co robi tieto vodoinstalacne prace. Ze maju jedneho pana, suseda na zahrade, ze on zavola sestre, aby ona zavolala jemu, ci sa na to nepride pozriet. Potom mi priatel vola, ze typek videl fotku, ze ma skusit priatel daco zatiahnut... pre mna to bolo signalom, ze aky typ majstra to je. Totiz ani nevidel umyvadlo, nevie aky je tam system a uz instruuje priatela, co ma zatiahnut. Mimochodom, zatahovala by som to ja. Potom mi priatel povedal, ze to je taky panko okolo 55, ze on nemoze len tak prist a ze ked pride, tak on ho pojde niekde cakat, aby trafil. Na to som povedala, ze neviem, ci chcem nejakeho pana, co nevie ani trafit na normalnu adresu a namiesto toho, aby sa prisiel pozriet tak vymysla a este ma xy prac a moze iba vtedy a vtedy... Este som priatelovi povedala, ze neviem, na co s nim komunikuje jeho sestra a on, preco mi rovno nedali na neho kontakt, zeby som mu vysvetlila situaciu a dohodla sa na termine, kedy pride, pripadne na cene.
Ze nerozumiem, preco ide komunikacia cez dve dalsie osoby.
Priatel sa urazil, ze on sa dalej so mnou bavit, ze mi nikto nie je dost dobry a zlozil.
Tak ja neviem, zase som ja ta zla...
V dnesnej dobe zohnat urgentne nejakeho majstra je nad ludske sily. My sme prerabali dom a najviac casu nam zabralo cakanie na nich. Vsetci su velmi vytazeni. Ked aj niekto moze hned, tak je drahy.
K tvojmu priatelovi sa asi nebudem vyjadrovat. To je ako mat dalsie dieta, ked za neho vsetko treba vybavit. Ja som minule v kuchyni cistila nahodne sifon. Ze vycistim ten odtok, vysparam a ze ved tu je srob, tak som to odsrobovala a zrazu som cely sifon odpojila. Tak som ho rozobrala, vydrhla a este aj poskladala. Muz sa smial, ze mozem byt hodinova manzelka.
Muzi sa stazuju na zeny, ze ake su emancipovane, ale co maju robit, ked maju doma takych trulov. Hlavne, ze vedia naprogramovat pocitac.
Starý sifón celý vyber choď do železiarstva a pýtaj flexisifon(flexibilný) ..ukáž starý sifón aby ti vedel podľa starého dať priemer(správny rozmer)
A teraz chceš radu, či sa máš rozísť s priateľom? No za seba, ako chlap ti povem, že to je nejaký mamičkyn maznáčik pripojený stále na pupočnú šnúru. Chlap, ktorý nevien opraviť syfón nieje chlap a uz aj ked hovoríš o tých ďalších veciach, že všetko riešiš sama, tak o to viac aj seba utvrdzuješ v tom, že nemáš pri sebe chlapa. Načo ho potom vlastne máš, je dobrý aspiň v posteli? Viem ta pochopiť aké je to naročné mat pri sebe nepraktického chlapa..Rozprávala si sa s ním o tom? Urážať sa netreba, treba riešiť, komunikovať komu čo vyhovuje a ak to nepôjde, tak sa rozísť 🤷🏻♀️.
Ináč keby si bola poblízku, tak kľudne ti prídem opraviť ten syfón, ak budem vedieť 😉
A teraz chceš radu, či sa máš rozísť s priateľom? No za seba, ako chlap ti povem, že to je nejaký mamičkyn maznáčik pripojený stále na pupočnú šnúru. Chlap, ktorý nevien opraviť syfón nieje chlap a uz aj ked hovoríš o tých ďalších veciach, že všetko riešiš sama, tak o to viac aj seba utvrdzuješ v tom, že nemáš pri sebe chlapa. Načo ho potom vlastne máš, je dobrý aspiň v posteli? Viem ta pochopiť aké je to naročné mat pri sebe nepraktického chlapa..Rozprávala si sa s ním o tom? Urážať sa netreba, treba riešiť, komunikovať komu čo vyhovuje a ak to nepôjde, tak sa rozísť 🤷🏻♀️.
Ináč keby si bola poblízku, tak kľudne ti prídem opraviť ten syfón, ak budem vedieť 😉
@konecneteplo nemám, viem, ja ho volám niekedy zo žartu moja princezná. Sifón opravený, prišiel pán a bol veľmi milý.
Ano, mas pravdu s tym kontaktom - mohol ti ho posunut ak si on ziadala. Sposob akym to vsetko ale pises, je dost neprijemny. Aj smerom k tomu panovi. Preco by mal nejaky vodoinstalater 50+ trafit na adresu sam bez pomoci? Co je na tom, ze by ho prisiel pockat? Prides mi dost drza, ked sa takto do neho navazas. A aj o priatelovi sa vyjadrujes ponizujuco, pricom vyzdvihujes seba. Ja rozumiem, ze je frustrujuce byt s niekym, za koho musis vsetko robit.
Ale potom nerozumiem, naco si s nim.
Preboha.Skupina dospelých ľudí,kde je jeden viac ľavý ako druhý.
V mojich očiach je hanba,keď je chlap úplne nezrucny a neschopný manuálnych prác.Je to úplne antisexi a nechcela by som takého doma nikdy.
keď si taká schopná je problém zavolať a objednať si odborníka na daný problém? píšeš že chlap nie je moc šikovný tak si od začiatku si to mala "menežovať " sama...
Ale ste tu vsetci zli a majstri sveta. Este ze sme rozni a on si moze najst niekoho k sebe, komu bude vyhovovat. Mne by rozhodne nevadil chlap, ktory nevie opravit sifon, ale skor taky, co napise "syfon".
Inak súhlasím s @diskuterka22, že sa o svojom priateľovi vyjadruješ dosť pohŕdavo (keď mu povieš "moja princezná", tak on čo na to)
Lebo jedna vec je tá, že podľa opisu, ja by som s ním nebola.
Druhá vec ale je, že si o ňom nenapísala nič pekné. Sama si si ho vybrala a nikto ťa nenúti zostávať s ním.
Lebo potom, načo si s ním? Aby si si pri ňom dvíhala svoje ego, že ty si tá lepšia, schopnejšia, dokonalejšia?
Inak súhlasím s @diskuterka22, že sa o svojom priateľovi vyjadruješ dosť pohŕdavo (keď mu povieš "moja princezná", tak on čo na to)
Lebo jedna vec je tá, že podľa opisu, ja by som s ním nebola.
Druhá vec ale je, že si o ňom nenapísala nič pekné. Sama si si ho vybrala a nikto ťa nenúti zostávať s ním.
Lebo potom, načo si s ním? Aby si si pri ňom dvíhala svoje ego, že ty si tá lepšia, schopnejšia, dokonalejšia?
@unicornlady je s tým v pohode. To je zo žartu, ako som písala. Som s ním z nejakého dôvodu. Lebo je ku mne milý, dokáže ma podporiť, vypočuť, rozosmiať. A lebo ho milujem. Áno, nie je zručný, áno, teraz má zdravotné problémy. Áno, nie je veľmi zdatný pri kontakte s inštitúciami, áno, nešoféruje. Ale to neznamená, že ho nemilujem. A že mu dva krát za rok zo srandy poviem princezná? Vzniklo to tak, že mu operácii kŕčových žíl dali samodržky biele. A keď si ich obliekol, tak som sa zasmiala, že ty si aká princezná. A odvtedy nám to zostalo. Ale téma bola, či som postupovala ja nesprávne, alebo čo vlastne. Inak už som pána volala, bol, opravil to a zaplatila som primeranú sumu. Pána som si dnes našla na nete. Vôbec to nebolo tak, ako hovoril priateľov odborník.
Tak každí je v niečom inom dobrý. Niekto je zručný, niekto múdry, niekto ani jeden
Tak každí je v niečom inom dobrý. Niekto je zručný, niekto múdry, niekto ani jeden
@sisska96 a niekto obidve ;)
Ahoj, moj nazor je taky, ze ked vies o tom, ze priatel nie je manualne zrucny, tak si sa s nim nemala ani dohadovat na tom, aby ti pomohol. Skratka si si rovno mala najst cez net kvalifikovaneho vodara-je ich tam plna rit. Kedze si to riesila s nim, tak sa zrejme potesil,ze ti s niecim pomoze a ty si to zaklincovala. Pozri tiez som kedysi mala partnera, ktory nebol manualne zrucny...ale za to bol dobry v inych veciach-napr.perfektne varil a este ho to aj bavilo...pomahal s upratovanim a ine. Ja by som ho za to nedsudzovala. Ja som taky technickejsi typ, kedze byvam vo svojom, tak vela prac som si porobila sama-aj vycistenie sifonu (nasla som si navod takeho aky mam na nete a skusila som-podarilo sa), opravila som si vypinac...atd. Ked bolo nieco nad moje sily, tak som si nasla na nete pracovnika kvalifikovaneho v odbore a bolo. mojho ex som sa vtedy ani nepytala. mal ine kvality. Tak do buducna moja rada je taka, ze si to ries sama rovno, ked vies,ze tvoj priatel manualne zrucny nie je...ale to neznamena,ze nie je dobry v inych veciach..inak by si predpokladam s nim nebola.
Takže si s ním spokojná?
To co mas s prepacenim za debila (priatela) nie je schopny nic urobit a este sa aj ofuci jak male decko😂
Takže si s ním spokojná?
@konecneteplo Ja som nepovedala, ze nie som. Len mi neprislo v poriadku to, ze on sa nahneval na tuto situaciu. Napokon som to vyriesila sama. Volala som mu, kde je problem a co s tym budem robit do buducnosti / lebo sme to vyriesili iba docasne, nie systemovo /.
Hlavne si treba sadnúť a porozprávať sa o tom v kľude. Základ vyrovnaného, dlhotrvajúceho vzťahu je kokunikácia. A hlavne treba povedať čo komu vadí a nájsť kompromis, aby boli spokojné obidve strany. Ofučať sa nemusel, ale zas aj ty máš na tom asi časť zásluhy podľa toho ako si s ním jednala. A ináč... chlapom treba dať jasné termíny, nestačí len povedať, že by bolo dobré opraviť to aj to, ale jasne stanoviť, aby to urobil do dnes večera napríklad. Proste chlapi ináč myslia ako ženy 😉
Hlavne si treba sadnúť a porozprávať sa o tom v kľude. Základ vyrovnaného, dlhotrvajúceho vzťahu je kokunikácia. A hlavne treba povedať čo komu vadí a nájsť kompromis, aby boli spokojné obidve strany. Ofučať sa nemusel, ale zas aj ty máš na tom asi časť zásluhy podľa toho ako si s ním jednala. A ináč... chlapom treba dať jasné termíny, nestačí len povedať, že by bolo dobré opraviť to aj to, ale jasne stanoviť, aby to urobil do dnes večera napríklad. Proste chlapi ináč myslia ako ženy 😉
@konecneteplo aj teba partner takto konkretne (aj s terminom dokedy) ukoluje? Neviem neviem ci toto je dlhodobo dobra metoda v suladnom vztahu.
@konecneteplo snazim sa davat kazdemu komplet informacie. Priatelovi som volala s tym, ci nema kontakt na vodara - nie len sikovneho chalana, ale normalne vodara, co sa tym zivi. Aby sa mi na to prisiel pozriet. Ze som dostupna hocikedy, mimo pondelka, casovo sa viem prisposobit aj pocas dna. Nech mi da kontakt, ja sa s panom dohodnem priamo.
@konecneteplo aj teba partner takto konkretne (aj s terminom dokedy) ukoluje? Neviem neviem ci toto je dlhodobo dobra metoda v suladnom vztahu.
@madeincssr Chlapi zvyknú veci odkladať na neurčito ak im partnerka nepovie jasne, do kedy to má byť. Mňa ukolovať nemusí nikto, zo športu som naučeny robit veci okamžite a neodkladať. Ale nechcem byť farizej, samozrejme, že aj mne sa niekedy stalo, že som odkladal nejaké ukoly na neskôr a bola z toho žena nervózna, resp. vyťahovala to ešte ďalší pol rok po urobení. 😉
Ale vidíš, vyfiešené to je. Ináč, koľko ťa stála oprava? A s chlapom, ked ho miluješ, len komunikuj, ked treba, tak aj viac a hlavne povedz mu aj co ti na ňom vadí a aj on nech ti povie to isté.
Ale vidíš, vyfiešené to je. Ináč, koľko ťa stála oprava? A s chlapom, ked ho miluješ, len komunikuj, ked treba, tak aj viac a hlavne povedz mu aj co ti na ňom vadí a aj on nech ti povie to isté.
@konecneteplo my spolu komunikujeme od roku 2005 denne, čiže vykomunikované už máme snáď všetko 🙂
Tak prečo si vôbec zakladala diskusiu?
1. Sifon rozobrat, vycistit, poskladat... Je to smradlava nechutna praca, ale zvladnes to sama. Je to na urovni lega 5+...
2. Ak problem pretrvava, zisti ktory komponent sposobuje netesnost.
3. Ak je mozne, vymen komponent za novy. Ak sa take uz nevyraba, pozeral by som sa po novom sifone. Vyuzi rozne fora, postni tam foto aj s pribliznymi rozmermi a komunita ti urcite poradi.
Veď aj mne je teraz divné, že si vôbec zakladala túto temu, možno si sa len chcela vyrozprávať 😉
Tu sa riesi nejaky syfon, neda sa zhodnotit partner podla jednej udalosti, ak mas s partnerom problem treba to tu opisat, aby sme sa vedeli objektivne vyjadrit, lebo jeden syfon moze a nemusi byt problem, aj ked zrejme to uz je len ceresnicka na torte.
Tu sa riesi nejaky syfon, neda sa zhodnotit partner podla jednej udalosti, ak mas s partnerom problem treba to tu opisat, aby sme sa vedeli objektivne vyjadrit, lebo jeden syfon moze a nemusi byt problem, aj ked zrejme to uz je len ceresnicka na torte.
@domkakvet nie, nemame problem. Riesim iba sifon a priatelove nahnevanie sa. Ci toto je v poriadku. a len ja to vnimam nespravne. Vec som vyriesila.
Ved niesi s ním prvý rok, tak sama by si mala vedieť najlepšie, či to je u neho normálna reakcia, alebo neprimeraná a či to robí zakaždým, alebo iba výnimočne. takéto veci by si mala riešiť hlavne s ním a nie na MK, lebo nenapíšeš uplne všetko dopodrobna, každý to ináč pochopí a vidíš sama aké názory sa tu množia, od ľudovania, opovrhovania ním až po rozchod 🤷🏻♀️. A pritom je u vás asi všetko ok 😉

Tak si otvor Google a vyhľadaj vodára a zavolaj im, je im tam kopec