Ako riešiť situáciu s priateľom ohľadom prác v byte?
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor, co si o tom myslite.
Mam priatela, nebyvame spolu, nie je velmi manualne zrucny a odkedy je po operacii krcnej, nic manualne nie je schopny urobit. Tecie mi doma sifon. Moj nazor je, kedze uz mi tiekol minule a bavila som sa s pankom co mi ho opravoval, ze ho treba cely vycistit, mozno aj vymenit a urcite dat nove tesnenie. Moj vodar je na dovolenke. Tak som sa teda spytala priatela, ci mi nevie pomoct. Najprv mi povedal, ze on sa pride na to pozriet. Neviem co tym sledoval, kedze by to aj tak neopravil, ale ok, prisiel a pozrel. ze fuha, to on nebude vediet opravit. Pytam sa ho, ci teda nema kontakt na niekoho, co robi tieto vodoinstalacne prace. Ze maju jedneho pana, suseda na zahrade, ze on zavola sestre, aby ona zavolala jemu, ci sa na to nepride pozriet. Potom mi priatel vola, ze typek videl fotku, ze ma skusit priatel daco zatiahnut... pre mna to bolo signalom, ze aky typ majstra to je. Totiz ani nevidel umyvadlo, nevie aky je tam system a uz instruuje priatela, co ma zatiahnut. Mimochodom, zatahovala by som to ja. Potom mi priatel povedal, ze to je taky panko okolo 55, ze on nemoze len tak prist a ze ked pride, tak on ho pojde niekde cakat, aby trafil. Na to som povedala, ze neviem, ci chcem nejakeho pana, co nevie ani trafit na normalnu adresu a namiesto toho, aby sa prisiel pozriet tak vymysla a este ma xy prac a moze iba vtedy a vtedy... Este som priatelovi povedala, ze neviem, na co s nim komunikuje jeho sestra a on, preco mi rovno nedali na neho kontakt, zeby som mu vysvetlila situaciu a dohodla sa na termine, kedy pride, pripadne na cene.
Ze nerozumiem, preco ide komunikacia cez dve dalsie osoby.
Priatel sa urazil, ze on sa dalej so mnou bavit, ze mi nikto nie je dost dobry a zlozil.
Tak ja neviem, zase som ja ta zla...
Bezne rozoberiem a poskladam cely sifón nechaoem co je natom take ťažké
@konecneteplo hej. Problemom mnohych diskusii je, ze 1) nemame dostatok informacii, b) nemame pohlad druhej strany. Aj preto by som bol opatrny s rychlymi sudmi (v style MK: rozchod, rozvod, zablokovat). Kazdy vykresli problem zo svojho subjektivneho pohladu a kazdy sa rad opise v dobrom svetle (o svojich nedostatkoch rad pomlci). Aj ja 🙃.
@madeincssr Ja sa s ním ani nerozchádzam, ani sa na neho nehnevám. Som s ním, lebo s ním chcem byť, milujem ho. Neprišla som sem preto, aby mi niekto radil, či sa rozísť alebo nie. Len som potrebovala iný pohľad na vec. Nie ten svoj, lebo je subjektívny. Niekoho nezainteresovaného. Ak by mi na ňom nezáležalo, tak to neriešim.
Bezne rozoberiem a poskladam cely sifón nechaoem co je natom take ťažké
@ariannazara to, že sifón tečie je dôsledok u mňa nesprávne urobeného odpadu. Čiže darmo by som to celé rozložila a zložila, ja sama by som chybu neodstránila. Už som sifón čistila niekoľko krát a viem, čo je v mojich silách a kde už potrebujem zásah vodára/odborníka.
Ale aj náš názor je iba subjektívny ;).
Ale aj náš názor je iba subjektívny ;).
@konecneteplo áno, ale iný od môjho alebo jeho, názor inej strany. Keďže hľadám chybu v sebe a svojom konaní, že som asi zle postupovala, zle sa zachovala, že mi neporozumel apd.
Skús to ešte s ním rozobrať pri pohári vínka ;
Skús to ešte s ním rozobrať pri pohári vínka ;
@konecneteplo Už sme si to vysvetlili. Povedala som mu, kde je problém a sám usúdil, že by to ten jeho sused nedokázal odstrániť, a teda vonkoncom ani nie on. Bude si to vyžadovať väčší zásah.
Myslím ze obaja ste zareagovali primerane vašim povahám. Chapem teba lebo tiež nemám rada takéto “pomáhanie” a chapem aj jeho lebo proste chcel pomôcť a nemôže za to ze to nebolo podľa toho ako si to ty predstavuješ. Držím palce so sifonom 🙂
ak sa zoberiete a budete spolu bývať,tak bude chodiť svokra k vám upratovať? Aj variť? Lebo predpokladám,že ty sa nechceš stať otrokom v domácnosti?
jj, si zla, lebo sa bavis s niekym, kto komunikuje na urovni ziaka zakladnej skoly... mna by z takeho cloveka porazilo, ale ked sa ti chce s tym trapit, smelo do toho
Zbytočne vyrobený problém. Vies že priateľ má dve lave ruky. Ak cakas že sa zázračne zmení pomoze bude oporou dávaš mu k tomu šance a prilezitosti a stále nič asi je taký a je zbytočne dúfať že ho zrazu osvieti. Podľa toho čo píšeš je to chlap zalepeny na mamičke a netusim prečo im lezies do vztahu on je zadaný ale nemá vztah s tebou. Keď ti doteraz s ničím nepomohol ani s tým nepocitaj. Načo ti je takýto vzťah ked si aj tak sama?
A chybu nehľadaj v sebe. Chyba je že schopná žena udržiava vzťah s neschopným trulom

Ved niesi s ním prvý rok, tak sama by si mala vedieť najlepšie, či to je u neho normálna reakcia, alebo neprimeraná a či to robí zakaždým, alebo iba výnimočne. takéto veci by si mala riešiť hlavne s ním a nie na MK, lebo nenapíšeš uplne všetko dopodrobna, každý to ináč pochopí a vidíš sama aké názory sa tu množia, od ľudovania, opovrhovania ním až po rozchod 🤷🏻♀️. A pritom je u vás asi všetko ok 😉
@konecneteplo hej. Problemom mnohych diskusii je, ze 1) nemame dostatok informacii, b) nemame pohlad druhej strany. Aj preto by som bol opatrny s rychlymi sudmi (v style MK: rozchod, rozvod, zablokovat). Kazdy vykresli problem zo svojho subjektivneho pohladu a kazdy sa rad opise v dobrom svetle (o svojich nedostatkoch rad pomlci). Aj ja 🙃.