Ako riešiť svokru, ktorá sa pletie v úlohe matky?
Dobrý deň , už som to tu raz pisala ohľadom toho že svokra hovorí na vnúča že napríklad “bábika maminkina” a nie nemyslí tým na mna , deje sa to od narodenia že sa takto “mýli” a malá už má pomaly 7 mesiacov , pri každom videohovore po povie a muž jej nič nepovie podľa mna si to neuvedomuje alebo si naivne mysli že to je myslene na mna , ale ja viem na 100% že nie ! Hovorí to takto “princezná moja krásna maminkina” to len taký príklad proste povie niečo a za tým dodá maminkina , nemyslí tým mna pretože ani nevie že ja som niekde v blízkosti a počujem to , a ani nemáme najlepsi vzťah tak prečo by ma spomínala stále ? Chápete , proste na mna tým nemyslí ale na seba , chápem že človek sa pomýli stane sa to raz alebo dva krát ale 7 mesiacov každý telefonát ? To teda nie ! A ide o to že mne je trápne povedať to mužovi , naposledy (pred vcerom) ma to už skoro rozplakalo keď som to počula, ale aj tak som nenabrala odvahu niečo povedať mala som na jazyku že poviem mužovi niečo takéto “prosím ta láska nabudúce keď tvoja mama bude hovoriť na moju dcéru že princezná moja maminkina tak by si ju mohol po 7 mesiacoch konečne nato aj upozorniť lebo ona to nemyslí na mna ale na seba , veď ona je starká a nie maminka tak nech sa toľko nemýli”
Ale nenabrala som odvahu je to mi strašne trápne, čo by ste robili na mojom mieste ? Myslite že jej preskocilo ? 😞
Prepac ale ked Ti to tak strasne prekaza ale je Ti to trapne povedat muzovi, tak plac.
Za mna riesis fakt blbosti. A este k tomu, ked uz kvoli tomuto zakladas druhu temu na fore ale v realite si to nevyriesis, ked je to taky problem. Nemyslim ze jej preskocilo, myslim si ze obe ste divne a fakt riesis nejaky pseudoproblem.
A ty si prečo ticho?
Mna napadlo ,nemas poporodnu depresiu
@minenkaa ona nemá čo hovoriť vnučke že ona je maminka ! Čo natom nechápete , veď je predsa starká , divné ak by to vam nevadilo
Ja neviem čo je ozaj horšie či keď sa moc niekto zaujima o vnúča alebo že vôbec.🙈
Nie divne je ,ze ti to vadi a este si to za sedem mesiacov nevyriesila
@colsami ja si nemyslím že to je blbosť , je to predsa divné … nepríde mi to normálne myslieť si že som matka svojho vnúčata
Su zeny krore sa oslovuju " maminkou " pri stenatach/psoch. Som si na 100% ista ze vedia, ze nie su ich maminky🤣🤣. Svokra to takto mala zauzivane pri svojich detoch- a tento "zlozvyk" prenasa na vnuca. Neboj sa neplanute ti nu ukradnut a tvarit sa ze ona ne jej mama.
Ja mam 6mesacne vnuca a 8rocnu dceru. Ked sa naridil a yrarazila som ho alebo kocikovala s plakal tiez som mu povedala obcas neplackam mamka ti da dudku mliecko..nastastie dcera z tym problem nema
Myslíme si, že preskočilo aj tebe. Každopádne platí to, čo sme ti písali v pôvodnej téme, nemusela si znovu písať to, čo už vieme, mohla si pokračovať v tej téme.
Máš ústa, vieš rozprávať, tak to využi.
@minenkaa pretože nechcem nikoho uraziť a hľadám nejakú “správnu cestu” ako to správne povedať a opraviť ju
Áno, je divné, ak sa babka stavia do pozície maminky (aj keď len oslovením), pokial dieťa svoju mamu má. Ale ešte divnejšie je, že si sa ty za 7 mesiacov neozvala. A pritom stačí povedať, že “mama som ja a nikto iný.”
@gab1sol najradšej by som to povedala presne tak ako píšete ale príde mi to tvrdé ja nechcem žiadny konflikt
tebe zrejme mlieko udiera na nespravne miesta... iste tym ako matku nemysli seba .. vela ludi tak oslovuje dieta kedze patri prevazne mame ... uz je to s nim spojene .. aj moja mama to spojenie pouzivala ale nikdy ma ani nenapadlo,ze ona sa stavia do role matky .. mala by si navstivit psychyatra ...
Hovoríš, že vraví, že je vnuča maminkina, nie, že ona je jej maminka, či? Taká si jak malé decko, nevieš si dať rady s jednou starou? Pánabeka, halooo.
Naozaj nemas poporodnu depresiu,v dobrom sa pytam
Aké ste tu zrazu všetky chápave sa tu tvárite akoby to vam nevadilo keby vaša svokra hovorila vášmu decku že je jeho maminka , načo som sem vôbec pisala na inteligentný MK
Jasne ,ze Vadillo Ale teda ja by som to povedala hned
@minenkaa nie každý má nato gule keď mám rešpekt a nechcem znieť tvrdo, preto si myslím že by to mal povedať muž ako jej syn , a nie ja
A este nieco,ja som si bola ista svojou pozicio v vztahu k svojmu decku .
Ma to povedat ten komu to vadi a nie niekto iny
Muzovi to vadi?
V rodine môjho muža sa starí rodičia oslovovali “stará mama” a “starý otec”, moja svokra to však skrátila a začala hovoriť “mama” a “otec”. A nemyslela tým nás, rodičov. Ani môjmu mužovi sa to nepáčilo, keď svokra povedala dcére (ktorá už vnímala), že “poď k otcovi” a dávala ho svokrovi. Uvedomil si to, keď zbadal, že je z toho dcéra zmätená a ťahala sa k tatínkovi. Ozvala som sa, že mama a otec sme my a oni sú starká a starký a budú to rešpektovať.
Ak sa neozveš, ostáva ti už len plač.
Ved toto si uz riesila, nie? Konecne si otvor usta ked mas problem
Nejaká si precitlivena. Nechceš si prečítať čo sme ti písali v minulej téme? Nie je normálne keď takto vyšiluješ kvôli blbosti.
Babičkam často preskočí, keď majú vnúčatá...A nejak si kompenzujú to, čo im uniklo, keď mali deti.
Musíš jej to len povedať že ti to vadí.
Lebo stávajú sa fakt všelijaké sialenosti, že oslovovanie ti príde ako slabý odvar...
Šibe mi alebo sú dnešné matky strašne precitlivené?
Treba sa normálne ozvať. Kým ty nič nepovieš nemôžeš čakať že sa niečo zmení.
Nechapem preco ste sa do autorky tak obuli, sorry ale je to divne 🤷♀️ mne sice by nadrapovalo uz z babika a princeznicka 😂 ale to tu neriesime.
Autorka ano je to cudne, ked uz tak princezna babinkina, ak to chces riesit, tak jej to treba pocas telefonatu napr. povedat babinkina ste mysleli ze alebo jej to povedz, uplne normalne: Zuzka/mama/babka (uz ako ju volas) vam pride normalne hovorit vnucke, ze ste jej maminka?
@lenka567899 ja som precitlivela este viac ako autorka ale narozdiel od nej, ked sa mi nieco nepaci, nedrzim hubu 🙂

Ako co ta na tom trapi,necitim sa Mama svojmu decku?Vsak tam nieste denne 24hodin