icon

Ako riešiť svokru, ktorá sa pletie v úlohe matky?

6. apr 2025

Dobrý deň , už som to tu raz pisala ohľadom toho že svokra hovorí na vnúča že napríklad “bábika maminkina” a nie nemyslí tým na mna , deje sa to od narodenia že sa takto “mýli” a malá už má pomaly 7 mesiacov , pri každom videohovore po povie a muž jej nič nepovie podľa mna si to neuvedomuje alebo si naivne mysli že to je myslene na mna , ale ja viem na 100% že nie ! Hovorí to takto “princezná moja krásna maminkina” to len taký príklad proste povie niečo a za tým dodá maminkina , nemyslí tým mna pretože ani nevie že ja som niekde v blízkosti a počujem to , a ani nemáme najlepsi vzťah tak prečo by ma spomínala stále ? Chápete , proste na mna tým nemyslí ale na seba , chápem že človek sa pomýli stane sa to raz alebo dva krát ale 7 mesiacov každý telefonát ? To teda nie ! A ide o to že mne je trápne povedať to mužovi , naposledy (pred vcerom) ma to už skoro rozplakalo keď som to počula, ale aj tak som nenabrala odvahu niečo povedať mala som na jazyku že poviem mužovi niečo takéto “prosím ta láska nabudúce keď tvoja mama bude hovoriť na moju dcéru že princezná moja maminkina tak by si ju mohol po 7 mesiacoch konečne nato aj upozorniť lebo ona to nemyslí na mna ale na seba , veď ona je starká a nie maminka tak nech sa toľko nemýli”
Ale nenabrala som odvahu je to mi strašne trápne, čo by ste robili na mojom mieste ? Myslite že jej preskocilo ? 😞

Strana
z2
anketkarka
6. apr 2025

Možno to jej syn už s ňou riešil a stále sa zabudne, tak sa opravuje následne, aby sa ani on nehneval. Nemyslela by som si, že to robí zámerne. Môže to byť v návale radosti. Pri tak malom dieťati to skôr vadí len Tebe. Neskôr by to vadilo aj mne, keď viac vníma. Ale moje deti keď prídu od starkej sa tiež pomýlia a povedia mi starká, starkej mama. Nikto to neberie osobne. Mýlit sa je ľudské.

viestta
6. apr 2025

Riesis absolutne kraviny. Bud rada, ze sa svokra zaujima o svoje vnuca. Urcite si nemysli, ze je jeho maminka. To si si len ty vyskladala vo svojej hlave.

abbey1
6. apr 2025

Prosím, mám dotaz mimo témy. Poskytuješ veštecké služby aj online?

minenkaa
6. apr 2025

Inak preco sa tak bojis a je ti to trapne

gribka1
6. apr 2025

@petamich No obuli, lebo keď jej to vadí, tak to treba povedať, ona sa zožiera vo vnútri a čaká neviem načo.

petamich
6. apr 2025

@gribka1 ano tomuto rozumiem a uplne suhlasim 🙂 ak sa mi nieco nepaci, treba sa vyjadrit, len teda zopar komentarov je takych no 😅

kitycat
6. apr 2025

Chora si hlavne ty.

Pocuvas to a places ako teenegerka do vankusa, nez aby si sa spytala muza, nech sa opyta ako to mysli.
Rovnako to tvoje dieta vie, ze kto je jeho mama.
Stara mama si dala prezyvku-skratku.
Ona ti ju nezje, ani ti ju nezoberie a ani si ju neprivlastni.

Uziva si najmensie dievcatko v rodine mozno chorym sposobom, ale nijako to malej neublizuje. Ty si to vyries lebo ta j€bne na prve narodeniny

kavasmliekom
6. apr 2025

Vieš čo mne by na tom najviac vadilo? Ze mi to vadí a neviem kvôli tomu spávať a radšej sa nechám zvnútra zožierať, ako by som si to s nou mala vysvetliť. Prečo by ti mal robiť muž tlmočníka? Veď to rovno povedz svokre, že ti to príde divne, ako to myslí. Možno to nie je také psycho, ako sa ti zdá

vierkainka
6. apr 2025

Tebe nevadí to oslovenie,tebe vadí cela tvoja svokra.Nemas ju rada, ale my tu dôvod nevieme.Mozno je to jedna z tych zlych svokier, ktoré ničia život svojim nevestam,alebo si ty,jedna z tych protivnych neviest,ktorým vadi aj to,ze svokra dýcha ten istý vzduch pod slnkom ako ony.
Každopádne,svokra označuje svoje vnúča pekne milo, nie nejak neuctivo.Chyba ti odvaha aj sebavedomie.Ak ma predsa niečo trápi, riešim to.Ty si matkou a vždy aj budeš, toto si uvedom.

prasiatko30
6. apr 2025

Nechapem preco sa neohradis hned ked ju pocujes, ze to hovori, ale zakladas temu na mk ako keby toto ti malo vyriesit tvoj problem. Vsak ju pocujem, ze jej to hovori a stopnem ju hned v momente - hanka, prosim vas nehovorte jej, ze je maminkina ako keby ste vy bola jej matka. Nezelam si to. Pripadne - „ano samozrejme, ze je maminkina je to moje najmilesie srdienko“ a hotovo problem vyrieseny

janettdamian
6. apr 2025

@slavomira236 ja som mala rozdiel medzi synom a vnukom 6 mesiacov a bývali sme spolu v domácnosti. Keď bol vnúčik malý sem tam sa pomýlil a povedal mi mama, odpozeral od môjho syna a boli sme spolu 24/7. Našťastie dcéra z tým bola v pohode. Takže stáva sa.
Autorka... rozumiem, že ti to vadí. Škoda, že si to "neriešila" hneď pri prvých "prerieknutiach". Keď počuješ pri telefonovaní niečo čo ti vadí, tak sa normálne ozvi, že môže byť "princeznička babkina" . Normálne v kľude sa ozvať, že ti to oslovovanie vadí.

mamamasama
6. apr 2025

Ženská, lieč sa. 😳

pe_mi
6. apr 2025

Ahoj, odhliadnuc od konkrétneho problému.
Povedala by som jej to slušne, že koho tým myslí,keď spomína maminkina .
V druhom rade by som povedala manželovi ,že sa mi to nepáči, ako to vidí on
A poradím ti, nenechaj si nič, čo ti vadí.
Lebo chápadlá sa zvyknú viac a viac rozťahovať.pri akejkoľvek téme.
Musíš dať najavo, že si vo vlastnej domácnosti na koni ty a nie ona

danica2711
6. apr 2025

za mňa preháňaš, ale keď ti to tak vadí, prečo jej to na rovinu nepovieš? Rýchle a jednoznačné riešenie...

heminepa
Autor odpoveď zmazal
milanemila
6. apr 2025

Ja chapem, ze mas prve dieta a sa ta taketo oslovenia dotykaju. Niekedy mam pocit, ze ludia ako tvoja svokra takymito blbymi kecami chcu presne to dosiahnut…najlepsie co mozes urobit je jej dat najavo, ze ti to je jedno alebo ju “vysmiat”. Ja by som normalne pred nou povedala ze ano je moja maminkina ako pekne ma volas svokra alebo malej povedala ze babke uz asi sisi na stare kolena ked nevie kto je tvoja maminka 🤷🏼‍♀️su proste ludia kt maju fakt radost z toho, ked robia zle a urcite sa 7 mesiacov konstantne nemoze niekto akoze pomylit, robi ti to maschval, pretoze vidi, ze ta to vyvadza z rovnovahy.

enmery
6. apr 2025

Autorka, odhliadnuc od svokry a jej oslovovania, je úplne strašné si prečítať, že Ty sa bojíš takú vec povedať svojmu vlastnému mužovi. Vy ako komunikujete o ťažkých veciach preboha? Keď vieš, že si si nevzala debila a mamičkara, aký môžeš mať rozumný dôvod báť sa mu povedať takúto vec, ktorá Teba zraňuje?

pauli222
6. apr 2025

Ešte doznievaju hormóny, takže berme všetko s rezervou..
Nemôže ozaj myslieť, ze sa dcera na teba podoba a preto takto oslovuje svoju vnučku?
Ja viem, ze som chcela svokru a každéhoz jeho rodiny, kto tvrdil, že sa syn podobal na svojho otca zabiť, strašne ma to porovokovalo, lebo bol ako môj klon, potom som pochopila, že je to len rodinná retardacia, teraz dokonca všetci svorne tvrdia, že sa vždy podobal len na mňa..
Tak keď ti došlapú posledné hormóny, naber odvahu a povedz co si neželáš, keď sa to nenaučíš, nebudeš si vedieť ani predstaviť, kam sa tie hranice neznesitelnosti posunu.. Nerieš to cez muža, rieš si to sama, tebe to vadí..jemu zjavne nie..

nin12345
7. apr 2025

Tu je postup:
1. Povedz svokre ze ti to vadi a ze by si bola rada keby to slovko zameni na ,,starkina" kedze ona je starka
2. Sleduj ako sa zachova a ci s tym aj realne prestane
3. Ak neprestane naozaj ti to robi naschval
4. Popros muza aby jej razne dohovoril ze si to neprajete
5. Ak s tym aj tak neprestane je na case prehodnotit telefonaty so svokrou (ked jej date takuto stopku snad sa uvedomi ze za cas s vnuckou jej naschvaly nestoja)

slavka1988
7. apr 2025

Tak ty jej v telefóne povedz babkine dievcatko 🤣prepáč ale nemám problém tak vyrobím problém? Ja by som vždy brala túto vetu jedine ako na seba nebojsa vie ze si mama a snáď to vieš aj ty ale keď ti to vadí a nevieš si otvoriť ústa tak za to svokra nemôže 🤣

moonlight1210
7. apr 2025

Nez zacnes do muza hucat, aby mame dohovoril, zisti si, ako to vnima on.
Lebo mozes tvrdo narazit a pohadate sa.

On ta bude mat za precitlivelu, co riesi kazdu blbost na urovni rusko-ukrajinskeho konfliktu a ty jeho za necitliveho druka, co ta nepodrzi pred mamkou a naco si sa vobec zanho vydavala a rodila mu dieta.

Dalsia vec je, ze tvoja dcera babku nevnima ako mamu a z tych par slov ani nebude. Ty si s nou 24/7, ty si pre nu mama a tak ta vnima.
Tvoje vysostne postavenie obrozene nie je.
Mozes si kludne povedat, ze jej moze svokra kolko chce hovorit, ze ona je jej maminka, nic nedosiahne. Lebo v chapani dcery si jedina mama ty.

Jediny problem je, ze so svokrou nevychadzate a akekolvek jej naschvaly nechavas na seba posobit az prisilno. Hned reagujes, hned mas tlak, si ako sud pusneho prachu.

Pockaj si na den, ked sa svokre posmykne jazyk natolko, ze povie nieco v zmysle: Pod k maminke (ked bude vnucku k sebe volat) a vtedy ju oprav, ze ta hra na matku vlastnej vnucke by uz mohla skoncit. Ze je babka a nie matka.
Kym to vsak svokra zaonacuje na princeznu maminkinu, stale sa to da chapat, ze tym mysli teba a akekolvek dohovory by sa otocili proti tebe.

Dobre vies, ze z tych svokrinych par slov jej tvoja dcera nezacne hovorit maminka moja, bude to pre nu stale babka. Tak nevystrajaj.

xenia65
7. apr 2025

Tiež som babka, mám vnučku a je to moja princezná, ale babkina princezná. Ani by mi to z papule nedokázalo vynst, že maminkyna. Pripadala by som si vadna... Ty sa rovno ozvi - haló babka nepomýlil ste sa? Tak aby pochopila na prvý krát!

nelka93
8. apr 2025

V niektorých krajoch Slovenska je toto bezne. Starkovci sú mama a apo, a rodicia mamina a ocko. Ale predpokladám, že ústa máš, tak sa ich nauč používať a nevyplakavaj. Ja tiež poviem neterke, že je maminkina princezna a pritom myslím sestru, nie seba. A nič zlé to nie je, však určite je maminkina princezna

kaciato
9. apr 2025

No ja neviem ale ked to hantak povie nemyslim si ze to dieta vie ze nemysli teba 🤷 to ze to vies ty to je nerelevantne a pri výmene nazorov by si s tym neobstala, lebo je to vyvratitelne pokial vyslovene nepovedala vetu "ja som tvoja maminka" je to "moj pohlad verzuz tvoj "to nevyhadas 🤷 pokial dietatu nevtlka do hlavy ze ona je jeho maminka tak tato veta "princezna maminkina" bude pre male znamenat ze je princezna tvoja lebo ty si jej maminka 🤷 a nemyslim si ze ono bude za tym vidiet to co vidis ty...

Strana
z2