Ako riešiť tehotenstvo bez podpory partnera?
Ahojte maminy ☺️❤️ potrebovala by som rady, názory ako ďalej, spraví mi dobre keď sa rozpíšem. Tento týždeň som zistila, že čakám bábo a dotyčný sa k tomu nepostavil zrovna najlepšie stretávali sme sa, spoznávali no nemali sme spolu vzťah..Keď som mu oznámila tehotenstvo, tak ma posielal na potrat..povedal, že nieje na dieťa pripravený, že mať dieťa nikdy nechcel a pod. Ja mám 27 on 31. Rozhodla som sa aj napriek tomu si bábo nechať aj keď ostanem na neho možno sama..na druhý deň mi napísal, že je vo veľkom šoku, ale že ma podporí, pomôže mi s bábom ako sa bude dať, že pre človeka ktorý nikdy nechcel deti to je veľký šok čo chápem..pýtal sa ma aké by som chcela meno pre dievča a chlapca aké sa mi páčia a pod úplne normálne sme si písali aj volali povedal, že aj na ultrazvuky chce chodiť aby malé videl..no celý víkend sa mi neozval naposledy mi písal v piatok, že sa za mnou budúci týždeň zastaví..keď som s ním cez týždeň volala povedal, že uvidíme ako sa to celé vykrištalizuje..ja som z toho rozhovoru mala pocit, že chce aby som ostala bývať u rodičov, no veľmi ľahko si to chlapec predstavuje..budem ho potrebovať počas tehotenstva, pri pôrode, po pôrode myslíte, že sa ho mám normálne spýtať že či to spolu skúsime kvôli tomu malému? Za pokus nič nedáme buď to bude fungovať, alebo nie.. keď povie, že to nechce ani skúsiť, tak ja nepotrebujem mať "otecka" ktorý malé pôjde pozrieť raz za týždeň chápete ma..vedia to už aj jeho rodičia, boli pohádaní 2 týždne sa nebavili a ako zistili, že budú mať vnúča sa udobrili, objali sa a akoby ich to malé udobrilo..nechcela som mu písať ani volať aj keď mi je veľmi ľúto, že sa celý víkend nezaujíma ako sa máme, ale musela som mu dnes zavolať kvôli práci čo som mu vybavila. Mali sme celkom príjemný rozhovor dnes povedal, že dnes videl malé bábo, ktoré zhadzovalo tatovi naschvál okuliare a smialo sa na tom a že si úplne predstavoval, že už je tato..myslíte, že to chce len čas? Ja mu chcem navrhnúť aby sme napr strávili spolu víkend, spoznávali sa a uvidíme ako ďalej..máme veľa spoločného, rozumieme si..chápem, že aj on si musí všetko nechať uležať v hlave..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻
Očividne si neuvedomuje že byť otcom neznamená sa smiať na Tom ako mu dieťa zhadzuje okuliare.. z môjho pohľadu je absolútne nezrely na to
Ahoj,
Ty sice "nepotrebujes mat otecka, ktory bude chodit raz za cas pozerat dieta", no lenze on otcom bude. A evidentne dobrovolne si s nim spavala, aj napriek tomu, ze ste ziaden uz realnejsi vztah nemali. Takze musis respektovat, ze on je otcom dietata tak ako Ty matkou, uz bez ohladu na to, ci vy dvaja spolu budete alebo nie (z jeho spravania mi to nevyzera ze by sa s Tebou chcel dat dokopy len kvoli tomuto, ale skor ze sa chce postavit aspon do role otca nateraz, a stotoznit sa s tym). Urcite ani prenho nie je lahke vediet, ze caka dieta s defacto stale cudzou osobou, prvotna reakcia nemusi byt hned nezrelost. To iste plati pre Teba. Takze netlacila by som na pilu a ani nespoliehala sa na to, ze raz budete spolu, len preto, ze ste "rychlo zarobili na babo".
Drz sa, uz akokolvek to dopadne.
Ja by som sa na tvojom mieste drzala pri zemi s ocakavanim rozpravkoveho konca. Moze sa stat, ale je to ovela mensia sanca nez ze ked pride prvy problem tak utecie lebo to vlastne nikdy nechcel.
27r.otehotnela celkom nahodou.?
Chce byt otcom,nechce mat manzelku ani klasicku rodinu,zatiaĺ nie a ty najlepsie urobis ak nebudes tlacit na pilu.Ostan u rodicov,ber čo ti ponuka,časom sa uvidi ci toho bude viac alebo to ostane pri tom,ze posle alimenty a pride pozriet obcas dieťa,ma na to plne pravo.
Len mu nedavaj jeho priezvisko. Z toho co si napisala mam dojem, ze mu veeelmi rychlo padnu ruzove okuliarky a ty ostanes na dieta sama. Nuz, drzim prst.
On sa 2 tyzdne nebavil v rodicmi? To neznie dobre...
@beata_k jeho rodicia boli pohádaní nie on s nimi a ako im oznámil, že budú mať vnúča sa objali a udobrili..áno veľmi ľahko si to predstavuje a ja neviem či mu normálne navrhnúť keď príde, že budeme tráviť spolu nejaký čas aby sme sa viac spoznali a uvidíme ako sa to vyvinie, alebo mu nehovoriť nič..mne povedal, že je ešte na všetko čas 🤦🏻♀️
alebo sa ho najprv spýtam ako to on vidí ďalej či nad tým premýšľal..
Tiež si myslím, netlač na pílu.
A veľmi odporúčam veľmi premyslieť , či.ho vôbec uvedieš do rodného listu.
Ak to bude všetko OK, tak to môžeš kedykoľvek urobiť.
Uz ti odpovedal...na vsetko je cas. A tak trochu ma aj pravdu. Ved nemusite hned byvat spolu. Daj tomu cas a uvidis. Mas x mesiacov na premyslenie. Ja byt tebou beriem ho s rezervou. Tehotenstvo je este fajn. Az po porode prichadza skuska vztahu.
Len tento týždeň si zistila, že si neplánovane tehotná a už od neho čakáš neviem čo. Daj sa do kľudu a ber veci ako prídu. Osobne neviem načo ste to hneď hovorili rodičom, najprv ste sa mali vy dvaja dohodnúť čo ďalej.
Mňa najviac mrzí, že sa celý víkend ani neozve ako sa mám či je všetko v poriadku..neviem či si taký "otec" zaslúži byť vôbec v rodnom liste
Prečo by nemalo byť všetko v poriadku?
@januska12323 vo štvrtok som začala dosť špiniť resp to už bola viac menej krv, tak som išla ku gyn..mám rizikové tehu a vie o tom
Nechápem, nemali ste spolu vzťah, len ste sa stretávali, spávali ste spolu. On dieťa nikdy nechcel, ani ten vzťah s tebou možno nikdy nechcel. Takže nechápem, prečo si s ním otehotnela a teraz čakáš, že ťa začne milovať, aj to dieťa, ktoré nikdy nechcel?
Prijmi pomoc od rodicov a spoliehaj sa na nich. Jeho rodicia sa mozno tesia na vnucatko … ale tak 1 h navsteva + xy fotiek a dovi dopo. Stalo sa, budes slobodna mama. … tak sa zariad … ty + dieta, tvoje byvanie, tvoja praca, tvoja logistika … s nim nerataj. Happy End maju holywoodske filmy … neozve sa lebo ho nezaujmas, ked sa babo narodi je to realita a mozno sa k tomu nejak postavi … tvoje tehotenstvo je mu sum a fuk. Ak by skoncilo zle, tak ta sice mozno polutuje, ale tam vas “vztah” definitivne skonci
To je ten dôvod čo som písala nemá ťa rád veď ste boli ani vzťah nemali stalo sa to neplánovane s on nevie čo má robiť radím sa s ním rozprávať zoči voči ako to vidí ďalej či je ochotný k tomu čeliť alebo či má partnerku nejakú či tá má rád a či chce s tebou byť keď zistís uvidíš sama.
Ak si si ista ze si dieta naozaj chces nechat, tak si pomalinky zariad zivot . Sama, ako slobodna matka. Aby bolo dobre Tebe a dietatu. Ci sa on prida, uvidis. Na takeho chlapa sa vobec nespoliehaj dopredu
Autorka, nemám z teba dobrý pocit.
Posobis, že si si nechala dieta "urobit" , aby si si toho chlapa priputala. A ked sa nesprava, ako chceš, "nezasluzi" si byt na RL. Budeš ho vydierat? Zároveň s ním chceš bývat, aby ste sa poznali...
Zároveň nepotrebujes otecka raz za dva tyzdne...ale tvoje dieta áno. To ta nenapadlo?
No celé zle.....
@barka1 takéto komentáre tu úplne potrebujem..jasne, nechala som si spraviť dieťa naschvál pre boha no koment 🤦🏻♀️ nie som v stave rozčuľovať sa, pekný večer
No tak asi čaká že to príroda zariadi za neho. Nekontaktuj ho a rozhodni sa či chceš dieťa vychovávať sama.
@januska12323 Je mi úplne jasné, že by sa potešil keby som o bábo prišla..
Predstav si situáciu o pár rokov...idú Vianoce .Vy spolu nie ste, lebo to proste nevyšlo. A ty musíš svoje milované dieťa nechať celý víkend u ňho,lebo tak to vychádza tento rok .To je len možnosť. Presne reálna z môjho okolia. Tiež rýchle tehotenstvo-kvôli tehotenstvu rýchle manželstvo-potom rýchly rozvod-a dnes nutnosť striedať sa o starostlivosť s chlapom, ktorý má úplne iné výchovné názory ako mama dieťaťa...a s ktorým sa to nedá komunikovať.
Vidíš, a aj napriek tomu chceš s ním vzťah...
Ja som nad týmto celým cez premýšľala a keď mi chlap s ktorým čakám dieťa v jeden deň píše či mám vybraté mena a na druhy deň sa odmlčí, taky človek si nezaslúži byť v našom živote.. rozmýšľala som aj nad tým, ho neuvediem do rodného listu..chcela som si nájsť ku nemu cestu, ale ako som videla, že si sa celý víkend neozval a bolo mu jedno co s nami je, tak to 0 bodov..chlap, ktorý ma posielal na potrat si nezaslúži byť otcom..normálne mu mám chuť toto povedať + to, že keď hude hovoriť rodičom ako som sa rozhodla nech aj povie co ma k tomu rozhodnutiu videdlo..sam povedal, ze má úplne ine priority v zivote
Radím ti fakt riadne sa s ním rozprávať zoči voči či tá vôbec ľúbi a vie si predstaviť život s tebou Sama si písala že ste vzťah nemali len ste spolu spávali a stalo sa 👏 Ak ťa neľúbi a nevie si s tebou len život predstaviť tak si ži sama s dieťaťom najprv rozprávať potom konať.
@alma3456 Máš veľkú pravdu, ale z tohto je jasné, že mu je jedno čo s nami je a som mu úplne ukradnutá keď sa celý víkend nevedel ozvať chápeš🙂
Mala by si si ujasnit, či chceš otca pre svoje dieta, alebo otca + partnera. Alebo ho úplne vynechat. Ale to už teraz asi nepojde.
Ked už si mu o dietati povedala, a on otcom bude chciet byť, tak ním aj bude. Aj ked ho nezapises do RL. Sud nariadi testy DNA a bude.
Nerob drámy, nevydieraj ho,ale sleduj ako sa bude správať .To rozhodnutie,či ho zapíšeš do rodného listu teraz nerieš..Budeš to riešiť, keď sa dieťa narodí .

Ides nato dobre mas rozum drzim palce