Ako riešiť tehotenstvo bez podpory partnera?
Ahojte maminy ☺️❤️ potrebovala by som rady, názory ako ďalej, spraví mi dobre keď sa rozpíšem. Tento týždeň som zistila, že čakám bábo a dotyčný sa k tomu nepostavil zrovna najlepšie stretávali sme sa, spoznávali no nemali sme spolu vzťah..Keď som mu oznámila tehotenstvo, tak ma posielal na potrat..povedal, že nieje na dieťa pripravený, že mať dieťa nikdy nechcel a pod. Ja mám 27 on 31. Rozhodla som sa aj napriek tomu si bábo nechať aj keď ostanem na neho možno sama..na druhý deň mi napísal, že je vo veľkom šoku, ale že ma podporí, pomôže mi s bábom ako sa bude dať, že pre človeka ktorý nikdy nechcel deti to je veľký šok čo chápem..pýtal sa ma aké by som chcela meno pre dievča a chlapca aké sa mi páčia a pod úplne normálne sme si písali aj volali povedal, že aj na ultrazvuky chce chodiť aby malé videl..no celý víkend sa mi neozval naposledy mi písal v piatok, že sa za mnou budúci týždeň zastaví..keď som s ním cez týždeň volala povedal, že uvidíme ako sa to celé vykrištalizuje..ja som z toho rozhovoru mala pocit, že chce aby som ostala bývať u rodičov, no veľmi ľahko si to chlapec predstavuje..budem ho potrebovať počas tehotenstva, pri pôrode, po pôrode myslíte, že sa ho mám normálne spýtať že či to spolu skúsime kvôli tomu malému? Za pokus nič nedáme buď to bude fungovať, alebo nie.. keď povie, že to nechce ani skúsiť, tak ja nepotrebujem mať "otecka" ktorý malé pôjde pozrieť raz za týždeň chápete ma..vedia to už aj jeho rodičia, boli pohádaní 2 týždne sa nebavili a ako zistili, že budú mať vnúča sa udobrili, objali sa a akoby ich to malé udobrilo..nechcela som mu písať ani volať aj keď mi je veľmi ľúto, že sa celý víkend nezaujíma ako sa máme, ale musela som mu dnes zavolať kvôli práci čo som mu vybavila. Mali sme celkom príjemný rozhovor dnes povedal, že dnes videl malé bábo, ktoré zhadzovalo tatovi naschvál okuliare a smialo sa na tom a že si úplne predstavoval, že už je tato..myslíte, že to chce len čas? Ja mu chcem navrhnúť aby sme napr strávili spolu víkend, spoznávali sa a uvidíme ako ďalej..máme veľa spoločného, rozumieme si..chápem, že aj on si musí všetko nechať uležať v hlave..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻
@lienka.7 a možno jej nakecal, že jemu sa to nestane, že on si pozor vie dať a kondóm nepotrebuje 🤷🏻♀️ a ona mu bláhovo verila, lebo veď ma 31 a doteraz sa nepritrafilo 🤷🏻♀️
Ale fakt je blbosť nútiť ho do aktívneho otcovstva, keď deti nikdy nechcel... Možno sa chytí, možno len bude posielať výživné. A @autorka, že ty nechceš len víkendového otecka, ktorý sú dieťa 2x do mesiaca požičia, na to si mala myslieť skôr. On si kľudne môže podať žiadosť o DNA testy a tiež žiadosť o upravenie starostlivosti... Hold, keď si nechcela víkendového otecka, ako si ho nazvala, nemala si mu o tehotenstve vravieť vôbec... 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@123profil321 ja si myslím, ze ona mu nakecala ako sa "chrani" no a v druhom rade si nemala robiť dieta s kamarátom s výhodami... lebo mam pocit, ze z jej strany ti bol proste zámer. s nou ani nechce bývať, posielal ju na potrat, to uz su jasne signaly, že mu je proste ukradnutá. Osobne si neviem predstaviť ostat s niekym, kto má pošle na potrat. Lebo to nie je o tom, ze som v šoku... dieta nie je zub, ktorý si dám vytrnúť, keď mi "prekaza". Osobne poznám 2 takéto "pripady", ani jeden neskončil so šťastným koncom a ani dieta tých dvoch "nespojilo". V jednom prípade síce rodicia chalana donútila do svadby (dievčina hrala na citlivú strunu u nich doma) a aj tak sa nezaujímal a nestaral a do roka sa aj tak rozviedli a presne, je z neho víkendový otecko tak akurát. V druhom prípade sa chlap síce zaujíma, ale to je všetko. Oženil sa s inou, s ktorou ma ďalšie 2 deti. Cize asi tak.
@petulda333 Nie nepovedal mi nikdy, že deti mať nechce🙂 keď sme sa o tom rozprávali mi povedal, že keď bude mať jedného dňa dieťa ho určite zmení to bolo tak všetko..
Ok. A preco si sa nechranila,ked si spala s niekym len tak?
@petulda333 Povedal, že je neplodný resp veľmi malá pravdepodobnosť, že by som ostala tehotná, lebo berie testosterón...no potom ked som mu oznámila tehotenstvo povedal, že ho neberie dlho a známky neplodnosti prichádzajú po dlhom používaní..ešte k tomu sa do mňa nespravil, dávali sme si naozaj že maximálny pozor, tak nechápem ako sa to mohlo stať..povedal, že nikdy v živote nepoužil kondóm ani mne sa nikdy toto nestalo s priateľom som spáavala 3 roky bez ochrany, dávali sme si pozor a nič..stalo sa, treba teraz znášať následky, dieťa si nechám určite.
@123profil321 Neozval sa celý víkend ani včera ani dnes..nad všetkým som rozmýšľala a jednoducho mu poviem, že ho neuvediem do RL úplne mu je jedno čo s nami je som mu ukradnutá ja aj bábo...takže tak
A akého chceš otecka, keď nie víkendového?
Mu to dáš príkazom?
Proste si tehotná s chlapom kt dueta nechce, nechcel.
Zariad sa sama, sustred na seba, nič nečakaj.
Tak za mňa vyzerá ,,maximálny pozor” úplne inak než to, čo si opísala ty🤷🏼♀️🤨
Preco mu chces nieco oznamovat? Akoze medsm ta do RL atd… Vsak on ta nekontaktuje. Kasli nanho a zariad si svoj zivot s dietatkom
Hlavne mu nepis, maj svoju hrdost
Ale na tebe nezalezi ci on bude v rodine liste,ty si inak mimo
@autorka no holt, skusila si to na neho s otehotnenim, ale nevydalo... čím viac ho budeš kontaktovať, tým viac mu budeš nepríjemná. Daj mu na čas pokoj, a možno motyka vystreli a začne sa viac zaujímať o dieta, nie však o teba. Na to by som na tvojom mieste uplne zabudla. Lebo "stastnou" rodinou, ako si si to vysnívala vy nikdy nebudete. Nebudeš ani prvá ani posledná slobodná matka. A pokiaľ to s nim nejako nepokasles zbytočným tlačenim na pílu, možno bude aj nakoniec dobrý otec.
A hlavne to hrozne divne vyzerá, keď dieťa nemá otca v RL, to ako keby matka nevedela s kým ho má atď, pre matku to pekná vizitka nie je..
Podľa mňa otec zavadzať nijak nebude a nech aspoň platí, môže sa to dieťaťu odkladať na štúdium atď, človek nikdy nevie čo bude..
A prečo by si ho do rl neuviedla?
Daj par dôvodov prečo?
Lebo teraz neskace akoby si chcela?
Véd vy ste netvorili par, ale čakáte spolu dueta, ty matka on otec, z akého dôvodu mu chceš brániť v povinnostiach?
Ako otec môže byť top.
Autorka, správaš sa veľmi detinsky. Len preto, lebo sa nespráva ako ty chceš, tak ho budeš odopierať dieťaťu? Veď to, že nechce teba ako ženu neznamená, že nemôže byť dobrým otcom. Ak sa nebude chcieť starať o malé po narodení, tak potom ho môžeš vymazať zo života. Veď vy nie ste pár, ktorí sa ľúbi a ktorí sa snažil o vytvorenie rodiny. Podľa mňa chlapec reaguje úplne normálne vzhľadom na situáciu.
@letfenixa Áno o vzťahu k dieťaťu...celé 4dni sa neozve či vôbec ešte nejaké dieťa je..tak moc si zaslúži byť v rodnom liste, tak moc si zaslúži to dieťa vidieť keď je úplný nezáujem z jeho strany bože...minulý týždeň som začala dosť špiniť až krv išla normálne by sa potešil keby som potratila ani sa nespýtal za tieto dni či je všetko ok je mu to šum a fuk..zle mi je z neho
Ty Este nemas pubertu za sebou
@letfenixa To som nepovedala, ale keď velice hovoril, že to zvládneme, že mi bude pomáhať počas tehotenstva, zaujímať sa a pod a zrazu sa 4dni neozve, tak pekne od neho 🙂
Kriste autorka nerieš vkuse ten rodný list. Zabudni naňho, neozýva sa.. Ja byť na tvojom mieste po dňoch čo sa neozval, keby došlo k tomu že sa konečne ozve by som dala taký ignor že by sa z toho posral... A tam by som videla či mu na nás záleží.. Či by sa ozýval viackrát alebo po ignore sa vysral na to.. No zle mi je z toho tvojho amanta.. Daj sa do pohody keďže si na rizikovom, staraj sa o seba a plánuje život bez neho... Uvidíš čo bude časom
Ty ho ideš zapísať do rl podľa zásluhy?
Koľko si tehotná?
Ešte si neporodila..
@autorka, pochop 2 veci:
1. vedela si ako na tom je, čo sa týka detí - nechce ich. Ty nechceš víkendového otecka. Tak si mu to nemala vravieť. Teraz už nezaberániš tomu, aby bol v RL. Dieťa sa narodí, on podá žiadosť o DNA testy a bude zapísaný do RL.
2. žena sa stáva matkou v okamihu počatia, ale muž sa stáva otcom až dňom narodenia... A vieš prečo? Lebo matka cíti dieťa celých deväť mesiacov, jej telo prechádza zmenami, pracujú hormóny... Ale muž to dieťa prvýkrát ucíti až keď sa narodí a drží ho na rukách. Tak počkaj po pôrode a uvidíš ako sa zachová potom. A pre človeka, ktorý deti niekdy nechcel, je toto ako keď zistí nejakú ťažkú diagnózu...
A prepáč, ale malá šanca otehotnieť nerovná sa žiadna šanca. I keby bola len 0,05% stále tam je 🤦🏻♀️ a prepáč, ale keď mi chlap povie, že on si kondom nedá a ja chémiu pchať do seba nechcem, z toho vychádza len jedno = žiadny sex.
A prepáč, mám v rodine muža, ktorému povedali, že je neplodný a majú dve deti s manželkou...
Ja neviem kto z vás dvoch je hlúpejší ale príde mi, že skôr ty :D
@tim23 máš spravu 🙏🏻
@tim23 ale prosím ta, nedramarizuj tu, na žiadnom rizikovom nie je. Ešte mala iba pozitívny test. Krvácanie bolo bohvie z čoho... neprajem jej samozrejme nič zlé, ale naozaj by mala prestať zo seba robiť dráma Queen.
@autorka pochop konečne, ze vy nie ste pár. Absolutne sa nemusi o teba zaujímať každý jeden deň. Chlapov tieto "zenske hormonalne vybuchy" nezaujímajú, tobôž, keď ty s nim ani nič nemás. Ja byt na jeho mieste, informujem sa max.ako bolo na poradni a co resp.ci ty niečo nepotrebuješ. Vitamíny, niečo nakúpiť a pod. 1x za týždeň. Bodka. Tiez by som ti dala nejaké peniaze na výbavu a bola s tebou v priebežnom kontakte. To je všetko. Ešte raz, vy nie ste pár, nečakaj od neho, že sa bude chovat ako zamilovaný manžel a skákať meter dvadsať. On chcel si s tebou iba užívať, nie kocikovat. Si jednoducho pre neho problemom. Co je z povahy vášho "vztahu" uplne normalne.
Autorka,ty na to ideš nejako "hr hr". Minulý týždeň si zistila,že aj tehotná,hneď tá poslal na potrat,potom si to rozmyslel,už si aj na rizikovom,hneď minulý týždeň si aj silno krvácala,on by sa aj z toho tešil,už sa neozýva,teraz už ho si rozhodnutá,že ho nedáš do RL... To všetko sa vydarilo za tých pár dní?
Pochop,že vy ste vzťah nemali,on o teba nestojí,o dieťa a možno (možno). Rozhodla si sa dieťa si nechať,ok, fajn,ale proste rátaj aj s tým,že budeš na to všetko sama a jeho jediný príspevok bude,že bude na to dieťa platit. A to bude jeho jediný záujem ,o teba vôbec žiadny
Ak ho neuvedies v rodnom liste ako otca dieťaťa,nebude mať povinnosť prispievať na výživné.Zivit sama dieťa nie je hrdinstvo.Drzim palce,nech už sa to vyvinie akokoľvek.
Autorka a keď sa dieta bude pýtať na otca,či povieš

@vilma7 a ešte keď zistí, že on stale beha/spáva s inými... 🤦♀️ to bude robiť autorka scény. Mne to pripadá tak, že si ona ho chcela a myslela si, že keď otehotnie, bude chcieť aj on ju a budu akoze rodina. No len sa proste prepocitala. Stáva sa🤷♀️