icon

Ako riešiť tehotenstvo bez podpory partnera?

6. apr 2025

Ahojte maminy ☺️❤️ potrebovala by som rady, názory ako ďalej, spraví mi dobre keď sa rozpíšem. Tento týždeň som zistila, že čakám bábo a dotyčný sa k tomu nepostavil zrovna najlepšie stretávali sme sa, spoznávali no nemali sme spolu vzťah..Keď som mu oznámila tehotenstvo, tak ma posielal na potrat..povedal, že nieje na dieťa pripravený, že mať dieťa nikdy nechcel a pod. Ja mám 27 on 31. Rozhodla som sa aj napriek tomu si bábo nechať aj keď ostanem na neho možno sama..na druhý deň mi napísal, že je vo veľkom šoku, ale že ma podporí, pomôže mi s bábom ako sa bude dať, že pre človeka ktorý nikdy nechcel deti to je veľký šok čo chápem..pýtal sa ma aké by som chcela meno pre dievča a chlapca aké sa mi páčia a pod úplne normálne sme si písali aj volali povedal, že aj na ultrazvuky chce chodiť aby malé videl..no celý víkend sa mi neozval naposledy mi písal v piatok, že sa za mnou budúci týždeň zastaví..keď som s ním cez týždeň volala povedal, že uvidíme ako sa to celé vykrištalizuje..ja som z toho rozhovoru mala pocit, že chce aby som ostala bývať u rodičov, no veľmi ľahko si to chlapec predstavuje..budem ho potrebovať počas tehotenstva, pri pôrode, po pôrode myslíte, že sa ho mám normálne spýtať že či to spolu skúsime kvôli tomu malému? Za pokus nič nedáme buď to bude fungovať, alebo nie.. keď povie, že to nechce ani skúsiť, tak ja nepotrebujem mať "otecka" ktorý malé pôjde pozrieť raz za týždeň chápete ma..vedia to už aj jeho rodičia, boli pohádaní 2 týždne sa nebavili a ako zistili, že budú mať vnúča sa udobrili, objali sa a akoby ich to malé udobrilo..nechcela som mu písať ani volať aj keď mi je veľmi ľúto, že sa celý víkend nezaujíma ako sa máme, ale musela som mu dnes zavolať kvôli práci čo som mu vybavila. Mali sme celkom príjemný rozhovor dnes povedal, že dnes videl malé bábo, ktoré zhadzovalo tatovi naschvál okuliare a smialo sa na tom a že si úplne predstavoval, že už je tato..myslíte, že to chce len čas? Ja mu chcem navrhnúť aby sme napr strávili spolu víkend, spoznávali sa a uvidíme ako ďalej..máme veľa spoločného, rozumieme si..chápem, že aj on si musí všetko nechať uležať v hlave..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻

tim23
8. apr 2025

@lienka.7 čo dramatizujem? Je to kkt... Autorka sa pýtala, ja som napísala svoj názor.. Písala som jej, nie tebe

mandarinka555
8. apr 2025

Najprv ste si urobili dieťa a teraz sa idete spoznávate ? Keď vám obom spadnú ružové okuliare a dieťa sa narodí, samozrejme so všetkým, čo k tomu patrí, len ťa odstaví vetou, že "on dieťa predsa nikdy nechcel" a ty ostaneš sama s dieťaťom.

lienka.7
9. apr 2025

@tim23 a prečo by mal byť kkt? Len preto, že nechce byť s niekym, s kým iba spával? Mala sa ona v prvom rade chrániť a myslieť na mozne dôsledky. Nie sa "vyhovarat", ze je neplodny🤦‍♀️ nie je zďaleka prvá, co tu vypisuje, že "zrazu ostala tehotna" a kamoš s výhodami nechce ju ani decko. Prečo by aj mal? Ako som už písala, splní si co ma, ale nech ona neočakáva, ze s nou bude teraz tráviť 24/7 a hrať sa na nejaku rodinu. Lebo nebude. Prečo? Lebo to tak necíti, nechcel to a ani naplánoval. Nechce s nou bývať, nema o ňu záujem. To, ze to tak chce ona je iba jej problém.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
9. apr 2025

Možno viaceré zaujíma ako sa vyvíja situácia ďalej, tak ju napíšem..
Povedal mi na rovinu, že nad týmto celým cez víkend premýšľal a hlavne včera a že keď sa malé narodí mi pomôže finančne sem tam ho príde pozrieť, ale to je tak všetko, že nech nič viac od neho nečakám. Povedal, že on ma nechce spoznávať, nechce zisťovať či by to medzi nami fungovalo, alebo nefungovalo..jednoducho, že to zisťovať nechce ani kvôli tomu malému, lebo on má iné priprity v živote ako nejaké dieťa..potom mi povedal, že nikdy deti nechcel, nemá k nim vzťah a bojí sa toho, že to malé nepríjme a nebude ho ľúbiť..ÁNO POVEDAL, ŽE SI MYSLÍ, ŽE HO ĽÚBIŤ NEBUDE A NEBUDE MAŤ KU NEMU ŽIADNY VZŤAH, LEBO NEMÁ DETI RÁD ASI TOĽKO K TOMU 🙂 netajil sa tým, že by sa "nepotešil" keby som potratila, poslala som ho preč a povedala som mu nech ma už nikdy v živote nekontaktuje.

77ma11
9. apr 2025

bude dobre, dôležité je, že Vy dieťa chcete a budete ho ľúbiť.To je hlavné, nech ste len zdravá a aj bábätko 🙏držím Vám palce a prajem všetko dobré, zvládnete to❤️

jarkap1
9. apr 2025

Tak vzťah k deťom nema, ale bujacit naostro to ľúbi😀 krasne

jarkap1
9. apr 2025

@jarkap1 ale zase férové od neho je, ze ti to povedal narovinu.
O zapísaní do RL a alimentoch ste sa bavili? Lebo dieťa stoji peniaze. Vela penazi.
Želam ti bezproblémové tehotenstvo a vela sil🙂

autor
9. apr 2025

@77ma11 Ďakujem krásne 🥹🩷

autor
9. apr 2025

@jarkap1 Rozhodla som sa, že ho neuvediem do RL aj som mu to povedala pre mňa dnesnym dňom neexistuje. Všade som si ho zablokovala v jednom kuse som sa len rozčuľovala zbytočne, ďakujem 💖

123profil321
9. apr 2025

Blokovať si ho nemusela, pokiaľ ti nevypisuje. Fajn, že ti všetko povedal na rovinu, ale to si zrejme vedela už skôr. Ja by som mu napísala po pôrode, že malé narodilo, či je to chlapec alebo dievča, možno fotku pridala. A počkala, či zareaguje...

mk22
9. apr 2025

Ja na ňom nevidím nič zlé.. Na tvrdo povedané.. Užívali ste si sex, bez vzťahu, citov.. Nepoznali ste sa, sem tam ste si zasexovali a každý si išiel po svojom.
Chalan je úprimný, nechcel ta a nechce spoznávať.
Ma svoj život, dueta v ňom nemá miesto.
A ty sa nechceš rozčuľovať? Co ta rozculovalo ze sa z tvojho tehot neroztopil? Čakala si niečo iné?
Véd si mu cudzia, sem tam ta pretiahol.

A vieš čo, ešte sa ti môže hodiť lebo dieťa nie je len pôrod, dieťa vychovávas mi 18rokov..ty netušíš kde budeš o 5, 10rokov.
Takych 200e na pubertaka ta potešia.
Takže skus sa menej urážať, Nepál mosty.
Je to otec tvojho dieťaťa, tvoj výber.
A on ti pomoc ponúkol.

123profil321
9. apr 2025

@mk22 ja si myslím, že o 9 mesiacov bude autorka písať, čo má robiť, lebo si zistil, že už porodila a chce byť zapísaný do RL. Ja si myslím, že ho k tomu dotlačia jeho rodičia, keďže sa tešili.
Ozaj, @autorka vieš o tom, že súd môže upraviť aj styk dieťaťa so starými rodičmi a možno im ho budeš musieť dávať na víkendy?

mk22
9. apr 2025

@123profil321 detinské oduvanie a dupkanie.
Chalan ma svoj život a neskace ako autorka chce, lebo nemá prečo..
Ponukne pomoc, finančnú a slečna ho blokne..

autor
9. apr 2025

@mk22 Tu nejde o žiadnu finančnú pomoc tu ide o to čo všetko mi povedal...ako môže niekto povedať, že nebude to malé asi ani ľúbiť ani ku nemu nebude mať možno žiadny vzťah...sa spamätaj aj ty a už tu nepíš ďakujem

procrastique
9. apr 2025

Tlieskam chalošovi, že sa takto z toho vyzul :D On si viac ani priať nemohol :D má šťastie že si takáto truckovka vzťahovačná

autor
9. apr 2025

@procrastique vidíš to 🙂

123profil321
9. apr 2025

@autorka úplne normálne. Čo ti je divné na tom, že niekto nechce deti a nevie si predstaviť ich mať? Ty si to vedela už pred tehotenstvom, tak si sa mala chrániť. Následky nechráneného sexu si vždy odnesie len žena. Môžeš byť rada, že ti ponúkol finančnú pomoc. On si myslel, že je neplodný, kľudne ti mohol povedať, že je dieťa bohviekoho. Vravím ti, počkaj do pôrodu, pošli mu fotku a uvidíš ako zareaguje potom. Veľa mužov si uvedomí, že sú otcami, až keď dieťa vidia a držia v náručí...

123profil321
9. apr 2025

Pozri, žiaľ, stalo sa inak ako si si ty predstavovala. Ale nemôžeš od neho chcieť, že sa bude angažovať ako partner. Keď si chcela pre dieťa plnohodnotného otca, mala si sa tak zariadiť -> chránený sex mimo vzťahu... Držím ti palce, aby si to s malým zvládla, ale na neho sa neodúvaj... 🤷🏻‍♀️

mk22
9. apr 2025

Spamataj sa ty😃
Chalan dobre urobil.
Máj sa a dupkaj ďalej. Si precitaj všetky odpovede kt si dostala a začni od seba.

lienka.7
9. apr 2025

@123profil321 ona bola ta, ktorá ho stalkovala, a ide ho teraz blokovať, lebo nie je podla nej 🤦‍♀️
@autorka nuž, mala si si vopred dobre rozmyslieť, kým si si nechala urobiť dieta. Inak uprimne, toho dietata je mi ľúto, že v RL bude mať prázdnu kolonku a to iba kvôli tvrdohlavosti matky. Ale asi vieš, čo robíš. Mimo to, nenapisala si tu, co ti povedali doma...

123profil321
9. apr 2025

@lienka.7 ja tiež nevidím dôvod, prečo by nemal byť v rodnom liste. Nie je násilník, nedroguje, nepije, nemá dlhy, nechce jej dieťa ukradnú. Vlastne by pristál na všetko. Možno by som časom naplno uvedomil, že je otec. A ono, nikdy nevieš, čo mu môže príjsť do života a zo dňa na deň sa bude chcieť angažovať v živote svojho dieťaťa.ale, keďže to povedľa aj svojim rodičom, kľudne sa budú môcť chcieť angažovať oni, vysúdia si stretávky... Ale to už fabulujem, a autorka aj tak nevníma veci v širšom kontexte 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

lienka.7
9. apr 2025

@123profil321 osobne si myslím, ze keby mu teraz dala pokoj a netlacila na neho, ako sme jej tu viaceré písali, mohla byť situácia pokojne ina...pokojne mohol byť dobrým "vikendovym" otcom, ale nie, ona si ide dupkat nohami, ze musia spolu bývať, musí s nou chodiť na poradne a pod. No nemusí, ona to zial nepochopila. Ze časy, kedy keď dievča povedalo ze je tehotné a bola automaticky svadba sú už dávno preč. Inak nechápem, že mu to vesala hneď na nos, naco? Osobne si myslím, že ona sa do neho "buchla" a myslela si, že keď otehotnie, tak bude s nou. Ze ho dieťaťom obmakci. No holt, nevydalo 🤷‍♀️ inak stále tu nenapisala, co jej povedali doma... ci sa aj "priznala" a povedala pravdu...

mk22
9. apr 2025

@lienka.7 co by iné dali za víkendového otca a 200e výživné 😃🤦

zmrzlinka2021
9. apr 2025

Autorka,

Čo očakávas?

Bola si pre neho matrac, moderné povedané kamoška s výhodami. Buď si si vedomá svojho postavenia, alebo si mala už vtedy vážiť si seba, svoj život, srdce, telo

autor
10. apr 2025

Ahojte, tak znova som skončila v nemocnici..začala som krvácať nevyzerá to s nami dobre 😞 neviem či napísať "otcovi" dieťaťa alebo sa vykašľať na to.

lev26
10. apr 2025

Nepiš , nerieš . Vypni si mobil vylož nohy a relaxuj aby ste boli v poriadku❤️

autor
10. apr 2025

@lev26 Ďakujeme 🥺🙏🏻

lienka.7
10. apr 2025

@autorka a mas už vôbec potvrdene tehotenstvo???
Prepáč, ale ja ti akosi neverím. Toto je taky starý trik s (udajnym) potratom, ze až. Potom co, budeš mu vypisovat, ze si kvôli nemu potratila?

autor
10. apr 2025

@lienka.7 áno mam potvrdené tehotensvo, ale o to sa už ty starať nemusíš aj ultrazvuk som mu ukazovala. Takže toľko k tomu.