Ako riešiť tichú domácnosť bez hádky?
Ženy, máte skúsenosť?
Ani sme sa nepohádali. Stalo sa to už viackrát, že z ničoho nič - tichá domácnosť.
Mám sa prihovoriť a dopytovať dôvodu? Trvá to roky.
Rozmýšľam, že prvýkrát sa mu prvá neprihovorím.
Nie som si vedomá žiadnej mojej chyby. Proste muž so mnou nehovorí bez hádky a bez dôvodu.
Trva to roky a teba to teraz zacalo trapit? 🤨 Doteraz ste fungovali ako? Zrazu sa rozhovoril? Ospravedlnovala si sa mu zakazdym za "nic"? Alebo sa jednoducho uz roky nerozpravate? 🫣
@oceanahory Trvá to roky v intervaloch,že sa so mnou nerozpráva bez dôvodu aj 4 dni. Prosím, bez irónie. Trápi ma to dlhšie, ale teraz ma napadlo, poradiť sa s Vami.
@majo111222 Dosť na to, aby som vedela, že to je z mužovej strany detinské.
Je Rak?
@barka1 ryba
A rozpravali ste sa o tom?
@barka1 presne, môj prvý bol rak a bol presne takýto, no ak s ním nemáš deti a zázemie, tak radšej utekaj kade ľahšie
A ked sa opat rozkeca tak sa ho nepytas preco mlcal x dni?
Podla mna ma nejaky dôvod, len ti ho nepovie. Poznam to. Videl to doma. Trvalo mi dost rokov, nez som prišla ako na neho
@barka1 preco by mal byt rak :D poznam asi 5tich rakov a ani jeden toto nerobi. To je uplne jedno,ake je clovek znamenie.
Ano mala som
Nieco strasne
@babushkaem On zväčša povie hneď,čo mu vadí. Môže byť, že niečo predýchava. Zatiaľ netuším čo. Môžeš mi poradiť, ako na neho? Mám sa prihovoriť a pýtať sa na dôvod alebo počkať, kým začne hovoriť on? Len rada by som sa cítila, že mám svoju hrdosť a nebudem sa donekonečna prihovárať prvá.
@ivik4 Áno, je to dosť na psychiku. Ale snažím sa zachovať chladnú hlavu.
No neexistuje, aby som sa mu ja prihovorila. Nech ma co chce. Vydrzat! Ved naco? Verim, ze fungujes normalne aj bez neho, ci velmi ti chybaju jeho slova?
A ako to potom zdovodni? To mlcanie?
@majo111222 8 rokov. Deti mame.
@xxxzzz Som v pohode. Po rokoch som si zvykla. Normalne fungujem. Niekedy som sa ani dôvodu nedopýtala.
Nepíšeš ty náhodou o mojom mužovi? 🤭😂 Ešte aj znamenie je rovnaké. Úprimne ja som si nezvykla a nezvyknem nikdy. Neznášam, keď sa pre akukoľvek maličkosť urazí a čaká, kedy ho prídem odprosit. Ak o Tom on nechce hovorit tak neurobíš nič. Buď to prijmes a povznesies sa nad to, alebo sa utrapis alebo sa rozides
oh moj manzel toto tiez poznal z domu...jeho rodicia sa takto navzajom likviduju... a skusil to presne raz ... po hodine som.mu povedala, ze bud okamzite zacne rozpravat alebo zacnem jeho veci vyhadzovat z okna bytu na ulicu 🫣 zacal rozpravat hned a urobil to poslednykrat toto ticho... taka moja skusenost, ale prosim najdi inteligentnejsie riesenie ...moje bolo zas z mojej horucej hlavy v amoku
Skus potom ty, keď on začne rozprávať, ho ignorovať dva týždne bud ticho. Nech sa uvedomí.
@dankabg Ako to riešiš? Inšpiruj ma.
Spýtať sa ho priamo, vyriešis to len komunikáciou. Počúvaj čo ti vadí, nevwvis sa so mnou.
Tak skus sa tentokrat neprihovorit prva ty. A nabuduce, ked teba nieco nahneva, bud ticho ty niekolko dni. Aj ked za mna cele toto detinske.
Ja to už neriešim nijako. Petronela som pri ňom aj iné veci. V podstate žijem tak nejako na zotrvacnost, snažím sa žiť si svoj život podľa seba a čakám. Ale neodporúčam to..u nás žiadne rozhovory ani psychiater nepomohol. Takže. To prajem pevné nervy. Napísala som ti tri možnosti, jednu z nich si vyberieš. Buď dobrovoľne alebo nasilu
Kamoska ma takehoto muza a cim je starsi,tym viac ju bezdovodne tresta tichom. Po 50tke dokaze byt ticho aj 3 tyzdne. Tyzden je v pohode a dalsie 3 tyzdne zas ticho. Je to psycho povaha a pokial on na sebe nezapracuje,nedokazes s tym nic urobit.
Ja som počula, že toto je tiež forma agresie, ale tichá.
Moja kolegyna ma toto doma a odkedy mu povedala, ze jej viac vyhovuje, ked sa nerozpravaju, viac to neurobil. Skoda, ze jej to nenapadlo skor.