icon

Ako riešiť tichú domácnosť bez hádky?

15. mar 2025

Ženy, máte skúsenosť?
Ani sme sa nepohádali. Stalo sa to už viackrát, že z ničoho nič - tichá domácnosť.

Mám sa prihovoriť a dopytovať dôvodu? Trvá to roky.
Rozmýšľam, že prvýkrát sa mu prvá neprihovorím.
Nie som si vedomá žiadnej mojej chyby. Proste muž so mnou nehovorí bez hádky a bez dôvodu.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
15. mar 2025

Ak ste iba priatelia, odíď z tohto vzťahu. Nevážia si ťa, nezaslúži si ťa.

sense
15. mar 2025

Mala som to doma potom som sa neprihovorila, pol roka sme sa nerozprávali , výnimka jednoduchá veta ohľadom dcéry. Po polroku som prišla na to že ho nepotrebujem a rozviedla sa. pre niekoho zbytočnosť lebo veď nepil, nebil ma, neflakal sa ale to mne ku šťastiu nestačilo.

domka222
15. mar 2025

Mne to po čase začalo vyhovovať,ten kľud 😀 a spontánne bez sĺz to potom išlo do kytek

tinkavvv
15. mar 2025
mimikarol
15. mar 2025

Toto by som nezvládla. Naši sa tak hocikedy prestali rozprávať na týždeň - dva. S mužom sme spolu 16 rokov a nikdy som sa s ním rozprávať neprestala. On to pár krát skúšal ale neprešlo mu to u mňa. Keď sa raz prestane somnov rozprávať, alebo ja s ním tak to bude už natrvalo.

1aduliatko1
15. mar 2025

@dankabg moj je lev..uz sa so mnou nebavil aj 3 tyzdne 🙈 nikdy sa mi za nic neospravedlnil, tazka povaha.

dankabg
15. mar 2025

@1aduliatko1 u nás to trvalo dva. Ale ja som veľmi citlivá a takéto chovanie neznasam

alickapusinka
15. mar 2025

@barka1 a iný chlapy v zanmeni baran, býk, bliženci,lev, okrem toho dalšie znamenia to nerobia.Prečo prave rak mala som raka a nikdy ma netrestal tichom.Môže byť aj neviem ake znamenie raz debil na furt debil.

subartic
15. mar 2025

Ja mám kamarátku ktorá má takéhoto istého muža. Z ničoho nič prestane rozprávať. Nie je tam hádka, ani nedorozumenie , zrazu štik a nerozpráva. Ale ona to vyriešila tak , že rozpráva ona keď príde z práce , hovorí mu aký mala deň , čo všetko robila , čo bude variť a akú knižku číta, nič sa ho nepýta , len rozpráva . Vedie monológ sama seba sa pýta ja si odpovedá . Prejdú tri -štyri týždne a muž začne hovoriť. Za tie roky si vraj už zvykla, dodnes nevie prečo sa to deje , alebo že by niečo spravila alebo sa niečo stalo . Deti majú dve a aj s nimi počas tej doby zredukuje komunikáciu na minimum .

kaja01
15. mar 2025

@1aduliatko1 Tak u nás momentálne 5 mesiacov ticho.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
15. mar 2025

@kaja01 to je šialené, ako môžete takto žiť? My sa rozprávame stále. Obaja ukecani, môj proste byť ticho nevydrží a ja tiež nie. 🤣

0silvia0
15. mar 2025

@kaja01 trocha nam to popis ako to vyzera u vas doma

aandrea9
15. mar 2025

Z vlastnej skúsenosti by som to detinským a ani trestom nenazvala. Niečo predýchava a nechce ta tým zaťažovať. Áno znie to paradoxne pretože ty máš v hlave milión otáznikov a on je ticho. Ja to nechám plynúť, ono to prejde a zase je to muž ako predtým. Pre okolie nepochopitelne ale neriešim. Aké má povolanie?

dskjhfdlkdjhl
15. mar 2025

Autorka, a ked mate tichu domacnost, tak Ty ked navaris, on sa v klude naje? Ci si aj vari sam? Lebo ak je to, co Ty navaris, tak by som to ticho asi pretala panvicou😉

oblecenie99
15. mar 2025

@fairyy Presne, skúšal to aj môj, cca po dvoch hodinách som mu vysvetlila, že ja som psychopatický, impulzívny a netrpezlivý škorpión, čiže ak sú mu jeho obľúbené veci milé, tak buď začne rozprávať, alebo letia z dvanásteho poschodia, a to bez mihnutia oka, aj keby to mala byť show pre všetkých susedov naokolo 🫣 Lebo ja si takýto pokus na mne beriem s vyhlásením "výzva prijatá" a zobudím v sebe Krakena.

autor
15. mar 2025

@aandrea9 Pracuje s ľudmi v štátnej správe - má toho plné zuby. Ale nebudem konkretizovať kvoli anonymite. Určite je unavený. Do toho sa venuje našim deťom na 100%. Spraví všetko, keď ho požiadam. Chápem, nik nie sme dokonalí. Len som tu hľadala nejaké odpovede na toto správanie.

1aduliatko1
15. mar 2025

@dankabg ja to tiez nezvladam..nastastie to tak byva 1-2x do roka.

autor
15. mar 2025

@dskjhfdlkdjhl Varím, chystám. Všetko zje. Moje služby, aj keď sa so mnou nerozpráva, aktívne využíva, až bez hanby, by som povedala.

1aduliatko1
15. mar 2025

@kaja01 to je brutal 😏 a predchadza tomu hadka? Moj nevie komunikovat ked je nejaky problem..nehovori o pocitoch

alenka58
15. mar 2025

@janickacrazy ja by som sa zbláznila aby môj manžel stále rozprával, ja milujem keď spolu len tak sedíme, čítame si alebo si každý niečo robí a bez slov to vnímame, rozumieme si bez slov, to sú pre mňa vzácne chvíle, tak ale každý sme iní

carolynka
15. mar 2025

Je to forma psychologickeho tyrania, ak vie, ze ti ublizuje a robi to aj nadalej. Ignoracia partnerom vo vlastnom dome je neprijatelna. Zazila som, boli sme spolu par rokov a nakoniec som sa s nim rozisla. Uplne sa mi zhnusil svojim spravanim a nedokazala som si ho vazit. Ako ta moze takyto clovek milovat? Co je to za vztahu? Ako male nedospele decko. Mas na viac.

dskjhfdlkdjhl
15. mar 2025

Tak ak Tvoje sluzby vyuziva a tvari sa urazene, tak robis chybu, ked mu to tolerujes.

hankab
15. mar 2025

Moj je Vaha a robi to tiez, znamenie s tym fakt nema vobec nic.
Trapime sa s tym uz 3 roky, ale unho vzdy za tym nieco je v pozadi. Nadudre sa a zostane ticho, caka kym mi dopne a pridem za nim. No ja velakrat nemam ani paru za co sa zduje, fakt. Riesime to neustale, uz 100x slubil ze to nebude robit, niekedy to prejde bez zduvania a potom to urobi zase 3x po sebe. Tiez to na odkukane od rodicov, teda od otca, ten sa nevie normalne bavit s jeho matkou, iba stetat a byt zduty kludne aj tyzdne a mesiace.
Naposledy to u nas prerastlo do mega hadky, lebo ma extremne nastval. Ked som sa snazila to s nim odkomunikovat, tak na truc cumel do mobilu a odvrkoval ako pubertiak. Tak som kricala a odstahovala sa do obyvacky. zahajila som tichu domacnost JA. 10 dni. Kedze ego mu nedovolilo prist za mnou a riesit, co sa stalo, skusal to cez telefon. Z mojej strany ignor. Po 10 dnoch sa uvedomil a chcel sa zrazu rozpravat, a ver ze mu doplo, ze taketo riesenie problemov nie je riesenie, ale postupne zabijanie vztahu. Zrazu sa s nim uz dalo aj rozumne rozpravat bez stekania a rypania.
Verim, ze tentokrat si uz konecne uvedomil, ze ma nebude trestat tichom, lebo to k nicomu nevedie.

janickacrazy
15. mar 2025

@alenka58 tak občas sme spolu aj ticho, ja si čítam, on kuka telku, ale tak väčšinou sem tam prehodime nejaké slovo

nikolla2
15. mar 2025

Nechaj ho tak.....keď bude chcieť,sám sa ozve.....toto isté som mala aj ja...... A xy ďalších veci......

janickacrazy
15. mar 2025

A čo sex, ten nemáte, keď sa s tebou nerozpráva?

danielahamar
15. mar 2025

Za mňa niečo si mu vytkla, pre teba normalna vec, pre neho nie. Nechaj ho, odduje sa. Aké si ty znamenie?

andrejka1974
15. mar 2025

Jednoducho sa spýtaj čo ho nahnevalo