Ako riešiť verbálne útoky od manžela?
Co by ste povedali na to, keby ze vam manzel s ktorym mate 2 deti povie ze sa spravate ako p... alebo ze vam vsetko vadi, alebo ze ste bezcharakterna svina, alebo ze ste samonasieraci typ, alebo ze si vymyslate( cim vlastne povie ze klamem) alebo ze vam nieco dolezite nepovie pretoze presne vie ako by ste reagovali a riesili to v style ze vam to vadi.
A toto vsetko by vam povedal hocikedy pri beznych komunikaciach.nie pri jednej hadke. Ja uz neviem ale tie jeho reakcie mi pridu divne. Ja by som mu take nieco nepovedala ani pocas hadky.
Nebol by uz moj manzel.
@nynia no tak to mi uz aj povedal ze mozem byt rada ze je so mnou
"...reakcie mi prídu divné..." Nuž jediné čo ma napadá, že si viac než tolerantná. Mne keby povie manžel, že sa správam ako pi.a, tak už by nebol môj manžel.
Rozvodom 👍 na svete je príliš veľa mužov, aby som tolerovala hulváta, ktorý ma nerešpektuje
Ja nevravim ze som dokonala, mame pol rocne dieta a som casto unavena, ale fakt ako niektore jeho vyjadrenia mi pridu cez ciaru.
To si este s nim?
To si este s nim?
@domkakvet ano som a mame aj nejake plany do buducna, ale uz to nejak nechapem o co mu ide a co tym vlastne sleduje. Uz sa mi s nim nechce ani bavit na rozne temy ze co zas zaperli..
úbohé správanie... tie nadávky sú veľmi ponižujúce.
asi by som zvažovala rozvod, rozchod, popr. rozmýšľala ako v živote ďálej bez neho.
Skús sa mu postaviť. Nastaviť hranice. Možno podobne reaguj ty na jeho nedostatky, aby sa uvedomil..
Správal sa takto vždy? Kedy to začalo? Jasne ze toto vravieť ho neospravedlňuje, netolerovala by som to ale aj nájsť príčinu by bolo fajn... Po diskutovať o tom... A ak nechce alebo nepomôže, nastavila by som mu zrkadlo a bud sa zbadá alebo dovi ☺️
No, myslela by som na to, že moje dieťa bude jedného dňa rozumieť, ako ocko s mamkou rozpráva. A čo si z toho do budúcnosti vezme do svojho vzťahu. Neviem teda čo hovoríš ty jemu. Mne tieto reči evokujú, že sa nespráva ako partner, ale ako nadriadený vs. podriadená, také na štýl, ja som tu šéf a ty si tu tá hlúpa upratovačka.
Tie nadávky sú cez čiaru to by som si nenechala ani ja keďže ja tiež nikdy nenadavam partnerovi ale tie ostatné veci nerozumiem....píšeš len svoju verziu a robíš zo seba obeť ale neverím že tie veci vraví len tak ráno pri káve úplne bez dôvodu a bez príčiny..... Ma na teba taký názor aký má PRE NIEČO... Takže každá minca má dve strany a my nevieme ako sa doma správaš tak nemôžme súdiť aké je to hovädo že sa k tebe tak správa....lebo nevieme ako sa správaš ty ... Keď ma na teba také názory
Ze sa spravam ako pi … by povedal iba raz. Priznam sa, asi by mi automaticky uletela ruka s prekvapenia a potom by si zbieral veci pod oknom, pripadne by som bola zbalena ja do polhodiny. Som netoleratny a samozabezpecujici sa clovek a taketo preslapy su konecna. Nechapem zeny, kt si nechaju s prepacenim s… na hlavu a vychovavaju dalsie generacie podobnych individui. Tento typ slovnika naozaj nepatri do ust ani clovek s priemernym IQ … staci povedat prehanas, spravas sa ako dieta alebo hlupo …nie ako v 5 cenovej.
Spravila si si s tým kreténom decko a ešte s ním plánuješ budúcnosť. Myslím si že v hĺbke duše vieš čo máš robiť, no nespravíš to, čiže ti zbytočne radiť.
Čo by som spravila ja? Kopla by som ho do riti tak silno že by pochopil že sa nemá vracať.
Správal sa takto vždy? Kedy to začalo? Jasne ze toto vravieť ho neospravedlňuje, netolerovala by som to ale aj nájsť príčinu by bolo fajn... Po diskutovať o tom... A ak nechce alebo nepomôže, nastavila by som mu zrkadlo a bud sa zbadá alebo dovi ☺️
@luciferka93 tiez som sa uz zamyslala nad tym. Ked sa chcem o tom rozpravat tak sa len pohadame.lebo on vidi vsetko inak. Ked mu napisem nieco k tomu nereaguje. Asi to bolo vzdy, len menej posledny rok je toho viac a viac.
Chce ta zmanipulovat, urobit z teba chuderu, ktora nebude nicoho schopna, tak tie plany moc vazne neber.
Tie nadávky sú cez čiaru to by som si nenechala ani ja keďže ja tiež nikdy nenadavam partnerovi ale tie ostatné veci nerozumiem....píšeš len svoju verziu a robíš zo seba obeť ale neverím že tie veci vraví len tak ráno pri káve úplne bez dôvodu a bez príčiny..... Ma na teba taký názor aký má PRE NIEČO... Takže každá minca má dve strany a my nevieme ako sa doma správaš tak nemôžme súdiť aké je to hovädo že sa k tebe tak správa....lebo nevieme ako sa správaš ty ... Keď ma na teba také názory
@zanka777 ano kazda minca ma 2 strany ale su veci ktore nepoviem milovanej osobe ani v hneve. Resp. Kebyze ho ho podvediem alebo ja neviem prehram 5000, alebo si kupim nieco nepotrebne za vela penazi a on mi toto povie tak ok.. ale co vlastne musi clovek spravit aby to bolo ze ano povedal som ti to opodstatnene alebo nepovedal a prehnal som to?
Minule som povedala ze zatvor vytah , my este neideme a niekto nanho dole mozno caka.. a mne by vadilo cakat dole s tym ze niekto by nezmyselne zdrziaval na nejakom poschodi vytah. Jeho odpoved bola: tebe by to vadilo lebo ty si samonasieraci typ.
Nesnaž sa uz o tom rozprávať,keď zjavne nemá v úmysle to meniť. Neponižuj sa.Správaj sa ako sebavedomá žena, ktorou tieto jeho primitívne praktiky nijako neotrasú.
A občas skús na jeho správanie použiť vulgarizmy , ktoré bežne nepoužívaš,aby si mu nastavila zrkadlo.
No, myslela by som na to, že moje dieťa bude jedného dňa rozumieť, ako ocko s mamkou rozpráva. A čo si z toho do budúcnosti vezme do svojho vzťahu. Neviem teda čo hovoríš ty jemu. Mne tieto reči evokujú, že sa nespráva ako partner, ale ako nadriadený vs. podriadená, také na štýl, ja som tu šéf a ty si tu tá hlúpa upratovačka.
@mikadooo ano aj o tom som mu uz hovorila, ze nase deti to pomaly zacnu vnimat a zrkadlit, ze ci takto chce aby sa spravali voci svojim partnerkam lebo to budu mat za normalne. Tak sa zasmial ze ja z nich vychovam dokonalych manzelov.
Skús sa mu postaviť. Nastaviť hranice. Možno podobne reaguj ty na jeho nedostatky, aby sa uvedomil..
@joesvk skusila som tak na 10% a bol ohen na streche a hadky este viac.
Spravila si si s tým kreténom decko a ešte s ním plánuješ budúcnosť. Myslím si že v hĺbke duše vieš čo máš robiť, no nespravíš to, čiže ti zbytočne radiť.
Čo by som spravila ja? Kopla by som ho do riti tak silno že by pochopil že sa nemá vracať.
@yelena159 tak sme manzelia mame hypo a 2 deti. Klasika. Nic nezvladnutelne ale nejaka minulost aj buducnost je. Neide to proste zahodit z vecera do rana ci podla teba ano? Vacsinou ludia spravia takyto rez pre neveru, fyzicke nasilie ale pre obcasne vymeni nazor a fakt blbe poznamky.. jasne ze mi svieti kontrolka a vobec sa mi to nepaci.
Tak skús poriadne na 100% a nenechaj sa zastrašiť.
Musíš sa mu postaviť. Inak ťa zvalcuje...čo už pomaly začal robiť.
Keď sa nespamätá ,odísť. Aspoň na čas.
Ale nenechaj si to. Lebo to bude stupňovať.
Keď ti tak zas povie, tak mu odpovedz, že a ty sa správaš ako ko. ot 🤭. Vybavené.
A ked sa zamyslis,nema trochu pravdu? Mozno mu uz ozaj lezie na nervy,ze sa na vsetko hnevas,vrcis. To ho ale neopravnuje takto sa s tebou rozpravat. Podla mna obaja po sebe stekate ako psy a toto je dosledok. Keby ste sa s laskou k sebe spravali,milo sa spolu rozpravali,vsetko by bolo inak.
Ja by som zasa vulgarizmy nepoužila,bože veď tie deti to budú vnímať, počúvať,ako si vymieňajú rodičia doma hlášky "ty kkt,ty pizza". Jasne, stručne by som mu šplechla do tváre "porodila som ti tvoje deti,tak za začni správať ako otec a manžel a nie buran, ktorého výchova a úcta k žene, matke, manželke obchádza na míle ďaleko" a viac by som ho neriešila. Na prechádzke s deťmi by som začala spriadať plány,ako ďalej toto netrpieť.
A ked sa zamyslis,nema trochu pravdu? Mozno mu uz ozaj lezie na nervy,ze sa na vsetko hnevas,vrcis. To ho ale neopravnuje takto sa s tebou rozpravat. Podla mna obaja po sebe stekate ako psy a toto je dosledok. Keby ste sa s laskou k sebe spravali,milo sa spolu rozpravali,vsetko by bolo inak.
@marca12 ano zamyslala som sa aj tymto smerom ale nemyslim si ze to az takto prehanam. Som trosku prostoreka a pozeram sa na veci realne. Proste ked sa nieco stane tak to poviem. Iste mame narocne obdobie 3 rocne a pol rocne dieta da zabrat ale je kopec takych rodin. Su proste veci co mi vadia a moj manzel o nich vie. Blbe je ze ich dookola opakuje a vtedy uz sa fakt nazlostim a hnevam sa.. a on zas si ide svoje. Ale uz to povazujem za provokaciu preco to robi ked mi to vadi.
Ani neviem, ako by som to riešila. My sa tak doma nerozprávame a žiadne vulgarizmy nepoužívame....
Ani neviem, ako by som to riešila. My sa tak doma nerozprávame a žiadne vulgarizmy nepoužívame....
@mirro ani ja uz neviem
mala som niečo podobné doma,strašne rád vyvolával hádky,keď prišiel domov opitý.Zadrapol sa do hocičoho,aleže hocičoho,čo som povedala.Tak som mu povedala,že ja sa hádať s ním nemienim a keď som bola ticho,tak začal vrieskať,že ho provokujem a že iba čakám,kedy sa začne hádať.
Pritom s ním sa ani nedalo hádať,lebo hučal ako piliňák a stále mi skákal do reči,čiže som v podstate nemala šancu sa hádať.
Už je ex.
Ze si samu seba nevazis ked toto trpis tomu chmulovi

Nebol by uz moj manzel.