Ako riešiť vzťah kamarátky s toxickým priateľom?
Ahojte, mám kamošku, ktorá je v toxickom vztahu. Sú spolu necelé dva roky a je medzi nimi vela nezrovnalostí, on ju niekoľkokrát oklamal vo vážnych veciach, nedodržal slovo a podobne. Často jej robí, že sa na niečom dohodnú a on to na poslednú chvílu zruší alebo sa tvári, že zabudne. Ja ju mám veľmi rada ale unavuje ma počúvať to isté. Ona veľa v práci nezarába a vyhovuje jej ako ju finančne dotuje. Posledný polrok sa rozchádzajú každý mesiac, nadávajú si veľmi škaredo a ja už to nedávam. Včera mi prišla uplakaná zvoniť na zvonček pod domom a potrebovala pomoc. Pomohla som jej, len už na sebe cítim, že strácam trpezlivosť a za chvílu vybuchnem a niečo jej v nervoch poviem čo nechcem. Stále je to o tom istom. Oni si to medzi sebou nevedia vyriešiť, lebo nieje ani čo. Ona mu neverí a on ju klame, robí podrazy a vždy sa k sebe vrátia. Potom majú chvílu dobré obdobie a zas tá istá rozprávka. Ona je veľmi citlivá. Uvažujem, že s nou obmedzím kontakt až preruším ale bude sa pýtať, že prečo čo sa stalo a podobne. Ako by ste jej to vykomunikovali?
Na rovinu, keď chce s debilom ostať nech sa páči ty jej vzťah riešiť nepotrebuješ.
a preco jej to nepovies, ako ti to ide uz na nervy???
Mam super kamosku zo ZŠ. Ona je fakt uzasna. No tiez so nasla tskeho špecifického partnera, uz na SŠ. Ked s nim bola už 4-5 rokov a hovorila ako sa chova, moja rada bola - posli ho do prdele a nájdi si ineho chlapa! Ako sikovny je, zarobi o zo noc. Ona tiez pracovala, síce nezarobila moc ale dotovať ju nemusel.
No ale co - napriek jeho blbemu chovaniu, ziarleniu bez dôvodu atd- láska ako hrom! Ceke roky mi hovorila ako sa on chovanie aký je .... Teda on ju nebil, ale ten zvyšok uplne stačil.
A tak som jej raz navrhla nech to riesi seba psychologom, ako ďalej v zivote- pomohlo, odisla od neho, aj s detmi. No lenže sa ku nemu asi po roku vrátila, lebo on sa zmení a prosil, blabla.
Samozrejme bolo všetko po starom, čiže na 💩.
A tak som jej potom po jednom takom rozhovore povedala, ze iz som z toho unavena po tých 18 rokokich stále počúvať to iste dookola. Na rovinu som ju poprosila, nech mi o tom nehovori, kedykoľvek si možné zavolať, baviť sa o hocičom inom len nie o problémoch s nim! Aj som jej vysvetlila, že ju mám rada a zakezi mi ma nej, no žiaľ je v tom neviem pomôcť a som pi takom rozhovore unavena.
Vzala to v pohode, bavíme sa do dnes. Obcas niečo povie o ňom ale moje nastavenie pozna.
Ak je to naozaj dibra kamoska, pochopi ta.
Vrana k vrane sadá.. Na takéto choré dlhodobé vzťahy treba stále dvoch.. Kľudne jej povedz citlivo svoj názor nech sa nad sebou trocha zamysli a nehrá sa na obeť ktorú niekto núti byt s tým chlapom 🤷🏻♂️

Tak ako si to napísala tu, s kamoškami jednám úprimne a na rovinu... normálne by som jej to vysvetlila a ak to bude pokračovať, obmedzenie kontaktu je cesta... možno to je ten posledný klinček, ktorý potrebuje, keď zistí, že to ovplyvňuje aj iné jej vzťahy a možno aj nie, ale to už je na nej...