Ako riešiť vzťah, keď partner nemá čas?
Ahojte, skúsim byt stručná. Mám jednu novú známosť, intenzívnejšie sa poznáme od júna. On ma veľa aktivít, žije rušný život. Obaja máme 40 a po 1 dieťati. Už keď sme sa dohodli na 1. stretnutí čakala som 3 týždne na termín, ktorý neprichádzal. Potom sa to poradilo. Išli sme spolu von ešte dvakrát ( za 4 mesiace sme sa však stretli 3x na 2hod. vonku, 1 spoločný víkend, asi 3krat obed a párkrát krátke stretnutia) pomedzi to písanie. Už mám pocit, že sa vždy niekde len ponáhľame. Deti nie sú problem, týždeň keď je so synom rešpektujem ja mám dieta už väčšie. Ja si svoj čas viem pomerne dobre zorganizovať a prispôsobiť sa keď viem program dopredu. Avšak problem je ten, že akonáhle ja navrhnem nejaký čas (mimo pracovných dni) on nemôže. Čiže keď je voľno - on ma iný program. Keď je piatok a víkend - už ma dohodnutý iný program. Nie je tam ani ochota ho zmeniť, urobiť kompromis alebo ma napríklad uprednostniť. V tom celom sa cítim tak, že som sa ocitla vlastne v situácii že čakám kedy ON bude mat čas, aby som sa prispôsobila. A ak sa neprispôsobim, že fakt vtedy nemôžem - povie mi že veď nevadí, síce ho to mrzí, ale nabudúce (čiže cca tak za 2 týždne). Nevyčíta mi to, len je to proste pre neho v poriadku.. pre mňa vôbec, lebo takto sa pre mňa nedá udržiavať vzťah. Bez blízkosti. Včera som už vybuchla, pretože mi povedal že budúci týždeň budeme spolu. Že ma povedať kedy. Povedala som okej, že Teda v piatok mám voľno môžem aj prespať. Nato on zase že v piatok nie to ide na iný program. Že môže od utorka do štvrtka. Čiže mi ani nepovie, kedy nemôže ale čaká že sa trafím. Stále reči ako ma chce, ako chce aby sme boli spolu, ako konečne tento týždeň a potom zase toto .. ja chodím do práce a neviem cez týždeň len tak niekde prespavat. V tom celom som ešte ja ta zlá a už mi povedal že takto nevie fungovať keď teda robím problémy kde nie sú. Priznávam sa že som mu ironicky povedala, že nech dá vedieť kedy konečne bude čas pre mňa mimo pracovných dní a ja dufam že to ešte vtedy bude aktuálne .. A to ho nahnevalo .. Že on nemôže byť bez istot a podobne, že jeden deň dobre a druhý zle a už končím a niečo mu neustále len vyčitam a že ma pocit že vždy robí niečo zle. Čiže jeho predstava je asi taká, že nejaka žena na neho čaká mesiace, potom ked ma čas sa ozve a ona príde? Alebo keď nepríde aj tak v poriadku, veď niekedy sa stretnúť podarí …
Ty nemas vztah .. si len taka vypln volnych okien… keby ste mali realny vztah, tak si ten cas najde aj kazdy den. Keby prisla zena, ktora ho dostane do kolien, tak sice na futbal ide, ale po nom pride aj o polnoci… nemyslim si, ze mas vek a poziciu na to, aby si potrebovala cakat na chlapa, ktory ti dava terminy ako lekar
@anonym_17c2c7 toto máš fakt pravdu .. tam nie je ani snaha sa dohodnúť a urobiť kompromis
@anonym_autor Vy nemate vztah, ale nejake situationship. Ak to nechces, ukonci to. Je velmi podozrive, ze on robi problem, no otoci ho proti tebe. Pozor na to! Keby ste ostali spolu, mohlo by sa to este zhorsit.
@anonym_b9bbbf jeho neustále slova sú: “ja v tom nevidim žiaden problem” Poviem mu že nemôžem od neho ísť do práce .. “ ja v tom nevidim problem” .. Nevidí problem sa nestretnut cez týždeň keď na víkend už ma program .. proste len vyrábam problémy ja ..
@anonym_efeaf4 je mi to čoraz jasnejšie a začínam si to uvedomovať .. a ešte ja mám zo seba zlý pocit zo včerajšku, že som si vôbec dovolila ..
@anonym_autor ukonči to hneď. napíš mu, že je koniec, že ťa to už nebaví a zablokuj. všade. ono totiž okrem toho, ako niekto spomenul, že si priorita číslo 27, ak vôbec... tak má trošku narcistické ťahy. už teraz sa cítiš ty vinná za to, čo sa odohralo včera. a to je zle. pretože podľa opisu si neurobila nič zlé. ale vinu cítiš. čím skôr z toho vylez, pre svoje dobro.
@anonym_autor ukonči to hneď. napíš mu, že je koniec, že ťa to už nebaví a zablokuj. všade. ono totiž okrem toho, ako niekto spomenul, že si priorita číslo 27, ak vôbec... tak má trošku narcistické ťahy. už teraz sa cítiš ty vinná za to, čo sa odohralo včera. a to je zle. pretože podľa opisu si neurobila nič zlé. ale vinu cítiš. čím skôr z toho vylez, pre svoje dobro.
@doux tak mohla som to asi kľudnejšie podať, alebo to nechať na osobné stretnutie a neriešiť to keď je so synom .. to ma trocha škrie. Ale popravde nevydržala som to dusiť. Ale asi máš pravdu .. s jedným narcistom už skúsenosti mám a určite do toho nechcem padnúť opäť ..
@anonym_autor on je doma s manželkou a k tebe si občas odbehne zasexovat, presne takto to robia muži
@doux tak mohla som to asi kľudnejšie podať, alebo to nechať na osobné stretnutie a neriešiť to keď je so synom .. to ma trocha škrie. Ale popravde nevydržala som to dusiť. Ale asi máš pravdu .. s jedným narcistom už skúsenosti mám a určite do toho nechcem padnúť opäť ..
@anonym_autor ale to je jeho zámer... komunikovať s tebou tak, aby si vybuchla. aby potom mohol ešte teba obviniť, že ty si tá, čo vyvoláva konflikty, ty sa chceš hádať, ty si na vine, ty, ty, ty.... píšeš, že máš do činenia už s jedným takým, tak by si mohla byť poučená. fakt na to kašli, ak máš po 40-ke, máš dieťa, úžasný vek na to, aby si si našla super chlapa. len treba byť naozaj už trošku prieberčivejším a náročnejším. toto by som fakt nedala, že za toľké mesiace on na mňa nemá čas? tak nech ide do prdele aj so svojím programom.
@2691 tak napríklad teraz som mu povedala že budúci týždeň nemôžem .. z toho času utorok - štvrtok, ale popravde nemám nič len som sa nechcela vsunúť do toho “jeho voľného času” ktorý mi dal. Tak mi teda napísal že dobre on to rešpektuje, ale je to účelové z mojej strany, že mu to teda len robím naschvál ..
@anonym_autor tak potom asi má aj iné "aktivity" s inými ženami.Nevetila by som mu ani nos medzi očami. Možno ich má viac a preto nestíha....
@anonym_autor napíšem ti to takto z pozície chlapa..mám pocit ženy,že niekedy ste riadne tupé ..na začiatku vzťahu,som sa chcel stretavat a byť s priateľkou stále ,vždy keď bola moznost.Tento chlap ťa má úplne v ...snáď to to je jasné
Stretnut sa raz za dva tyzdne mi na zaciatok nepripada zas tak malo, hlavne ak ste obaja vytazeni, pracujete a on ma do toho este vikendy s dietatom. Este by som to stale brala ako otukavanie. Tiez ak ma dieta napriklad cez vikendy, tak by som chapala, ze chce byt s nim a ze v tomto pripade nie si priorita. Ale ak si za 3 mesiace nevedel "naplanovat" s tebou ani jeden vikend a vyclenuje ti cas cez tyzden, po praci, to uz divne je. To robia skor zenati / zadani, ktori sa takto stretavaju s milenkami. . Ak tam nevidis ani snahu nieco zmenit a ani neviete spolu normalne komunikovat na tuto temu, tak nie je o com.
Musim ale povedat, ze chapem aj jeho pohlad. Spozna sa so zenou, este nie su spolu ani tri mesiace a uz mu ide organizovat cas a robi vystupy, lebo neskace, ako ona piska. To by sa mi tiez nepacilo. V tomto veku uz clovek od partnera chce skor to, aby jeho zivot s nim bol jednoduchsi, prijemnejsi, nie aby musel riesit zbytocne konflikty. Mozno ten muz ani nevie, co presne hladas a ocakavas od vztahu ty a mysli si, ze ste do toho isli obaja bez nejakych zavazkov.
Chlap okolo 40 by mal mat zaujem aspon o sex a aspon 2x tyzdenne. Tento ani to. Takeho ti netreba. Su "vztahy", kde ide len o ten sex, ale tu ani to ... vsetko ine mu je prednejsie, nez ty,
Stretnut sa raz za dva tyzdne mi na zaciatok nepripada zas tak malo, hlavne ak ste obaja vytazeni, pracujete a on ma do toho este vikendy s dietatom. Este by som to stale brala ako otukavanie. Tiez ak ma dieta napriklad cez vikendy, tak by som chapala, ze chce byt s nim a ze v tomto pripade nie si priorita. Ale ak si za 3 mesiace nevedel "naplanovat" s tebou ani jeden vikend a vyclenuje ti cas cez tyzden, po praci, to uz divne je. To robia skor zenati / zadani, ktori sa takto stretavaju s milenkami. . Ak tam nevidis ani snahu nieco zmenit a ani neviete spolu normalne komunikovat na tuto temu, tak nie je o com.
Musim ale povedat, ze chapem aj jeho pohlad. Spozna sa so zenou, este nie su spolu ani tri mesiace a uz mu ide organizovat cas a robi vystupy, lebo neskace, ako ona piska. To by sa mi tiez nepacilo. V tomto veku uz clovek od partnera chce skor to, aby jeho zivot s nim bol jednoduchsi, prijemnejsi, nie aby musel riesit zbytocne konflikty. Mozno ten muz ani nevie, co presne hladas a ocakavas od vztahu ty a mysli si, ze ste do toho isli obaja bez nejakych zavazkov.
@anonym_c149e4 ono to tu bolo pekne napísané … muž by chcel aby žena nemala nároky a očakávania, nebola výbušná, bola ohľaduplna a trpezlivá aby on mal život jednoduchší a príjemnejší a v nej istotu že neodíde .. A čo tomu dáva on, aby to tak aj bolo? .. vymedzený čas keď tam nič iné nemá? kde mám ja tie istoty ktoré on odomna požaduje .. veď zatiaľ každýkrát mal v čas kedy som bola dostupná ja iný program a to sa mu maximálne prispôsobujem lebo mám väčšie samostatne dieta .. Ak ma dieta on, cely týždeň si maximálne napíšeme. Absolútne nijak do toho nevstupujem ani si nič nenárokujem. Ak mám dieta Ja častokrát som vtedy aj s ním lebo ako píšem dá sa to organizačne. Ja mu čas teda neorganizujem, má ho habadej pri intenzite ktorej sa stretávame … Lenže ak ma voľný týždeň očakávam, že prídem na rad ja a budem priorita a nie dostanem si vybrať z 3 pracovných dni ktoré práve on nič nemá ..
A nie, nieje v tom ina žena/manželka a podobne
@anonym_autor dievca kasli na neho. Je to manipulator a blbec. Keby chcel byt s tebou tak aj horu prenesie... on nechce a este to hodi na teba.
Posli ho do kelu, toto nepotrebujes, ver mi.
Mala som podobne, tiez furt nemohol a ked mohol tak navrhol tak ze to nevyhovovalo mne a dobre to vedel. Potom to hodil na mna ze sa vyhovaram. Uz je v bloku a mne sa neskutocne ulavilo
po včerajšom mojom “výbuchu” som teraz ešte ja Ta zlá a vlastne on to nemôže vydržať somnou. Aj keď som ja riešila ten budúci týždeň, obvinil ma včera, že teda vytváram mu konflikty keď on je so synom a majú nejaký program (syn je maly a ozvala som sa po 19) a že mi nič nestačí, som nevďačná zato čo máme a strašne sa ma dotklo, to kvázi obvinenie že som si dovolila sa ozvať a práve vtedy keď oni mali nejaké podujatie s rodinou, ktoré som vlastne pokazila lebo on musel riešiť “môj konflikt” a moju opätovnú nespokojnosť. A to ja som sa len chcela dohodnúť na budúcom týždni ..
@anonym_autor toto vážne potrebuješ k životu?
@2691 tak napríklad teraz som mu povedala že budúci týždeň nemôžem .. z toho času utorok - štvrtok, ale popravde nemám nič len som sa nechcela vsunúť do toho “jeho voľného času” ktorý mi dal. Tak mi teda napísal že dobre on to rešpektuje, ale je to účelové z mojej strany, že mu to teda len robím naschvál ..
@anonym_autor ako daleko od seba byvate?

@anonym_autor Vy nemate vztah, ale nejake situationship. Ak to nechces, ukonci to. Je velmi podozrive, ze on robi problem, no otoci ho proti tebe. Pozor na to! Keby ste ostali spolu, mohlo by sa to este zhorsit.