icon

Ako riešiť vzťah so snúbencom workoholikom?

erika7102
6. nov 2025

Dobrý deň,

So snúbencom už asi 3 roky bývame spolu, momentálne sme v poslednom ročníku na VŠ a máme sa za 2 roky brať. Akurát mám taký problém, že sa mi posledný rok skoro vôbec nevenuje, pretože si s kamarátom založili firmu a pracujú na neskutočných projektoch. Na jednej strane je, že sa snaží, aby sme do 30 obaja nemuseli pracovať, čomu rozumiem, na druhej strane mám pocit, že sa mi strašne vzďaluje. Väčšinou je v práci do 6-7 večera, keď príde, tak telefonuje alebo programuje. Cez víkendy pracuje tiež. Neviem vôbec ako sa s ním o tom pobaviť, pretože vždy mi akurát povie, že mám počkať, že to robí pre nás. Aký máte na toto názor? Ako by ste sa k tomu postavili, resp. ako mu dať najavo, že potrebujem viac pozornosti?

Strana
z2
anonym_fda0ab
6. nov 2025
@anonym_7b37f2

@anonym_fda0ab no aj náš venoval všetok voľný čas nám, len ho akosi rokmi ubúdalo, až to bolo neúnosné. Držím palce, aby to u vás ostalo tak, ako je to teraz

@anonym_7b37f2
Dakujem ti pekne si moc mila

madeincssr
6. nov 2025

@erika7102 za mna akakolvek silna nerovnovaha (hoci aj "vyvazena" neviemakym mnozstvom prachov/majetkov) nie je zdrava a skor ci neskor prinesie problemy. Clovek potrebuje aj zit (lubit, zdielat spolocne zazitky s milovanym), nie len makat a ze potom, neskor, niekedy uz nebude pracovat a zacne zit. Ani sami tomu neverite. Po 10-15 rokoch vyhorite, zunuje sa vam to (aj tie peniaze).

anonym_fda0ab
6. nov 2025
@anonym_aab604

@anonym_fda0ab je mi to veľmi známe aj môj manžel bol v práci keď prišiel domov tak rovno do pracovne. Stále len veď to robí pre nás, aby sme sa mali dobre, nemuseli chodiť do práce,... Aj sme sa mali dobre, máme síce veľa detí ale nemusela som chodiť do práce tak som mala na všetko čas, spoločne dovolenky, výlety,...na pohľad ukážkové. Len potom okolo 45ky prišla na kríza stredného veku, a úplne sa zmenil takmer zo dňa na deň. Už nebola práca na prvom mieste, už bol na prvom mieste on, koníčky, šport, nové známosti, zrazu mal pocit že v živote toho ešte veľa neskúsil. Rodina a domácnosť šli bokom. Už spolu nie sme. Áno tazime stále z toho čo robí a koľko zarobí ale zas peniaze nie sú všetko. Netvrdím že vaša idilka musí tiež skončiť, ale stáva sa to dosť často ☹

@anonym_aab604
Je mi luto, ze tvoj manzel po praci isiel rovno smer- pracovna. Moj je po praci s detmi a so mnou, pracu doma riesi iba cez home office. Nikde som neuviedla, ze zijeme v nejakej idilke a ani to tak sama nevidim, mame taktiez svoje starosti, miestami problemy/ hadky ako asi kazda ina rodina. S cim suhlasim je, ze peniaze nie su vsetko a preto radim autorke, aby sa skusila s partnerom porozpravat, aby nevidel iba pracu, ale aj ju a casom rodinu.

lenockaaaaaa
7. nov 2025

Ahoj. Tak mu skús vysvetliť že či by sa ti nemohol venovať aspoň deň do týždňa, že vybehnete niekam. Budete pracovať na svojom vzťahu.

maury
7. nov 2025

Ahoj. Od 30 nepracovať je blbosť. To aj keď niečo rozbehne, nejaký biznis alebo projekt, tak musí tomu venovať čas, pretože nič samé nezarába. A on keď je takto teraz nastavený workoholik, tak len tak to nezmizne.

lauricka
7. nov 2025

@erika7102 za prvé pozor na zdravie, aby si mohol to ničnerobenie po 30 užiť, za druhé, nebuď si taká istá, že naozaj bude v 30 šmitec a voľno, môže to byť neverending story, za tretie pouvazuj, nakoľko dôležitá asi pre neho si, keď si nevie nájsť vôbec čas, väčšinou si človek vie nájsť čas, keď CHCE. Ty si buduj svoju kariéru, aby si aj v prípade, že ťa vymení, bola samostatná a zabezpečená.

jasamadoma
7. nov 2025

Ona píše do 30 nie od 30 do konca života. A to je rozdiel.

princezna_bosorka
7. nov 2025

@erika7102 velmi dorazne mu povedz, ze s nim potrebujes hovorit o vasom vztahu a trvaj na limitoch (praca max. 42 hod tyzdenne a ziadne vikendy, okrem toho 4 tyzdne normalnej dovolenky bez prace). Ak odmietne, utekaj od neho. Za chvilu mu prepne a potom bude uz men horsie. zvytocne stracas s takym clovekom cas. A nie, ani tie peniaze za to nestoja

28_lenka_28
Autor odpoveď zmazal
erika7102
autor
7. nov 2025
@anonym_964932

@erika7102 Erika co je skoro vobec? Prosim definuj to. Viem ze to nepises anonymne ale sex pravidelny?
Kamaratka z naseho mesta, vydata (uz) makaju obaja. Robia aj nedele (blazni) muz ju nie ze zanedbava on ked nepracuje jeden vecer v tyzdni ma cas na kamaratov. Dievca 8 mesiacov sex nula x! Ide hola okolo neho zo sprchy on nic. Nasla si milenca a rozvadza sa. Realita

@anonym_964932 toto nebude problem, ja nejak po sexe netuzim a nikdy som ani netuzila. Skor je to naopak. Nie som úplne sexualne orientovany clovek, ktory potrebuje sex 2-krat denne. Takze s tym problem nemam 🙂

erika7102
autor
7. nov 2025
@jasamadoma

Ona píše do 30 nie od 30 do konca života. A to je rozdiel.

@jasamadoma bol to preklep. Myslela som od 30

erika7102
autor
7. nov 2025
@anonym_7b37f2

@erika7102 skutočne si tak naivná, že si myslíš, že po rokoch kedy pracuje non stop, zrazu ostane doma a bude sa venovať tebe a deťom?

@anonym_7b37f2 Nie som naivná. Poznám ho a viem, že po ničom inom netúži len sedieť niekde na pláži a nič nerobiť. Preto teraz maká aby sme sa mali dobre. Ja mám tiež 🙂 akurát mne nerobí problém občas zobrať jeden projekt za mesiac-dva. To by mi úplne stačilo. Spraviť jeden projekt za 2 tisíc a stačí mi to, nezoderiem sa a ako do šporkasky je to dobrý peniaz. Takže nemám asi v pláne úplne ostať nečinná 😀😀 akurát on to teraz dosť preháňa podľa mňa.

zub_casu
7. nov 2025

Najdi si svoje hobby a nebud jak "cicka".

anonym_7b37f2
7. nov 2025
@erika7102

@anonym_7b37f2 Nie som naivná. Poznám ho a viem, že po ničom inom netúži len sedieť niekde na pláži a nič nerobiť. Preto teraz maká aby sme sa mali dobre. Ja mám tiež 🙂 akurát mne nerobí problém občas zobrať jeden projekt za mesiac-dva. To by mi úplne stačilo. Spraviť jeden projekt za 2 tisíc a stačí mi to, nezoderiem sa a ako do šporkasky je to dobrý peniaz. Takže nemám asi v pláne úplne ostať nečinná 😀😀 akurát on to teraz dosť preháňa podľa mňa.

@erika7102 😀

tiezjedna
7. nov 2025

@erika7102 hneď v prvej vete vidím tri zásadné chyby. A nerobí to pre vás, robí to pre seba.

simcas75
8. nov 2025
@erika7102

Ďakujem vám všetkým za odpovede, len aby som uviedla veci na pravú mieru.. ja študujem tiež informatiku a pracujem v IT firme už 3 roky.

Ak niekto nepochopil “nechce od 30 pracovať” - vyvíjajú software, ktorý kúpia rôzne firmy a každý mesiac tie služby niečo stoja - čiže každý mesiac bude mať výplatu bez toho, aby pracoval 9-5. Mne sa toto páči, pretože po 30 chcem ísť na materskú a venovať sa výchove detí spolu s ním, keď budem chcieť ísť do práce, tak budem môcť, ale nebudem to potrebovať.

To je celý ten mindset, ktorý partner má. Ale to nie je podstatné. Hlavnou myšlienkou môjho príspevku je - ako proste povedať partnerovi, že všetko čo robí je skvelé, ale nemá pritom čas na mňa bez toho, aby som vyzerala ako krava, pretože sa potom cítim, že on robí strašne veľa a robí to vpodstate pre mňa a naše deti v budúcnosti. Chápete? Neviem ako to inak vysvetliť

@erika7102 tak si natom dosť zle, ak ty ako partnerka nedokážeš partnera pochváliť, nedokážeš mu povedať čo ťa trápi a čo by si rada zmenila. Ty si ho poznáš najlepšie, nestretla si ho pred pol rokom, žijete spolu nejaký čas, čiže už by si mala vedieť ako pripraviť situáciu na rozhovor, ako "naňho". Riešiť to musíš, lebo budeš nešťastná.

Strana
z2