Ako riešiť vzťah so vzdialeným príbuzným?
Ahojte.. Po rokoch som sa presťahovala naspäť do mojej rodnej dediny, kde mám po babke starší dom. Po rozvode a bez zamestnania som skončila tu. Ale problém je inde. Zoznamka mi zrazu začala ukazovať chlapov v tunajšom okolí, a tak som sa s dvoma stretla. No a jeden sa mi veľmi zapáčil a skončili sme už na prvom rande u mňa. Tak sme sa už stretli 3x a on mi vravel, že našu ulicu si pamätá z detstva. Nevenovala som tomu pozornosť, ale keď som si ho pridala na facebooku, zrazu mi ukázalo 7 spoločných priateľov. A zistila som, že je to môj bratranec z druhého kolena.Čo teraz? Mne sa veľmi páči, ale nie je možné pokračovať. Veď by nás okolie ukameňovalo. Obaja sme z toho stále mimo a nevieme, či a čo ďalej. Jemu sa páčim ja a on mne... Čo by ste robili??
Nasla by som si v prvom rade pracu a neskoncila po prvom rande u mna doma ale tak proti gustu ziaden disputat 😃
A hlavne sa mi to az tak nezda, ved Ty si nepoznala/nepoznas svoju rodinu? Viem predsa o vsetkych svojich druhostupnovych bratrancoch, viem kto boli bratranci a sesternice mojich rodicov.
To si vôbec nepoznáš rodinu? Ale s bratrancom sa môžeš stretávať aj naďalej nič sa nestane. Dokonca sa môžete oficiálne vziať a mať deti.
@anonym_autor v pohode, žiadna tragédia.
Už moji rodičia sa za mlada odsťahovali do Svidníka, čo je cez pol republiky. Ja som vyrastala celý život tam. Bratrancov a sesternice samozrejme poznám, aj keď s 3 sme sa nikdy ani nestretli. Ale bola som donútená presťahovať sa sem a tu nepoznám nikoho. No je tu aspoň dom, ktorý ostal po babke. Tu som tiež bola iba pár krat v detstve.
Už moji rodičia sa za mlada odsťahovali do Svidníka, čo je cez pol republiky. Ja som vyrastala celý život tam. Bratrancov a sesternice samozrejme poznám, aj keď s 3 sme sa nikdy ani nestretli. Ale bola som donútená presťahovať sa sem a tu nepoznám nikoho. No je tu aspoň dom, ktorý ostal po babke. Tu som tiež bola iba pár krat v detstve.
@anonym_autor ja tiež nepoznám bratrancov a sesternice z 2. a 3. kolena a nepríde mi to divné. Len "priamych" bratrancov a sesternic mam 20🙈.
A navyše roky žijem ďaleko od rodiny...
@anonym_autor ja tiež nepoznám bratrancov a sesternice z 2. a 3. kolena a nepríde mi to divné. Len "priamych" bratrancov a sesternic mam 20🙈.
@anonym_ed2573 veď aj ja to mám presne také, Na facebooku kopu ľudí čo mi je rodina a ani ich nepoznám.
U nas na dedine, je par rodin, nie je ich malo, co su bratranci a sesternice takto. Ja by som si z toho nic nerobila. A tiez nepoznam s druheko kolena nikoho...jedine, naco by som sa zemrala je genetika
Takze skoncis vztah kvoli okoliu?! Nechapem.. ved nerobite nic zle. Taketo zmyslanie je fakt dost zastarale.
@anonym_ed2573 ja mam priamych bratrancov a sesternic tiez nad 20 druhostupnovych nespocetne, a napriek tomu sa pozname, bezne sa udrziavali aj vztahy s tetami/ujami mimo SK a nasledne s ich detmi, ale ok chapem ze niektore rodiny to asi tak nemaju 🤷
prečo by autorka musela poznať.
Možno boli väčšia rodina tak bratrancov z 2 a 3 kolena nepozná.
tiež poznám bratrancov a sesternice - je nás veľa 24, ale z druhého kolena je to omnoho horšie.
nie, nepokračovala by som vo vzťahu.
Neviem, veď možno je také partnerstvo povolené a ok, no ja osobne by som sa cítila divne...a asi by som to nedala. On čo na to povedal, okrem toho, že ostal v šoku?
nevidela by som tragicky, zakonom to zakazane nie je, co si pomyslia ostatni by vam mohlo byt jedno. mozno tieto sympatie pociatocne postupne ochladunu a stanu sa z vas len kamosi😉
nevidela by som to tragicky. bratranec z 2-3 kolena vobec nemusi byt pokrvny príbuzny.
sadnite si spolu, najlepsie niekde, kde Vas nikto z ulice, dediny neuvidi, nespozna.... proste chodte do okresneho mesta, niekam za dedinu kilometer daleko, zoberte papier a pero a spiste rodokmen....
proste tvoji rodicia, stary rodicia, ich surodenci, detto on.... stale je moznost ze jedneho z Vas predkovia boli "priženení" a pokrvne nepatria do rodiny.
alebo dat urobit dna testy, rovnaké DNA pri bratrancovi z prveho kolena je okolo 15%, z druheho kolena je 5%-6%-7%.
ja napr. bratrancov a sesternice z druheho kolena nepoznam ani jedneho. proste nemam odkial.....
v meste by toto nikto neriesil. a za mna to vobec nie je nic nezvycajne......
vobec by som zatial nerozmyslala nad ukoncenim vztahu, ale urcite testy DNA by som si dala na pribuzenske vztahy urobit.....
hlavne kvoli dedicnym chorobam, problem je vtedy aj je to nejaka skryta rodinna choroba a mozete ju mat obaja a ani o tom neviete (4 generacie dozadu a proste drieme v genoch)
ale urcite vztah nerusit...... ale nechat ho v tajnosti, zatial.
a tie co tu napisali, ze fuj, nemoralne, som zvedava, co by robili, kebyze sa to stane im.......
@anonym_autor podla vsetkeho ste sa videli lej 3x, to sa ani poriadne nemozete poznat takze pokoj mozno ani ziaden realny vztah z toho nevyjde. Navyse bratranec z driheho kolena to ani nie je ziaden blizky pribuzny. A partner o tom tvojom zisteni vie? Aka je jeho reakcia? Ak nahodou je proti vztahu tak uplne zbytocne sa tu radis
@anonym_autor no nejak sa mi nechce verit, ze si nemala ani len tusenie o tom, kto je tvoj bratranec z druheho kolena, este ak zijete/zili ste na jednom mieste. Takze bud je to z 3.-4. kolena, alebo zas fake story
@lindusss2016 ja by som na ulici nespoznala ani bratrancov ani sesternice, ani neviem ako sa volajú za vydata a ženbe, kde žijú a koľko majú deti a ako sa volajú

@anonym_autor no nejak sa mi nechce verit, ze si nemala ani len tusenie o tom, kto je tvoj bratranec z druheho kolena, este ak zijete/zili ste na jednom mieste. Takze bud je to z 3.-4. kolena, alebo zas fake story