icon

Ako riešiť vzťah v kríze po narodení dieťaťa?

31. máj 2026

Čo by ste robili s takýmto vzťahom?
Strašne ťažko sa mi celé toto píše nakoľko som dieťa rozvedených rodičov a nikdy som si nemyslela že toto budem riešiť niekedy aj ja. Už v detstve som si sľúbila že sa pred deťmi nikdy nebudem hádať s partnerom kričať a podobne že nechcem aby sa ich to týkalo. No od pôrodu náš vzťah ide dolu vodou a ja už neviem čo s tým ako ďalej. Hádame sa každý týždeň po hádke sa síce vieme udobriť aj len je to vždy len krátkodobé a zas riešim to iste. Lenže ja som už unavená z toho udobrovania a zo stálych konfliktov. Dnes ma už dohnal k tomu že som ho musela vyhodiť z izby čo sa mi asi nikdy nestalo a je mi zle z toho k čomu má dohnal a teda po prvý krát vo mne prišla myšlienka že sa chcem rozviesť a nie som takto vôbec šťastná. Je ťažké tu opisovať naše konflikty ale teda v skratke jemu chyba moja pozornosť, vraj sa o neho nezaujimam a o tomto to celé je. On nevie pochopiť že to už nie je o nás dvoch cely deň sa venujem dieťaťu nemám absolútne čas na seba a keď ho aj o nieco poprosím cez víkend že potrebujem urobiť tak že prečo som to nerobila cez týždeň . Do toho mi už začínaju vadiť aj poznamky keď aj niekde spolu ideme ako mohol byť inde, aj ohľadom spoločnej dovolenky začal cúvať späť. Cez týždeň od neho potrebujem minimálnu pomoc maximálne cestou z prace niečo kúpiť a keď príde keď si potrebujem niečo nachystat napríklad na kúpanie tak postráži pripadne okupe. Väčšinou keď sa venuje on dieťaťu cez víkend tak má pocit že ja oddychujem lenže ja vtedy varím, upratujem periem proste sa venujem domácnosti a nie sebe. Čo ja chápem že to je aj pozornosť pre neho však má opraté navarené nakúpené je to proste starostlivosť aj o neho lenže toto on nevidí. Čo bola dnes asi posledná kvapka je to že mi povedal že som diktátor a manipulujem plačom (pre vysvetlenie malo kedy dávam najavo takto až emócie ale dnes to celé na mna prišlo ze som sa neudržala. On vôbec nechápe že mi jeho slovami ubližuje a že má to celé dnes mohlo bolieť. Neviem čo od tohto tu čakám možno nejaké rady čo by ste robili ja ani sama neviem z myšlienky rozvodu mi zviera hruď a neviem sa poriadne nadýchnuť.. dnes všetko prehodnocujem dieťa absolútne neľutujem je to najlepšie čo ma stretlo ale v minulosti boli nejaké problémy s jeho rodinou kedy ma neprijali a mnou prešla myšlienka či sme to nemali ukončiť už vtedy.. no to už je teraz vlastne jedno len samozrejme hlavou ide všetko.

anonym_4b2e1a
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_4b2e1a vieš čo tu nejde ani tak o čas ale o to ako sa ku mne správa to je hlavný problém. A že už nevladzem sa vecne udobrovať a ísť ako keby od začiatku

@anonym_autor a ty sa spravas ako? Si úplne super? Vo vzťahu ste dvaja. Na vzťahu treba pracovať, komunikovat, poďakovať a pochváliť
Urobte si spolu pekný čas, vykasli sa na varenie a upratovanie. Choďte na piknik, užívajte si spolu

anonym_1b65d4
31. máj 2026

@anonym_autor
Parádne ho kotla máš doma. Je to on, kto manipuluje, diktuje, je vychcany ako mraky a z teba robí tú vládnu. Priesvitný je ako sklo pre mňa. On hovno robí, ešte ti drzo povie, že si to maká stihnúť v týždni!? A chudáčik malinký, zanedbavas ho, hanba ti, fuj!
Tebe zviera hruď pri predstave na rozvod? Skôr si to naplanuj najlepšie ako sa dá a samej bez vychcaneho prerasteného decká ti bude lepšie. Kľudne počkaj na škôlku, kým pôjdeš do prácu. Hlavne nebuď BLBA!!! a neitehotni druhý x s týmto chuj🥳kom.
Nenaket mu po chvíľke kľudu a náznaku pár pekných dní.
Toto bude už len horšie. A ver mi. Radšej dobrý rozvod ako život s hovädom ako slúžka!
A nič si z toho nerob. Ber rozvod ako vyslobodenie z otroctva pod dementom. Stáva sa, je blbosť ostávať s ním, lebo si z rozvedenej rodiny a chces silou mocou udržať nefunkčné manželstvo.
Tiež sa naši rozviedli a boli po čase viac v pohode ako počas konca manželstva. Ja som si ten rozvod fakt priala už nakoniec.
A tebe prajem silu, rozum = otvorenie oči, že z debila princ nikdy nebude, a možnosť čoskoro odísť a žiť v kľude a harmóniu bez kretena ♥️.

anonym_29f708
31. máj 2026
@anonym_4b2e1a

@anonym_29f708 nehadz všetkých do 1 vreca. Sú muži ktorí vramci možnosť pomôžu. Veď aj ten jej. Naozaj ak niekto stojí 8micku za pasom má právo byt unavený, alebo robí náročnú prácu.

@anonym_4b2e1a netvrdím, že všetci sú rovnakí. Píšem z vlastnej skúsenosti. A tento bude z rovnakého cesta.

anonym_4b2e1a
31. máj 2026
@anonym_29f708

@anonym_4b2e1a netvrdím, že všetci sú rovnakí. Píšem z vlastnej skúsenosti. A tento bude z rovnakého cesta.

@anonym_29f708 nemyslím si

svetlonos
31. máj 2026
@anonym_4b2e1a

@anonym_autor a ty sa spravas ako? Si úplne super? Vo vzťahu ste dvaja. Na vzťahu treba pracovať, komunikovat, poďakovať a pochváliť
Urobte si spolu pekný čas, vykasli sa na varenie a upratovanie. Choďte na piknik, užívajte si spolu

@anonym_4b2e1a
Čítaj poriadne - toto je čistý debil, prejavil sa dokonale. Tu niet z jej strany čo naprávať, veď mu stále fúka práškový cukor vieš asi kde... . On si ruky založí pán tvorstva a ženská staraj sa veď si doma. Keby sa to otočili, slák ho dltrafi do troch dní. Či ako myslíš, že by to geroj zvládol, keby musí autorka (nedaj Boh)! do nemocnice, bez dieťaťa. A že by ani jej rodičia nemohli pomôcť. Hodil by si to a dieťa hodil svojim rodičom.

svetlonos
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_92d698 mám veľmi náročné dieťa ktoré nechce spat v postieľke to samozrejme nepochopíte a hneď napíšete že som hystericka. Väčšinu dňa som s ňou von v kočíku a som z toho unavená že nemôže e byť doma kedy by som si kúsok oddýchla.

@anonym_autor
Počuj, má pol roka, začni s prikrmami. Daj pitvaj čaje, čistú vodu. Daj jej na večeru/obed nejakú tú decku kašu. Skús dávať um po lyžiciach. Zvykne si a ver, že nebudeš kôli tomu horšia matka ako tá, čo kojila 4 roky!
Ty hlad na to aby si sebe všetko čo sa dá uľahčila.

marianarem
31. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem rozmýšľala som len mám strach dať dieťa cudzej osobe musela by som ju poznať a bohužiaľ takúto osobu nemám v okoli. Mužova rodina nám vibec nepomáha aj keď bývajú blízko. Pomáhajú hlavne moji rodičia. Len tým že dojčím je to ťažké.. nemám úplne ukážkové dieťa čo si vypýta po 3 hod.

@anonym_autor Vsak sa popytaj kamosiek, kolegyn v praci, muz pripadne nech sa spyta kolegyn, niekto bude vediet z vlastnej skusenosti odporucit. Nieco treba rozhodne vymysliet, co vas vytrhne z tohto bludneho kruhu hadok.

anonym_28a56b
31. máj 2026

Máš právo na svoje pocity aj na vyjadrenie svojich emócií. Problém je, že tvoj muž nevie ich ustáť. Toto je veľmi klasický scenár po narodení hlavne prvého dieťaťa. Muž sa cíti, že mu nevenuješ pozornosť. Čo on považuje za pozornosť? Ak pre neho nie je pozornosť navarané, nakúpené, opraté atď. tak to prestaň pre neho robiť. A daj mu pozornosť akú potrebuje. Ty domáce práce teda urob minimum, aby si naplnila svoje potreby. Máš pravdu že večný kolotoč udobrovania nikam nevedie. Oberá ťa o posledné zbytky energie. Viac ho zapoj do činnosti okolo dieťaťa.

januska12323
31. máj 2026
@anonym_autor

@januska12323 na dieťa len keď idu na prechádzku takze povedzme nejaké 2 hodiny bol s ňou úplne sám. A od narodenia nie, vždy len s dieťaťom

@anonym_autor a pred dieťaťom doma niečo robil? Lebo vyzerá, že nechápe viac vecí aké musíš stíhať. Aj keď s takým bábom ešte nemôžeš mať veľký neporiadok, to počkaj keď začne vyťahovať veci zo zásuviek.

anonym_9301fe
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_7fdb7b manžel

@anonym_autor u nas toto bol koniec, expartner jeden den vsetko fajn, druhy den ho uz nebolo, dieta malo 7mesiacov, ako keby som moj pribeh citala, ako cez kopirak
Ja som sa zrutila, je obdobie ktore si ani nepamatam
Presli 4 roky a som vdacna, ze odisiel, psychicky by znicil mna aj dieta, naozaj v nasom zivote nepotrebuje ludi, ktori si nas nevazia, je to narocna situacia ked sa narodi dieta, z jeho strany nebolo pochopenia , vsetko bolo dovtedy na mne, akonahle niektore veci zacal musir riesit on hoc aj obycajny nakup uz to bola neskutocna pritaz, prisla som do stadia, ze som sa mi bala cokolvek povedat, az som mala krce v bruchu, ze potrebujem ja alebo dieta kupit, za kazdy nakup som mu musela min 2x podakovat, ked som to neurobila a na nakup povedala, super nakupil si tak ma nazval nevychovanou a ze si malo vazim, ze nakupil co som si poziadala.. bolo to strasne obdobie, neustale som mu vravela, ze nieco musime robit , lebo niesom stastna, nech pracujeme na vztahu, prosila som ho o pomoc, len ma poslal k psychologovi
Bolo to priserne..
a nakoniec dobre urobil, o dieta sa zaujima minimalne, momentalne dieta nevidel uz 7 mesiacov a to byvame v jednom meste a ani sa len v smske neopytal ako sa ma za tych 7 mesiacov takze tu nebol vztah ku mne ale ani k dietatu
Este ma nutil aby som k bytu mojmu pripisala tarchu na dozitie na jeho meno, vraj aby neostal bezdomovcom keby sme sa rozisli, hovorim preco by sme sa rozchadzali? Ze on chce mat poistku aby som ho nemohla vyhodit, esteze som to neurobila ale o peniaze ma obral aj tak , aj mna a zobral peniaze aj dietatu
O starostlivost sme sa natahovali 8 mesiacov, nastastie podpisal rpdicovsku dohodu, vyzivne mam celkom pekne ale aj tak mesiac co mesiac prezivam a pomahaju mi rodicia
Nenatahuj zbytocne nieco s niekym, kto si ta nevazi..bude sa to zhorsovat ver mi
Ja som sa nikdy pri nikom necitila tak bezvyznamna, na hovno matka, na hovno zena, na hovno partnerka ako pri nom, sebavedomie 0 , strasne temne obdobie

anonym_d97a77
31. máj 2026

@anonym_autor
Ked on ma pocit, ze Ty autorka sa mu nevenujes, tak sa ho spytaj, kolko sa on venuje Tebe?
Kolko sa on venuje Vasmu spolocnemu dietatu? Ci dieta je IBA Tvoje? Dieta nie je Tvoje hobby, dieta sa neda odlozit na policku ako hracku...ci ako si to On predstavoval?
Chcel on vobec dieta? Ak nema zaujem travit cas so svojim dietatom, so svojou rodinou, ale rozmysla nad tym, ze mohol byt inde, tak to z mojho pohladu nema zmysel.

anonym_d98c08
31. máj 2026
@anonym_d97a77

@anonym_autor
Ked on ma pocit, ze Ty autorka sa mu nevenujes, tak sa ho spytaj, kolko sa on venuje Tebe?
Kolko sa on venuje Vasmu spolocnemu dietatu? Ci dieta je IBA Tvoje? Dieta nie je Tvoje hobby, dieta sa neda odlozit na policku ako hracku...ci ako si to On predstavoval?
Chcel on vobec dieta? Ak nema zaujem travit cas so svojim dietatom, so svojou rodinou, ale rozmysla nad tym, ze mohol byt inde, tak to z mojho pohladu nema zmysel.

@anonym_d97a77 Mozno aj ano, len to nedomyslel. Si predstavoval, ze proste do domacnosti niekto pribudne, ale vsetko ostane po starom.

anonym_91b028
31. máj 2026

@anonym_autor dieta bolo planovane a chceli ste ho obidvaja?

anonym_d97a77
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_92d698 mám veľmi náročné dieťa ktoré nechce spat v postieľke to samozrejme nepochopíte a hneď napíšete že som hystericka. Väčšinu dňa som s ňou von v kočíku a som z toho unavená že nemôže e byť doma kedy by som si kúsok oddýchla.

@anonym_autor nosic mas? Skusala si? Bola to moja zachrana.
Ale hlavna chyba je, ze OTEC sa do starostlivosti o svoje vlastne dieta nezapaja, resp. minimalne. Pises, ze cez tyzden sa dietsatu venuje minimalne...to co je vikendovy rodic? To mozete ist od seba a budes mat to iste....akurat prania, varenia a upratovania budes mat menej. Predpokladam, ze Tebe sa cez tyzden venuje rovnako tolko ako dietatu, teda minimalne. Takze ste "vikendovy" manzelia. Aj to uz rozmysla, ze by mohol byt inde....

kitycat
31. máj 2026

@anonym_autor cize si ho cely vztah aj manzelstvo obskakovala a teraz ked sa venujes aj decku a jemu az tak nie, tak sa hneva a hadate sa?

anonym_d97a77
31. máj 2026
@anonym_d98c08

@anonym_d97a77 Mozno aj ano, len to nedomyslel. Si predstavoval, ze proste do domacnosti niekto pribudne, ale vsetko ostane po starom.

@anonym_d98c08 to sme si mysleli viaceri. Realita? Zivot hore nohami.

anonym_1f20da
31. máj 2026

Ja neverim, co tu citam...tak tento chlap doma nic nerobi, v domacnosti nepomoze, s dietatom sa maximalne cez vikend trochu pohra, ale zena vtedy vari/upratuje, cize ma celkovo asi tak nula cele nula nic casu pre seba...a vy jej pisete, ze je to jej chyba, lebo si to doma nevie zorganizovat? Nie ste normalne 😒

@anonym_autor Poradit ti neviem, podla mna je manipulator prave ze tvoj muz, nie ty, ak s nim chces ostat, tak jedine asi manzelska poradna (nech mu aj niekto iny povie, nech sa uvedomi)...Len ti chcem napisat, ze tvoje pocity su uplne normalne a ze viem, co je to mat narocne dieta - syn bol v obdobi pol roka mega narocny, spankova regresia nas zasiahla v plnej sile a on sa v noci budil niekedy aj kazdu hodinu, a cez den pospal jedine v pohybujucom sa kociku, takze som chodila ako matoha. Ani ma nenapadlo vtedy cez den varit ci upratovat, setrila som si energiu, vsetko robil manzel, vdaka bohu za neho 🙏 (to teraz naozaj nepisem preto, aby som sa vychvalovala, ale aby zeny videli, ze ano, aj toto existuje...proste partneri maju byt tim, a ked jeden fakt nevladze, ma potiahnut druhy, a nie este mindzovat ze sa mu zena dostatocne nevenuje...boze). Inak nechapem to neustale ofukovanie chlapov, ze ved ale on chodi do roboty...akoze keby nemal dieta, tak by do roboty nechodil? Chodil, a keby nemal zenu, tak by po robote dokonca aj navarit alebo upratat musel! Chudacik...🙂

anonym_16e6d9
31. máj 2026
@anonym_1f20da

Ja neverim, co tu citam...tak tento chlap doma nic nerobi, v domacnosti nepomoze, s dietatom sa maximalne cez vikend trochu pohra, ale zena vtedy vari/upratuje, cize ma celkovo asi tak nula cele nula nic casu pre seba...a vy jej pisete, ze je to jej chyba, lebo si to doma nevie zorganizovat? Nie ste normalne 😒

@anonym_autor Poradit ti neviem, podla mna je manipulator prave ze tvoj muz, nie ty, ak s nim chces ostat, tak jedine asi manzelska poradna (nech mu aj niekto iny povie, nech sa uvedomi)...Len ti chcem napisat, ze tvoje pocity su uplne normalne a ze viem, co je to mat narocne dieta - syn bol v obdobi pol roka mega narocny, spankova regresia nas zasiahla v plnej sile a on sa v noci budil niekedy aj kazdu hodinu, a cez den pospal jedine v pohybujucom sa kociku, takze som chodila ako matoha. Ani ma nenapadlo vtedy cez den varit ci upratovat, setrila som si energiu, vsetko robil manzel, vdaka bohu za neho 🙏 (to teraz naozaj nepisem preto, aby som sa vychvalovala, ale aby zeny videli, ze ano, aj toto existuje...proste partneri maju byt tim, a ked jeden fakt nevladze, ma potiahnut druhy, a nie este mindzovat ze sa mu zena dostatocne nevenuje...boze). Inak nechapem to neustale ofukovanie chlapov, ze ved ale on chodi do roboty...akoze keby nemal dieta, tak by do roboty nechodil? Chodil, a keby nemal zenu, tak by po robote dokonca aj navarit alebo upratat musel! Chudacik...🙂

@anonym_1f20da tiez nechapem co jej pisu, stokrat lahsie sediet v kancli ako byt doma a to som mala mentalne narocnu pracu

domkakvet
31. máj 2026

@anonym_autor zapoj ho viac do starostlivosti.

anonym_1f20da
31. máj 2026
@anonym_16e6d9

@anonym_1f20da tiez nechapem co jej pisu, stokrat lahsie sediet v kancli ako byt doma a to som mala mentalne narocnu pracu

@anonym_16e6d9 presne, ja takisto, tiez mam mentalne narocnu a zodpovednu pracu, ale teda bolo to ovela lahsie nez byt nonstop prudko nevyspata a potom este fungovat cely den s malym dietatom v takom stave

anonym_11a2d9
31. máj 2026

Taki muzi, co s dietatom pomahaju, co si prirodzene a dobrovolne delia prace okolo domacnosti, to su jednorozci 🙂 Mali vacsinou osvietenu mamu aj otca, co ich k tomu viedli. Tymto peklickom co prezivate si prejde pri detoch skoro kazdy vztah, takze nevesaj hlavu. Nie sme nikym pripraveni na to, ze dieta je uz 24/7. Popros muza, nech ti porozprava, co to podla neho znamena byt otcom. Aky bol jeho otec, ci mu nieco od jeho otca chybalo, ked bol maly. A pytaj sa, ako to chce mat on s vasim dietatkom. Pokojne, so zaumom, zobud v nom tieto otazky. Ked dietatko trosku vyrastie, bude to lepsie, vacsinou muzi naozaj nevedia, co si s babatienkom pocat, ked dieta zacne chodit, dzavotat, stane sa aj tatuskovi viac partakom.

anonym_d98c08
31. máj 2026
@anonym_11a2d9

Taki muzi, co s dietatom pomahaju, co si prirodzene a dobrovolne delia prace okolo domacnosti, to su jednorozci 🙂 Mali vacsinou osvietenu mamu aj otca, co ich k tomu viedli. Tymto peklickom co prezivate si prejde pri detoch skoro kazdy vztah, takze nevesaj hlavu. Nie sme nikym pripraveni na to, ze dieta je uz 24/7. Popros muza, nech ti porozprava, co to podla neho znamena byt otcom. Aky bol jeho otec, ci mu nieco od jeho otca chybalo, ked bol maly. A pytaj sa, ako to chce mat on s vasim dietatkom. Pokojne, so zaumom, zobud v nom tieto otazky. Ked dietatko trosku vyrastie, bude to lepsie, vacsinou muzi naozaj nevedia, co si s babatienkom pocat, ked dieta zacne chodit, dzavotat, stane sa aj tatuskovi viac partakom.

@anonym_11a2d9 Babatienko, tatusko😬🙄 ano, chudaci chlapi, oni to proste s malymi detmi nevedia, och, polutujme ich🙄 a zena to uz musi vediet, ze...ona dostala navod pri porode, ze co robit s dietatom? A keby aj ona povedala, ze to nevie? Dali by dieta do babyboxu? Paneboze.

anonym_c4f26f
31. máj 2026

@anonym_autor boze akoby si mi citala myšlienky. Dnes som mužovi prvý krat povedala, ze sa chcem rozviest. Uz mame velmi dlho problémy, vzťahové sexuálne finančne. Aj problémy s dôverou a hádkami. Mame podobne staré dieta. Ja som z toho uz strasne nešťastná, nahnevaná na neho kam az to nechal zájsť. Vies co mi na rozvod povedal? Ze ci ideme okúpať dieta. Úplný nezáujem, nic nerieši. Neviem ako z toho von

matkahelka
31. máj 2026

@anonym_autor trosku zvolni, strasne prehanas, ale ze strasne. mas 3 podlazny 300m2 dom, 5 krav, 30 sliepok, 20 koz a obrabas heklatove pole? ci co nestihas pri jednom zdravom dietati, ktore este ani nechodi. predpokladam, ze zijete v byte na par stvorakoch. co na tych par stvorakoch musis kazdy den upratovat pri este leziacom dietati? co kazdy den vyvaras? ja sa vobec tvojmu muzovi nedivim, ze je nahnevany, lebo ocividne mas velky blby manazment casu. a tiez sa vobec nedivim, ked v praci pocuvam o generaciu starsie kolegyne, ze dnesne mlade matky su neschopne. roboty, umyvacky riadu, automaticke pracky a pri jednom zdravom dietati zdrava zena sa ide zblaznit. a chlap je ten zly, fuj fuj, sebec, manipulator a na odstrel s nim, lebo po praci nie je schopny este navarit, upratat a neviemco vsetko by este mal. ten stres si ocividne vytvaras sama. nechodiace dieta nemusis mat nonstop na ociach. to, ze sa dieta pretaca, neznamena, ze ho musis brat so sebou na wc. ono tym pretocenim na seba nezhodi skrinu. aj ti ho moze niekto okolo panelaka pokocikovat. ak bude hladne, donesie ti ho a nadojvis ho. nikto tvojmu dietatu kocikovanim neublizi. zena, zvolni trochu. a ten cas si inak zadel. var na viac dni. a upratovat denne fakt nemusis. a pretacajuce dieta so sebou nemusis nosit na wc.

julish
31. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem rozmýšľala som len mám strach dať dieťa cudzej osobe musela by som ju poznať a bohužiaľ takúto osobu nemám v okoli. Mužova rodina nám vibec nepomáha aj keď bývajú blízko. Pomáhajú hlavne moji rodičia. Len tým že dojčím je to ťažké.. nemám úplne ukážkové dieťa čo si vypýta po 3 hod.

@anonym_autor Vymente sa. Ked bude mat male rok, rok a pol, nech ide tatko na rodicovsku. Pytaj si pomoc, kde sa da. Je hrozne, ako sa sprava manzel

anonym_29f708
31. máj 2026
@julish

@anonym_autor Vymente sa. Ked bude mat male rok, rok a pol, nech ide tatko na rodicovsku. Pytaj si pomoc, kde sa da. Je hrozne, ako sa sprava manzel

@julish tento typ chlapa by nikdy nesúhlasil, aby išiel na rodičovskú.

julish
31. máj 2026
@anonym_7fdb7b

@anonym_1df33f ano samozrejme ze je. Manzel a frajer su dve rozdielne veci, ludia vstupuju do nejakeho zvazku, a nejakym sposobom aj z neho mozu vystupit 😉 Ci Ty si si myslela ze to je synonymum, manzel a frajer?

@anonym_7fdb7b manzel ci partner je v tomro kontexte uplne irelevantne. Bavime sa tu o tom, ze cela starostlivost o babo je na matke, nie otcovi

anonym_d97a77
31. máj 2026
@matkahelka

@anonym_autor trosku zvolni, strasne prehanas, ale ze strasne. mas 3 podlazny 300m2 dom, 5 krav, 30 sliepok, 20 koz a obrabas heklatove pole? ci co nestihas pri jednom zdravom dietati, ktore este ani nechodi. predpokladam, ze zijete v byte na par stvorakoch. co na tych par stvorakoch musis kazdy den upratovat pri este leziacom dietati? co kazdy den vyvaras? ja sa vobec tvojmu muzovi nedivim, ze je nahnevany, lebo ocividne mas velky blby manazment casu. a tiez sa vobec nedivim, ked v praci pocuvam o generaciu starsie kolegyne, ze dnesne mlade matky su neschopne. roboty, umyvacky riadu, automaticke pracky a pri jednom zdravom dietati zdrava zena sa ide zblaznit. a chlap je ten zly, fuj fuj, sebec, manipulator a na odstrel s nim, lebo po praci nie je schopny este navarit, upratat a neviemco vsetko by este mal. ten stres si ocividne vytvaras sama. nechodiace dieta nemusis mat nonstop na ociach. to, ze sa dieta pretaca, neznamena, ze ho musis brat so sebou na wc. ono tym pretocenim na seba nezhodi skrinu. aj ti ho moze niekto okolo panelaka pokocikovat. ak bude hladne, donesie ti ho a nadojvis ho. nikto tvojmu dietatu kocikovanim neublizi. zena, zvolni trochu. a ten cas si inak zadel. var na viac dni. a upratovat denne fakt nemusis. a pretacajuce dieta so sebou nemusis nosit na wc.

@matkahelka si pekne "hnusna". Ona nechce od chlapa, aby po praci varil ci upratoval. Nikde nic take nepisala. Ona cely tyzden funguje s dietatom a domacnostou sama a jej muzovi sa nepaci, ze sa JEMU malo venuje. To ma este aj dospelemu muzovi robit animatora, lebo on sa nudi? Rozumny clovek pochopi, ze dvaja urobia prace okolo domacnosti a dietata rychlejsie (teda, to co sa da, s kojenim nepomoze) a potom mozu mat obaja volno a venovat sa jeden druhemu.

anonym_b80c48
31. máj 2026

milujem ako ta tu sprdli dokonale matky ako si mas najst cas pocas dna :D. Autorka, nevsimaj si tieto komenty, ja mam sama narocne dieta a uplne chapem co pises. Neviem ti poradit co s vadnym chlapom, len ti poradim aby si si tieto komentare nebrala k srdcu, nieto sa kvoli tomu citila zle.

anonym_9337cb
31. máj 2026

No ja neviem, ale svet sa ti naozaj toci okolo dietata a uz by sa mal tocit viac okolo fungovania rodiny. Teda podla toho co pises... 6 mesacne uz ma mat rezim, kedy jest, kedy spat.. ucit spat aj doma ak je zvyknute len na kocik... a preco nemozes nechat dieta na podlozke ked ides na wc? Ved sa pretoci, tak oki.. ci sa bojis, ze sa odkotula von z domu?
a chapem aj tvojho muza... ved je normalne, ze mu chybas - ty ako jeho partak-kamoska-milenka.. proste by ste si mali vyhradit aspon hodinku, ked dieta vecer zaspi a porozpravat sa - aky ste mali den aj ty aj on, posmiat sa a riesit aj nieco ine ako kazdy prd co male zo seba dostalo... casto sa stava, ze zena ked sa stane matkou akosi zacne mamickovat aj svojho muza... mozno to mysleli tym diktatorom...
ja som mala na sebe dieta nalepene na vsetky denne spanky, nespavala som v noci, presli sme si kadecim, kazdu chvilu sa menil rezim lebo prislo nejake "obdobie", ale snazila som sa aj muza nezanedbavat po psychickej stranke. Na oblatku mi on daval cas na samu seba a on bol vtedy s babom. Mali sme jasne nastavene ocakavania keden od druheho.
Mali by ste si sadnut a uprimne sa porozpravat, o tom co mu chyba, co chyba tebe, ako vyzera fungovanie a nastavit si jasne pravidla, hranice a kto-co od koho ocakava.