Ako riešiť vzťah v kríze po narodení dieťaťa?
Čo by ste robili s takýmto vzťahom?
Strašne ťažko sa mi celé toto píše nakoľko som dieťa rozvedených rodičov a nikdy som si nemyslela že toto budem riešiť niekedy aj ja. Už v detstve som si sľúbila že sa pred deťmi nikdy nebudem hádať s partnerom kričať a podobne že nechcem aby sa ich to týkalo. No od pôrodu náš vzťah ide dolu vodou a ja už neviem čo s tým ako ďalej. Hádame sa každý týždeň po hádke sa síce vieme udobriť aj len je to vždy len krátkodobé a zas riešim to iste. Lenže ja som už unavená z toho udobrovania a zo stálych konfliktov. Dnes ma už dohnal k tomu že som ho musela vyhodiť z izby čo sa mi asi nikdy nestalo a je mi zle z toho k čomu má dohnal a teda po prvý krát vo mne prišla myšlienka že sa chcem rozviesť a nie som takto vôbec šťastná. Je ťažké tu opisovať naše konflikty ale teda v skratke jemu chyba moja pozornosť, vraj sa o neho nezaujimam a o tomto to celé je. On nevie pochopiť že to už nie je o nás dvoch cely deň sa venujem dieťaťu nemám absolútne čas na seba a keď ho aj o nieco poprosím cez víkend že potrebujem urobiť tak že prečo som to nerobila cez týždeň . Do toho mi už začínaju vadiť aj poznamky keď aj niekde spolu ideme ako mohol byť inde, aj ohľadom spoločnej dovolenky začal cúvať späť. Cez týždeň od neho potrebujem minimálnu pomoc maximálne cestou z prace niečo kúpiť a keď príde keď si potrebujem niečo nachystat napríklad na kúpanie tak postráži pripadne okupe. Väčšinou keď sa venuje on dieťaťu cez víkend tak má pocit že ja oddychujem lenže ja vtedy varím, upratujem periem proste sa venujem domácnosti a nie sebe. Čo ja chápem že to je aj pozornosť pre neho však má opraté navarené nakúpené je to proste starostlivosť aj o neho lenže toto on nevidí. Čo bola dnes asi posledná kvapka je to že mi povedal že som diktátor a manipulujem plačom (pre vysvetlenie malo kedy dávam najavo takto až emócie ale dnes to celé na mna prišlo ze som sa neudržala. On vôbec nechápe že mi jeho slovami ubližuje a že má to celé dnes mohlo bolieť. Neviem čo od tohto tu čakám možno nejaké rady čo by ste robili ja ani sama neviem z myšlienky rozvodu mi zviera hruď a neviem sa poriadne nadýchnuť.. dnes všetko prehodnocujem dieťa absolútne neľutujem je to najlepšie čo ma stretlo ale v minulosti boli nejaké problémy s jeho rodinou kedy ma neprijali a mnou prešla myšlienka či sme to nemali ukončiť už vtedy.. no to už je teraz vlastne jedno len samozrejme hlavou ide všetko.
Vek deti?
A to je manzel ci frajer? (Asi manzel, ked pises rozviest)
Aké je staré dieťa?
@anonym_4b2e1a 6 mesiacov
Vek deti?
@anonym_7fdb7b manžel
@anonym_autor to je ešte bábätko keď je to veľmi náročné. Musíte si spolu povedať kto čo potrebuje a ako mu ten druhy pomôže
Ty si unavená, on unavený, ale máte len jedno babo, dá sa to zvládnuť 🍀🍀
Nemáte žiadny veľký problém ako nevera alkohol drogy gamblkmg. Toto čo máte vy je že treba spolu komunikovat.
to celý deň pozeráš na dieťa? Však var počas toho ako strážiš malé. daj si ho do kuchyne a môžeš čistiť zemiaky napr.
Alebo var jednoduché jedlá, žiadne zložité chody.
kedy chodí manž. domov? Nech ide večer na prechádzku on. Ty zatiaľ navaríš, alebo upraceš. popr. opačne. nech upratuje on, alebo navarí niečo rýchle.
to na rozvod nie je, len ty si hysterická a trieskajú s tebou hormóny.
Vek deti?
@anonym_7fdb7b To je dôležité, či je to manžel alebo frajer???
@anonym_1df33f tak asi áno.
pri ukončení vzťahu s manželom treba rozvod, za frajerom len zabuchnúť dvere. 😉
to celý deň pozeráš na dieťa? Však var počas toho ako strážiš malé. daj si ho do kuchyne a môžeš čistiť zemiaky napr.
Alebo var jednoduché jedlá, žiadne zložité chody.
kedy chodí manž. domov? Nech ide večer na prechádzku on. Ty zatiaľ navaríš, alebo upraceš. popr. opačne. nech upratuje on, alebo navarí niečo rýchle.
to na rozvod nie je, len ty si hysterická a trieskajú s tebou hormóny.
@anonym_92d698 mám veľmi náročné dieťa ktoré nechce spat v postieľke to samozrejme nepochopíte a hneď napíšete že som hystericka. Väčšinu dňa som s ňou von v kočíku a som z toho unavená že nemôže e byť doma kedy by som si kúsok oddýchla.
@anonym_1df33f ano samozrejme ze je. Manzel a frajer su dve rozdielne veci, ludia vstupuju do nejakeho zvazku, a nejakym sposobom aj z neho mozu vystupit 😉 Ci Ty si si myslela ze to je synonymum, manzel a frajer?
Pozor, aby si sa rychlo nerozviedla pod vplyvom rozhadzanych hormonov. Chce to klud a nohy v suchu. Ak rozvod, tak s odstupom, s chladnou hlavou a mat na papieri, preco sa rozvadzas a co budes po rozvode sama robit.
Napis si na papier pre a proti a precitaj si to o pol roka. Ci este stale to budes chciet. Rozvod ti zatial neutecie.
Ja som mala velmi narocne dieta, cize cez den som spala vtedy ked dieta, upratovanie, varenie bolo uplne na chvoste, prvy rok som nevarila vobec a to manzel bud doniesol donasku alebo on nieco navaril, ale tak my sme pred tym 10 rokov zili vo dvojici lebo sme dieta nechceli tak zavcasu takze vedel, ze to ze nevarim je len docasny stav a detto upratovanie tak to nevyzadoval. Boli dni, ked prisiel z prace a videl ma vycerpanu tak dieta vzal on na chvilu aby som mohla ist cvicit do kina, alebo len tak sa prejst sama v tichu , si pamatam ze som niekedy aj polhodinu sedela v aute v tichu na parkovisku 🙂 Zlepsilo sa to po roku tusim ked dietatko bolo vacsie
@anonym_1df33f ano samozrejme ze je. Manzel a frajer su dve rozdielne veci, ludia vstupuju do nejakeho zvazku, a nejakym sposobom aj z neho mozu vystupit 😉 Ci Ty si si myslela ze to je synonymum, manzel a frajer?
@anonym_7fdb7b nie, ale dostane snad inu radu, co s takym chlapom podla toho ci je to manzel alebo frajer?
autorka , mám niekoľko detí, chápem čo je dieťa ktoré je náročné. aj také doma máme.
Hyst.si kvôli tomu ako reaguješ.
@anonym_autor este je maly, ak je to prve dieta, je to vsetko nove. Ste pravdepodobne permanentne unaveni, prirodzene je clovek nervoznejsi, na vas fvoch neostava cas. Zena sa venuje len dietatu, muz chodi do prace a ked z nej pride, zena od neho chce aby aj on sa venoval dietatu ci domacnosti. Normalne a v klude si bez emocii sadnite, povedzte si (ak to tak nechcete) ze nechcete aby to malo dopad na vas vztah, aby ste to ustali... A co robit pre to, aby sa obe strany snazili pochopit toho druheho. Hlavne sa na to vyspi. Ziadna kasa sa neje taka horuca, a ver, ze v takej krize nie si prva ani posledna pri malom dietati. Nas prvy bol nepolozitelny, reval ked si ho polozila na postel, na sedacku, do kresielka, do postielky. Kocik neznasal, reval jak tur. Cesta autom bola smrt, iba rev. Len sa nosit. A spanok strasny, v noci bol kazdu hodinu hore. Cele mesiace, az do skoro jedneho roka. Takze sucitim s Tebou a poznam to. A boli aj neprijemne rozhovory pod vplyvom unavy ci emocii. Dolezite je, co s tym. Nezahod vsetko, tazke momenty su a pridu.
ok ak je dieta kocikove- dat ho v byte do kocika uspat - navarit oprat a mas porobene.... rozdelit si pracu s muzom a nie ze ked bude s dietatom ty budes makat - chod sa prejst zregeneruj alebo chodte na prechadzku vsetci spolu .. to ze mas dieta a nevies si rozdelit pracu a zorganizovat je praktocky tvoja vina.... chlapui su chlapi - su ako dalsie dieta a tu pozornost potrebuju a ak ju nemaju su mrzuty a zly .. ak mu budes fnukat a stazovat sa tak ujde .... mozno by vam pomohla parova terapia alebo spolocne konicky
@anonym_autor Nevyslo by vam aspon 2-3x do tyzdna na povedzme 2 hodiny na opatrovatelku, zeby trebars ona pokocikovala alebo sa povenovala? Kamosku to v tomto veku babatka uplne vytrhlo z biedy, bol by to nejaky cas pre teba na oddych.
Tu je podla mna klasicky scenar- panko si mysli, ze zena cele dni rochni pri TV, a nechape, ze je to uplne inak. By som ho nechala s dietatom sameho 2 dni, by si rozmyslel.
@anonym_autor bol pán manžel niekedy na dieťa a domácnosť sám viac ako pár minút? Boli ste od narodenia niekde sami dvaja?
@anonym_autor Nevyslo by vam aspon 2-3x do tyzdna na povedzme 2 hodiny na opatrovatelku, zeby trebars ona pokocikovala alebo sa povenovala? Kamosku to v tomto veku babatka uplne vytrhlo z biedy, bol by to nejaky cas pre teba na oddych.
@marianarem rozmýšľala som len mám strach dať dieťa cudzej osobe musela by som ju poznať a bohužiaľ takúto osobu nemám v okoli. Mužova rodina nám vibec nepomáha aj keď bývajú blízko. Pomáhajú hlavne moji rodičia. Len tým že dojčím je to ťažké.. nemám úplne ukážkové dieťa čo si vypýta po 3 hod.
Tu je podla mna klasicky scenar- panko si mysli, ze zena cele dni rochni pri TV, a nechape, ze je to uplne inak. By som ho nechala s dietatom sameho 2 dni, by si rozmyslel.
@anonym_d98c08 už aj názov vraví "Rodičovská dovolenka", alebo "Materská dovolenka" potom si väčšina mužov myslí že je to ozaj dovolenka.
@anonym_autor cely den sa venujes dietatku? .... asi bude niekde v tebe
, zial , problem a nevies hospodarit s casom... skus sa zamysliet co ai pocas dna robila, kolko ti ktora aktivita trvala a ci sa nedaju sklbit....viem, ze nestojis o rady kto co zvladal ale fakt je ten, ze vela zien pri detoch pracuje/ studuje ale uplne bezne stara sa o domacnost...polrocne je este v pohode...co sa tyka manzelstva, skuste raz za cca 14 dni nejake opatrovanie a vy dvaja kino/divadlo/vecera na 2 hodinky a uvidis zmenu....taktiez viete vsetci spolu si spravit prechadzku po prichode manzela z prace, mozno to oceni
@anonym_d98c08 áno presne take reči počúvam však si na materskej. Len ja proste už neviem čo skôr všetko riešim nakupy lekárov všade chodím sama. V podstate jedine kde mám priestor nejaký bolo to keď som dieťa nechala na podložke a mohla som ísť aspoň na wc lenže už sa pretáča tak už nehrozí ani to takze už aj tam ju beriem so mnou že ju dám do takého kresielka..
@marianarem rozmýšľala som len mám strach dať dieťa cudzej osobe musela by som ju poznať a bohužiaľ takúto osobu nemám v okoli. Mužova rodina nám vibec nepomáha aj keď bývajú blízko. Pomáhajú hlavne moji rodičia. Len tým že dojčím je to ťažké.. nemám úplne ukážkové dieťa čo si vypýta po 3 hod.
@anonym_autor takmer každé dojčené bábo saje každé 3 hod. Moje dokonca každé 2 hod.
Ešte zopár týždňov vydrž potom prejdeš na UM. to urobí ak manžel.
@anonym_autor bol pán manžel niekedy na dieťa a domácnosť sám viac ako pár minút? Boli ste od narodenia niekde sami dvaja?
@januska12323 na dieťa len keď idu na prechádzku takze povedzme nejaké 2 hodiny bol s ňou úplne sám. A od narodenia nie, vždy len s dieťaťom
@anonym_autor takmer každé dojčené bábo saje každé 3 hod. Moje dokonca každé 2 hod.
Ešte zopár týždňov vydrž potom prejdeš na UM. to urobí ak manžel.
@anonym_92d698 no u nás je to rôzne niekedy aj každú pól hodinu a nieked vydrží 2 hod. Flašku nechce.
Stavím sa, že doposiaľ si mu skákala okolo zadku 24 hodín denne a on nerobil nič. Teraz, keď nevládzeš a žiadaš pomoc, je naštvaný, že sa to zmenilo. Chlapi chcú mať doma upratané, navarené, o deti postarané, manželku stále dokonale upravenú a večer navnadenú na sex. Oni chodia do práce, nič iné predsa robiť nemusia. Mala som takého magora. Oveľa pokojnejšia a šťastnejšia som bola po rozchode s ním.
@anonym_92d698 no u nás je to rôzne niekedy aj každú pól hodinu a nieked vydrží 2 hod. Flašku nechce.
@anonym_autor ale veď to je úplne normálne, dojčené dwti pijú mlieko aj od smädu, nielen od hladu
Nechcem sa tá dotknúť, ale máš jedno dieťa, nepíšeš že je choré, alebo že by si ty bola po dvoch operáciách od pôrodu
Niektoré 6 mesačne deti už stvornozkuju
Píšeš že varis a upratujes. Tak navar na viac dni a daj do mraziaku. Uoratujes? Veď ste dvaja dospeli a bábätko, tak nemôžeš mat bordel
Asi sa tá dotknem ale problém bude v tebe. Nevieš hospodáriť s časom, ako tu už niekto napísal
Daj dieťa na zem a nech sa guľa po byte, ty si sadni na gauč a oddychuj.
@anonym_autor ale veď to je úplne normálne, dojčené dwti pijú mlieko aj od smädu, nielen od hladu
Nechcem sa tá dotknúť, ale máš jedno dieťa, nepíšeš že je choré, alebo že by si ty bola po dvoch operáciách od pôrodu
Niektoré 6 mesačne deti už stvornozkuju
Píšeš že varis a upratujes. Tak navar na viac dni a daj do mraziaku. Uoratujes? Veď ste dvaja dospeli a bábätko, tak nemôžeš mat bordel
Asi sa tá dotknem ale problém bude v tebe. Nevieš hospodáriť s časom, ako tu už niekto napísal
Daj dieťa na zem a nech sa guľa po byte, ty si sadni na gauč a oddychuj.
@anonym_4b2e1a vieš čo tu nejde ani tak o čas ale o to ako sa ku mne správa to je hlavný problém. A že už nevladzem sa vecne udobrovať a ísť ako keby od začiatku
Stavím sa, že doposiaľ si mu skákala okolo zadku 24 hodín denne a on nerobil nič. Teraz, keď nevládzeš a žiadaš pomoc, je naštvaný, že sa to zmenilo. Chlapi chcú mať doma upratané, navarené, o deti postarané, manželku stále dokonale upravenú a večer navnadenú na sex. Oni chodia do práce, nič iné predsa robiť nemusia. Mala som takého magora. Oveľa pokojnejšia a šťastnejšia som bola po rozchode s ním.
@anonym_29f708 nehadz všetkých do 1 vreca. Sú muži ktorí vramci možnosť pomôžu. Veď aj ten jej. Naozaj ak niekto stojí 8micku za pasom má právo byt unavený, alebo robí náročnú prácu.

Aké je staré dieťa?