icon

Ako riešiť vzťahy s manželovým bratom?

23. mar 2025

Ako by ste reagovali a poprípade riešili/neriešili túto vec .. ako som prišla na to, že manželov brat ma nemusí a myslí si, že dovolenky platí len manžel.
Manžel mi ,,preposlal,, vtipné video na messengri. Na mojom messengri sa to video zobrazilo ako preposlané. Bola tam dievčina ako na kalkulačke počíta peniaze na dovolenku, že keď dá ona 50€ tak že stačí ak muž dá 2999€.
Tak som sa manžela spýtala,kto mu to video poslal a on že jeho brat. Tak som sa snažila vypátrať, z akého dôvodu mu to poslal. Manžel mi len na to, že brat sa pýtal,kto platí dovolenky.
( Máme dve malé deti spolu, plus ja jedno z predchádzajúceho vzťahu najstaršiu dcéru....a boli sme tri roky po sebe u mora)
Podľa mňa mu to môj manžel odprezentoval, akoby to platil len on.
Pritom pravda je taká, že na letenky som odkladala z rodičovského príspevku,plus keď som na narodeniny dostala peniaze od rodiny,tak som to odložila na to a ďalej,keď mi ex poslal polovicu z daňového bonusu= toto všetko som dala na dovolenku. Samozrejme to nepokrylo celú,ale teraz napíšem,z čoho to muž doplatil.
Z daňového bonusu, ktorý si nechával vyplácať raz ročne na dve deti
= Cez 3000€
Jeden rok keď nemal daňový bonus na jedno dieťa ročne ( mal ho mesačne),tak z výplaty doložil na dovolenku. Ale nikdy to nebolo len tak, že všetko uhradí manžel len z jeho výplaty celú sumu.
Momentálne som za čiernu ovcu čo je len doma na rodičovskom, ktorá nič nerobí, neplatí a len dovolenky vymýšľam.
A ktomu jeho bratovi... Včera sme boli na spoločnej oslave a ani ma neppzdravil, nerozprával sa so mnou.
Je to ročník ako ja,je slobodný bezdetný a nikdy nemal dievča. Ale rozumy môjmu manželovi ide dávať.

Strana
z3
ivangeline
23. mar 2025

Preháňaš…

veronikah96
23. mar 2025

Brata by som neriešila, skôr manžela ako píšu baby hore. To,že si na rodičáku neznamená, ze si na "dovolenke". Staráš sa o deti a logicky vtedy príjmy nie sú vyrovnané a muž by mal mať rozum a uznať,že nie je možné ísť 50/50. Pochybujem,že by si chcel vymeniť role a on sa starať o deti, vtedy by asi pochopil,že to nie je dovolenka. Čo sa týka brata, pozri...momentálne je sám a keď si raz nájde partnerku/ženu, no som zvedavá či bude taký múdry a ak áno, tak s ním asi dlho nevydrží, ale to ti vlastne môže byť jedno. Ale objektívne poradiť tvojmu mužovi nemôže,keďže nemá ani poňatia čo to je starať sa o rodinu a nemyslieť už len na seba, raz to snáď pochopí. Tu by to skôr chcelo rozhovor s mužom.

januska12323
23. mar 2025

No vidíš keď ti ani to neotvorilo oči koho to máš doma tak ja neviem. Deti preberajú vzory vzťahov z rodiny, chceš aby žili takto isto? Ak máš chlapca bude rovnako tyranizovať partnerku, ak dievča bude nešťastná ako ty a ešte rozmýšľať čo robí zle. Musíš odísť aj keby ste mali bývať v jednej izbe.

minenkaa
23. mar 2025

Autorka ,ja neviem či mám plakať alebo sa smiať pri tych tvojich odpovediach.Zas píšem ,ja sa tým chlapom ani nečudujem ,že sa správajú ako hovädá ,však môžu lebo však a čo ,žena aj tak spraví čo treba a ako treba

autor
23. mar 2025

Išiel teraz za bratom a že sa ho opýta, prečo ma včera nepozdravil. Len čakám kedy sa to otočí proti mne.
Chcem sa s ním večer porozprávať o financiách a spoločnom účte. A tiež mu chcem povedať, že planujem skorší návrat do práce

filipka250
23. mar 2025

Aj ja mam svagra, s ktorym sa ,,zboznujeme navzajom". Mlady sopliak. Ale mojmu muzovi nepovie o mne nic, lebo by ho ,,zniesol pod zem" (slovne samozrejme).
Tym chcem povedat, ze svagra je do toho nic, ako zijete, skor by ma mrzelo, ze sa ma manzel nezastane.

romiada
23. mar 2025

Maš muža ktory vyrastal asi v takom tom klasickom starom modeli "chlap je pánem tvorstva a ženino místo je u plotny". Preňho budeš tá správna keď budeš poslúchať a šúchať nohami ako on povie. Jeho vydeľovanie penazí nevníma ako ek.vydieranie. Nechape Tvoj prínos ako matky, ktora obetuje svoje telo,svoje zdravie pre nový život. Takíto sa vedia zobudiť až keď budeš stáť na vlastných nohách so zbaleným kufrom a uvidi len Tvoj chrbát. Bohužiaľ.

filipka250
23. mar 2025

Bude ti musiet platit alimenty. V ba su urcite nejake zariadenia pre matky s detmi. Pripadne si setri, ked sa da, vrat sa do prace skor. Az mi stislo srdce, ze tak zijes.

olimuc
23. mar 2025

Tvojim problemom nie je brat, ale tvoj muz aj ked uplne prva otazka je, kvoli comu si si ho vzala a robila 2 deti. Jedneho ex vola si uz mala a Teraz aktualneho? Rodina urcite neotocila o 180 stupnov, takze ta nemali nikdy radi … len si to asi nevidela. Co sa tyka tvojho muza to je na vazny rozhovor, aj ked “zakzy/ prikazy a lietanie za chlapiskami” pàtria do 50-60 rokov min storocia .. Mas 2 moznosti … bud tvoj chlap dostane rozum a zastane sa ta alebo sa vratit aj s detmi odkial ste s dcerou prisli. Ak si investovala do spolocneho byvania v kazdom pripade pravnik a do centu naspat. Asi byvate prilis blizko jeho rodiny … takze toho vplyv u sa nejak rychlo nezbavis …

0silvia0
23. mar 2025

A tie deti ste neplanovali spolu? Ci ako to ten tvoj pan tvorstva mal vymyslene? Ze porodis, odlozis deti niekam zadarmo a pojdes 2 dni po porode do prace, aby si teda nebola v jeho ociach vyzirka a prispievala 50:50?
A pred detmi bol galantny gentleman? Ci nemal ziadne varovne znaky pred svadbou?

bielasovicka
23. mar 2025

A opýtala si sa švagra ze prečo sa ti nepozdravi, a nebaví sa s tebou? Ci si to len od ignorovala? Ani sa nečudujem ze nemá žiadnu babu, ved musí byť riadny debil. A tvoj muž ešte väčší.

autor
23. mar 2025

@bielasovicka nehovorila som mu nič,nebudem mu liezť do zadku,ak to má na háku.Povedala som to len manželovi.

enmery
23. mar 2025

Už teraz mi je ľúto tej baby, ktorá si s tým mužom urobí deti. A tebe ss úprimne čudujem. Nič sa nezmení. A ty tu budeš zas o 3 roky písať. Veci sa same od seba nemenia, treba sa o to aktívne snažiť.

januska12323
23. mar 2025

Nevieš nájsť tú diskusiu kde prispieval? Celkom rada by som si prečítala jeho myšlienkové pochody.

autor
23. mar 2025

@januska12323 nenájdeš, pretože tam niektoré baby začali písať, že je to troll a ponahlasovali to. Užívateľka tu na mk Viestta si to určite pamätá

sense
23. mar 2025

Prepáč ale kde si bola predtým s dcérou z prvého vzťahu? Keď to už nefungovalo v 2022 preco sdalsie dieťa miesto plánovania odchodu/osamostatnenia sa? Aké rád si si vtedy vzala k srdcu? Žiadne Takto ti v podstate sa síce postazujes ale to je tak asi vsetko, ďalej budeš držať ústa a šúchať nohami

zmrzlinka2021
23. mar 2025

Autorka,
Z toho čo píšeš mám pocit, že ani ty nie si ok

autor
23. mar 2025

@zmrzlinka2021 na koňovi nikto nemôže byť ok, ani ty nebudeš výnimka veru. Ani sa nedivím, že v právnických skupinách ironizujú o modrokoníkovskej debate

0silvia0
23. mar 2025

Podla toho co si doplnila, toto nebol stastny vyber chlapa. Na tvojom mieste by som rozmyslala ako z toho vztahu von, pochybujem, ze sa casom zmeni k lepsiemu.
Kde nie je laska a ucta, tam nie je ani stastie.

nttnnt
23. mar 2025

:D :D a ste naozaj manzelia ???? vau v zivote by mi nenapadlo riesit kto co na co dal..ved zijete spolocne pre boha mate spolu deti...a to co ze brat sa pytal kto plati dovolenky ,nech sa stara o seba debilko :D ale to je problem tvojho muza, ze si nevie hubu otvorit a usmernit si rodinu

autor
23. mar 2025

@nttnnt manžel rieši. 🤮

minenkaa
23. mar 2025

A trepeš ,že rieši on ta ešte ohovára pred rodinou

domkakvet
23. mar 2025

Necitala som vsetky komentare, ale tie co som precitala mam dost, on asi vie, ze si na nom zavisla a preto si moze k tebe dovolit.

sleepy_joe
24. mar 2025

Ak sa budeš snažiť, tsk ostane. Ak budeš mať minimálku, tak nie. To je život 🙂

Strana
z3