Ako riešiť vzťahy s manželovým bratom?
Ako by ste reagovali a poprípade riešili/neriešili túto vec .. ako som prišla na to, že manželov brat ma nemusí a myslí si, že dovolenky platí len manžel.
Manžel mi ,,preposlal,, vtipné video na messengri. Na mojom messengri sa to video zobrazilo ako preposlané. Bola tam dievčina ako na kalkulačke počíta peniaze na dovolenku, že keď dá ona 50€ tak že stačí ak muž dá 2999€.
Tak som sa manžela spýtala,kto mu to video poslal a on že jeho brat. Tak som sa snažila vypátrať, z akého dôvodu mu to poslal. Manžel mi len na to, že brat sa pýtal,kto platí dovolenky.
( Máme dve malé deti spolu, plus ja jedno z predchádzajúceho vzťahu najstaršiu dcéru....a boli sme tri roky po sebe u mora)
Podľa mňa mu to môj manžel odprezentoval, akoby to platil len on.
Pritom pravda je taká, že na letenky som odkladala z rodičovského príspevku,plus keď som na narodeniny dostala peniaze od rodiny,tak som to odložila na to a ďalej,keď mi ex poslal polovicu z daňového bonusu= toto všetko som dala na dovolenku. Samozrejme to nepokrylo celú,ale teraz napíšem,z čoho to muž doplatil.
Z daňového bonusu, ktorý si nechával vyplácať raz ročne na dve deti
= Cez 3000€
Jeden rok keď nemal daňový bonus na jedno dieťa ročne ( mal ho mesačne),tak z výplaty doložil na dovolenku. Ale nikdy to nebolo len tak, že všetko uhradí manžel len z jeho výplaty celú sumu.
Momentálne som za čiernu ovcu čo je len doma na rodičovskom, ktorá nič nerobí, neplatí a len dovolenky vymýšľam.
A ktomu jeho bratovi... Včera sme boli na spoločnej oslave a ani ma neppzdravil, nerozprával sa so mnou.
Je to ročník ako ja,je slobodný bezdetný a nikdy nemal dievča. Ale rozumy môjmu manželovi ide dávať.
Toto fakt NEPOCHOPÍM nikdy. Tak urobím si s osobou deti, oženim sa/vydám a o peniaze sa budeme vydeľovať. Brata by som mala v páčku, v manželstvo platíte VY a nie ty alebo manžel. Horšie to je, ak má takéto nastavenie manžel. Normálneho chlapa by hanba fackovala, aby si žena brala z rodičáku. Koniec. Čo deň, to takáto perla.
Na hlavu ste celá rodina. Akoze platíš ty a platí manžel? To v akom storočí si sa zasekla?
Keby si aj lezala doma na posteli 24/7, a bola by si tak dohodnuta s tvojim muzom, jeho brata do toho hovno. Ste manzelia, ty si aj s jeho detmi na RD, je jedno kto co plati. Zatrhni hned taketo vypocitavacky kto co plati, ved to je odveci.
A na takychto typkov ako muzov brat, plati, ze pride vacsia mrcha ako su oni sami a ta tu karmu vyriesi za vsetkych. Kasli na neho, lekcia pre neho sa tam niekde hore chysta.
Riesis hrozne kraviny. To video poznam a zasmiala som sa na nom. Ty ides jak furia patrat kto co preco a obhajovat sa tu. Velmi ti zalezi na tom co si kto mysli? Nauc sa neobhajovat pred druhymi.
@really8 nuž ja mám ale dojem, že manžel sa sťažuje bratovi akú fúriu si vzal
A napríklad je mužovi jedno, že ma jeho brat nepozdravil...nezdraví. pritom sme ho vybrali za krstného deťom
Haloooo. Ty ozaj nevidíš, že problém je muž?
Tak sa tak nechovaj
@koniarova ale hej, vidím. Nie je s ním normálna reč, on má názor a vie ho zmeniť len keď mu mama alebo brat čosi hovoria. Ak ja, tak to nie.
A toto ťa ozaj trápi? 😂 ja by som sa nad tým ani nepozastavila. Však nech si každý myslí, čo si myslieť chce. Ty to nijak neovplyvníš. Keď som začala s mojim mužom mala som 17 on 24, takže po všetkých možných rečiach, čo som zažila mi takýto “problém” príde ako korunovaná sprostosť, veď ste dospelí.
Nečaká ťa pekná budúcnosť veru.
@koniarova veď, majú ma tady doslova za vyžírku
Podla coho mas dojem, ze ta maju za vyzirku? Ved po rodicovskom pojdes do prace.
Problém nie je video ani brat. Problém je, že túto otázku financií nemáte poriesenú dlhodobo a Teba to trapilo a len si to potláčala. A deti "vyzirky" nie sú? Véď stoja len peniaze, do práce nechodia. 🤷♀️Strašne blbosti. Toto vyriešis jedine s manželom.
No ,skrátka mas zrejme problém vybrať si správneho partnera .
@enmery všetko musí byť podľa manžela pretože on je ten čo ich zarába
Problém nie je manželov brat, problém je manžel
@sense a ako by ste to riešili, manžela
Ja som bola pre rodinu mojho ex zlatokopka, co sa nanho zavesila, aby jej bolo dobre. Ked som sa to dozvedela, tak som im jasne povedala, co si myslim. A bolo mi jedno, co si myslia oni. A sklapli, ked sa dozvedeli, ze dovolenky si platim svoju cast zo svojho ,plus tak isto pobyty, darceky pre neho a podobne. Vsetko islo z MOJHO platu, on mi dovolenky neplatil. Neboli sme zobrati, zili sme spolu dlhe roky. A to bola pre nich jak studena sprcha, ze fuha.
Absolutne s nimi nemas co riesit, ries veci s manzelom. To, co si oni myslia Ti moze byt vies kde.
Takže, z JEDNÉHO preposlaného vtipného videa si získala tieto informácie:
- že mužov brat ťa nemá rád
- že muž mu prezentuje, že dovolenky platí on
- že muž mu prezentuje, že si vzal fúriu
- že si za čiernu ovcu rodiny, ktorá sedí doma na rodičovskej dovolenke
- že v očiach rodiny si ako tá čo nič nerobí, neplatí a len dovolenky vymýšľa
- že brat dáva rozumy tvojmu mužovi
AKože, wau! 😀
Takže neverím že taký nebol aj predtým až v manželstve a hlavne po dvoch detoch. Tak nabudúce mu máš povedať že si úlohy vymeníte on sa bude starať o deti a ty pôjdeš teda zarábať .
Nuž ja by som nemala s takým človekom dve deti, áno sinho nezobrala za manžela.
Ale pri ďalšej pripomienke mu povedz že on síce nosí peniaze ale aj tvoja práca v domácnosti má svoju hodnotu a treba mu vyčísliť koľko stojí pranie upratovanie , babysitterka atd
Neboj sa aj ja som bola pre partnerovu rodinu rozvedená žena s dieťaťom a ešte aj z východného bloku. A ako chcem ich syna pre peniaze. Tak som ich uviedla na správnu mieru a hlavne môj partner stál pri mne.