icon

Ako riešite iniciatívu vo vzťahu?

Včera o 05:15

Ahojte. Mám pomerne nový vzťah (4 mes.) a vidím problém v tom, ako fungujeme, keď si v nejakých situáciách nerozumieme. Ja som zvyknutá si veci vykomunikovať, ale mám pocit, že akonáhle poviem niečo, čo sa mi nepáčilo, partner ide do ofenzívy. Vyslovene. Hovorí mi, ako neznáša akékoľvek výčitky, ako len potrebujem vyvolať hádku, ako má pocit, že vždy robí všetko zle.
Napríklad som za ním prišla, že si chcem vyjasniť jednu vec. Povedala som mu, že sa mi to, čo urobil, nepáčilo a cítila som sa pritom nechcená. Odchádzala som po 1,5 hodine s plačom s tým, aká som nevďačná za to, čo mám, ako ja nedávam ani polovicu z toho, čo on mne, ale naopak očakávam veci, aká som alibistická, mám si nastaviť najprv zrkadlo a až tak prísť, ako on nevidí, kde urobil chybu, ale ja stále robím problémy a potrebujem riešiť blbosti. Ako sme namiesto toho mohli mať pekný večer. Proste žiadne: „Mrzí ma, že si sa tak cítila, nabudúce to skúsime urobiť inak.“ Nie, Ja som problém.
Mne proste vyhovuje iná dynamika vzťahu. On chce vzťah 50/50 (nie finančne). Ja očakávam zase od muža, že bude vzťah viesť, aktívne hľadať spoločný čas a priestor, ženu akoby dobíjať, bude viac “mužom” … a prirodzene preberať v tomto smere iniciatívu.
On čaká všetko recipročne. Napríklad vo voľný deň sa ma nespýta, čo budeme robiť, alebo niečo nenaplánuje, ale čaká, či ja niečo vymyslím a spýtam sa jeho, alebo sa minimálne chytím keď povie “mohli by sme niečo vymyslieť” ... Ja budem veľmi rada reagovať a investovať, keď cítim, že muž o mňa aktívne stojí, vyhľadáva ma a plánuje čas so mnou. Nie je to tak, že nerobím nič. Ale potrebujem to najprv cítiť od muža.
Následne kvôli tomu vznikajú konflikty, pri ktorých mám pocit, že ani nemôžem slobodne vyjadriť a vykomunikovať, čo mi vadí, pretože on reaguje hneď obranne a až útočne.Ako to máte vy? Vyhovovala by vám takáto dynamika vzťahu? A čo hovoríte nato, že to všetko vlastne otočí proti mne? .. Ďakujem za názor.

Strana
z2
anonym_331376
•
Včera o 05:23

Že ukončí to. Však vám to nefunguje.

thereisabear
•
Včera o 05:28

Toto potrebuješ? Iné to nebude.

anonym_7a3bbf
•
Včera o 05:32

@anonym_autor hladaj dalej, ked to v tejto faze nefunguje, dotycny potrebuje dozriet

sima234
•
Včera o 05:32

Rozchod, toto bude len horšie.

autor
•
Včera o 05:36
@anonym_331376

Že ukončí to. Však vám to nefunguje.

@anonym_331376 vieš čo, nechcem len tak začínať a končiť vzťahy .. mám 40. Nie je to len čiernobiele, sú tam aj fajn veci, ale toto mi prekáža. Snažím sa najprv hľadať východiska a riešenie a až následne ak to nepojde by som to ukončila. To je to najľahšie.

anonym_7024b7
•
Včera o 05:38

Naco sa drzis vztahu v ktorom uz teraz si nerozumiete? To je posledny slobodny muz na planete Zem alebo? Je uplne normalne, ze si nesadnete ale nie je normalne sa toho vztahu chciey drzat ako kliest ked vidis, ze tvoja snaha nie je z druhej strany ocenena.

anonym_fd0693
•
Včera o 05:46
@anonym_7024b7

Naco sa drzis vztahu v ktorom uz teraz si nerozumiete? To je posledny slobodny muz na planete Zem alebo? Je uplne normalne, ze si nesadnete ale nie je normalne sa toho vztahu chciey drzat ako kliest ked vidis, ze tvoja snaha nie je z druhej strany ocenena.

@anonym_7024b7 No ale ona píše že má 40, takže sa na to pozrime reálne. Rozíde sa s ním a v tom veku nájde koho? Ešte horšieho. A potom si bude hlavu o stenu búchať, že prečo s ním neostala. Žien ktoré chceli preberať a hladať stále lepšieho už bolo. A ako dopadli? Dosť zle, mnohé ostali samé lebo im už dávno ušiel vlak. Alebo znížili nároky aby niekoho mali, ale vnútorne ich to štve, lebo sa cítia, že majú naviac 😀

autor
•
Včera o 05:50
@anonym_fd0693

@anonym_7024b7 No ale ona píše že má 40, takže sa na to pozrime reálne. Rozíde sa s ním a v tom veku nájde koho? Ešte horšieho. A potom si bude hlavu o stenu búchať, že prečo s ním neostala. Žien ktoré chceli preberať a hladať stále lepšieho už bolo. A ako dopadli? Dosť zle, mnohé ostali samé lebo im už dávno ušiel vlak. Alebo znížili nároky aby niekoho mali, ale vnútorne ich to štve, lebo sa cítia, že majú naviac 😀

@anonym_fd0693 🙂 našťastie takýto mindset ja nemám. Každá žena v každom veku má šancu nájsť si vhodného partnera. Nemusia znižovať nároky alebo žiť nešťastne iba preto aby neboli samé. 100krat radšej sama ako s nesprávnym mužom.

anonym_7024b7
•
Včera o 05:51
@anonym_fd0693

@anonym_fd0693 ja vztah vnimam tak, ze ma byt v mojom zivote nejakym obohatenim a mam sa v nom citit lepsie ako bez neho. A taky vztah by to nesplnal navyse by s niekym len kvoli veku, ze co ak nenajdem lepsieho je totalna kravina. Mne nerobi ziaden problem byt bez partnera.

anonym_fd0693
•
Včera o 05:52
@anonym_autor

@anonym_fd0693 🙂 našťastie takýto mindset ja nemám. Každá žena v každom veku má šancu nájsť si vhodného partnera. Nemusia znižovať nároky alebo žiť nešťastne iba preto aby neboli samé. 100krat radšej sama ako s nesprávnym mužom.

@anonym_autor Pekná naivita: "Každá žena v každom veku má šancu nájsť si vhodného partnera". A pritom realita je iná. Hladanie partnera po 40-tke je hotová katastrofa, to je ako hladať ružu na smetisku, kedže už vyberáte z ľudi, ktorí ostali z nejakého dôvodu sami a to schopné, je už dááávno rozobraté. Iste, možno sa zrovna vtedy niekto schopný tiež rozíde po dlhšom vzťahu a pojde tiež znova hladať partnera, ale to je šanca možno 1 percento, že zrovna na neho narazíte.

anonym_6147dd
•
Včera o 05:53

No co, hladaj iny "mindset"... Evidentne ty chces komunikovat, on je pasivny. Ty chces aby bol aktivnejsi, zaroven chces aby bolo v podstate po tvojom. Chces mu rozkazovat, ale vlastne s jeho odobrenim, ze mozes 🙈🤷 Si dominantna a navonok chces, aby to tak nebolo...

autor
•
Včera o 05:58
@anonym_fd0693

@anonym_autor Pekná naivita: "Každá žena v každom veku má šancu nájsť si vhodného partnera". A pritom realita je iná. Hladanie partnera po 40-tke je hotová katastrofa, to je ako hladať ružu na smetisku, kedže už vyberáte z ľudi, ktorí ostali z nejakého dôvodu sami a to schopné, je už dááávno rozobraté. Iste, možno sa zrovna vtedy niekto schopný tiež rozíde po dlhšom vzťahu a pojde tiež znova hladať partnera, ale to je šanca možno 1 percento, že zrovna na neho narazíte.

@anonym_fd0693 úplne odbočuješ od témy, ale dúfam, že svojho partnera do konca života už máš a poriadne prikovaného, pretože s týmito domnienkami by som sa ani nečudovala keby to bola v Tvojim prípade pravda a šanca že si Ty s týmto myslením nájdeš partnera je ozaj menšia ako 1% … Neponižuj však iné ženy ktoré šancu majú, nie je to pre ne katastrofa a ani sa neboja byt aj samé.

autor
•
Včera o 05:59
@anonym_6147dd

No co, hladaj iny "mindset"... Evidentne ty chces komunikovat, on je pasivny. Ty chces aby bol aktivnejsi, zaroven chces aby bolo v podstate po tvojom. Chces mu rozkazovat, ale vlastne s jeho odobrenim, ze mozes 🙈🤷 Si dominantna a navonok chces, aby to tak nebolo...

@anonym_6147dd v čom konkrétne mu chcem rozkazovať?

a0
•
Včera o 06:00

Ja to poviem tak, je emočne nevyzretý. Ak každý tvoj negativny pocit ihneď berie ako konfrontáciu, tak s tým sa budeš musieť naučiť buď žiť alebo odísť, nijak zvlášť sa to nezmení, kým on sám nebude chcieť.

anonym_331376
•
Včera o 06:02
@anonym_autor

@anonym_331376 vieš čo, nechcem len tak začínať a končiť vzťahy .. mám 40. Nie je to len čiernobiele, sú tam aj fajn veci, ale toto mi prekáža. Snažím sa najprv hľadať východiska a riešenie a až následne ak to nepojde by som to ukončila. To je to najľahšie.

@anonym_autor tak ti držím palce. Len ja di myslím že keď už je na začiatku niečo čo nefunguje a pokus o riešenie konci to tvojim plačom tak to asi to práve orechové nebude

autor
•
Včera o 06:02
@a0

Ja to poviem tak, je emočne nevyzretý. Ak každý tvoj negativny pocit ihneď berie ako konfrontáciu, tak s tým sa budeš musieť naučiť buď žiť alebo odísť, nijak zvlášť sa to nezmení, kým on sám nebude chcieť.

@a0 toto vnímam ako dosť veľký problem, že všetko čo poviem je pre neho len výčitka že niečo robí zle .. a ja to podávam iba v znení, že som sa pritom zle cítila ..

anonym_dd3352
•
Včera o 06:20

A preto je toľko rozvodov a rozchodov lebo dnešná doba nepozná kompromisy a každý si myslí že nájde dokonalého partnera bez chybicky. Jedna chyba a rozvod. Čím sú ľudia starší tým horšie si hľadajú partnerov lebo majú už určite pohodlie a prispôsobovať sa nechcú. Vidím to aj u nás v rodine a aj to tie ženy potvrdzujú. Jasne, netreba trpieť vo vzťahu typy alkoholik, ziarlivec, gambler, agresívny človek a podobne ale niektoré ženy hľadajú blblosti, sú precitlivene, vždy si niečo najdu. Tak zostante same. Dokonalého princa na bielom koni po 40 nehladajte.

a0
•
Včera o 06:29
@anonym_autor

@a0 toto vnímam ako dosť veľký problem, že všetko čo poviem je pre neho len výčitka že niečo robí zle .. a ja to podávam iba v znení, že som sa pritom zle cítila ..

@anonym_autor už musíš ty vedieť, aký veľký problém to pre teba je, alebo či ho vieš nasmerovať k tomu, že má jednoducho problém, ktorý sa dá reálne riešiť.

anonym_6ed452
•
Včera o 06:35

Toto si vsimam tiez u muzov, ze vsetko voci sebe vnimaju ako vycitky. To je tazko potom komunikovat. A menit niekoho na svoj obraz, aby bol taky alebo onaky, na to nemame pravo. Bud ho budes takeho akceptovat alebo nie.

anonym_7a3bbf
•
Včera o 06:38
@anonym_autor

@anonym_autor skus si precitat toto
https://www.azet.sk/magazin/clanok/PwAGtaM/takt...

anonym_6147dd
•
Včera o 06:56
@anonym_autor

@anonym_6147dd v čom konkrétne mu chcem rozkazovať?

@anonym_autor konkretne vo vsetkom... Len ty, ty, ty... On je iny typ, pasivnejsi.. Ty do vsetkoho vrtas, analyzujes, evidentne tu tiez posobis nadradeno, pouzivas cudzie slova, aby si vyjadrila aka si TY mudra... Nemusis mat vo vsetkom pravdu. Ani nemusi byt vzdy po tvojom. Chlap je jednoduchy tvor. On nepotrebuje vsetko analyzovat.

anonym_f75879
•
Včera o 06:57
@anonym_autor

@anonym_autor no... tak ja ti poviem, ze presne takto sa zacal po asi 3 mesiacoch prejavovat moj byvaly. on vsetko robi spravne, a ja som stale nespokojna. stale nespokojna = napriklad ozvala som sa ked dva dni ignoroval moje spravy a zmeskany hovor. toto je typ, ktoremu budes musiet byt vdacna do konca zivota,ze vymenil ziarovku alebo ti kupil ciapku na zimu, a ty mas byt ticho a vdacne suchat nohami. on bude vyzdvihovat kazdu somarinu, ktoru urobi "pre teba", ktora je v inych vztahoch uplne normalna. Stale medzi recou nadhodi presne taketo "mohli by sme nieco vymysliet". Ale on sa nechce podielat na nicom. Stale to bolo o tom, ze mam byt spokojna a mam sa nanho usmievat. Nebudem sa rozpisovat, lebo casom bolo toho daleko viac. Ale utekaj z tohto vztahu, budes vinna na vsetko co sa stane, alebo co on urobi, lebo ty si ho prinutila svojou nespokojnostou. Ukonci to co najskor. toto nepotrebujes vo svojom veku. Ja som sa s tymto chudakom rozisla v 39 rokoch.

anonym_e8ff7c
•
Včera o 07:02
@a0

@a0 práve že on už vyzrety je. A preto si nenechá dirigovat už od žiadnej ženy. A trpieť jej maniere. 40tnik už má rozum, on už nie je mladý zajačik, toho už ovládať nebude žiadna žena. A konečne ze už aj chlapi dostali rozum a nenechajú sa. Lebo ženy si myslia ze môžu všetko, a chceli by chlapov ovládať. Lenže majú smolu.

a0
•
Včera o 07:12
@anonym_e8ff7c

@a0 práve že on už vyzrety je. A preto si nenechá dirigovat už od žiadnej ženy. A trpieť jej maniere. 40tnik už má rozum, on už nie je mladý zajačik, toho už ovládať nebude žiadna žena. A konečne ze už aj chlapi dostali rozum a nenechajú sa. Lebo ženy si myslia ze môžu všetko, a chceli by chlapov ovládať. Lenže majú smolu.

@anonym_e8ff7c áno, strašne vyzreté je, keď mu žena vytkne, že sa jej nepáči, že necháva pri posteli ponožky a on ide do útoku “a ty si minule nechala pohár na stole” 😅🤦‍♀️. Toto je všetko, len nie emočná vyzretosť. Úplne detinské správanie, jak škôlkar. A áno 40 ročný chlap by si nemal nechať srať na hlavu ale vedieť to primerane odkomunikovať, nie ofenzívne.

domkakvet
•
Včera o 08:11

@anonym_autor tak fungujete tak, ze sa bojis nieco povedat aby sa neurazil, nezdravy vztah.

januska12323
•
Včera o 09:37

@anonym_autor kašli na nehi

katkati
•
Včera o 11:05
@anonym_autor

@anonym_autor A toto chceš? Určite sa nezmení, keby chcel, už by to urobil, alebo minimálne by sa o to snažil. Nie je od teba mladší? Máš už vyzreté názory, vieš čo ti vadí, ale on my taký nepripadá.

autor
•
Včera o 11:24
@anonym_f75879

@anonym_autor no... tak ja ti poviem, ze presne takto sa zacal po asi 3 mesiacoch prejavovat moj byvaly. on vsetko robi spravne, a ja som stale nespokojna. stale nespokojna = napriklad ozvala som sa ked dva dni ignoroval moje spravy a zmeskany hovor. toto je typ, ktoremu budes musiet byt vdacna do konca zivota,ze vymenil ziarovku alebo ti kupil ciapku na zimu, a ty mas byt ticho a vdacne suchat nohami. on bude vyzdvihovat kazdu somarinu, ktoru urobi "pre teba", ktora je v inych vztahoch uplne normalna. Stale medzi recou nadhodi presne taketo "mohli by sme nieco vymysliet". Ale on sa nechce podielat na nicom. Stale to bolo o tom, ze mam byt spokojna a mam sa nanho usmievat. Nebudem sa rozpisovat, lebo casom bolo toho daleko viac. Ale utekaj z tohto vztahu, budes vinna na vsetko co sa stane, alebo co on urobi, lebo ty si ho prinutila svojou nespokojnostou. Ukonci to co najskor. toto nepotrebujes vo svojom veku. Ja som sa s tymto chudakom rozisla v 39 rokoch.

@anonym_f75879 veľmi podobne. Ja som nevďačná zato, čo máme a večne nespokojná. Lebo chcem veci, pre ktoré sa fakt cítim vo vzťahu zle riešiť a nie tutlať. A presne pre mňa uplne bežne veci vo vzťahu - napríklad mi napíše “si skvela” “vážim si Ťa” a podobne vyzdvihuje ako niečo nevídane a ešte mi vytkne, že som nato nereagovala. Alebo teda asi neopatovala. A tie veci typu .. budeme, pôjdeme, môžeme .. ale nič konkrétne ..

anonym_71fb60
•
Včera o 12:35

po 4 mesiacoch takýto stav vo vzťahu? Veď by ťa mal nosiť na rukách . modré z neba doniesť a nie že ty od neho ideš s plačom.
Neviem kde je chyba - či ty do všetkého rýpeš, alebo on je idiot, ale nehodíte sa k sebe. Nefunguje vám to.
Bývaš u neho? Nemáš kde ísť? asi áno keď si takéto veci od neho necháš. Mňa by už vo vzťahu nebolo.

autor
•
Včera o 12:50
@anonym_71fb60

po 4 mesiacoch takýto stav vo vzťahu? Veď by ťa mal nosiť na rukách . modré z neba doniesť a nie že ty od neho ideš s plačom.
Neviem kde je chyba - či ty do všetkého rýpeš, alebo on je idiot, ale nehodíte sa k sebe. Nefunguje vám to.
Bývaš u neho? Nemáš kde ísť? asi áno keď si takéto veci od neho necháš. Mňa by už vo vzťahu nebolo.

@anonym_71fb60 nerypem do všetkého, len už viem čo nechcem a preto to neprehliadam

Strana
z2