Ako rozpoznať a zvládnuť toxické priateľky?
Ahojte mali ste niekedy toxicku kamaratku? Ako sa taka osoba sprava? A ako reagovat?
@anonym_autor áno mala, proste som s ňou ukončila kontakt
@stellarstar a ako sa spravala? Myslim k tebe? Ako si odhalila ze bola toxicka?
@anonym_autor taka vie s tebou manipulovať, ale čo, za to možeš ty, ja som to nepovedala, to ty si povedala, zhadzuje ťa, nie len pred druhými, ale aj pred tebou samou, ty si vinna, emocionálne ťa vycicia
Ano.. toxicku v tom zmysle, ze bola psychicky chora a nechcela ist ani k psychologovi, tak som od nej mala denne aj 20-30 sprav. Spravy plne uzkosti - buchla si ruku, boji sa, ze vykrvaca do podkozia, nahmatala si hrcku na kolene, co ak je to rakovina kosti.., nechodila do prace, lebo mala strach vyjst z bytu atp… Najprv som jej chcela pomoct, ale potom som si uznala, ze to nema zmysel, ked ONA nechce. Jedine co chcela, byt na niekom nalepena non-stop a nechat sa uistovat, ze neumrie.
@anonym_autor toxicky je clovek pri ktorom sa necitis dobre, nie si sama sebou, robis veci ktore ani nechces, citis sa previnilo, menejcenne, mas pocit ze musis dokazovat ze tvoje nazory a spravanie su dobre, vhodne, spravne alebo naopak ich skryvas. Mozes mat aj fyzicke prejavy, krce v bruchu, potenie, zavraty.
@anonym_autor bola jednostranná, čiže ja som tu bola pre ňu som si ju vypočula, dala rady ale naopak nezáujem. Keď som ja chcela o niečom pokecať tak už menila tému. Furt ma číhala na messengeri, mala na pc chat furt otvorené a ked videla že som online tak už písala. A furt písala len o jej dôležitých témach a ked som chcela o niečom inom tak dala krátku odpoveď a zas len o svojich písala. To čo ona robí robila je správne čo druhy to nie. Ohovárala zeny na mk atd mohla by som ďalej písať
Nemyslím, že je nutné druhému dávať nálepky a nazývať ho za každú cenu toxickým, manipulatívnym, narcistickým a podobne... úplne stačí sa pozrieť na váš vzťah, ak ti viac berie ako dáva, vyčerpáva ťa, nebaví ťa, jednoducho sa v tom kamarátstve necítiš dobre, tak kontakt preruš a nemusíš si to ospravedlňovať tým, že ona je taká a hentaká...
@anonym_autor bola jednostranná, čiže ja som tu bola pre ňu som si ju vypočula, dala rady ale naopak nezáujem. Keď som ja chcela o niečom pokecať tak už menila tému. Furt ma číhala na messengeri, mala na pc chat furt otvorené a ked videla že som online tak už písala. A furt písala len o jej dôležitých témach a ked som chcela o niečom inom tak dala krátku odpoveď a zas len o svojich písala. To čo ona robí robila je správne čo druhy to nie. Ohovárala zeny na mk atd mohla by som ďalej písať
@stellarstar ja som praveze nevedela aky to je toxicky clovek ale myslim, ze na jednu osobu to sedi ale niesom si ista preto som sa radsej spytala tu. Pisalavali sme si kazdy den dlhu dobu aj ked sme sa obcas nestretli ale pisali sme si aspon. Je to typ osoby ktora chce, aby vsetko a kazdy plan prebiehal podla nej tazko sa prisposobuje a ked sa nakoniec aspon raz prisposobi je nakoniec nervozna. Napriklad isli sme na kavu s ktorou ona moc nesuhlasila ale isla a na tej kave bola potom nervozna a tahala sa domov. Dalsia vec je ze rozpravala iba o svojich problemoch a ked som jej chcela ja tie svoje povedat tak vzdy otocila na inu temu. Ked som nebola od nej zavisla a spravila som si svoj program tak sa mi potom asi mesiac neozvala. A ked som jej pisala co sa deje vzdy si nasla vyhovorku ze nebola v poriadku ze sa stalo toto alebo tamto, pritom dovtedy pisala normalne. Dalsia vec ze ked som napisala nieco s cim nesuhlasila alebo mala iny nazor dala mi to vyzrat a ja som sa citila ako keby som povedala nieco zle aj ked som vlastne nepovedala. Najviac ma vsak nahnevalo ze ked jej nieci sadlo na nos tak sa aj mesiac a pol neozvala.
@stellarstar a este dodam ze mi posielala konverzacie s kamoskami co si pisala. Casto ich aj predomnou ohovarala aky maju zivot so svojimi partnermi- jednoducho veci s ktorymi sa jej kamoska zdoverila a ona to potom rozpravala mne.. pritom ja ich ani nepoznam. Niekedy sa necitim pri nej uvolnene ale niekedy ano je to take ako na horskej drahe, niekedy je dobre a niekedy sa chova hrozne ze si poviem ze uz sa s nou nestretnem viac. Mam vnutorny pocit takehoto cloveka odstranit ale zaroven je to jediny blizky clovek ktoreho mam
@stellarstar a este dodam ze mi posielala konverzacie s kamoskami co si pisala. Casto ich aj predomnou ohovarala aky maju zivot so svojimi partnermi- jednoducho veci s ktorymi sa jej kamoska zdoverila a ona to potom rozpravala mne.. pritom ja ich ani nepoznam. Niekedy sa necitim pri nej uvolnene ale niekedy ano je to take ako na horskej drahe, niekedy je dobre a niekedy sa chova hrozne ze si poviem ze uz sa s nou nestretnem viac. Mam vnutorny pocit takehoto cloveka odstranit ale zaroven je to jediny blizky clovek ktoreho mam
@anonym_autor naj bude ukončiť to, mne normálne sucala nervy jak Dracula krv. Aj moja naj kamoška to na mne zbadala že len nervy som mala kv nej. Odkedy s nou nie som v kontakte môžem normálne " dýchať "
@anonym_autor naj bude ukončiť to, mne normálne sucala nervy jak Dracula krv. Aj moja naj kamoška to na mne zbadala že len nervy som mala kv nej. Odkedy s nou nie som v kontakte môžem normálne " dýchať "
@stellarstar tiez si to myslim dakujem

@anonym_autor áno mala, proste som s ňou ukončila kontakt