Ako sa brániť proti urážkam od ex manžela?
Ahojte, chcem sa poradiť, možno máte skúsenosť. Ex manžel robí veľké problémy pri vysporiadaní, nedokáže pochopiť, že peniaze v manželstve boli spoločné, už to idem dať na súd, ale nie to som chcela. Z toho delenia má také nervy, že mi vulgárne nadáva - pi.., špina, že som tučné prasa, chrápem, chudera, ktorú nikto nechce, hnida špinavá a pod... arogantne sa mi smeje do tváre, že mi dá toľko, koľko uzná za vhodné. Takto sa správa pri pokuse o rozhovor, aby sme sa dohodli, nech to nejde cez súd. Ale tak už aj tak pôjde. Mám to všetko nahraté na mobile, ale asi to nebudem môcť nikde použiť, čo poradíte, ako sa mám brániť voči jeho urážkam.
Ďakujem.
@leo2019, to, že takého nemám doma ešte neznamená, že sa vznasam vo vzduchoprázdne a nevidím nič iné. A nepoznám ani jeden vzťah, ktorý by delenie na polovice vydržal. Možno taký existuje, ale nepoznám. Tvrdit, že na vzťah väčšinou dopláca muž je fabulacia. Či už neumyselný omyl alebo vedome klamstvo, ale jednoducho to pravda nie je. Statisticky na rozvod zareve na 80% žena a deti. Nie muz. A toho pomyleneho tvora sú si diskusie vniesol ty, nie ja.
@leo2019, fakt? To som si nevšimla ani ja, až u teba, tak tiež sorry. A som rozhorčená. Ale viac než chlapi ma vytacaju ženy (niektore), ktoré chlapom túto ublíženu rétoriku veria a opakujú ju ako pravdu. Potom tomu uveria aj tí chudáci chlapi. 🤣 Štatistiky na túto tému by mali byť voľne dohladatelne, ja sa k nim dostávam v ešte neanonymizovanom stave (pracovne), takže v tomto nepomôžem....
@leo2019 máš blbu skúsenosť, chápem, a viem, že sa to deje. Ale nepríde mi okej aby išiel človek do manželstva s tým, že už predpokladá, že žena s ním vydrbe a na základe toho delí na moje a tvoje. Keď sa mi na tom človeku niečo nezdá, môžem to utnúť pred tym ako založíme rodinu.
@vroni ale ved ja netvrdím ze niesu taky chlapi a tiež netvrdím ze všetky sú také ženy. Ja som za rozumné a spravodlivé vysporiadanie.Ja to proste beriem tak nechcem ani ju okradnúť nedajbože nejak ublížiť a určite nechcem počuť od môjho dospievajuceho syna ze tato ty si vypiekol s mamkou alebo niečo podobné. Človek sa cely život učí múdrejší na cudzích chybách hlupáci na vlastných 🙂
@lavender94 veď ani ja som do toho nešiel a stalo sa. Pozri dvaja dospelí ľudia ponauceny situáciou do života si vedia sadnúť a povedat pozri drahá milujem ta ale chcem aby sme fungovali takto. A bud áno alebo nie. Bol by pre mňa varovný signál ak by zrazu bolo ze nie. Veď jeden aj druhý vedia čo stojí spoločný život a spojené náklady s tým a aj s deťmi. Je to dospelé a inteligentné. Ci pokiaľ by ti povedal muž ktorého miluješ a chceš sním mať rodinu ze chce aby si sa rovnakým podielom starala o všetko tak to utnes? Ja som svojej ex povedal nech si niečo odkala pre prípad núdze ak niečo vyskočí a nebudem stíhať. Ak sa tak stalo tak jej šikovnosť a dnes by som sa o tie peniaze nehadal pokiaľ to nebolo na ukor financovania rodiny a záležitosti s tým. Skôr by mi bolo trápne sa o to handrkovat.
@leo2019 ...ale skús sa nevyjadrovat ako žije autorka keď ju nepoznáš a nevieš ako to u nich bolo ale vieš že rozhadzoval peniaze aj to že zarábali rovnako. Len si si zabudol prečítať všetko s nielen to čo chces vidieť,lebo by si videl že dotyčný míňa prachy na iné ženské ...tak aké šetrenie...v podstate míňa na cudzie ženské peniaze ktoré patria ešte stále aj manzelke
Pekný deň aj tebe,tvoj názor je nepodstatny
@sense základom je nehodnotit situáciu na základe jednej strany. Ja som napísal AK je to takto. Nerozoberam ani nehovorím o jej živote je to len čisto hypoteticky ak by to takto bolo. Muž by mohol možno povedať presný opak. Takže ako to potom bude? Ja som len povedal skúste sa dohodnúť tým sa vyhne zbytočným urazkam ale v prvom rade podať oznámenie a zvlášť súdom lebo toto jej pri BSM nepomôže ani jej pozíciu v rámci konania nezvýši.
@vroni ale mi poznáme autorkynu stránku. Nepoznáme druhú. Vieš každý sa cíti byť ublizeny a každý najprv vyzdvihne to svoje co ho dáva do lepšieho o rázu v takýchto situáciách. Ja som poradil oznámenie a pre vzájomný rodinný pokoj keďže majú už pravdepodobne dospelé deti nejakú dohodu.
@leo2019 ono je to rozdiel keď je niekto na začiatku vzťahu… vtedy je logické, že sa bude par podieľať na pol. Ale od určitej fázy toho vzťahu to takto podľa mňa fungovať nemôže. Proste v momente, keď k tomu človeku nadobudnem dôveru a viem, že dajme tomu fungujeme podobne, a má take kvality aké od partnera vyžadujem a chcem s ním budovať niečo viac, tak už podľa mňa toto moje a tvoje na mieste nie je. Ono by tá rovnováha vo vzťahu určite musí byť, ale tie výdavky a povinnosti sú spoločné. Ak ten par plánuje budúcnosť, tak aj sporenie by malo byť spoločne. Určite nejaké peniaze bokom, ale nie celoživotné úspory. Je tenká hranica medzi obozretnosťou a paranojou podľa mňa v tomto. Často sa stane, že vo vzťahu sa životný štýl prispôsobí tomu kto viac zarába. Podľa mňa by to nemalo znamenať, že ten čo zarobi menej vlastne nemá nárok na žiadne usporené peniaze, pretože svoje vlastne vždy do eura minul.
@lavender94 ale ved to som taktiež niekoľko krát spomenul...ak jeden partner zarobi viac tam nieje diskusia. Je samozrejmé ze nedokáže ale súd skuma aj prečo to tak nebolo lebo ak mal partner predpoklady a možnosti dorovnať rozdiel tak proste súd ti utne lebo je len na samotnom partnerovi ako sa bude snažiť prispievať do domácnosti. Napríklad ty sa snažíš popro rodine a povinnostiach dosahovať viac a podarí sa to na základe tvojich síl. Začneš zarábať 2x kožné aj 3x toľko. Partner sa pohodlne ujme pozície veď prácu mám a koľko zarábam toľko zarábam starám sa a pomáham. Ty zistíš ze roky dotahujes veci finančne( to už je na úrovni príkladu načerpam z osobných skúseností ani nedávam príklad tu z tadiaľ) .Napríklad vybudovala si si štúdio nechtové alebo čokoľvek vložila si do toho energiu popri tom všetkom. Zrazu rozvod manzel ta: aby sa nestrhla vášeň prestal milovať. Tvoje štúdio ma hodnotu 100 000 eur a zrazu manzel povie ze ma nárok na polovicu. Aj keď si na tom makala atď...bola by si ok s týmto?
To je tak, ked chceš brat viac ako si dala.. ty na jeho mieste by si jeho celej rodine posielala vyhražne spravy.. kebyže daš 5% a chceš 50% po rozchode.. ( jasne, napišeš že to neni tak, vela si obetovala a ine rozpravky) .. keby si ty kupila dom, auto, pracku, telku, zariadenie, platila šeky a dakto ti povie " nechavam ta a chcem polovicu" .. nebola by si najmilšia.. zo skusenosti hlavne od znamych lutujem skor toho chlapa, ak ti nadava, musi mat na to slušny dovod...
@leo2019 ono toto je už dosť prehrotený príklad a neviem ako presne to funguje ale majetok firmy do bsm nespadá asi, takže čo sa nejakých priestorov a tak týka tak tam by to malo byť mimo. Ale zase sme pri tom, že toto je taká extrémna situácia, že keby sme na to mali myslieť nemusíme ani manželstva uzatvárať. To máš to iste ako keď ti z ničoho nič partner narobí dlhy lebo začal hrať alebo fetovať. Tiež s tým nezmôžeš nič a spadá to do bsm. To je proste život. Hypoteticky, keby teraz prídem k nejakým veľkým peniazom, tak by som ich nemala len tak na účte. Kúpila by som asi byt ktorý by som prepísala na dieťa aby v prípade takého fuckupu boli v bezpečí.
@lavender94 nie není to vyhroteny príklad je to rovnaká situácia....ty si peniaze našetris a investujes. On neinvestoval. Aj firma spadá do BMS lebo peniaze ktoré si do nej investovala a v nej zarobila a zas investovala spadajú do BMS. To je presne o tom co hovorím celý čas. A vidíš samanuvazujes ak by si prišla k väčším peniazom (ak by to bolo dedičstvo) a kúpiš byť je to len tvoje na to manžel nemannarok ajnkeby bol napísaný ten byt na teba. Ale ak by si vyhrala peniaze v lotérii už by si to mohla prepísať aj na bratranca pretože to súd bude považovať za špekulácie. Už to také bolo ze sa auta,domy,chaty pripisovali rýchlo na deti pred rozvodom alebo po návrhu a ee.

@vroni ja neviem ale ty otvárať také témy o ktoré som sa ta neprosil a dáma tu uvadzas a píšeš veci ktoré nijak nesúvisia s danou témou. Mňa žiaden Tate nezaujíma ani ho nesledujem len ty si honspomenula. Ty tu rozoberas mužov a srakoty a uboziaci a ja neviem ci všetko. Véd kľud, máš to tak tak super. Ale hovorila si to tak jak keby si to zažila alebo mala doma. Ja som sa do tvojho muža nenavazal ani neriešil tieto hypotézy si do tejto diskusie doniesla ty.