icon

Ako sa dostať z toxického vzťahu s manipulátorom

simona002
Včera o 12:48

Zlyhala som… žijem 5 rokov s človekom s ktorým mám 11. Mesačného syna a ja na to všetko teraz prichádzam … prichádzam na to, že som spravila veľmi zle rozhodnutie a spravila som najhorší výber partnera … mamina mi zomrela keď som bola tehotná a ocino ma svoj život a svoj vek,s ostatnou mojou rodinou neudržujem kontakty … ja vás prosím o vaše skúsenosti. Počas vztahu sme si zažili rôzne situácie, písal iným ženám, bol aj liečení, je to gambler, aktuálne teraz po liečení a po čase sa ozývajú banky a teda vyžadujú peniaze. Ja som vzťah po 3 rokoch ukončila, bola som pár mesiacov sama a potom som mu zase dala šancu, bolo mi ho ľúto aj ked som vedela, že to ďalej nevedie dala som tomu koniec už asi po 10 krát… a v tom som zistila, že som tehotná… máme krásneho zdravého synčeka. Bývam s partnerom ale poviem vám ženy, je to hrôza … chodí do roboty ale nezarobí veľa keďže platí dlžoby a spláca peniaze ktoré pretipoval a to je viac ako 100 tisic €. je to narcista, gambler a teda aj manipulátor, máme syna ale nemá k nemu vzťah, zoberie ho na ruky len ak volá s jeho rodinou cez videochat a to je max. 20 minút a tvári sa akoby bol úžasný otecko. Potom malého dá ku hráčkam, keď mu poviem aby s ním trávil čas tak vždy výhovorky že mal v práci vela a chce si oddychnut. Som s malým 24/7 keďže ja rodinu nemám a jeho rodina vôbec nepomôže … vždy na mna zhadzoval vinu, že ja môžem za všetko, ja som ta zlá a potom ma dostal do štádia kedy som chodila na sedenia ku psychologičke lebo stále mi tvrdil, že vlastne ja mám traumy z detstva a že sa mam ísť liečiť, všetko som so psychologičkou prebrala a aj psychologička navrhla parovú terapiu, že nech sme tam spolu ale on teda partner ma vysmial že tam nejde a neskôr aj mne rozprávať že vraj mi psychologička rozpráva hlúposti a chce ma ovplyvniť, zakázal mi tam chodiť … neskôr som uvažovala o zásnubách, som žena a chcem mať svadbu v krásnych bielych šatách a počas môjho tehotenstva som chcela vedieť kedy sa zasnúbime, spravíme svadbu a najväčší zlom prišiel keď som sa spýtala na zásnuby a v šestonedelí mi povedal, že zásnuby budú až keď schudnem a svadba keď budem chudá lebo on sa vraj nebude fotiť svadobné fotky so 100 kilovou ženou. V tom najzraniteľnejšom obdobi mi to povedal. Aj až teraz som si začala vážiť samu seba a začala som mať seba ma 1. Mieste. Začala som aj chudnúť ale u mňa už zásnuby s ním neprichádzajú do úvahy. Jeho rodina nepomôže, len sa do nás starajú a sú múdri, pritom veľa veci nevedia čo sa deje za dverami bytu kde bývame.
Pri každej hádke mi vykrikuje že ako chcem vyžiť z 560€ na mesiac a že nemám kam ísť. 2. Mesiace po pôrode sme sa hádali a dal mi facku, viac si nedovolil ale podľa mňa kedy mohol tak nemal by problém . S jeho rodinou som to riešila ale nejako tomu neveria a myslia si že ich synček je najlepší a že ja som vraj podľa jeho mamy zlatokopka. Mala som veľa peňazí ale samozrejme
môjmu synčekovi kúpim čo treba takže aj moje tajne úspory sa minulý. Je tu je žena, ktorá je sama alebo odišla preč od takého muža, napíšte mi prosím, potrebujem poradiť ako vyjsť z tohto kolotoča. On chodí do roboty, čo zarobí dá na nájom bytu a ostane peniaze dava na dlžoby čo si narobil. Po príchode domov rieši len svoje zaľúbi, z jednej závislosti prišiel na druhu a to je šport. Proste príde domov z roboty a do večera riešil kto s kým hra, kedy hra. Ako vyhrali a podobne. Rodine sa nevenuje a keď niečo poviem a dovolím si povedať svoj názor tak mi vždy povie že môžem byt rada za to čo mám a ked aj tak tak maximálne 3 dni hra formu a potom sa ho ostane veci netýkajú. Ja riešim všetko, od servisu auta, nákup potravín, varenie, požičiavať peniaze keď nemáme a teda všetko je na mne.
Žijeme z výplaty do výplaty ale hlavne aby mal na cigarety, vždy vedel že peniaze zoženiem a nejako sa o to postarám. Predala som čo som mohla len aby sme mali peniaze. Podotýkam že on je Ing. Čiže je vzdelaný.
Pár dni dozadu mi bolo zle, necítila som sa dobre tak som si ľahla ale ženy moje ja to mám dodnes vykričané že musel byt s vlastným synom na 2 hodiny sám kým som spala keďže som takmer odpadla.
Čas pre seba mám len ak malý večer zaspí, inak si nemôžem dovoliť ísť nikam lebo som vraj jeho matka a mám byt so synom a potom ak chcem ísť s kamarátkou na kávu tak stále sa pýta odkiaľ mám peniaze keď z výplaty nevyšlo a proste stále ma niečo aby ma ponižoval. A ešte dodám, že som chodila s malým na cvičenie a to stalo 30€ no to keby ste videli aky cirkus spravil ze som toľko zaplatila za malého. Ja som ro zaplatila zo svojich a teda komu inému by som dopriala než svojmu vlastnému synčekovi.🌟 Mám 28 rokov, potrebujem poradiť, ako ste to zvládli vy. Som zničená, vyčerpaná a nevládzem, zmanipuloval ma a už neviem čo je realita a čo nie, som v začarovanom kruhu a spochybňuje moje myšlienky a vždy tvrdí že ak od neho odídem tak ma zničí … je to ako cukor a bič, proste akoby som bola závislá na ňom aj ked viem že ma ničí … viem že nie všetko je tak ako vyzerá ale chcem byt šťastná, tešiť sa z maličkosti … mať po svojom boku úžasného muža. Obral ma o sebavedomie, sebahodnotu a dlane už chápete … ďakujem za prečítanie, pripadne ak napíšete aj súkromne.

anonym_2b8ff4
Včera o 12:52

🫂

mimaapeto
Včera o 12:53

ja len toľko že pokiaľ tak veľmi sleduje zápasy či aj naďalej nestávkuje teraz na tom v snahe "vyhrať" peniaze na vyplatenie dlhu... nie ste svoji .. skontaktuj sa s rodinou s ocinom a snaž sa od neho odísť.. nečaká ťa s ním žiadna budúcnosť, priprav sa nato že keď ty začneš chodiť do práce neviem či z toho niečo budeš mať+ keď sa o tebe takto vyjadruje určite má niekde nejakú inú... keď nie teraz hneď časom určite áno...

januska12323
Včera o 12:54

@simona002 prosím ťa a čo je na ňom pozitívne? Prečo by si nevyžila z vlastných peňazí keď teraz dotuješ aj jeho? Že si si ho nezobrala je tvoja najväčšia výhra. Nemáš žiadnu kamarátku kam by si mohla na začiatok ísť? Už si raz odišla zvládneš to znova len sa nevrátiť.

anonym_d0da70
Včera o 12:56

Dat dieta do jasiel alebo vydrzat kym pojde do skolky a ty do prace a osamostatnit sa, co ine ti zostava? K otcovi ist nemozes?

any_soj
Včera o 12:57

@simona002 veľmi ma to mrzí... Nebola som v takom vzťahu. Ale pošlem ti aspoň tento podcast - Ako si nevziať teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Je to o tom, čo si všímať na druhom, ako zistiť, či je naozaj schopný milovať niekoho, alebo len seba... Teraz ti to možno pomôže vidieť veci objektívnejšie, lebo viem si predstaviť, že už možno aj sama pochybujem, že čo vlastne si ty a čo je jeho projekcia na teba. A do budúcnosti ti to pomôže ako kompas... https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...

anonym_42c2a1
Včera o 12:58

Odkladaj tajne peniaze, hladaj najom (mestsky byt), hladaj pracu, ked dieta bude moct do skolky, odid. Cim dlhsie budes toto predlzovat, tym horsie. Prepac, tolko normalnych chlapov a niektore to aj tak taha neomylne k najvacsiemu debilovi v okoli ... Lebo dobri chlapi su prilis spolahlivi a nudni. Treba vzruso. Rozidu sa, zase ho zoberu spat,...

alica_matejka
Včera o 13:00

za kazdu cenu by som sa proste snazila od neho odist. teraz je dolezite ochranit svoje dieta a seba a zabezpecit mu poriadny domov, ten ta pri takomto cloveku rozhodne necaka.

anonym_5aed17
Včera o 13:04

Prepac, bolo ti ho luto?! Nechapem.. taky clovek by mal ostat sam bez lutosti. To sa neda ani komentovat, toboz pochopit, ak ti clovek nechce nalozit. Za naivitu a hlupost sa plati.

anonym_204290
Včera o 13:07

@simona002 choď k otcovi, pomôžte si navzájom a postav sa na svoje nohy. Teraz musíš zamakať a zabojovať, aby tvoj syn nevyrastal v takom toxickom prostredí.
Nedávaj už žiadne šance a odíď od neho, to, že nemá peniaze a nemá vzťah k synovi, sú len výhody, najprv sa ti bude samozrejme vyhrážať, že ťa o dieťa oberie. Ale nepočúvaj ho, čo by s ním robil, keď sa nevie postarať ani sám o seba? Nájde si inú sprostú, naivnú babu a bude ju vyciciavať ako teba.

anonym_04375f
Včera o 13:11

@simona002 nie si jedina co sa dostala do takejto situacie. Musis si urobit plan. Ono sa to neda len tak odist s dietatom ak nemas vlastne byvanie. Ja som bola v toxickom vztahu mnoho rokov. Mala som ale stastie ze som bola vydata a manzel nebol financne ziadny chudak. Inak by som to nedala.

anonym_7328d9
Včera o 13:32

Ty si vazis samu seba? Ale prosím tá! Ak by to bola pravda už dávno by si bola od hento chlapa preč
To si len reči, ktoré by si chcela aby boli pravda

anonym_7328d9
Včera o 13:34

Ozvi sa otcovi a požiadaj ho o pomoc

zmrzlinka2021
Včera o 14:51

@simona002

Za tri minúty sa rozides s ním. A už hľadaj nové bývanie a ries veci okolo dieťaťa

anonym_a4c925
Včera o 17:15

Čím skôr to ukončí kvoli synovi,ved ked bude toto vidieť ako fungujete...tak bude mať akurát tramu

anonym_0679ef
Včera o 20:19

@simona002 Vdaka Bohu, nie ste manzelia, takze nemusis platit jeho dlhy. Od takeho magora je najlepsie zdrhnut aj so synom co najskor. Pisala si, ze mas otca, nemozes ist k nemu byvat alebo ku kamaratke?

anonym_0679ef
Včera o 20:27

@simona002 Ja by som to urobila naozaj tak, ze jemu by som nic nepovedala, pretoze je psychicky chory a mohol by ti ublizit. Na tajnasa by som sa dohodla s otcom, kamaratkou ci u nich mozes byvat. Zdrzhla by som z bytu/domu za ten cas co on bude v praci, mozno by som mu napisala kratky list len. Zmenila by som si aj cislo telefonne, aby ma uz nemohol nikdy kontaktovat ani syna. A uz nikdy mu never a nedaj xy-tú sancu. Drz sa ❤️

julish
Včera o 20:32

@simona002 daj si ziadost o najomny byt a hladaj cestu von. Drzim palce. Hlavne prec od neho

anonym_4ccb50
Včera o 20:36

Si závislá.Hadze ti len omrvinky, po ktorých ty dychtis.Preto si sa x-krat vrátila, chýbali ti tie omrvinky pozornosti Myslim si, že ani tento raz to sama nedáš.
Potrebuješ nejakú oporu, otca, kamosku, susedu, kolegyňu, sesternicu etc.Pokus sa zabojovať a odist aspoň kvoli synovi lebo z neho vyrastie to čo jeho otec,, alebo ustrachany človek bez sebadôvery
Keď ostaneš, ako aj mnoho inych zien znicis zivot synovi a sebe
Teraz máš ešte sancu život vám zachranit
Treba začať aj s psychoterapiou aby si si opäť takeho istého narcisa nenasla len v modrom
Držím ti moc palce!

anonym_14e108
Včera o 20:37

@simona002 poradňa Alexis, skús, naozaj pomáhajú reálne aj s bývaním aj čo treba.

dadis
Dnes o 04:57

Isla by som k otcovi, spisala predbezne na sud - zverenie do starostlivosti a vyzivne. Hladala jasle, pracu a ak nie, tak v 3 rokoch do skolky, a ty do prace, byvanie by som si hladala blizko otca, ak by obcas trebalo s dietatom pomoct. Inu sancu na zivot nemas. O svadbe ani neuvazuj, gambler ta stiahne so sebou. O dalsich veciach ani nehovorim. Toto nie je partner pre teba. Zasluzis si niekoho, kto vas bude mat rad.

mysicka36
Dnes o 11:02

Ty si len gratuluj, že si ťa nechcel zobrať, lebo dlhy vzniknuté počas manželstva by boli aj tvoje.