Ako sa mám zachovať?
Milé dievčatá , viem že ma za to čo tu napíšem niektoré odsúdite , možno ma niektoré pochopia, možno to niektoré z vás zažili … Na základe určitých situácii som pozrela priateľov mobil a našla som v ňom konverzáciu priateľa s bývalou … Sme spolu 2 roky, zoznámili sme sa v čase keď už bol vraj 1 rok po rozchode s bývalou priateľkou . V konverzácii jej nevyznáva lásku , to nie, ale napríklad pred rokom jej napísal že na ňu mysli …. Ano, poviete si no čo , aj ty si občas spomenieš na bývalého . Ano, spomeniem ale nenapíšem mu to. Poslal jej fotky z túry kde sme boli spolu , samozrejme že poslal iba foto na ktorých som nebola …kontakt je z jeho strany častejší . Občas si cez aplikáciu aj zavolali . Raz jej napísal 3 SMS ktoré vzápätí zmazal . Ona reagovala rovnako … docitala som sa aj to , ze ju chcel v maji navštíviť . Podľa všetkého ona nemala záujem … moje srdce ho obhajuje že sa v podstate nič nestalo a ja som nemala snorit … no rozum mi hovorí , že som iba ta druha 😞. Chcem sa s nim porozprávať ale hanbím sa, že som mu do toho telefónu sla. V minulosti mi povedal že komunikuje s nou iba na formálnej báze a že by nemal problém mi tu komunikáciu ukázať . Myslím si že ak ho o to požiadam vytiahne na mna slovo žiarlivosť a nedôvera a ja sa aj tak budem musieť priznať čo som urobila . Neviem, naozaj neviem či na zmysel rozhovor alebo to rovno ukončiť . Dakujem za každý slušný názor a Dakujem za prečítanie s porozumením 🙏
mne príde že si len náhrada...stále ľúbi asi tú prvú - ex a keby ona len prstom lúskla tak okamžite uteká za ňou...
asi by som tento vzťah ukončila....
@sona272 rozumiem. Ale či mi povie pravdu to bude vedieť iba on. Už som sa ho raz pýtala prečo spolu komunikujú. Videla som jej SMS na displeji mobilu. Vtedy mi povedal že je to čisto na báze formálnosti … no podľa mňa nie je
Ok, tak mu povedz ze by pre teba veľa znamenalo keby ti dovolil nahliadnuť do komunikácie. Bud odmietne, alebo ju komplet premaze... Potom budeš vedieť, ze ho môžeš formálne aj ty...
Tak neviem čo chceš počuť. Sama dobre vieš, že toto nie je v poriadku. Ja som tiež mala úžasného muža, niečo ako ty opisujes, preto som asi mala roky ružové okuliare a on si zatiaľ užíval s milenkami. No náš vzťah bol ideálny (takmer) 😄 nikdy by som si nemyslela, že bude niečoho takého schopný a že zostarnem s niekým iným a stalo sa....
Ja som napríklad za to aby partneri mali prístup do mobilu toho druhého,nie na kontrolu ,ale proste zaheslujem schovavam.No a keď si už urobila tu najväčšiu blbosť,že si tam vliezla, tak buď frajerka a povedz mu čo si našla a že sa ti to nepáči,to nie je len tak niečo zistiť a ostať ticho
@haley7897 rozmýšľam nad tým . Neviem či to cez tu hrču v hrdle ktorú mám a slzy v očiach dokážem čo i len vysloviť 😭
@nikpa jáj takých je veľa. Oni vedia byť veľmi ,,presvedčiví,,
@nikpa asi žiaden presný návod nečakám … nie som hlupana. Mám už čosi za sebou. O toľkých veciach som sa s ním dokázala porozprávať , toľko sme toho už za tie dva toky zažili že na to dosť “vzalo “. Nečakala som to… chápeš ma prosim?
Nah, ja by som mu to napísala kým je v robote a dala mu čas to premazat a potom prísť domov a klamať mi do očí, ze to je všetko o com sa bavili. Potom by som sa bez hnevu v tichosti vrátila k môjmu prvému komentáru - bez ďalšieho vysvetľovania to ukončila 🤣
Prepáč. Ja viem, ze teraz to bolí. Len si myslím, ze každý ma pravo byt vo vzťahu s niekým pre koho je prvou voľbou.
Tak si ostan ticho a pokračuj s ním vo vzťahu. Čo čakáš? On ta nemiluje.... Radšej žiadny vzťah ako byť v nešťastnom vzťahu
Celkom by ma zaujímalo, či Ty nemáš teda žiadnych kamarátov, priateľov, známych, len z toho titulu, že máš partnera? To akože vstupom do manželstva/partnerstva sa všetko staré spretŕha? Nerozumiem tomu. ja mám Tvoj vek a mám priateľov(aj mužov) s ktorými som pravidelne v kontakte, aj si posielame fotky z výletov, detí(pochválime sa navzájom), zdôveríme sa s úspechmi, starosťami. Poradíme si. Občas sa stretneme. To nič nemení na fakte, že mám manžela. Navzájom vieme o priateľoch. Dôverujeme si.
Viem ako sa cítiš 🧡 nechaj si to prejsť v hlave, daj tomu pár dní a rozhodni sa. Takmer určite viem, že sa ho na to spýtas alebo ho iným spôsobom konfrontujes lebo keď lubis, nedokážeš ten vzťah len tak bez slova ukončiť a odísť. Uvidíš ako sa zachová, čo povie a možno sa dozvies aj niečo čo ešte nevieš, možno ti otvorí svoje srdce a bude úprimný. Ťažko povedať ako sa zachová. Každopádne aj keby to skončilo ako si nepraješ, toto nie je koniec sveta, aj keď sa to môže zdat veľmi čierne, všetko prebolí.
Ak by to bolo čisto formálne , nemá dôvod to zmazávať a dá ti to prečítať
@vulka asi si necitala s porozumením … ale i tak vdaka za názor
@nikpa Dakujem za podporu a odpoved 🙏
Napríklad ja s mojím byvalim máme úžasný vzťah. Voláme si, píšeme, posielame fotky, keď je na slovensku tak sa navštevujeme. ALE! Manžel hneď od začiatku vedel, aký vzťah mám s ex a prečo sme sa rozišli. Zoznámili sa, sadli si, chodili spolu na pivo, do garáže atď.. Čiže manžel o ňom celý čas vie, aj o našej komunikácii, aj keď príde pozrieť naše detská (občas napíše radšej manželovi, s čím sa hraju alebo akú majú veľkosť)..
Tvoj muž má podľa mňa zlomené ego z bývalej, a chcel sa iba pohnúť vpred (nevyšlo mu to, stále na ňu myslí) . To ukazuje aj to tajnostkarenie a fotky bez teba.. Asi by som to vybalila a porozprávala sa na rovinu.
báza formálnosti???? poslala by som ho rovno do zadku ...
mňa osobne by to poriadne urazilo že má vôbec má niekto za tak priblblú....že môže trepať čo len chce - však si myslí že ja to zožeriem...
autorka - troška úcty k sebe samej...
Tak sa tvari ze ta mà radsej nez to naozaj je. Mà vztah s tebou a popri tom mysli na ex. Je “sebecka” Lebo si vybrala svoje stastie nie jeho .. nezoznamila ho s rodinou = Nebol pre nu tak dolezity ako by chcel. Kariera to iste.,Asi bol majetnicky vo vztahu vsetko co o nej hovori “ negativne.” Svedci len o tom ze ju velmi chcel ( chce ) zasluzis si nieco lepsie . Ty davas do vztahu 100% a kolko on je tazko povedat jednoznacne menej ako ty. Keby ex piskla odhodi ta ako horuci zemiak. A ked nie ex tak ina.. kto hlada nieco “ lepsie “ najde..,
V prvom rade ak sa priznáš že mu kontrolujem mobil obviní ťa že ziarlis a neveriš mu pretože narusas jeho súkromie. Ak by chcel prizná sa. Ale jeho zámer je mať tzv zadné dvierka a teba ma lebo zatiaľ nechce dotyčná nič. Otvorene by som sa s ním porozprávala dala šancu pracovať na vzťahu ak vám to nefunguje v posteli nieje čo riešiť. Niečo mu doma chýba a muži to riešia neverou ktorá sa samozrejme neodpúšťa, nikdy nepovedia píšem si s ňou chcem mať pomer...Každá to zistí časom sama a ak sa tebe nevenuje rozchod je jediné riešenie
Tu nic nepomoze, len rozhovor. Ak nebudete k sebe uprimni, nema to zmysel. Neupozorni ho a ked pride, navrhni rozhovor a ak sa Ti rozhovor nebude pozdavat, tak ho popros o nahliadnutie do sprav v tom okamihu, nie, aby stihol premazat, ved povedal, ze s tym nema problem. Ak sa nebude storcovat, je na Tebe, ci mu veris a nenahliadnes, alebo, ak budes na pochybach nahliadnes. Ak nepovoli nahliadnutie, vies kde je sever
Nechápem.....pošli ho preč...bez pardónu.....chceš byť s ňou , tak buď....a dovidenia
Zial,si prenho kompromis..Myslim si,ze doteraz si mala ruzove okuliare,ale vnutri si citila,ze nieci nie je ok,inak by si nesla do jeho mobilu..Pozri sa teraz uprimne na vas vztah a myslim,ze budes vediet pomenovat,co uplne nebolo az tak ok,ako si si myslela..
Teraz je otazka co dalej,ak nechces byt pre niekoho kompromis,tak mu povedz,co citis(nemusis hovorit,ze si bola v jeho mobile)a uvidis,ako sa k tomu postavi..city zial neoklame,tak bud zotrvate v tom vztahu tak ako je a budes akceptovat danu situaciu alebo pojdes sama dalej a budes hladat niekoho,pre koho budes cislo jeden.
Napisem tu co ta nepotesi, ale bude to tak, on ma o nu stale zaujem a ona ho nechce, preto udrziava vztah s tebou, keby ho ona chcela, tak uz pri tebe nie je.
Nerozumiem, co to znamena, pisat si s niekym formalne. Napisat niekomu, ze na neho myslim, je vsetko ine, len nie formalne. Jedine, ze by isla prave na dolezity pracovny pohovor a on jej napisal, ze na nu mysli, v zmysle, drzim ti palce. Ale takto to asi nebolo. Neviem si predstavit seba v situacii, ze si pisem s byvalym, ktory ma nechal (alebo s ktorym som sa rozisla z dovodu, ze z jeho strany to nebolo take silne ako z mojej) a ze tam nie su emocie.
@pet888 Dakujem za odpoved ale nesúhlasím so všetkým čo píšeš … on odišiel z Prahy do mesta na Sk. Intenzívne si hľadal novú partnerku. Hovoril mi o tom ako hľadal, s kolkymi sa stretol a prečo si vybral mňa . Naozaj sa o veľa veciach rozprávame . Ružové okuliare určite nemám , nie som naivka. Je fajn partner. Máme veľa spoločných záujmov . Ano, nie vždy je to ideálne , ale žiadne vážne problémy. Preto ma to prekvapilo
.. mne to priprada, ze ju lubil a stale lubi ale ona jeho nie .. a tak si mu dobra zatial ty aby nebol sam ..sorry ..

Ale pravdu treba vedieť , ak chceš mať vzťah čistý