Priateľ ma nechce požiadať o ruku. Čo robiť?
Ahojte, s priateľom sme spolu od mojich 16 rokov, teraz mám 23. On je odo mňa o 3 roky starší. Stále sa vyhýba zásnubám aj konverzácii o nich. Snažím sa na neho netlačit, len občas spomeniem, že sa mi kamošky budú ochvilu vydávať a tak. On ma úplne v tomto ignoruje a neviem či mám teda ďalej pokračovať alebo nie. Nechcem zabiť ďalšie roky života s niekým, komu sa budem musieť doprosovať. Muž by po toľkých rokoch vzťahu už mal vedieť, či ma chce alebo nie.. co robiť ?
zrejme je s tebou zo zvyku, a stale caka, ci nestretne niekoho lepsieho
mas 23, pusti ho k vode, a uzivaj si zivot
Máš 23 a si s ním od 16stich. V dobrom dúfam, že toto raz zachvíľu skončí a ty začneš žiť. Inak si zarábaš na tak na extra nešťastný život. Ospravedlňujem sa všetkým, ktoré boli so svojím manželom od 16stky a vedú krásny život a treba si však uvedomiť, že je to viac výnimka, ako pravidlo.
@anonym_autor hej,ešte chvíľu tlač a dá ti kopačky.Možno čaká,či mu dáš kopačky ty.Zatiaľ mu to vyhovuje.Sa ti čudujem,že si od 16tich vo vážnom vzťahu.....toto nemá budúcnosť
Máte kde bývať keď sa chce veľmi vydavat? Akože dúfam že nechcete zostať v detskej izbe
Máte peniaze na svadbu? Či mama a tato vám to zaplatia ?
Ja by som nechcela aby má niekto požiadal o ruku píš tlakom lebo susedovie Anča sa ide vydavat a zuza z horného konca mala zásnuby
@anonym_autor mnohí a nie len mladí ľudia spolu dnes žijú len tak bez papiera, možnože aj on to tak chce
Z mojej skúsenosti tieto stredoškolské a vysokoškolské "lásky" vačšinou nedopadli dobre 😀 Tí ľudia sa totiž dali dokopy veľmi mladí, boli ešte nevyprofilovaní, nebolo vidieť medzi nimi rozdiely. A to všetko sa neskôr ukáže keď začnú riešiť realne problémy a rozdiely sa začnú ukazovať, že to začne niekomu z nich vadiť. A tu už to pomaly začína 😀
A je naozaj nutne byt zasnubena a neskor vydata? Len mne pride divne, ze zena v tvojom veku povazuje toto za zivotny ciel, ktory sa ma naplnit a ked sa tak nedeje, je z toho nesvoja.
Ale aj tak, mam pocit, ze vas vztah je "prechodeny". Nepoznate ani jeden nieco ine, tak v tom nejak zo zotrvacnosti ostavate.
chlapovi netreba naznacovat ale narovinu sa porozpravat o buducnosti ... ty po svadbe tuzis-a na tom nieje nic zle .. no si este mlada a nemala by si s nim stracat cas ak jeho predstavy su ine ... hlavne s nim neotehotni a nenalet ze az po dietati si ta vezme
@anonym_autor Ani moj ma nechce 🤣. Chodime spolu 21 rokov, mame dve deti, jedno uz mam 16 rokov. Ale zas...ja som nejak na svadbe netrvala. Aj ked sme sa o tom bavili, ale u neho akosi skutek utek a ja ho o ruku ziadat nebudem. Chcela som s nim byvat a mat deti a to mam.
Ale u teba - nuz.. neni to len zvyk? Si mlada, mozno na kazdeho z vas caka niekto, s kym vam bude lepsie a pojde vsetko ako po masle.. mam viacero pripadov, kde spolu dlhsie chodili a nic a po rozchode to zrazu nabralo s inym clovekom rychly spad.
@anonym_autor Ani moj ma nechce 🤣. Chodime spolu 21 rokov, mame dve deti, jedno uz mam 16 rokov. Ale zas...ja som nejak na svadbe netrvala. Aj ked sme sa o tom bavili, ale u neho akosi skutek utek a ja ho o ruku ziadat nebudem. Chcela som s nim byvat a mat deti a to mam.
Ale u teba - nuz.. neni to len zvyk? Si mlada, mozno na kazdeho z vas caka niekto, s kym vam bude lepsie a pojde vsetko ako po masle.. mam viacero pripadov, kde spolu dlhsie chodili a nic a po rozchode to zrazu nabralo s inym clovekom rychly spad.
@anonym_7ee183 a deti majú priezvisko po otcovi, všakže? Tomuto ja nerozumiem 🤦♂️
@anonym_7ee183 a deti majú priezvisko po otcovi, všakže? Tomuto ja nerozumiem 🤦♂️
@anonym_3d6107 A dom je iste pisany na neho. Taka tu jedna minule pisala.
A je naozaj nutne byt zasnubena a neskor vydata? Len mne pride divne, ze zena v tvojom veku povazuje toto za zivotny ciel, ktory sa ma naplnit a ked sa tak nedeje, je z toho nesvoja.
Ale aj tak, mam pocit, ze vas vztah je "prechodeny". Nepoznate ani jeden nieco ine, tak v tom nejak zo zotrvacnosti ostavate.
@anonym_47bae7 By mi muselo riadne strasit vo vezi, ak by som sa chcela v 23 vydavat. Za 1.frajera. Neviem, kam sa akoze ponahla. K rozvodu?
@anonym_3d6107 a čo je na tom keď sa deti volajú po otcovi?
Tvoj priateľ si necháva zadné dvierka otvorené. Možno chce spoznávať iné šupy a to sa mu ako už zasnúbenému bude robiť ťažšie
Ja to nepovažujem za tlačenie ked si dvaja vo vztahu povedia co od toho vztahu chcu očakavaju . Kludne by som ho “ pritlačila” k uprimnemu rozhovoru na akukolvek temu ktora je pre mna dolezita , Aky ma zmysel vztah kde si neviete otvorene planovat buducnost ? 6r je dost dlha doba aby vedel ci ta chce raz za zenu ci nie . Ved nemusi byt svadba zajtra ci o rok moze byt o 2-3 len by Ste mali byt schopni sa o tom bavit bez pocitu ze ty nieco “ tlacis .” Ale zda sa ze si mu dobra len na teraz a do buducnosti stebou nerata . Caka na nieco “ lepsie .” Inak by tema svadba nebola tabu .26r uz vie co chce . No urcite nechci svadbu ako nejaky doplnok koli tomu ze kamosky sa uz vydavaju tak Musis aj ty. Zivot nie su preteky kto co kedy ma .
Dali ste sa dokopy, ked ste este boli iba deti a stale ste iba deti. Ved sa mozete zasnubit, ak chces nejaky zavazok. Malokedy vydrzia tieto mlade vztahy, pretoze povaha sa vam este len formuje. To co vam vyhovuje v 20tke, nemusi v 30tke. Ked uz rozmyslas nas svadbou, uz aspon byvate spolu, alebo stale u rodicov v detskej izbicke? Pracujes, skoncila si uz skolu? Pride mi to, ako keby svadba bola tvoj jediny ciel v zivote, po svadbe uz bude samozrejme vsetko ruzove a vsetko bude fungovat same od seba. Potom co? Dieta/deti a ty 20 rokov doma, on dve prace v zahranici? 26rocny je este decko a uz ma organizovat a platit svadbu. Tak ako sa posuva vek, kedy maju zeny prve dieta, posuva sa aj vek kedy je svadba a neznamena to, ze ten tvoj je pips, ked este toto nechce riesit.
Tvoj priatel nie je prilis iny ako ostatni. Trend dnes je sa nikam neponahlat, svadba okolo 30tky. Najskor trocha cestovat, zarobit si, vyskusat si spolocny zivot. Nie ze v 23 svadba a v 26 rozvod.
---------------
https://www.sme.sk/index/c/10-grafov-o-demograf...
Statistika
V 90.rokoch bola vo veku 30 až 34 rokov len desatina žien mimo manželstva, v súčasnosti je podiel slobodných žien v tomto veku okolo 47 percent.
Počet svadieb má dlhodobo klesajúcu trajektóriu, ale vlani dosiahol nové dno. Uzavretých bolo len 23-tisíc sobášov.
Ak sa už mladí ľudia zoberú, tak až vo vyššom veku, keď už majú rozbehnuté kariéry. Kým v 90. rokoch bol priemerný vek muža pri sobáši 24 rokov a ženy 22 rokov, v súčasnosti sú to ľudia po tridsiatke.
V priemere manželstvo vydrží 15 rokov. Priemerný vek muža pri rozvode je 45 rokov, v prípade ženy je to o tri roky menej.
Z poslednej statistiky je vidno, ze ludia sa beru v priemere okolo 30tky a v priemere im to vydrzi do 45.
@anonym_c6f24a to, že sa nevolajú po matke. A keď otec roka nechce aby všetci mali rovnaké priezvisko, aby boli rodina prečo by som dávala priezvisko po ňom?
Nehovoriac o tom, ze nie je od veci, ak sa ludia zoberu v 30tke, dovtedy financne planovat, odlozit, kupit si kazdy nieco male a nieco vlastne. Co urobis, ak teraz svadba, o 3-5 rokov (ak vztahy vydrzia v priemere okolo 10 rokov a manzelstva 15r, tak 16 + 10 = 26r a 16+15 = 31r) ti uz pojde na nervy, stretnes niekoho, co ti bude vyhovovat viac a potom co, rychly rozvod a dalsia rychla svadba? V 23 rokoch je odvazne hovorit, ze zabijas zbytocne cas s niekym bez svadby, to mozes povedat tak v 30tke. Svadba nie je univerzalny liek a automaticke riesenie na vsetky problemy.
@anonym_autor podľa mňa, si Ťa vziať ani nechce. Zbytočne s ním strácaš čas. Ale to musíš vedieť Ty
@anonym_autor pozri, zacali ste vztah ako deti, dospeli ste, ty si niekde inde ako on. Dajte si otazky, preco ty svadbu chces a on nie. Potrebujes utvrdenie ze budete spolu? Ma on nejake pochybnosti? Aky vztah vlastne mate? Co chcete? Ake mate spolocne ciele? Kde sa vidite o 5 rokov? Ak ty s 2 detmi a on niekde obrazne "na diskotekach" tak to asi neklapne.
@anonym_autor presne ako ja kedysi..od 16stich vo vzťahu a v 23 rozchod pre rovnaké dôvody. Zásnuby a svadba v nedohľadne lenže on mi pri rozchode aj povedal že si nie je istý či somnou chce byť čiže v preklade nechce so mnou byť a oberá má o čas. Bol rozchod a nič lepšie sa mi nemohlo stať keď sa na to teraz tak spätne pozriem. Ja ti môžem len poradiť ukončiť ten vzťah a nečakať. Už by ťa dávno poziadal keby chcel alebo aspoň minimálne by ťa neignoroval a porozprával sa s tebou ako to cíti a kedy by ste sa mohli niekde posunúť. Ak sa tomu vyhýba, tak už je vlastne koniec len ste sa ešte realne nerozišli a jemu to aj vyhovuje kým si ešte nenašiel lepšiu.
Ja som sa vydávala až teraz v 32 a myslím že ideálne..a keby sa dal vrátiť čas tak si tie roky medzi 20-30 užívam neskutočne. Žiadny zbytočný vzťah a trápenie sa či to somnou myslí vážne. Ale tu su to skúsenosti ktoré ti niečo dajú do života no tak asi si tým väčšina musíme prejsť.
@anonym_47bae7 To nevies? Vydat sa, je predsa najdolezitejsi ciel zivota vacsiny zien tu na koni. 😅
@anonym_autor veď on vie, či áno alebo nie. Keby chcel, už dávno ťa požiada, strácaš čas.
@anonym_47bae7 To nevies? Vydat sa, je predsa najdolezitejsi ciel zivota vacsiny zien tu na koni. 😅
@belllinka Mozno jej to od mala vtlkaju do hlavy a uverila tomu. Su este oblasti, kde to naozaj tak je.
Otvor túto tému ale jasne. Jozef sme spolu 7 rokov, ako vidíš budúcnosť? Ja by som chcela svadbu, neskôr aj deti. Máš rovnakú predstavu? Uvidíš čo ti povie a môžeš sa zariadiť.
Je hlúposť že vzťah z mladosti nemôže vydržať. Ja aj všetky moje kamarátky sme s našimi detskými láskami. Spokojné, šťastné....
Ja by som dala s ním vážny rozhovor a keď nic, tak by som ten vzťah ukončila. Za mňa je prechodeny. Ak ty vies, že svadbu chceš a on nie, nemá to ďalej význam. A blbe reči si nevšímaj. Ja som sa vydávala 24 ročná a takéto reči som počúvala len on zatrpknutej kolegyne, ktorá svadbu nepotrebovala, ale sama si kúpila obrucku, aby pred inými vyzerala, že je vydatá, mala s chlapom dieťa a žili v dome jeho mamy.
@anonym_c6f24a ja ak by si ma muž nevzal a napriek tomu by som s ním mala deti (čo si neviem predstaviť), tak by sa jednoznačne volali po mne
Udivujú má tu komentáre ako žije sa bez papiera väčšinou a asi autorka žije v zdegenerovanej dedine kde to "ešte tak chodí aby sa mladí brali".
To akože naozaj ? Viete o čom je svadba? Píšem o tej cirkevnej aby sme sa chápali..
To nie sú biele šaty , papier a fotka na IG. Napíšem to prakticky pre asi veľmi moderné ženy, manželstvo je sviatosť, je to niečo z čoho sa nedá vycúvať lebo ma to už nebaví, v manželstve sa bojuje za vzťah, za toho druhého , za vernosť a cieľom manželstva sú deti. A tam sa uzatvára kruh ktorý sa volá rodina. Kto je kresťan navyše pozýva Boha do toho vzťahu a sorry ale kto by nechcel ochranu od najvyššieho šéfa vesmíru? No to som už asi poburila väčšinu z vás no je to tak. Áno je to prijatie na 100 % toto druheho, spoločné financie, zodpovednosť ako sviňa takže chápem že do toho nejdú ľudia ktorý skutočne nemiluju. Lebo v manželstve sú aj ťažké chvíle a ako som písala nemôžeš mať v zálohe - veď šak nemám žiadnu zodpovednosť v tomto vzťahu , môžem odísť hocikedy. A tie blaboly že načo papier sú len preto lebo nechcete prijať zodpovednosť a je to pre vás pohodlnejšie. Takže áno , je normálne od vzťahu čakať manželstvo. Dokonca zdravé a jediné pravé orechové. A tí čo majú 976 rokov nádherný vzťah bez manželstva, pokecáme keď budeme mať všetci potom, kto mal pravdu

@anonym_autor po vyse 7 rokoch sa s tebou akurát tak rozide.
26 ročný a ženiť sa? 😄😄😄