icon

Ako sa odosobniť od "urážok" a ako prestať bojovať?

21. sep 2025

Ahojte poprosím rady. Ja som typ flegmatik. Ako dokáže ma niečo naštvať ale toho už musí byť veľa a musí to byť silné. Každý pohár pretečie keď do neho budeme nalievať že áno? Priateľ je zas horkokrvný. Všetko rieši prežíva vidí negatívne. Nešetrí výčitkami ani smerom ku mne ani smerom všeobecne k ľuďom. Všetko nafukne tvári sa ako majster sveta a neustále všetko vie urobiť dokonale. Pohádame sa vždy na jeho podnet ani raz som ja nevyvolávala hádku so zámerom hádať sa. Vždy to naberie také rozmery že vyčíta veci ktoré som mu povedala a využíva ich proti mne. Napríklad ťažké detstvo s otcom alkoholikom atď. Ze som mala prisnu výchovu všetko zakázané atď. Ze z toho mam komplexy a nechcem si nechať od neho hovoriť do života. Nie nechcem, nie od neho ale od nikoho. Som dospela nie som zbavená svojpravnosti viem sa zariadiť a riešiť svoje veci a nemusím ho stále prosiť o radu o konzultáciu o sprievod. Čo on nechápe. Pohádali sme sa na tom lebo sme spolu menej keďže ma preradili na inú smenu. Z toho to nafukol do rozmeru ze s nim v živote nepočítam ze si žijem svoj život len preto lebo keď sa ma niekto pýta na bývanie na život poviem ze som sama. S priateľom spolu nežijeme nemáme spoločný rozpočet ani deti takže áno žijem a bývam sama. Riešiť to nerieši nijak lebo vždy povie ze nie sú možnosti. Ma aj on svoje komplexy vychovaný rodičmi ktorí sa nezaujímali bili ho a doteraz mu kibicuju do života. Mame po 30. Chce o všetkom rozhodovať a keď nemá po svojom sype urážky a výčitky a ja nakoniec vždy vybuchnem lebo vznikne pretlak a je to ešte horšie. Ako sa naučiť mat u prdele tie dristy? Ako sa obrnit?

Strana
z2
autor
21. sep 2025

@anonym_autor ako sa naučiť nereagovať? Vždy potom používam všetky triky aby som hádku čím skôr eliminovala ono to aj funguje ale veľa úsilia ma to stojí. Len čakať co mu kedy sadne na nos, keď zruším stretnutie potrebuje mi dat pocítiť ze nie ze sa neuvidíme jeden deň ale rovno týždeň dva akože ma potrestá 🤦‍♀️ pritom trestá viac sam seba

anonym_787e51
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako sa naučiť nereagovať? Vždy potom používam všetky triky aby som hádku čím skôr eliminovala ono to aj funguje ale veľa úsilia ma to stojí. Len čakať co mu kedy sadne na nos, keď zruším stretnutie potrebuje mi dat pocítiť ze nie ze sa neuvidíme jeden deň ale rovno týždeň dva akože ma potrestá 🤦‍♀️ pritom trestá viac sam seba

@anonym_autor naco ti je taky partner? Mas stastie ze nemate rodinu a spolu nebyvate. Ludia si nikdy nezmenia, radsej chod teraz od neho kym nieje neskoro

autor
21. sep 2025
@anonym_787e51

@anonym_autor naco ti je taky partner? Mas stastie ze nemate rodinu a spolu nebyvate. Ludia si nikdy nezmenia, radsej chod teraz od neho kym nieje neskoro

@anonym_787e51 nie som veľmi za to ze hneď odhodiť vzťah keď sú nejaké problémy lebo úplne všade nejaké sú. Vyhovuje mi vo viacerých veciach len v tomto ze huba ide skôr než rozum na toto si proste nezvyknem a viem ze iný nebude. Len neviem si nejak zhodnotiť v ďalšom vzťahu to môže byť ešte horšie ak by nejaký náhodou bol čomu šancu nedávam. Nevie proste stráviť ze som samostatná a neviem byť na neho odkázaná.

unicornlady
21. sep 2025

Veľmi vyčerpávajúci vzťah.

doriiis
21. sep 2025

Milujem ľudí, ktorí sa tvária, že sú flegmosi a nad vecou a pritom sa pokazdé nechajú ovládať manipulačnými hrami svojich narcistov.
Ak sa s ním nechceš rozísť, tak to ani nemá význam nič písať. Tým, že sa pýtaš na radu, ako zmeniť svoje správanie len dokazujes, že nie si tak samostatná, odvážna a nad vecou ako sa prezentujes v úvodnom príspevku. Tieto mantry, že tebe nikto nemôže rozkazovat a bla bla sú len silné reči sama sebe, aby si sa necítila tak zle

doriiis
21. sep 2025

A to nie že huba mu ide skôr ako rozum. To je povahou a nevyzretostou osoby. Obaja ste veľmi nevyspeli a slabí jedinci v podstate.

sissy27
21. sep 2025

@anonym_autor preco sa potrebujes naucit zit s takymto labilnym manipulatorom? Co sa dnes s vami vrece roztrhlo takymi, co nechcete normalneho muza? Co sa vas tak berie na tychto jedincoch?

anonym_787e51
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_787e51 nie som veľmi za to ze hneď odhodiť vzťah keď sú nejaké problémy lebo úplne všade nejaké sú. Vyhovuje mi vo viacerých veciach len v tomto ze huba ide skôr než rozum na toto si proste nezvyknem a viem ze iný nebude. Len neviem si nejak zhodnotiť v ďalšom vzťahu to môže byť ešte horšie ak by nejaký náhodou bol čomu šancu nedávam. Nevie proste stráviť ze som samostatná a neviem byť na neho odkázaná.

@anonym_autor sama pises ze si to na to nezvyknes. Tieto vyhrotene rozhovory budu len horsie ked by ste spolu byvali. Ja som bola presne rovnaka trpiet za akzdu cenu, lebo ma miluje. Ale to nieje dovod na to aby ta urazal a manipuloval s tebou. Odisla som a nic lesie sa mi nemohlo stat, mam uzasneho muza a dieta.Vsetci chlapi niesu rovnaky. Len si treba spravne vyberat. Otvor oci. Ano netreba hned zahadzovat vztah ked su nezhody, ale toto je podstatny problem vasho vztahu a nie nezhoda, toto sa nikdy nevyriesi, kym ty neodides.

autor
21. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor preco sa potrebujes naucit zit s takymto labilnym manipulatorom? Co sa dnes s vami vrece roztrhlo takymi, co nechcete normalneho muza? Co sa vas tak berie na tychto jedincoch?

@sissy27 normálny muž? To je vyhynuty druh snáď. Všade dakto dačo rieši. Bud nedostatok alebo prebytok sexu alebo manžel sa nevenuje rodine alebo sa venuje až príliš. Atď atď je tu kopec tém. Ja nechcem meniť okolie ale svoju reakciu na okolie. Či by išlo o neho alebo o hocikoho kolegu rodiča súrodenca chcem sa naučiť reagovať na blbé poznámky a na vyťahovanie chýb z minulosti s prehľadom a pokojom

doriiis
21. sep 2025

Kým sa nenaučis odstrihavat od ľudí, ako tvoj frajer tak sa to nenaučis. To ti vravím hned

autor
21. sep 2025
@doriiis

Kým sa nenaučis odstrihavat od ľudí, ako tvoj frajer tak sa to nenaučis. To ti vravím hned

@doriiis odstrihla som ich už veľmi veľa. Žiaľ musela som aj otca kým ešte žil a dodnes si to vyčítam aj keď viem ze vtedy to bolo správne. Aj veľa kamošiek ktoré mali na mňa čas len keď chceli oni... Veľa ľudí išlo preč

doriiis
21. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis odstrihla som ich už veľmi veľa. Žiaľ musela som aj otca kým ešte žil a dodnes si to vyčítam aj keď viem ze vtedy to bolo správne. Aj veľa kamošiek ktoré mali na mňa čas len keď chceli oni... Veľa ľudí išlo preč

@anonym_autor .... Tak trp ďalej. Čo ti nato povedať? Keby si naozaj chcela tak vieš presne, čo treba spraviť.

sissy27
21. sep 2025
@anonym_autor

@sissy27 normálny muž? To je vyhynuty druh snáď. Všade dakto dačo rieši. Bud nedostatok alebo prebytok sexu alebo manžel sa nevenuje rodine alebo sa venuje až príliš. Atď atď je tu kopec tém. Ja nechcem meniť okolie ale svoju reakciu na okolie. Či by išlo o neho alebo o hocikoho kolegu rodiča súrodenca chcem sa naučiť reagovať na blbé poznámky a na vyťahovanie chýb z minulosti s prehľadom a pokojom

@anonym_autor nie, normalny muz nie je vyhynuty druh. A neexistuje nic take ako malo alebo vela sexu - len je potrebne najst rovnako nastaveneho partnera a nie sa ulakomit na hocikoho “len aby niekto bol”. Takisto ak sa nejaka rozhodne, ze chce hocijakeho zbytocnika len aby mala strechu nad hlavou, tak nema pravo sa stazovat, ze napriklad nevari. Dal jej co chcela.
Ty si sa ocividne rozhodla, ze chces toxickeho chlapa, blahozelam, to je latka nastavena sakramentsky nizko, to najdes rychlo.

denkabemommy
21. sep 2025

Vec prvá: vytočí nás/dotkne sa nás len to, čo nemáme v sebe spracované - nik ma nepresvedčí o opaku. Vec druhá: nič ťa s tým človekom nespája, načo s takým vôbec potrebuješ márniť čas?

viestta
21. sep 2025

@anonym_autor vsak to ukonci, nema to zmysel

sova7
21. sep 2025

Dve traumy sa dali dokopy. Podobne si našlo podobne. Akurát každý inak nastaveny osobnostne tak to nepasuje dokopy. To ani nie je vzťah len trauma väzba

pribinak
21. sep 2025

Dočítala som to asi do polovice ….vsak toto je debil a nie partner, už dávno by som bola od neho preč

danica2711
21. sep 2025

@anonym_autor prečo sa chceš odosobniť, obrniť, bojovať o vzťah? Na dobrý vzťah nemusia byť ľudia úplne rovnakí, to ani nejde, ale aspoň kompatibilní - a to vy nie ste. Neviem, čo ťa pri ňom drží, či sex, peniaze alebo je jediný na svete, ale radím ti, od tohto chlapa utekaj. Toto dobré nebude

motylik2559
21. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, keby ste mali za sebou napr. 5rocny vztah, spolocne byvanie a dieta na krku, tak este pochopim,ze chces si prenastavit myslenie,aby ta nezrujnovalo partnerovo spravanie a presla to v ramci mentalneho aj dusevneho zdravia, kym nepojdes do prace, aby si mohla od neho aj s dietatom odist. ALE prepac u teba to naozaj nechapem. Tiez niesom zastanca toho, ze ked dojdu problemy, tak sa hned rozchadzat, zial v dnesnej dobe vela ludi zuteka uz pri prvom väcsom probleme. Lenze, je rozdiel mat problemy, ktore sa daju spolocne riesit a je rozdiel, ked on ma povahu aku ma a ty- co este ani spolu nebyvate- sa chces nastavit/zmenit tak, aby si zvladala tuto jeho povahu? Ved to nedava zmysel. Co urobis za par rokov, ked budete do toho riesit dalsie, povedzme financne, materialne veci okrem tejto jeho povahy, naozaj si myslis,ze ked sa nastavis, tak to s prehladom budes do buducna davat aj ked sa dalsie problemy nakopia? Pride dieta, a ver ze nebudes nastavena na neho a este aj aby si zvladala vsetko. Nehodite sa podla toho co si napisala k sebe. Este mozno kebyze obaja popracujete na svojich traumach z detstva. Ale to by aj on musel chciet chodit na terapie. Podla toho co si opisala, nevidim vas vztah inak perspektivny. Lebo aj ked sa akokolvek nastavis, ver,ze bud ti to nastavenie nepotrva dlho, aby si to vydrzala a ked aj, tak budes musiet take usilie zakazdym sama v sebe vydolovat, ze ta to bude uplne vyciciavat z energie. No nech sa rozhodnes akokolvek, drzim palce.

autor
21. sep 2025
@danica2711

@anonym_autor prečo sa chceš odosobniť, obrniť, bojovať o vzťah? Na dobrý vzťah nemusia byť ľudia úplne rovnakí, to ani nejde, ale aspoň kompatibilní - a to vy nie ste. Neviem, čo ťa pri ňom drží, či sex, peniaze alebo je jediný na svete, ale radím ti, od tohto chlapa utekaj. Toto dobré nebude

@danica2711 nejdem bojovať o vzťah 😃 ide o to ze nechcem reagovať podráždene a dotknuto nech by mi ktokoľvek povedal niečo nepríjemné. Nejde tak o neho ako o to ze chcem v tomto na sebe popracovať a zmeniť svoju reakciu, či by mi on povedal niečo bolestivé alebo šéfka alebo mama. Nechcem hneď byt smutná a zlomená ak niekto poukáže na moje omyly z minulosti. Urobila som chyby no a? Kto ich neurobil. Bola som na všetko sama podpora žiadna doma v kamoške žiadna podpora robila som najlepšie podľa svojho vedomia a svedomia. A on mi proste vytkol ze ma otec strážil aby som si nenarobila kade tade deti, čo on o tom vie? Dotklo sa ma to, nevie ze som bola zneužitá sexuálne ako moja prvá sexuálna skúsenosť nevie ako to bolelo nevie ze rodičia to dali za chybu mne a dotyčný ostal bez trestu jediný jeho trest bola facka od jeho matere. Nevie ze to so mnou ide celý život. Nevie o tom nič a nepovažujem za vhodne mu to hovoriť aj tak by mi to pri ďalej hádke vytkol. S týmto si žijem nikomu o tom nemôžem povedať a áno dotýka sa ma keď niekto povie ze som si zaslúžila prísnych rodičov atď. Vie proste ze nejaká bariéra voči mne je vie ze si chcem rozhodovať o svojom živote sama keď už som dospela nežijem s rodičmi a konečne môžem byť sama sebe pani tak ma pocit ze musí všetko mat pod kontrolou, ublížil mi s týmto viac menej úmyselne inak by to netahal do extrému. Ale to môže hocikedy urobiť hocikto. Taktiež babka sa ľúbi rýpať v tomto akoby to bolo niečo čo si zaslúži dennú pozornosť, ja už som sa aj prestala s ľuďmi stykat akoby bol každý neomylný a len mne stále pred hodia na oči to co najviac boli, nechcem sa takto cítiť, chcem vedieť dať inú reakciu byt hrdá na to kým som dnes a ze som sa z toho dostala sama. Pre vec ktorá sa stala a nijak som za to nemohla trpím celý život a aj keď to bolo dávno ti najbližší co to vedia do toho rypu a ti co nevedia rypu v okruhu dôsledku tohto celého nevedome ale len aby urobili napriek,

autor
21. sep 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, keby ste mali za sebou napr. 5rocny vztah, spolocne byvanie a dieta na krku, tak este pochopim,ze chces si prenastavit myslenie,aby ta nezrujnovalo partnerovo spravanie a presla to v ramci mentalneho aj dusevneho zdravia, kym nepojdes do prace, aby si mohla od neho aj s dietatom odist. ALE prepac u teba to naozaj nechapem. Tiez niesom zastanca toho, ze ked dojdu problemy, tak sa hned rozchadzat, zial v dnesnej dobe vela ludi zuteka uz pri prvom väcsom probleme. Lenze, je rozdiel mat problemy, ktore sa daju spolocne riesit a je rozdiel, ked on ma povahu aku ma a ty- co este ani spolu nebyvate- sa chces nastavit/zmenit tak, aby si zvladala tuto jeho povahu? Ved to nedava zmysel. Co urobis za par rokov, ked budete do toho riesit dalsie, povedzme financne, materialne veci okrem tejto jeho povahy, naozaj si myslis,ze ked sa nastavis, tak to s prehladom budes do buducna davat aj ked sa dalsie problemy nakopia? Pride dieta, a ver ze nebudes nastavena na neho a este aj aby si zvladala vsetko. Nehodite sa podla toho co si napisala k sebe. Este mozno kebyze obaja popracujete na svojich traumach z detstva. Ale to by aj on musel chciet chodit na terapie. Podla toho co si opisala, nevidim vas vztah inak perspektivny. Lebo aj ked sa akokolvek nastavis, ver,ze bud ti to nastavenie nepotrva dlho, aby si to vydrzala a ked aj, tak budes musiet take usilie zakazdym sama v sebe vydolovat, ze ta to bude uplne vyciciavat z energie. No nech sa rozhodnes akokolvek, drzim palce.

@motylik2559 nie kvôli nemu ale kvôli sebe, vysvetlila som v predošlom komentári. Už neriešim jeho, teraz ma zablokoval na mobile. Je to jeho vec jeho rozhodnutie jeho dospelacka zodpovednosť. Nemôže čakať vášnivú ženu ktorá ho bude chváliť a zaujímať sa o neho keď sa správa takto a zo všetkého obviňuje,.. Zamyslela som sa hlavne nad sebou a nad tým ze ak to nebude robiť on budú to robiť druhi a chcem tomu zamedziť. Naučiť sa reagovať inak. Byt nad vecou, povedala som si ako môže on útočiť na moje komplexy a traumy keď on sám ich ma dosť? Matka mu nikdy nepovedala ako ho ľúbi otec ho bil kamarátov nemá je sám. Nemá dokonalý život q keď ja som vytkla spätne jemu tiež som mu asi brnkla na strunu ale ved nech si skúsi aké to je a blokol ma. 🤷‍♀️ Ja cítim ze naše cesty sú v konci a pôjdeme čochvíľa každý svojim smerom

januska12323
21. sep 2025

Výborne, zablokoval ťa tak zablokuj aj ty jeho a už na neho nemysli. So svojimi traumami sa musíš vysporiadať sama alebo s pomocou terapie a neupínať sa na niekoho kto je k tebe občas fajn.

anonym_787e51
21. sep 2025
@anonym_autor

@danica2711 nejdem bojovať o vzťah 😃 ide o to ze nechcem reagovať podráždene a dotknuto nech by mi ktokoľvek povedal niečo nepríjemné. Nejde tak o neho ako o to ze chcem v tomto na sebe popracovať a zmeniť svoju reakciu, či by mi on povedal niečo bolestivé alebo šéfka alebo mama. Nechcem hneď byt smutná a zlomená ak niekto poukáže na moje omyly z minulosti. Urobila som chyby no a? Kto ich neurobil. Bola som na všetko sama podpora žiadna doma v kamoške žiadna podpora robila som najlepšie podľa svojho vedomia a svedomia. A on mi proste vytkol ze ma otec strážil aby som si nenarobila kade tade deti, čo on o tom vie? Dotklo sa ma to, nevie ze som bola zneužitá sexuálne ako moja prvá sexuálna skúsenosť nevie ako to bolelo nevie ze rodičia to dali za chybu mne a dotyčný ostal bez trestu jediný jeho trest bola facka od jeho matere. Nevie ze to so mnou ide celý život. Nevie o tom nič a nepovažujem za vhodne mu to hovoriť aj tak by mi to pri ďalej hádke vytkol. S týmto si žijem nikomu o tom nemôžem povedať a áno dotýka sa ma keď niekto povie ze som si zaslúžila prísnych rodičov atď. Vie proste ze nejaká bariéra voči mne je vie ze si chcem rozhodovať o svojom živote sama keď už som dospela nežijem s rodičmi a konečne môžem byť sama sebe pani tak ma pocit ze musí všetko mat pod kontrolou, ublížil mi s týmto viac menej úmyselne inak by to netahal do extrému. Ale to môže hocikedy urobiť hocikto. Taktiež babka sa ľúbi rýpať v tomto akoby to bolo niečo čo si zaslúži dennú pozornosť, ja už som sa aj prestala s ľuďmi stykat akoby bol každý neomylný a len mne stále pred hodia na oči to co najviac boli, nechcem sa takto cítiť, chcem vedieť dať inú reakciu byt hrdá na to kým som dnes a ze som sa z toho dostala sama. Pre vec ktorá sa stala a nijak som za to nemohla trpím celý život a aj keď to bolo dávno ti najbližší co to vedia do toho rypu a ti co nevedia rypu v okruhu dôsledku tohto celého nevedome ale len aby urobili napriek,

@anonym_autor keby to bol normalny partner taketo veci by ani nevytiahol

motylik2559
21. sep 2025
@anonym_autor

@motylik2559 nie kvôli nemu ale kvôli sebe, vysvetlila som v predošlom komentári. Už neriešim jeho, teraz ma zablokoval na mobile. Je to jeho vec jeho rozhodnutie jeho dospelacka zodpovednosť. Nemôže čakať vášnivú ženu ktorá ho bude chváliť a zaujímať sa o neho keď sa správa takto a zo všetkého obviňuje,.. Zamyslela som sa hlavne nad sebou a nad tým ze ak to nebude robiť on budú to robiť druhi a chcem tomu zamedziť. Naučiť sa reagovať inak. Byt nad vecou, povedala som si ako môže on útočiť na moje komplexy a traumy keď on sám ich ma dosť? Matka mu nikdy nepovedala ako ho ľúbi otec ho bil kamarátov nemá je sám. Nemá dokonalý život q keď ja som vytkla spätne jemu tiež som mu asi brnkla na strunu ale ved nech si skúsi aké to je a blokol ma. 🤷‍♀️ Ja cítim ze naše cesty sú v konci a pôjdeme čochvíľa každý svojim smerom

@anonym_autor Rozumiem. No vas vztah nesmeruje nikam, uz len to,ze viete kde mate tie najcitlivejsie miesta, do ktorych si dokazete bez okolkov rypnut a ci uz teba alebo jeho to zaboli aj stve. Toto sa v laske nerobi. Ked partner/ka vie o nejakej citlivej teme, s ktorou sa clovek druhemu zdoveril, tak mu nebude do toho rypat, aby mal navrch, alebo bol v danej chvili "viac", prave naopak, v laske clovek do toho bud nerype vobec, alebo sa skor snazi s doverou tu jeho slabu stranku posilnit. Vas vztah je podla mna uz uplne skrachovany, prepac. A co sa tyka tej druhej veci-ze chces byt silnejsia, odolnejsia aj voci inym ludom...okrem tvojho tzv.partnera su v tvojom okoli ludia, ktorí rypu do tvojej minulosti? Ak ano, tak ti za to tí ludia nestoja. Kvoli takym sa ti ani neoplati trapit. Ono najlepsie by bolo, kebyze svoju minulost nechas v sebe a druhym ludom nebudes o nej hovorit-ani kolegyniam, ktore sa tvaria ake su kamosky, mozno idealne ani kamoskam, mozno nejakej jednej velmi blizkej, o ktorej sama vies,ze by ta nezradila. V dnesnej dobe zial je tazke niekomu verit a este tazsie sa zdoverit zvlast s takymi vecami, ake si si prezila. Mozno by stalo aj za pokus zajst na terapie a o tomto celom co si v detstve prezila, ake pocity mas dnes v sebe a ake pocity mas v tomto smere k okoliu sa porozpravat tam..urcite ti to neuskodi, skor mozes ziskat. Alebo pripadne, skus rozne knihy, len treba najst tie spravne a zas neviem, do akej miery sa dokazes do knih tak vzit alebo teda vcitit, aby ti dokazala nieco dat, aby to nebolo len precitane, ale aj aplikovane do zivota. Verim, ze nieco z toho skusis a pomalymi krokmi sa dopracujes k tomu, co si prajes sama pre seba, aj ked to pojde pomaly, ale dalej zajdes🙂nie darmo sa to tak hovori🙂 drz sa

danica2711
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dievča zlaté, vlečieš si si sebou dosť bolesti z minulosti, načo si k tomu pridávať ešte nejakého kreténa, čo ti ubližuje? Vyzeráš byť dosť silná, ty sa z toho dostaneš, len musíš vylúčiť zo svojho života všetkých, čo ti v tom prekážajú - rodinu, známych a predovšetkým toho chlapa. Ty potrebuješ pri sebe niekoho láskavého a chápavého, čo ti bude oporou, nie takúto kreatúru. Ak môžeš, odíď, odsťahuj sa do iného mesta, kde ťa nikto nepozná a začni žiť úplne nanovo, tak, ako to vyhovuje tebe. Hlúpe reči kohokoľvek skús buď ignorovať alebo rovno povedať, neprajem si, aby si/ste so mnou hovorili takýmto spôsobom, ďakujem za pochopenie. Časom sa ti život zaplní aj hodnotnými ľuďmi. Držím ti palce

doriiis
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ... Vyhovárať sa na traumy z detstva je ok iba do určitého veku. Ak má niekto 30 + a neustále obhajuje svoju toxicitu, chorobnú žiarlivosť a iné veci takéhoto typu tým, že rodičia ho malo objímali a nemali radi tak je to obyčajný pozer a pokrytec. VSETKO má človek vo svojich rukách a to, akým človekom sa niekto rozhodne byt je iba v jeho rukách.
Ale nemáte jeden druhému čo vyčítať. V podstate sa chovate obaja rovnako toxicky a nevyzreto. Vytahujete veci z minulosti a chrlite si ich do tváre, aby ste tomu druhému ublížili a prevzali nad ním moc. Autorka, ty najprv musíš pochopiť, čo znamená byť asertivna a ,, uvedomelá" svojej hodnoty. Lebo v tom veľmi tapas zatial

rozculena
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor načo ti je taký debil?

larsen
21. sep 2025

Musíš sama prísť na to, ako sa vnútorne nastaviť, aby ti to, čo niekto povie na tvoju osobu, aby sa ťa to nedotýkalo. V prvom rade uzdrav svoje vnútro. Krok, po kroku, si uzdrav v sebe všetky svoje vnútorné zranenia. Je iba jediná cesta, musíš si ju však prejsť sama. Buď ti v tom pomôže terapeut, alebo kniha, ktorá ťa vnútorne osloví a sama si ťa nájde nejakým spôsobom. Prvý krok k prijatiu samej seba si už urobila. Lebo si uvedomuješ, kde treba a na čom popracovať. Držím ti palce!

romiada
21. sep 2025

@anonym_autor z tohto tvojho opisu by som povedala ,že zatiaľ máš "načítanú" teóriu, ktorú len pomaličky "zavadzaš " do praxe. A mať partnera ktorému nemožes/nevieš povedať o svojich zraneniach je nanič. To ako keby si chcela zabaliť mŕtvolu od krvi do koberca mysliac si že si to nikto nevšimne keď ju budeš ťahať po chodníku. Tak je to aj s traumami. Ono to časom niekde presiakne.
A "vyvysovať sa nad partnera" v štýle : viem o Tvojich traumach a ty si taky onaky pre to a pre toto ,že nič Ti nepoviem o sebe je znak nedôvery vzajomne a nezrelosti vás oboch. Ešte máš dlhú cestu pred sebou. Nebať sa o sebe povedat partnerovi o svojich strachoch a zraneniach žiada velky kus vzajomnej dovery a lásky. A to nejde len tak s hocikym.
Takže áno, pokiaľ si vy dvaja chcete len sypať soľ do rán jeden druhému, tak choďte od seba. Pri správnom partnerovi máš cítiť pokoj a pochopenie a nie zamykať kostlivcov minulosti donekonečna v skrini.

alickapusinka
21. sep 2025

Skonči to s nim pokiaľ nemate deti načo ti je taký manipulátor. Je to aj debil. Ak nie je po jeho tak je nervozny kriči čosi nenič si život nie malo je tu smutných osudov že ľutuju že ostali s partnerom.Skonči to zaslužiš si niečo lepšie.Nemusiš netrp zbytočne.Podľa mna zbytočne minaš čas a energiu. Skonči to s nim lebo už ak zostaneš tehotna tak bude to ešte horšie.ON sa nezmení tým že by prišlo dieťa bude ešte horšie.Sama môžeš skončiť s nim ale s dieťaťom už bude ťažko. A bude TI robiť problémy načo TI je zneuživa tvoje slabosti aby ti to vyčital to čo si ťažke v detstve zažila.Toto partner nerobí ktorý miluje.Nepočitaj s nim.A ukonči tento nie dobrý vzťah.Ušetriš si kopec problémov a nervov.Aby si nemala neskôr z neho choroby zo stresu.

Strana
z2