Ako sa rozhodnúť po 11 rokoch vzťahu?
Žila som 11 rokov s partnerom, s ktorým máme syna.
Bola som jeho prvá žena, prvá vo všetkom.
Na začiatku to bolo krásne – venoval sa nám, dával mi celú výplatu, kupovali sme veci do bytu, chodili sme na výlety, smiali sa.
Bolo to úprimné, jednoduché, krásne obdobie.
Lenže posledné roky sa všetko zmenilo.
Začal sa odťahovať, bol lenivý, doma nič neurobil.
O syna sa zaujímal minimálne – na tréningoch hokeja alebo futbalu bol možno dvakrát za sezónu.
Doma bol väčšinu času na telefóne, spal alebo išiel do práce.
Žiadny spoločný čas, žiadne rozhovory, žiadna blízkosť.
Aj v intímnom živote to bolo čoraz horšie.
Musela som sa mu doslova doprosovať, aby vôbec prejavil záujem.
Niekedy nebolo medzi nami nič aj dva-tri mesiace.
Cítila som sa ako niekto, koho si neváži, komu sa len prizerá, ale nevidí ho.
Tento mesiac mi neposlal ani euro na syna.
Tvrdí, že má dlhy, ale žiadne papiere som nikdy nevidela.
Bývali sme už aj v inom byte, z ktorého nás vyhodili, pretože tri mesiace neplatil nájom.
Namiesto toho, aby to riešil, vždy utiekol k rodičom.
Má 31 rokov, ale keď je problém, utečie k mame, ktorá ho vždy bráni.
Vždy, keď sa vrátil domov, bol chvíľu dobrý – pár týždňov.
Pomohol, správal sa normálne, snažil sa.
A potom znovu – telefón, fitko, spánok, práca, nezáujem.
Dokonca mám podozrenie, že užíva steroidy – býva výbušný, nervózny a zameraný len na cvičenie.
Rieši svoje telo, nie rodinu.
Ked odišiel alebo som ho vyhodila že ja sa starať oňho nebudem lebo uz som mala aj psychiku v prdeli...vela skm plakala ..tak ako naschvál založil si zakaždým badoo aby som mala nervy
Keď som niečo potrebovala opraviť, musel prísť môj otec.
Keď som dala smeti pred dvere, ani ich nebol schopný vyniesť.
Dvakrát zobral synovi peniaze, ktoré som mu odkladala, a nikdy ich nevrátil.
Vraj ich potreboval na zaplatenie bývania kvôli svojim „dlhom“.
Keď som sa pýtala viac, hneď sa urazil alebo zbalil a odišiel.
Nedávno som od neho chcela aspoň 50 eur – syn musel ísť k športovému lekárovi a ja som chcela, aby mi aspoň prispel, keďže zarába okolo 1300 eur.
Bývanie nemáme drahé, takže by to pre neho nebol problém.
Namiesto toho, aby mi tie peniaze dal, zbalil sa a odišiel.
Len preto, že som si dovolila niečo od neho žiadať.
Predtým som mu jasne povedala, že ak ešte raz odíde, už ho späť nevezmem.
A aj tak to spravil.
Je to teraz 3 týždne, čo je preč.
Občas napíše synovi len „ahoj“ alebo „čo robíš“, ale viac nič.
Na syna neposlal ani cent.
Viem určite, že v tom nie je žiadna žena – nikdy nechodil za inými, ale žije len pre seba
Hlavne ze vykrikuje ze syna miluje..ale.neviem co je toto za laska ked ho nezaujíma ci ma co jest ako v škole ako na tréningu nic..
Aby toho nebolo málo – na moje meno zobral synovi telefón na paušál s tým, že ho bude platiť.
Sľúbil, že to bude jeho zodpovednosť, ale doteraz všetky splátky platím ja.
Vlastne všetko ťahám sama – bývanie, jedlo, družinu, oblečenie, školu, futbal, úplne všetko.
A dokonca aj keď som bola chorá – mala som teploty – povedal mi, aby som sa nejako vzchopila, lebo on musí do práce.
Robil ako taxikár, takže v pohode mohol prísť na pár minút, len aby vyvenčil psa.
Ale nie.
Proste sa na mňa vykašľal aj vtedy.
Najviac ma bolí, že syn sa stále pýta, kedy príde tato, či budeme spolu na Vianoce, a ja neviem, čo mu povedať.
Nechcem, aby trpel.
A do toho mi prišiel do života iný muž.
Starší, pokojný, slušný, má dcérku.
Od prvého momentu z neho cítim pokoj a istotu, nie tlak ani pretvárku.
Snaží sa ma pochopiť, rozprávame sa otvorene, mám pocit, že ma počúva.
Po dlhých rokoch mám konečne pocit, že niekto so mnou komunikuje a zaujíma sa o mňa ako o ženu.
Neviem, čo mám robiť.
Mám sa vrátiť k bývalému len preto, aby syn netrpel?
Alebo mám ísť ďalej a skúsiť žiť konečne inak – bez hádok, bez výhovoriek, bez útekov?
Po toľkých rokoch mám pocit, že už nevládzem zachraňovať len ja.
Chcem byť milovaná, chcem mať pokoj, svadbu, rodinu, možno ešte jedno dieťa.
Len sa bojím, či nerobím chybu.
Ženy, ktoré ste si týmto prešli... čo by ste robili na mojom mieste? ❤️
Všetko mu ospravedlní a dáva mu zapravdu, takže on sa nikdy nenaučil niesť zodpovednosť.
Mi-lu-jem, ked zeny napisu cele litanie o tom, ako partner nepracuje, neprispieva, nezaujima sa o dieta, cumi do mobilu, nadava jej atd...a potom pride veta: "Mam mu dat este 2./3./10. sancu?", popr. "Mam sa k nemu vratit?". 🤦♀️🤦♀️
Mi-lu-jem, ked zeny napisu cele litanie o tom, ako partner nepracuje, neprispieva, nezaujima sa o dieta, cumi do mobilu, nadava jej atd...a potom pride veta: "Mam mu dat este 2./3./10. sancu?", popr. "Mam sa k nemu vratit?". 🤦♀️🤦♀️
@luccys ale jasne ja viem ze moja chyba...ale viete aké je to veľakrát tazke?aj chcete rozum hovorí tak a srdce inak...viete aké blbé myšlienky mávam napríklad ja?ze iba si neviem predstaviť jeho s inou ženou...ale pritom to je absurdné..ja skm dlho vedela ze to skončím ale nedokázala som to bohuzial
@luccys ono ide o to ze príklad 7-8rokov bolo fajn a potom to začalo..akože.lenivy bol vzdy ...ale ked zaval mat problémy s peniazmi vtedy sa to cele začalo kaziť..a viete ked ste s niekým toľko rokov je tam dieta a aj ked viete ze toto neni život aky chcete je to tazke naozaj
@luccys ono ide o to ze príklad 7-8rokov bolo fajn a potom to začalo..akože.lenivy bol vzdy ...ale ked zaval mat problémy s peniazmi vtedy sa to cele začalo kaziť..a viete ked ste s niekým toľko rokov je tam dieta a aj ked viete ze toto neni život aky chcete je to tazke naozaj
@michaela_333 200€ ti dava/nedava... ked mame hladat na nom nejake pozitivum, tak toto, ze pracuje, tak co robi s vyplatou, ako to ma rad svojho syna, ked necha teba, aby si ho zivila a teda 200 € na pubertiaka je tak na stravu, este ho treba satit, skolit a musi byvat, chod sa poradit k pravnikovi, co sa da este zachranit, dohodu o alimentoch, lebo takto krmi len sam seba (automaty?) a je na najkratsej ceste-pod most
🎢
@michaela_333 200€ ti dava/nedava... ked mame hladat na nom nejake pozitivum, tak toto, ze pracuje, tak co robi s vyplatou, ako to ma rad svojho syna, ked necha teba, aby si ho zivila a teda 200 € na pubertiaka je tak na stravu, este ho treba satit, skolit a musi byvat, chod sa poradit k pravnikovi, co sa da este zachranit, dohodu o alimentoch, lebo takto krmi len sam seba (automaty?) a je na najkratsej ceste-pod most
🎢
@ahhola on pod mostom nebude..jeho si mamička chrani...ze ja som ukricana😀pritom asi mam.na to dôvod..ked bol nejaky problém pýtala sa jeho nikdy nie mna ..preto u mna skončila aj jeho rodina...vnuka za 9rokov nikam nevzali.. cize to ako sa sprava je aj ich výchova...no on povedal ze.mozem byt rada ze 200e ani neminiem ze to je vela...ze sud mi ani toľko neda lebo on ma na páske minimálnu.. je to smrad ..maká od rana do večera..nočné,letiska lebo oni robia aj transport...ale peniaze mal už 16teho a keby tie peniaze uz mal reálne ked dostanem 1300e nemam problém dat 200e nedal...takisto minulý mesiac
Ešte ked tu bol..bývanie mam 420e..dal.mi 350e ze neskor mi da zvyšok lebo nema leno ešte posledný mesiac ma ten dlh ze prisaha..a uvedomila som si ze zas len klamal ze dlhy nema...cize vždy tie peniaze išli na viackrát
.vzdy ked odišiel napísal dám na malého ale na bývanie nie..nebol som tam..čiže takto sa správal.....naposledy som.si povedala ze proste dost ja nevládzem...uz aj viackrát ma malý našiel ako placem v spálni kwd mi chlap hodil len 200e ze on viac nema ...vedela som ze ja mam sny plány a vedela som ze ma brdzi len som to nevedela stále ukončiť...a peniaze mi dával tak ze mi dal z boxy co malu v taxíku a potom to vrátil..cize reálne on výplatu dal hned preč
@michaela_333 si na dobrej ceste,tvoj partner je nevyzrete decko,zial...Drzim palce v novej zivotnej faze🍀.
@michaela_333 si na dobrej ceste,tvoj partner je nevyzrete decko,zial...Drzim palce v novej zivotnej faze🍀.
@tundra ano uz som si to uvedomila ...bohužiaľ bola som mladučká a všetko mi prišlo krasne ...ale časom prišli problémy a ked som si uvedomila ze vlastne všetko zvládnem aj sama začala som sa odputavat
@ahhola on pod mostom nebude..jeho si mamička chrani...ze ja som ukricana😀pritom asi mam.na to dôvod..ked bol nejaky problém pýtala sa jeho nikdy nie mna ..preto u mna skončila aj jeho rodina...vnuka za 9rokov nikam nevzali.. cize to ako sa sprava je aj ich výchova...no on povedal ze.mozem byt rada ze 200e ani neminiem ze to je vela...ze sud mi ani toľko neda lebo on ma na páske minimálnu.. je to smrad ..maká od rana do večera..nočné,letiska lebo oni robia aj transport...ale peniaze mal už 16teho a keby tie peniaze uz mal reálne ked dostanem 1300e nemam problém dat 200e nedal...takisto minulý mesiac
Ešte ked tu bol..bývanie mam 420e..dal.mi 350e ze neskor mi da zvyšok lebo nema leno ešte posledný mesiac ma ten dlh ze prisaha..a uvedomila som si ze zas len klamal ze dlhy nema...cize vždy tie peniaze išli na viackrát
.vzdy ked odišiel napísal dám na malého ale na bývanie nie..nebol som tam..čiže takto sa správal.....naposledy som.si povedala ze proste dost ja nevládzem...uz aj viackrát ma malý našiel ako placem v spálni kwd mi chlap hodil len 200e ze on viac nema ...vedela som ze ja mam sny plány a vedela som ze ma brdzi len som to nevedela stále ukončiť...a peniaze mi dával tak ze mi dal z boxy co malu v taxíku a potom to vrátil..cize reálne on výplatu dal hned preč
''je to smrad''
aha, a ty co vlastne od nas chces? ved ty ho zjavne uz ani nelubis a chces len jeho peniaze.
''je to smrad''
aha, a ty co vlastne od nas chces? ved ty ho zjavne uz ani nelubis a chces len jeho peniaze.
@anonym_280379 zvyknutá naňho som a napríklad neviem sj predstaviť ze by mal neskor inu ženu.. a hlavne ja som bola vzdy ze rodina ma byt spolu..nikdy som nebola za rozpad rodiny...jeho peniaze?a aké?véd som.aj 3roky všetko pomaly ťahala sama...potom párkrát dal potom len na malého a zas..chcem len peniaze na syna to je všetko
''je to smrad''
@anonym_280379 velmi ubohy komentar...
Rodicia alebo partneri, by sa mali podielat rovnakym dielom na vychove dietata.Do toho spada samozrejme aj financovanie potrieb dietata.
Autorka ma dve prace,aby financne vsetko zvladla a jej partner obcas prispeje do rozpoctu.A ty napises,ze chce jeho prachy?🙈
Rodicia alebo partneri, by sa mali podielat rovnakym dielom na vychove dietata.Do toho spada samozrejme aj financovanie potrieb dietata.
Autorka ma dve prace,aby financne vsetko zvladla a jej partner obcas prispeje do rozpoctu.A ty napises,ze chce jeho prachy?🙈
@tundra to mi raz aj on vykrical🤣ze chcem jeho peniaze 🤣
Véd žiadne nema 🤣
A ked som sa ho od výplaty pýtala ze ci uz prišla výplata tak len čo sa vypytujes povedal som ti vtedy a vtedy
@tundra to mi raz aj on vykrical🤣ze chcem jeho peniaze 🤣
Véd žiadne nema 🤣
A ked som sa ho od výplaty pýtala ze ci uz prišla výplata tak len čo sa vypytujes povedal som ti vtedy a vtedy
@michaela_333 aj tak si dlho s nim vydrzala....
@tundra ja som komentovala toto, ze ked niekto napise, je to smrad, uz tam asi laska davno nie je. tak rychlo prec od neho. ved ona co caka ze jej napiseme? nemam jej pri menzese menit tampon?
@michaela_333 aj tak si dlho s nim vydrzala....
@tundra veľmi dlho veru
@tundra ja som komentovala toto, ze ked niekto napise, je to smrad, uz tam asi laska davno nie je. tak rychlo prec od neho. ved ona co caka ze jej napiseme? nemam jej pri menzese menit tampon?
@anonym_280379 inak ano je pravda ze uz necítim to co kedysi alw rešpektovala som ho..len teda tym správanim všetko pokazil a uz samé idu taketo slova
11rokov a tebe nevadilo ze zijete po podnajmoch?
Nieste manzelia nemate spolocny majetok, mozes ziadat vyzivne na dieta to je vsetko.
@michaela_333 nikdy sa k takemuto muzovi nevracaj ,nezmeni sa a kvoli dietatu uz vôbec nie ,on vyrastie a urobi si sam svoj obraz o svojom otcovi a ty nebran svojmu stastiu !
11rokov a tebe nevadilo ze zijete po podnajmoch?
Nieste manzelia nemate spolocny majetok, mozes ziadat vyzivne na dieta to je vsetko.
@anonym_258fc7 tak mi sme adi 3roky zili u rodičov kým bol syn maličký lebo majú veľký dom..poschodovy...a potom sme šli do prenájmu.. ale samozrejme ze vadilo jasne ...ale čo som mala robiť?mne nikto neda hypotéku...on pracuje ako taxikar a na zmluve ma minimálnu...miliónkrát som mu povedala nájdi si inu prácu kupme si byt ..od rodičov sme dostali pozemok ..on sa nehrnúl do ničoho.. on to bral tak ze nejak bude..ale ja taka nie som a uz hrniec prekypel..mna len zaujímalo ze ci sa dokáže takýto človek zmeniť a ci mat výčitky pre takého že som sa začala stretavat..ja som citlivy človek a človek ktorý odpúšťa az moc a vela zatvára oči.. prekusne a stále som čakala ze sa zmení ze možno ho osvieti ale asi som sa mýlila..vzdy sa zmenil na chvíľu
@anonym_258fc7 tak mi sme adi 3roky zili u rodičov kým bol syn maličký lebo majú veľký dom..poschodovy...a potom sme šli do prenájmu.. ale samozrejme ze vadilo jasne ...ale čo som mala robiť?mne nikto neda hypotéku...on pracuje ako taxikar a na zmluve ma minimálnu...miliónkrát som mu povedala nájdi si inu prácu kupme si byt ..od rodičov sme dostali pozemok ..on sa nehrnúl do ničoho.. on to bral tak ze nejak bude..ale ja taka nie som a uz hrniec prekypel..mna len zaujímalo ze ci sa dokáže takýto človek zmeniť a ci mat výčitky pre takého že som sa začala stretavat..ja som citlivy človek a človek ktorý odpúšťa az moc a vela zatvára oči.. prekusne a stále som čakala ze sa zmení ze možno ho osvieti ale asi som sa mýlila..vzdy sa zmenil na chvíľu
@michaela_333 nie. on sa nezmení. a ty nemaj výčitky. 😉
@kikush182329 nie sme zobrati 😉chvalabohu
Ja som šťastná ze som to konečne dokázala..2roky mi to trvalo...nepoznam tohto muza ale je uzastny...povedal ze počká ale.je to muž ktorý chce rodinu a viem ze v tomto he uprimny...takže nemusím mat výčitky ze sa stretávame ano?samozrejme syn nevie nic a veľmi dlho nebude
@michaela_333 Ex je pravdepodobne gambler. Preco by si sa k nemu vracala? Ma vsetky symptomy
Načo by si sa k nemu vracala?
Načo by si sa k nemu vracala?
@januska12323 "Vzdy som chcela uplnu rodinu", "nemam financie", "dieta potrebuje otca" atd., atd. MK je plny takychto argumentov.
@januska12323 "Vzdy som chcela uplnu rodinu", "nemam financie", "dieta potrebuje otca" atd., atd. MK je plny takychto argumentov.
@anonym_cac8b7 ved ano
..ale uz som ho ľúbila tak som trpela..posledne 2roky som vedela ze odídem len som nevedela ako...je to tazke
@anonym_cac8b7 vies 11rokov je dlha doba a je to veľmi tazke rozhodnutie ...stále som si hovorila nech nájdem v sebe tu silu odist..ktorá prišla.mozno neskoro ale prišla teraz
@anonym_cac8b7 vies 11rokov je dlha doba a je to veľmi tazke rozhodnutie ...stále som si hovorila nech nájdem v sebe tu silu odist..ktorá prišla.mozno neskoro ale prišla teraz
@michaela_333 ak človek miluje/miloval z úprimného srdca, je naozaj veľmi ťažké to ukončiť a koniec sa môže ťahať dlhšie. obzvlášť, ak sú spoločné deti. aj bez detí to je ťažké.. ty to dáš, určite.
@michaela_333 ak človek miluje/miloval z úprimného srdca, je naozaj veľmi ťažké to ukončiť a koniec sa môže ťahať dlhšie. obzvlášť, ak sú spoločné deti. aj bez detí to je ťažké.. ty to dáš, určite.
@amdornik ďakujem ❤️
@amdornik ďakujem ❤️
"od rodičov sme dostali pozemok ..on sa nehrnúl do ničoho.. on to bral tak ze nejak bude..ale ja taka"
Dufam, ze myslis teba zo synom, nie tu parodiu na otca a partnera,este by ti aj pozemok stopil, no vidis, mas aspon pozemok, kup z b... a nejaku V3S, tiny house a chodievajte tam, nech ma maly nejaku radost zo zivota, ked jeho rodina ho komplet prehliada. ❗
@michaela_333 Pytala si sa ho niekedy, preco ma problemy s peniazmi? Jasny gambler, z toho plynuce zmeny spravania, nezaujem o nic, nedostatok financil. Nema zaujem o teba ani o dieta. Niet co riesit, len by si sa trapila
@jumama ak si myslíš, že muž, ktorý má cca 40 rokov, bude, ako ty píšeš, n-rokov čakať na autorku, kým sa rozhýbe, si na omyle. približne 40 ročný muž je viac-menej na vrchole svojich síl a ak ho autorka zaujíma ako žena a potencionálna partnerka, tak jej to dá/dal najavo. je na nej, ako sa zachová. ale bolo by naivné myslieť si, že autorka ho bude teraz 7 rokov naťahovať a ten muž bude 7 rokov na ňu čakať. čo je eunuch? nezdieľam tvoj názor. áno, autorka nech ho spoznáva bližšie, ale prečo by sa mala strániť nežností napríklad? len nech si ho nevpustí do srdca a hlavy, nech uvažuje racionálne, napokon, už sa raz kopla... to však neznamená, že teraz bude žiť autorka x rokov ako mníška, lebo jedného debila v živote zažila. možno práve tento druhý je naozaj pre ňu ako stvorený. ale súhlasím s jedným... musí byť opatrná a nesmie sa bezhlavo zamilovať. ale to je už len o nej. ona musí posúdiť množstvo vecí, ktoré v tomto doterajšom vzťahu prehliadala. najpodstatnejšie je - neotehotnieť... a zvyšok sa ukáže časom.
@amdornik Odpoved je tam - neznost = spustanie oxytocinu. Oxytocin = naviazane. Cize tie dve veci: mat a nemat vztah sa naraz nedaju. N rokov bolo obrazne, autorkin partner nie je s nou 3 tyzdne, nema nic uzavrete, nic doriesene, aj ked to asi nefungovalo uz dlhodobo, ale treba najskor tieto veci uzavriet... a az potom sa vrhat do novych vztahov.

@michaela_333 Máš právo byť šťastná. Žijeme len raz. S novým mužom by som sa určite ďalej stretávala. Ale som tiež názoru, že by som tento nový vzťah nezverejňovala. Tvoj bývalý priateľ by to nepekne zneužil proti tebe a mohlo by ti to narušiť vzťah so synom.
@blacki12 som opatrna ..takisto syna su chranim lebo he citlivy veľmi cize nepripadá do úvahy kým si nového poriadne neobzriem a nezistim ci mi vyhovuje