icon

Ako sa správal váš manipulátor na začiatku?

20. júl 2023

Zeny, prosim Vas, tie , ktore ste zazili tento typ chlapa.
Ako sa spraval na zaciatku? Nebol do veci prilis hŕ? Bol bez kamosov? Ake mal spravanie? Muselo byt vsetko po jeho?
Po dvoch mesiacoch mam velmi silne podozrenie,ze je to tento typ...
Napiste vase skusenosti. Vdaka.

Strana
z3
kiki68
20. júl 2023

Mily, pozorny, pedantny, mal vela kamosov, vela zaujmov, dobre zamestnanie a celkovo zazemie. Prvy polrok by som nepovedala, ze mal jednu chybu. To zacalo neskor

jan510
20. júl 2023

Vecna obet, bez kamosov, bol.mnou doslova posadnuty. Mily, vzorny , dokonaly muz, kebyze si vsetko neoverujem co povedal tak na tie klamstva neprudem.
Ked si ma emocne priputal zacala "zabava". Odmlcal sa, potom omrvinky lasky, ine zeny vyhladaval, klamal napriek dokazom, robil sa vzorny...nastastie uz je to minulost a aktualne ma inu obet ktoru bombarduje laskou🤣

bessie12
20. júl 2023

mily, napomocny, pozornost od neho z kazdej strany. Mal kolegov, s ktorymi dobre vychadzal. Aj ked si rad vypil, tak som to tolerovala. Branil ma, ked sa ku mne niekto zle spraval. Nefrflal, ked som nieco navarila. Povacsine varil len on. A potom to pomaly, ale isto slo dolu vodou az to nakoniec skoncilo domacim nasilim.

emm_i
20. júl 2023

Neviem, či bol úplne manipulátor, ale myslím, že áno. Pán dokonalý, všetko najlepšie vedel, všetci boli blbci, len on bol ten naj. Rád sa chválil, čo všetko dosiahol. Zo začiatku samozrejme aj mňa vyzdvihoval, ale časom som si všimla iné veci, napr. išli sme do posilky, a stále prízvukoval, ako mám schudnúť z bokov. Zároveň uprene sledoval tie, ktoré už vymakané boli, a tvrdil, aby som taká bola aj ja. Podotýkam, mala som cca 50 kg.
Časom začal robiť to, že plná pozornosť, potom odmlčanie. Zároveň mi vytkol, že prečo som sa neozvala. Ak som to s ním chcela ukončiť, začal hovoriť, že ma ľúbil. Ak som na to privolila, zase sa takto zahrával s citmi, že odmlčanie, citové vydieranie, no priznám sa, bola som z toho už riadne na prášky...
Ak som neurobila niečo podľa jeho predstáv, doslova ma zdrbal. Ale zároveň ma pohladil, aká som skvelá. Vyjadril sa, že som iba priemerná v posteli... ale zároveň, aká som krásna. No skrátka takéto veci dosť na psychiku.
Všetky jeho ex boli kravy, tak sa o nich vyjadroval. Iba on bol dokonalý, nikto iný. Škoda, že som s ním zabila 9 mesiacov svojho života. Teraz mám priateľa, ktorý ma viac-menej z tohto tu neviem či našťastie alebo žiaľ (žiaľ preto, lebo som bola fakt na dnes a musel to znášať), dostal. Cítim sa lepšie, a neprajem nikomu zažiť to, že už len prosíš, aby ten teror skončil, lebo je to zabijak na psychiku...

autor
20. júl 2023

@jan510 ahoj, a ako si si o nom overovala info,ked nemal kamosov? Tiez si potrebujem overit,len neviem ako...

autor
20. júl 2023

@kiki68 a ako sa zacal prejavovat po polrokuM

autor
20. júl 2023

@bessie12 boze,to je hrozne, mrzi ma to :(

autor
20. júl 2023

@emm_i musel to byt hrozny vztah, cisty schizofrenik... Chvalabohu,ze s nim uz nie si

jan510
20. júl 2023

Tak take info ze nema fb a nasla som ho tam aj s fotkou, pocet surodencov sa dal overit cez znamych, a on klamal v banalitach co sa dali overit cez mojich znamych a tak.
Hlavne ta posadnutost mnou, vyzdvihoval ma, a pritom lovil a lovi zeny po pokeci. Dokazy poprel vzdy ak som ho v niecom konfrontovala. Akonahle videl ze ho mam rada tak zacal pomaly narusat moje sebavedomie, odmlcak sa, potom casom sa ozval akoby nic a take psycho tahy. Hlavne vzdy lovil ine popri tom, co som sa vzdy nahodne dozvedela. Som rada, ze mam pokoj. Inak na prvy pohlad by clovek nepovedal o nom , uplne posobil ako mily a vzorny muz, pokial clovek slepo veri a nepatra. Tych zien muselo byt vela, kedze vzdy som na nejaku prisla. Neviem preco oni klamu napriek dokazom, ze im to nie je blbe. Asi leb z principu

ruxandra
20. júl 2023

Absolutne dokonaly, vsetko vie, vsade bol, zaraba miliony, ma vela kamaratov (na fb ich mal cez 1000, zbieral si ich ako pokemonov, aby sa mohol chvalit, ze je oblubeny, prispevky mu kometovali/lajkovali dvaja)
Stale mi pisal, telefonoval niekolko hodin, zo zaciatku rozpraval aka som dokonala, uzasna, obcas zavolal aj chvilu pred tym ako isiel hrat futbal na 5 min, pretoze “chcel som ta len pocut”
Raz som si vsak dovolila povedat mu na jeho mega genialny napad “nie” a vsetko sa zrazu skoncilo, zrazu uz nemal tolko casu, zrazu mal pocit, ze si tak nerozumieme a pod. Tak som to pochopila, vykaslala sa na neho. On mi za to vynadal, ze si len domyslam, ze to tak nemyslel, ze len nema cas. Uz mi nevolal denne, ani nepisal, ozval sa raz za tyzden, stretnut sa nechcel uz vobec, lebo “ma toho teraz vela v praci, nestiha”. Ked som to pochopila, ze to je nezaujem z jeho strany a prestala som sa zaujimat aj ja, tak ho to zase nastartovalo, potreboval si udrzat zaujem, tak zase mi zacal telefonovat niekolko hodin, ale uz to nebolo, ze ja som dokonala, ale ze on je dokonaly, 4 hodiny rozpraval len o sebe a na mna sa ani nespytal. Ked som ho konfrontovala, ze sa o mna nezaujima, tak mi doslova povedal, ze “no tak teraz hovor ty” a bol ticho a cakal, ze mu budem rozpravat. A ked som zacala hovorit, tak som pocula, ze bud pise na pocitaci alebo sa s niekym bavi, co mi potom okomentoval, ze je v praci a on pri tom robi a pocuva ma.
Vzdy ked som sa za toto na neho vykaslala tak rychlo vymyslel nieco, aby ma naspat zmotal a aby som sa o neho zaujimala, aby si na mne zdvihol sebavedomie. Dlhe mesiace som sa ho nevedela zbavit, stale ma nejako namotal aby som sa vratila spat. Zbavila som sa ho az ked si nasiel novu obet (je to len par mesiacov a ta uz ma aj obrucku😅 asi mu na nic nepovedala nie, tak si ju musel rychlo poistit, ze nebude chciet ujst ako ja furt🤣) a nakoniec ma este vysmial, ze to ja som chcela jeho a nie on mna.

Realne stacilo skusit len raz neurobit to, co on chcel a hned bolo vidno co je zac. Toto iste som skusila urobit aj na mojho aktualneho partnera a on moje jedno nie prijal uplne v pohode. Takze to je ten rozdiel, manipulator sa hned vyfarbi pri jednom odmietnuti, lebo ho to nastve, lebo nechape ako moze niekto niekoho tak dokonaleho ako je on, odmietnut.

bessie12
20. júl 2023

taka ta manipulacia z jeho strany zacala asi po cca 1-1,5 roku. Najprv to bolo z jeho strany len taka "lahka" alebo skor "jemna" manipulacia. Napr. ,,Co by si bezo mna robila?" ,,Kde by si isla / bola, keby som sa ta nezastal ?" ,,Idem k svojej tete a ty si tu ostan s tymi ludmi."
Neskor to uz boli aj urazky a vyhananie. ,,Chod si za tymi ty ku***." ,,So mnou nechces byt, ale s nimi ano." ,,Kde si bola v noci?" A pritom som bola v posteli, len som zaspala oblecena. Urazky na moju postavu. NIkdy som nebola stihla ako prutik. Vzdy som mala brucho. Obvinovanie zo zacatia hadky. Najprv do mna len strkal, ked sme sa hadali. Raz dvihol ruku, ale cuvol. Potom po mne hadzal vsetko mozne co mu prislo pod ruky. Dokonca aj nieco kovove. Nakoniec som sa s nim aj pobila a nie raz. A az jedneho dna ma zbil tak, ze som bola nutena zavolat policiu a to hned 2x. Ked som uz volala druhy krat, tak som mala tvar krvavu. V ten den som si myslela, ze ma zabije. Ja som sa s nim rozisla este v tej den alebo skor noc. Zabasli ho, ale potom zacalo peklo, ktore skoncilo vtedy, ked som do definitivne zablokovala a zmenila cislo. Vtedy som sa bala aj o zivot mojho terajsieho, pretoze sa mi vyhrazal, ze ho zabije. A potom, ze zabije seba .. no Je to pisanie na dlho.
Ked chces, tak mi mozes napisat spravu.

dizzy1822
20. júl 2023

Moj už bývalý ma nezoznamoval s kamaratmi. Nebol do všetkého hr isiel na všetko pomaly. Ale ked chcel niekto aby sme si k nemu prisadli v bare povedal nie. Vsade sme chodili sami. Všetko som platila iba ja. Bývali sme v podnajme nikam sme skoro nechodili. Kontroloval ma kedy idem do roboty kedy idem z roboty. Nemohla som ísť ani s kamoskou na obed. Ked som zaspala a nepocula mobil bolo zle.Nedal centa na vyse na stravu . Nemohla som pozdraviť ani bratranca a po 2,5 roku som sa dozvedela ze ma podviedol.ked som sa s nim rozisla vyhrážal sa ze mi rozbije auto. Ked som sla z poobednej 22:30 vyletel na mna z krikov. Ja som psychicky bola tak zle ze som dva tyzdne nic nejedla a schudla 10 kil. Sluboval mi ako sa zmení ako sa mam k nemu vratit zasnubime sa. Povedala som nie a bodka. Potom si nasiel inú a po roku jej robil to isté nahé fotky na pokec stretavanie sa cez Badoo a podobne. A raz sa stalo ze bolo -10 jemu sa pokazilo auto hovorim mu popros uja nech ti pozicia a že nie. Nechal ma ísť samu domov v tej zime s dvomi taskami peši 8km. A este sa so mnou on nebavil dva dni a cakal aby som sa mu ja vnucovala. Vždy muselo byt tak ako chcel on. Davala som mu mesačne 50 e na benzin a ked som mu povedala nech pride pre mna do práce ze veď robí odo mna 3km povedal ze tento mesiac som uz pre teba bol prídi autobusom. Proste všetko tak ako to vyhovovalo jemu. Alebo ked sme sa dohodli s bratom ze sa stretneme v meste a on mal svoj "úžasný deň" hovori mi zastav mi potrebujem sa vycurat. Zastavila som mu a on utiekol. Mala som 70 kil bola som chuda len ťažké kosti a on stále kedy schudnes kedy schudnes. Musela som nosiť sukne a vysoké opätky a on pri mne ako chudak prepalena bunda a flakate nohavice. Teraz ma 8 rokov taku s velkou ritou nenamalovana neupravena. A to co mne zakazoval všetko sam robil. Raz ma zamkol v byte a kľúče som mala v jeho aute. Robil od domu 6km. Volam mu nech sa nehneva ale kľúče mam v jeho aute a idem na poobednu nemam sa ako dostať von. Prišiel dal mi kľúče navrieskal po mne ze si koli mne musi nadrabat pol hodinu a dva dni so mnou neprehovoril

cookie29
20. júl 2023

Moj nazor je, ze manipulatora si vacsinou neoveris, pokial je skutocny, pretoze to je ten typ cloveka, ktory na vonok posobi ako dokonaly partner, manzel, syn, otec... vsade oblubeny, vzdy rad pomoze atd atd atd a len doma sa po case, ked je obet "priputana" a idealne zbavena blizkeho okolia, ukaze ako perverzak, ktory manipuluje. A ak sa zena s nim chce rozist, tak nenajde ziadnu oporu, pretoze okolie nechape ako by to bolo mozne, ved oni ho poznaju a ona urcite vymysla...

dizzy1822
Autor odpoveď zmazal
mladena
20. júl 2023

@dizzy1822 Fíha, musela si sa cítiť fakt hrozne. Mne to trocha pripomenulo jedného týpka ale chvalabohu sme spolu chodili len štyri mesiace ale určite by som dopadla zle nedobre s ním časom aj keď asi to celkom nebol typ manipulátora čo tu niektoré píšete. Chodila som pýtať peniaze k jeho vlastnému ujovi aby mal a tak. Básnil mi o nejakej bývalke že ju stretol a keď som z toho bola smutná zrazu vyhlásil že nosí strojček a je hnusná. Keď som sa s ním chcela porozprávať o našom "vzťahu" tak opitý zaspal. Keď som ho poprosila aby po mňa prišiel, že ďaleko cestujem za ním a on bol pravidelne s kamaratom autom tak prišiel až raz 🙂 Raz som ho čakala v zime pred bytovkou tak asi polhodiny a on zabudol prísť, potom vraj mu je to straaašne ľúto Povedal že odchádza natrvalo za nejakou sestrou do Ameriky a keď som chytala záchvaty plaču povedal že neodchádza vraj kvôli mne (celé si to vymyslel ako som zistila) no na hlavu to bolo 😀 Popravde ja už som vtedy bola zúfala z toho že sa na mňa lepia len samí zúfalci

hankab
20. júl 2023

Zo zaciatku priam dokonaly chlap, ktory zenu nepotrebuje k tomu aby mu vyvarala, prala a skakala okolo zadku, vsetko si vie urobit sam. Po roku vycitky preco som nevyprala jeho oblubene boxerky, ze ci ma teraz cakat 3 dni kym budu suche 😂 vsetko zostalo na mne, nikdy nemal peniaze, ked aj nieco vybuchlo a bolo treba zaplatit, platila som to ja.
Zo zaciatku sme chodili na vylety, po case uz nevladal, ze som otravna a stale od neho nieco chcem, ze on uz nema 20 (mal 32). Ale vyparit sa rano s vyhovorkou ze ide nieco kupit na ranajky a prist domov o 5 uz bolo ok, s odvodnenim “stretol som Fera a boli sme na kave, behol som do servisu, umyt auto,…). Ziarlil aj na moju jedinu kamosku, ked som k nej isla raz za 2 mesiace na kavu, nehrozilo aby som sa kazde 3 minuty nepozrela na telefon, lebo co ak prave vtedy ON bude nieco potrebovat. Zacal kydat na moju rodinu, aj na tu jeho, ale ked som si dovolila slusne povedat ja nieco on jeho sestre, ktora bola v 34 na mizine a chlastala, tak co si to vobec dovolujem?! V praci ked som sa zdrzala polhodinu lebo bolo treba nieco dokoncit, tak koniec sveta, urcite ho tam s niekam podvadzam, j**avam s nejakym kolegom, no ktory to je? Ha!? 🤦🏽‍♀️ a co si moj sef o sebe mysli, ze si dovoli ma vobec poziadat aby som si dokoncila pracu 😅 nedaj boze aby mi zazvonil telefon ked sme boli spolu a volal mi niekto, koho on nepoznal. Sceny ako svet, ze mi vytrhne telefon z ruky ak to hned nezrusim, lebo si jeho velicenstvo niekto dovolil rusit o 8 vecer.
To bola posledna bodka, odstahovala som sa od neho a zistila som, ze tahal paralelny vztah so zenskou v praci, ktoru stihol uz aj oplodnit. Nic lepsie ako zbavit sa ho sa mi nemohlo stat, lutujem iba ten cas straveny s takym korunovanym debilom.

terezka1947
20. júl 2023

Neviem,ale keď tak čítam niektoré príbehy.....to nebol manipulátor. Ale sorry,prečo ste vôbec začali chodit,či žiť sľuďmi,čo vám toto robili ?
Toto už hovorí o Tom,že ste si ublížili samé,že ste nevideli veci,kt.boli zjavne a verili ste,že ho zmeníte?
Lebo chápem,keď niekto zo začiatku zavádza.....ale v dnešnej dobe,kedy je toľko možností a ľudia žijú na skúšku a sami seba takto nakoniec utrapia?

hankab
20. júl 2023

@terezka1947 lebo je ich vela a maju to premyslene, ziadny z nich sa neukaze v pravom svetle v zaciatkoch vztahu, ked je este partnerka ostrazita a kalkuluje. Dokonale svojou pretvarkou opantaju svoju obet a ked uz ste v zabehnutych kolajach, az vtedy zacnu pomaly davkovat tu svoju psychopatiu a manipulovat. Ono sa to uz lahko opisuje, ked je z toho clovek vonku, ale kym ma po boku psychopata, tak stale veri, ze to nie je take zle. Vedia naozaj velmi dobre klamat a opantat svoju obet, mesiac byt ako dokonaly pozorny medik a potom udriet.

elistek13
20. júl 2023

Takehoto som mala aj ja @kiki68. Absolutne by som nebola povedala, co sa z neho vykluje. A dlho mi trvalo kym mi doslo, ze so mnou manipuluje a ze nas vztah nie je vobec normalny.

cookie29
20. júl 2023

@terezka1947 lebo ty sa na to pozeras zvonku, s odstupom. A co zeny pisu, je zhrnutie. Zaciatok a koniec. Ale medzi tym to ide po kvapockach. Oni maju nesmierny zmysel a presne vedia definovat, kedy sa zena chysta branit a vtedy uberu a su opat ti uzasni fantasticki a podobne. Svoj jed davkuju po kvapockach a tak ako casto pri obetiach domaceho nasilia, tak zenu presvedcia ze to je jej chyba a podobne. Kazdy z nas, ma nejake slabe miesto. A manipulatori a perverzni narcisi maju na toto vyvinuty jemnocit a presne vedia ako na to.

terezka1947
20. júl 2023

@cookie29 môžno je to pravda,ale poznám prípady z rodiny,z kamosiek.
Kedy každý vravel nechaj ho,pije,klame.....a nie. A pri rozvode bol dovod-manipulator.
Určite sú manipulátorom,ale veľa žien si ubližuje tým,že nevidí,nepočuje...a keď sú varovné signály pred svadbou,potom to svadbe to už nie je chyba manipulátor a,ale tej ženy.
Drsne píšem,ale zase treba si niekedy priznať chybu.

emm_i
20. júl 2023

@terezka1947 ver mi, od manipulátora sa je ťažké odstrihnúť. Väčšinou to robí tak, že sa vy cítite previnilo, že je to vaša chyba a že ak sa zmeníte VY, bude zrazu všetko krajšie. A on to pomaly robí tak, že časom, aj keď vás zhodí, vám on chýba ako droga.
Ten môj mi vykreslil dokonalú prítomnosť aj budúcnosť, v ktorej ma ale časom začal zhadzovať. Raz lásku dal, potom odoprel, aby som trpela. A takto vás pomaly vysáva.

bessie12
20. júl 2023

@terezka1947 odist od manipulatora nie je vobec lahke. Si uz tak zmanipulovana, ze si myslis, ze vsetko co sa vo vztahu zle stane je len a len tvoja vina a ten somar ti to da aj patricne pocitit. Ked nemas kam odist, tak kde pojdes ?? O to horsie, ked uz su deti na svete. Myslis si a mas strach, ze bez neho si nic a nikym. Ze bez neho si neporadis v zivote. Urobit ten prvy krok, teda pokusit sa od neho nejako odist, patri medzi najtazsie v zivote. Ale casto potom nastava peklo.

ajusa12
20. júl 2023

Po mesiaci chodenia mi kúpil snubak. Neustále som mu musela dokazovať lásku, ak som prejavila iný názor, tak som ho vraj nelubila a podobne blbosti. Sekla som to po 3 mesiacoch vzťahu a vyfackala by som sa aj dnes za to, že som to neurobila skôr. Dala som vtedy 8 kg dole pri nom, neskutočne ma deptal. Chvalabohu manžela mam veľmi pozorneho a citlivého.

luccija
20. júl 2023

@cookie29 presne. .ja som čítala, že manipulátora nemusí ani skúsený psychológ odhaliť.Ale väčšinou je šarmantný, milý kamarátsky človek na ktorého by to nikto nepovedal.Nema city používa ľudí ako babky na to, aby dosiahol čo chcel.Vo vzťahu to na šťastie nepoznám, ale máme kamaráta, ktorý sa účelovo stretáva, spoznáva s ľuďmi z ktorých má osoh lepšiu prácu, konexie, vždy sa k niekomu pozve na návštevu, bazén, grilovačku.Vsetci ho majú radi, lebo je zábavný, ale žena sa s ním rozviedla tiež z dôvodu, že ju ponižoval

ruxandra
20. júl 2023

@emm_i Presne ako pises, mna uplne presvedcil, ze je to vsetko moja chyba a ze som nechapava a pod, lebo som jeho naznaky brala ako nezaujem, a on ma stale presviecal, ze to tak nie je. Najma uplne nerespektoval, ja som mu povedala, ze s nim koncim, on nijaka reakcia, ignor a potom o tri dni sa ku mne spraval ako keby sa nic nestalo a nic som nepovedala, totalny gaslightning, ja som uz potom neverila ani sebe :(
Teraz s odstupom casu sama nechapem ako som toto mohla trpiet a nechat si takto skakat po hlave, ale je to tak, od manipulatora sa odstrihnut je vazne strasne tazke…

lenvam
20. júl 2023

@cookie29 presne tak držia ta v takej,, psycho slučke,, aby si nemala všeobecný rozhľad, aby si nepočúval životné skúsenosti priateľov, znamich a tým pádom ti nedovolia zamyslieť sa nad tým ze je to úplne na prd. Sem tam malilinka pozornosť, lichotka na,, upevnenie,, vzťahu aby si sama seba presviedcila, ze to nieje až také strašné

cookie29
20. júl 2023

@terezka1947 akoze ak niekto pije, klame a podobne a dotycna si to nechce priznat, alebo je debil a ona zatvara oci a dufa, ze sa zmeni, to je ine, to je skutocne ludska blbost a zaslepenost. A tam je ten dovod "manipulator" pri rozvode podla mna len preto, aby zachovala dekorum a nemusala sama pred sebou pripustit, ze je to realne jej vlastna vina.

manipulator je presny opak, ako niekto pise vyssie, toho maju problem odhalit aj profesionali. On je v kontakte s okolim sarmantny, prijemny, pri nom sa ludia citia dobre, tam by ti rodina ci priatelia skor povedali, ze toho sa drz

luccija
20. júl 2023

@cookie29 ja som čítala o nich dobrý článok psychiater napísal, ze buď má rodiča, ktorý mal takéto ladenie a je to aj odpozorovane správanie, ale, že takýto ľudia majú menej vyvinuté emočne centrum v mozgu a preto nevedia prejaviť ľútosť, empatiu a sú egocentricki.A vraj ľudia na terapiu nechodia, lebo vždy sú na vine tí ostatní idú len vtedy, keď žena hrozí rozvodom a povedal , že prídu raz a to je všetko.Oni sú presvedčení, že chyba je vždy v tom druhom.psychiater Heretik napísal o nich dobru knihu.Len povedal, že je zaujímavé, že ich pribúda, že voľakedy ľudí s touto črtou nebolo tak veľa.

dizzy1822
20. júl 2023

@mladena no to som bola. Byvali sme v podnajme a daval iba 70 eur na stravu a nutil ma vyberat si z uctu kde mi nasetrila rodina aby sme mali čo jesť. Nikdy si na seba nic nekupil cakal kym bude mat sviatok a kúpi mu rodina. Musela som s nim mat sex aj ked som nechcela. Musela som robit iba to co sa paci jemu. Ked som povedala nie bol ohen na streche. Psychika v riti a som rada ze som sa ho zbavila

Strana
z3