Ako sa správal váš manipulátor na začiatku?
Zeny, prosim Vas, tie , ktore ste zazili tento typ chlapa.
Ako sa spraval na zaciatku? Nebol do veci prilis hŕ? Bol bez kamosov? Ake mal spravanie? Muselo byt vsetko po jeho?
Po dvoch mesiacoch mam velmi silne podozrenie,ze je to tento typ...
Napiste vase skusenosti. Vdaka.
A navyse hraju na city. Spravia chybu a ked sa zena s nim chce rozist uz pride milujem ta slubujem zmením sa uz to nikdy nespravím odpusť mi. Žena odpustí a chlap to spraví znova znova znova. Aj ked som bývalého opisala a podla vas to nie je manipulator tak mal 80% tychto vlastnosti. Tazko sa taký človek opisuje
Manipulátor môže používať napríklad nasledujúce manipulatívne metódy:
využívanie ľudí ako nástrojov bez vlastnej vôle,
nerešpektovanie a obchádzanie slobodnej vôle iných,
podporovanie agresivity,
využívanie dôverčivosti,
radosť z utrpenia iných,
zákerné konanie,
klamstvo,
prijatie možnej trestnosti jednania,
predstieranie náklonnosti.
Takze kazda jedna z nas mala z casti manipulatora.
. Klame a prekrúca výroky iných.
2. Mení témy uprostred rozhovoru, na otázky odpovedá neurčito.
3. Jeho spôsob života a skutky nie sú v súlade s tým, čo hovorí.
4. Nevyjadruje jasne svoje potreby a žiadosti, pričom na druhej strane neberie ohľad na práva, potreby a želania druhých.
5. Je sebecký a egocentrický, neznáša kritiku.
6. Popiera úplne zrejmé skutočnosti a fakty.
7. Lichotí a zalieča sa, obdarováva a poskytuje službičky, len aby sa zapáčil, či dosiahol svoje.
8. Núti druhých konať na poslednú chvíľu, a to často veci, ktoré by pravdepodobne z vlastnej vôle nečinili.
9. Používa nepriame spôsoby komunikácie /telefón, písomné správy/ a vyhýba sa priamej komunikácii.
10. Prenáša zodpovednosť na druhých alebo sa zo svojej zodpovednosti vykrúti.
11. Navodzuje v ostatných pocity viny a výčitky svedomia, pričom sa dovoláva rodinných vzťahov, priateľstva, lásky, profesionality a pod.
12. Mení svoje názory, správanie a city podľa okolností, situácií a osôb, s ktorými je v styku, druhým však dáva najavo, že je neprípustné ich meniť.
13. Zneužíva a apeluje na rôzne morálne či etické zásady za účelom uspokojovania vlastných potrieb.
14. Spochybňuje schopnosti, kvality a osobnosť iných ľudí, hovorí o nich s dešpektom, nenápadne kritizuje.
15. Zameriava sa na slabé stránky a neznalosť druhých a snaží sa vyvolať dojem, že je vždy ten lepší.
16. Robí zo seba obeť, aby vyvolal ľútosť.
17. Presadzuje svoje plány, zámery a úmysly veľmi dôsledne, a to aj na úkor a škodu tých druhých.
18. Je závistlivý, skryto sa vyhráža, niekedy aj celkom otvorene vydiera.
19. Riadi sa heslom: „Rozdeľuj a panuj!“ Zasieva nezhody, intriguje, podnecuje podozrievavú atmosféru a je schopný rozvrátiť isté vzťahy.
20. Ľudia sa môžu v jeho prítomnosti cítiť stiesnene, nepríjemne, neslobodne, obmedzovaní, hovoria o ňom aj v jeho neprítomnosti.
@luccija ano ona je velmi nešťastná. Manipulovala s bratom rok az ked som mu otvorila oci a zacal mi konecne verit. Brat sa uz neda manipulovat on ked sa zatne hotovo a ona prisla na to ze uz ho nemôže manipulovať tak si našla obeť mňa. Mala obet aj iné baby a preto nemá kamaratky. Ja som sa nie ze davala zmanipulovat ale ked som bola zalubena som to tak nebrala brala som ho aký je a ked som sa dozvedela ze on ma podviedol v tom momente som sa s nim rozisla. Je to 10 rokov do zadu ale mám kľud. Super manzela deti. Chvala bohu je to za mnou. Ale psychicky ma dosť znicil ale ma naucil nenechat so sebou zametať. Môj brat jej 5 rokov hovori co ma na sebe zmenit a ona 5rokov robí tie isté chyby stále dookola potom vyplakava ale povie iba svoju verziu a iba to co jej vyhovuje. Ale ja si to overim aj u brata a pravda je inde. Ona strasne manipuluje s ľuďmi. A ked je so mnou je ina ked je s mojou rodinou je ina pri kazdom je ina.
@dizzy1822 áno, inak človek koná, keď má 20,30,40 r zaľúbený človek si často, až neskoro otvorí oči.Toto sú napríklad veci či by sa mali deti povinne učiť v škole v rámci nejakej psychológie čo je ešte normálne správanie, sebavedomie, sebaúcta, narcisti...a koľko je takých rodičov narcistickych čo ničia svoje deti, šéfovia zamestnancov
@luccija moja mama mala priateľa ktorý s nou manipuloval chcela sa rozísť ale stale jej vyvolaval vypisoval tak sa k nemu vrátila a opäť to isté. Potom si ju chcel zobrat asi chcel byť dedič po mame ale mama nebola blbá. Rozisla sa s ním skôr nez bolo neskoro. Strasne hral na city. A mama mala kamaratku kupila priatelovi auto lebo ho rozbil klamal ju ze nedostal vyplatu tak mu dala 1000 e z uspor a takto s nou manipuloval bil ju a potom hral na city. Ked si toto necha dospelá žena tak výučba v skole nepomoze a neverila nikomu ze by on bol taký zlý
@bessie12 prepáč nedá mi neopýtať sa. Ten tvoj manipulátor náhodou nemal meno začínajúce sa na R?
@beatrixx1525 nie. Jeho meno sa zacinalo na T. Ak smiem vediet preco sa pytas ? Pripomina ti niekoho ? 🙂
@bessie12 to by bol hneď môj druhý tip 😂 poznám dvoch takýchto ľudí, ten na ktorého sa pýtam za podobnú resp. rovnakú vec už sedel a zaujímalo ma či teda náhodou nepokračuje šnúru aj po prepustení
@beatrixx1525 takych podobnych blbcov je na svete bohuzial stale vela. Alkohol je jeho verny priatel uz vela rokov, ale obvinoval mna z toho, ze chlasta 😂 ale vsak co, niekto musi byt aj vinny 😂 teraz sa z toho smejem, ale predtym teda do smiechu nebolo
@bessie12
@bessie12 zeny,no ja vam napisem. Ci vam toto pride normalne. Smw spolu 2 mesiace cca, videli sme sa fokopy okolo 13x. On je zo severu SR, ja z Juhu. Mame cosi po 30tke obaja. On mi na druhom rande povedal,ze inu zenu uz nechce,ze som zena jeho zivota. Asi na piatom,ze by si ma chcel koncom roka zobrat a mat deti,vraj naco cakat. Vek na to mame (to su vsetko jeho slova) zoznamil ma s jeho mamou -mila osoba. Otca nema,ten umrel. Kamosov nema ziadnych vraj jeden sa odstahoval za hranice,dalsi na iny kut SR, a oatatnych mu zakazala posledna frajerka, ktora vraj mala vselijake psychozy a bola psychicky labilna. Pritom mi vobec nepride ako typ,ktoremu sa nieco zakaze a je ticho a dupka nohami. Zatial platil vsetko on,nenechal ma. Ale miluje peniaze, rad sa chvali,napr.minule som mu pochvalila naramok na ruke. Povedal mi,ze ma take lem dva,lebo su neviem z kolko karatoveho zlata a jeden stal okolo 800eur. Povedal,ze kto ma peniaze moze vsetko. Rad a casto spomina penoaze. Vraj aj frajerkam kupoval drahe kabelky (MK, dolce gabbana atd) mne je to fuk ja si na to nepotrpim. Velmi riesi moj satnik. Vraj sa obliekam ako mniska,ze si mozem dovolit viac. Vybral mi saty,kt. Som si platila ja,sli sme na veveru a potom bol kus rozladeny,ze sa na mna pozerali ini muzi,ze uz si ich nemam obliekat. Vzdy vybera on kam ideme, ci smw na severe alwbo juhu. Pricom vo svojom rodnom meste poznam miesta lepsie ako on. Mne to len oznani,ze kdesi rezervoval stol ci moze byt. Vzdy som povedala*ze moze
...baby,pride vam to OK? Asi nie,ze ?
chvalenkar, ziarlivec a da sa povedat, ze aj manipulator. Nemam takych rada. A ze sa obliekas ako mniska ?? Tak hadam si mozes obliect to, v com sa citis pohodlne a dobre. Co sa tyka peniazi, tak nie, nemoze vsetko, pretoze zdravie si za to nekupi a rozum tiez nie. V poriadku mi teda nepride. Na priatom rande si ta uz chcel vziat za zenu ?? Ved to je prilis skoro 🙈
Rozhoduje o tebe bez teba, vnucuje ti svoje nazory o tom ako by to malo byt spravne (obliekas sa ako mniska). Ja by som s nim nebola uz len kvoli tym trapnym reciam o peniazoch a chvalenkarstvu, neviem ktory normalny chlap ma za potreby rozpravat sucasnej frajerke ako sponzoroval svoje byvalky. Blikal by mi rovno majak, nie ze kontrolky.
@bessie12 ja som mu tiez povedala,ze zdravie si za peniaze nekupi a on,ze kupi. Lebo vraj clovek s peniazmi si dokaze zaobstarat lepsiu liecbu ako clovek bez penazi. Snazi sa vystupivat velmi inteligentne a na urovni, ale ano,to ze je do veci hrrr mi pride zvlastne, vlastne,celkovo mam divny pocit,len sa bojim,ako to ukoncit. Co ak ma bude prenasledovat ?
@hankab mne to pride tiez odveci,ze to vobec zacal spominat,ked som aa ho nepytala. Estw podotkol,ze na tu pospednu minul cca 30tisic eur,kedze spolu boli 5 rokov.... Mna by zaujimalo odkial by vobec taku ciastku nabral,neviem sice kolko zaraba v praci ale toto cislo mi pride prehnane.
Práveže nekúpi si za to zdravie. Nedaj boh vážne ochorie, liečba nemusí zabrať a potom by co robil ??
Keby ta po rozchode prenasledoval, tak môžeš na neho podať trestné oznámenie.
@bessie12 to by aj mna zaujimalo ...
Tak sa ho na to opýtaj. Som zvedavá co za somarinu ti povie 😁
Tolko red flags ze dovi dopo 😀
- ziadny normalny clovek v zrelom veku nebude po par stretnutiach vyznavat city takymto velkolepym a nedoveryhodnym stylom.
- chlap ktory kyda na ex tiez nie je ok, vyvinuje seba a neprizna si zodpovednost. Kazdy pribeh ma vzdy dve strany
- neznasam ked ma muz nenecha nic platit ako keby som bola nesvojpravna. Chova sa ako macho
- zrely clovek nema potrebu rozpravat co kolko stalo a uz vonkoncom nie, ze kolko minul na ktoru frajerku 🙈
- vobec nerespektuje Tvoju volu. Ma snahu Ta kontrolovat a ovladat.
A to sa poznate dva mesiace. Uz to bude len horsie 🙂 zisla by som z kratsej cesty, lebo ked Ta opanta a priputa, bude to omnoho tazsie
Tak potom moja kolegyňa je manipulátor.
Viem to o nej,všetko sedí....ale,nikto mi neverí.
Išlo o prešľap... Vždy ma vychvloval aká som šikovná, ze takú ženu mat doma to by ma na rukách nosil, komplimenty, pritom mal v zálohe ďalšie krásavice. On sa stále staval do pozície ze jemu bolo stále ublíženie. Potreboval počuť tie slová ľútosti nad jeho životom. Ako keby nevedel priznať ze za všetko si môže sám. U kamarátov bol obľúbený. Rad bol stredobodom pozornosti. Stále bol taky alfa samec.
Teraz sa na tom smejem a pohľad na neho mi je nepríjemný a nemám v záujme s nim prehodiť ani reč lebo stále to bude o tom ako som mu zlomila srdce a on chcel len to najlepšie pre mňa 🤦♀️.
Sarmantny,oblubeny v spolocnosti,mal vela kamosov,miloval byt stredobod pozornosti.Potreboval obdiv a velku pozornosť. To bola ta vonkajsia maska pred ludmi.Doma ponizoval,urazal i moju rodinu, kritizoval/niekedy aj rafinovane a skryte/robil zo seba obet,provokoval,vzdy musel mat pravdu .Klamal aj keď mal clovek priame dokazy,aj tie zmietol zo stola. Zameraný na seba,miloval sa,drahe handry,parfemy bolo jeho. Kritizoval /ze nic neviem,ani varit,prať,zehlit, ze nikto so mnou nevydrzi a ostanem navzdy sama a mstil sa keď nebolo po jeho .Rad sa chválil kde vsade bol,co dokázal .Dokazal ignorovat dni,tyzdne. Na otazky odpovedal nepriamo aby cloveka zneistil.Keď sme sa mali stretnut nikdy nepovedal priamo ,kedy ,o kolkej, zase aby bol clovek neisty.
Po rozchode ma dlho kontaktoval a snazil sa ma vtiahnut do toxickeho vztahu naspat.Ludia neverili čo to je za hajzla,ako sa pred nimi pretvaroval,videli ho ako naj dobraka ktory je ochotny a napomocny ale len navonok,doma pravy opak.
Utekaj,co najrychkejsie.
Autorka, on nič frajerkam nekupoval, klame ta cely cas 🙂
Ja si doteraz pamatam jeho prvu nenapadnu toxicku poznamku. Niekto mu volal a ked som sa opytsla, ze kto, tak odpovedal v zmysle, ze jeho brat. A potom dodal: kazda moja frajerka ho chcela viac nez mna. Stale zo seba robil obet
presne ako ste kocky pisali toto robia manipulatori,
Kto je manipulátor
Áno baby, ako tu píšete o tej žene čo manipulovala- manipulátorom nemusí byť vôbec len chlap. Tiež mám také v rodine že žena psychicky a citovo vydierala chlapa až ho skoro zničila, nakoľko bol citlivý a nedokázal to vidieť v tej chvíli. U žien to možno neprechádza do fyzického násilia ale dokážu byť tiež dobré svine. Manipulátor je v zásade egocentrický človek, či už je to žena alebo chlap.
@dizzy1822
@soldi ja s tebou uplne suhlasim. Inak on bude prespekulovany manipulator on o tsj svojej ex hovoril skor pekne,ze za to ako sa spravala nemoze,kedze ma psychicke problemy. Vraj na nu nexhce kydat ked spolu travili tolko casu. Cize on si podpa mna uvedomuje,ako ju ma popisat aby z toho vyvoazol ako ten lepsie,nie ako hajzel,co ju zvozi pod ciernu zem. Ja mam tiez vela red flags :D on si ale mysli o sebe,ze je skvely, mne pride tiez trapne cim sa chvasta a vzdy vytahuje sumy. Minule vravel,ze mal dobry den tak nechal casnicke prepitne 20e...akoze no comment :D

@cookie29 blbosť. Moj brat ma priatelku je cisty manipulator a manipulator meni spravanie pri kazdom sa správa inak tak ako sa mu to hodí. Hra na city manipuluje s ludmi manipuluje s bratom. Vzdy robi veci tak aby vyviazla ona ta najlepsia a na druheho hodi spinu a potom tak zmanipuluje brata aby jej este uveril. A ona nema ziadnych kamaratov nema nikoho lebo vsetci vedia aka je. A ona je 100% manipulator. A vyhrazky ako sa odstahuje ako sa rozide a ako dokaze byt zakerna a nenávidieť a čo ked ostane s dietatom sama brat bude platiť. Zmanipulovala ho aby si kupili byt a nevie uvarit ani posrate spagety. Stále mu vyvolava vypisuje ked ju nedviha vola hned mne ked ju nedviham ja pride ku nam zazvonit. Ako nahle tu najde brata tak tu zostane a pocka aby isli spolu domov. Je to des. Manipulator je clovek ktorý sa správa pri kazdom inak. Aj moj bývalý so mnou manipuloval a musela dom robiť to co chcel on a tiez nemal kamaratov. Nebol ani galantny ani gentleman ani nic podobne. Musela som nosit oblecenie ktore chcel on keď som si to neobliekla ani von nechcel so mnou ísť